Notifications
Clear all

bayburt kamp alanları

1 Posts
1 Users
0 Likes
451 Views
(@handeaksoy)
Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 20
Topic starter  

Nüfus bakımından ülkemizin en küçük illerinden biri olan Bayburt eşsiz doğa güzellikleriyle kamp severler için oldukça önemli ve güzel kamp olanakları sunuyor. Ücretli ve ücretsiz olarak hizmet veren kamp alanlarından faydalanarak doğanın tadını çıkarmak mümkün oluyor. Gelin şimdi bu kamp alanlarına hep beraber bakalım.

Kop Dağı Kamp Alanı

Bayburt şehir merkezine 45 km uzaklıkta bulunan Kop Dağı kamp alanı Bayburt’ta ücretsiz olarak hizmet veren alanlardan biri. Erzurum ile Bayburt’un bağlantısını sağlayan Kop dağı geçidinin olduğu bölgede yer alan kamp alanı kış aylarında özellikle kayak sporu için tercih edilirken mayıs ayından itibaren havaların ısınmasıyla hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun seçenekler sunuyor.

Milli park olarak tescil edilen bölgede kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Dağınık olarak bölgede mescit, WC, çeşme gibi olanaklar mevcutsa da bu bölgede kamp yapmak isteyenlerin bütün ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra bölgeye gelmeleri gerekiyor.

Sırakayalar Kamp Alanı

Bayburt’ta en çok ziyaretçi çeken doğal güzelliklerden olan Sırakayalar şelalesinin bulunduğu bölge önemli bir kamp alanı olarak biliniyor. Özellikle kış aylarından sonra şelalenin çağıldamasıyla muhteşem bir atmosferde kamp yapmak insana büyük huzur veriyor. Bununla birlikte bu bölge yaz aylarında çevrede yaşayanlar için mesire alanı olarak kullanılıyor. Şelalenin yakın noktalarında hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulmak mümkün.

Kamp bölgesinde ve şelale yakınında herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak bölgeye giderken yol üzerindeki tesislerden bütün ihtiyaçları karşılamak mümkün. Bununla birlikte bu bölgede kamp planlarken mevsim olanaklarına göre hazırlıklı olmak gerekiyor. Sırakayalar kamp alanı Bayburt’taki ücretsiz kamp alanlarından biri.

Çoruh Vadisi Kamp Alanı

Bayburt’un tanıtımına katkıda bulunan ve ülkemizin öne çıkan doğal güzelliklerinden olan Çoruh nehri ve vadisi Bayburt’taki kamp alanlarının en öne çıkanı olarak göze çarpıyor. Şehir merkezine 35 km mesafede bulunan bölge yıl boyunca hem doğa severlerin hem de kamp severlerin akınına uğruyor. Bu bölgede hem karavan kampı hem de çadır kampı rahatlıkla yapılabiliyor. Ayrıca kampçılar için bu bölgede Çoruh nehrinde rafting, doğal güzellikler içerisinde trekking gibi doğa sporlarını da yapmak mümkün.

Tesisleşme açısından bu bölgede oldukça zayıf. Vadi boyunca bazı tesislere rastlansa da kamp yapılacak bölge açısından tedbirli olmak gerekiyor. Çünkü her noktada istenilen tesise ulaşılamayabiliyor. Ücretsiz olarak hizmet veren bölgeye giderken kamp ihtiyaçlarının tamamını tedarik ederek gitmek büyük önem arz ediyor.

Aydıntepe Kamp Alanı

Bayburt’ta sakin doğasıyla dikkat çeken Aydıntepe yaylası kamp severler için de oldukça önemli bir alternatif. Sessiz doğası ve tertemiz havasıyla özellikle kamp severler için yaz ve kış aylarında büyük olanaklar sunuyor. Kış mevsiminde bembeyaz bir örtü eşliğinde yapılacak kış kampları içi ısıtırken baharın girmesiyle birlikte yaylanın yeşil renge bürünmesi kamp severler için muhteşem manzaralar sunuyor. Bölge hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun. Diğer taraftan bölge yöre halkı tarafından da mesire alanı olarak kullanılıyor havaların ısınmasıyla birlikte cıvıl cıvıl bir ortam sunuyor.

Bayburt’ta bulunan ücretsiz kamp alanlarından biri olan Aydıntepe kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden kamp severlerin bölgeye kamp için giderken bütün hazırlıklarını yapmaları gerekiyor.

Demirözü Barajı Kamp Alanı

Yükselti bakımından ülkemizin en engebeli illerinden olan Bayburt’ta barajlar büyük yer kaplar. Şehir merkezine 30 km mesafede bulunan Demiröz barajı da bu alanlardan biri. Özel araçlarla ulaşım sağlanan bölge kamp severler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Baraj gölü çevresinde eşsiz manzaraya karşı hem çadır kampı hem de karavan kampı yapılabiliyor. Mesire alanı olarak da kullanılan baraj gölü çevresinde yürüyüş, piknik ve balıkçılık gibi faaliyetler de yapılabiliyor. Bununla birlikte bölge çevre illerden de oldukça fazla ziyaretçi çekiyor.

Diğer kamp alanlarına göre tesisleşme açısından Demirözü Kamp alanı daha uygun. Kamp alanında hem günübirlik piknikçilerin hem de kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları imkanlar mevcut. Bu yüzden Türkiye’nin her bölgesinden kamp severler sıkça bu bölgeyi kamp için tercih ediyorlar.

Yakupabdal Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ormanlarıyla meşhur Yakupabdal tabiat parkı temiz havası ve oksijeni bol ortamıyla dikkat çekiyor. Ulaşımın özel araçlarla sağlandığı bölge şehir merkezine 40 km mesafede bulunuyor. Her mevsim ziyaretçi alan bölge yine her mevsim farklı güzellikler sunuyor. Bunu fırsat bilen kamp severler hem çadırlarıyla hem de karavanlarıyla buraya gelerek bu güzel ortamın tadını kamp yaparak çıkarıyorlar. Kampçılığın yanında fotoğrafçılık, piknik, doğa sporları için de uygun olan bölge çevre illerden de kamp ve piknik için gelenleri ağırlıyor.

Tabiat parkı olması dolayısıyla birçok imkânın sunulduğu kamp alanında market vs. bulunmuyor. Çeşmelerden içme suyu ihtiyacı karşılanabiliyor. Ancak kampçıların yiyecek ve diğer ihtiyaçlarını bölgeye gelmeden temin etmeleri gerekiyor. Yakupabdal kamp alanı Bayburt’ta ücretli olarak hizmet veriyor. Kamp için gitmeden önce bunları dikkate almak gerekiyor.

Aslandağı Kamp Alanı

Bayburt’ta şehir merkezine en yakın kamp alanlarından biri olan Aslandağı kamp alanı doğası ve yeşilliğiyle kamp severlerden ilgi görüyor. Şehir merkezine 3 km’lik mesafesiyle hem yürüyerek hem özel araçla hem de toplu taşımayla bölgeye kolayca ulaşım sağlanabiliyor. Şehir merkezine yakın olması sebebiyle bölge halkı tarafından çok tercih ediliyor ve bölge özellikle yaz aylarında hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Bu yüzden kamp severlerin sakin bir ortamda kamp yapabilmeleri için hafta içlerini tercih etmeleri gerekiyor. Aslandağı kamp alanı hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun

Aslandağı kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak bu handikap şehir merkezine oldukça yakın olması sebebiyle kolaylıkla aşılabiliyor. Kamp severler her türlü ihtiyaçlarını şehir merkezinden karşıladıktan sonra bölgeye gelerek bu eşsiz doğada diledikleri kadar kamp yapabilirler.

Danişment Kamp Alanı

Şehir merkezine yakın kamp alanlarından bir diğeri olan Danişment kamp alanı aynı ismi taşıyan göletin etrafında bulunuyor. Sulama amaçlı yapılan gölet zamanla hem piknikçilerin hem de kamp severlerin uğrak noktası olmuş durumda. Bölgeye özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Bununla birlikte yine aynı bölgede aynı isimle bir de gölet yer alıyor.

Sessiz ortamı, dinlendirici doğasıyla hem çadır kampı için hem de karavan kampı için uygun olan bölge yöre halkı tarafından da piknik alanı olarak tercih ediliyor. Gölet çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden kamp için bölgeye ihtiyaçları temin ettikten sonra gitmek gerekiyor.

Oruçbeyli Kamp Alanı

Oruçbeyli Göleti etrafında yer alan kamp alanı Bayburt’un en güzel doğal güzelliklerine ev sahipliği yapıyor. Henüz çok tanınmayan bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Az bilinen bir yer olması sebebiyle yıl boyu oldukça sakin bir ortam sunuyor. Bu çerçevede hem piknikçiler için hem de kamp severler için sıkça tercih ediliyor. Çadır ve karavan kampı için oldukça uygun olan bölgede balıkçılık da yapılabiliyor.

Çevresinde yürüyüş, fotoğrafçılık ve pikniklerin de yapıldığı Oruçbeyli göleti etrafında herhangi bir tesis bulunmuyor. Şehir merkezine 17 km mesafede olan bölgeye kamp için gidecekler bütün ihtiyaçlarını şehir merkezinden kolaylıkla karşılayabilirler.

Sultan Murat Yaylası Kamp Alanı

Bayburt şehir merkezine en uzak kamp alanı olarak göze çarpan bölge şehir merkezine 50 km mesafede yer alıyor. Ancak bu uzaklık bölgenin oldukça sakin ve sessiz olmasını sağlıyor. Bu sayede doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen kamp ve doğa severler bölgeyi tercih ediyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan kamp alanında hem çadır hem de karavan kampı rahatlıkla yapılabiliyor.

Sultan Murat yaylası Bayburt ve çevresinin sosyal aktivitelerinin de yapıldığı bir alan. Özellikle yaz aylarında birçok festival ve etkinlik burada yapılıyor. Kamp dönemlerini bu zamanlara denk getirenler bu eğlenceli etkinliklerle oldukça renkli ve unutulmaz anlar yaşıyorlar.

Tesisleşme açısından Bayburt’taki diğer kamp alanlarına göre oldukça gelişmiş olan Sultan Murat Yaylası’nda pansiyonlar, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılandığı noktalar bulunuyor.


   
Quote