Notifications
Clear all

İSTANBULDA GİDEBİLECEĞİNİZ EN İYİ SİNEMA SALONLARI

1 Posts
1 Users
0 Reactions
282 Views
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
Topic starter
 

Ahh! Nerde o eski İstanbul! İç çekmekte haklısınız. O eski İstanbul artık yok ama ondan geriye kalan güzel anılar var. İstanbul’un en iyi sinema salonları gezimiz başlıyor!

Atlas Sineması

İstanbul’un tarihi Atlas Pasajında bulunan en eski sinemalardan bir tanesi… 1870 yılında çıkan Büyük İstanbul Yangınından sonra, Sultan Abdullaziz Atlas sinemasının şimdiki bulunduğu yeri,  Ermeni İşadamı Agop Köçeyan’ın kışlık ev olarak kullanması için yaptırmış. 

Aradan epey zaman geçmiş ve kışlık ev artık öyle bir yıpranmış ki, kullanılmaz hale gelmiş. 1932 yılında Atatürk zamanında burasının eğlence ve sanat merkezi olmasına karar verilmiş. Çalışmalar tamamlanmış ve 1948 yılında Atlas Pasajı, içindeki sinema ile birlikte hizmete girmiş.

1.860 kişilik kapasitesi ile Beyoğlu semtinin en büyük sinemalarından birisiymiş. Pasajın içerisinde ayrıca Kulis Bar ve Restoran adlı bir eğlence mekanı da aynı tarihlerde faaliyetine başlamış. Daha sonra 1951 yılında pasaja Küçük Sahne Tiyatrosu eklenmiş.

1985 yılında sinemanın işletmesini Hazine devralmış. Daha sonra hazine sinema salonlarını, Türker İnanoğlu ve İrfan Atasoy’a devretmiş.

Günümüzde Atlas Sineması; 500,130 ve 85 kişilik üç ayrı salonuyla hizmet vermeye ve tarihe meydan okumaya devam ediyor.

Beyoğlu Sineması

Beyoğlu ilçesinin en büyük ve aynı zamanda en eski sinemalarından bir tanesidir. İstanbul’da gidebileceğiniz en iyi sinema salonları arasında yer alır. Aynı zamanda turistlerinde ilgisini çekmektedir.

1989 yılından bu yana iki ayrı salonuyla gösterime devam eden sinema, 10 Aralık 1989 tarihinde açıldı ve faaliyetlerine başladı.

İlk olarak 300 kişilik salon kapasiteli inşa edilmişti. Şu anda bile aynı kapasitede çalışmaya devam ediyor.

Yakın tarihin önemli olaylarına tanıklık eden Beyoğlu sinemasında; Nuri Bilge Ceylan’ın ilk filmi olan Kasaba, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim, Yeşim Ustaoğlu gibi oyuncuların filmleri gösterildi.

1994 yılında Eurimages üyeliğine kabul edilen ilk yerli sinema işletmesi oldu. Bu arada Eurimages nedir bilmeyenler için kısaca açıklayalım. 1989 yılında Avrupa Konseyinin kararı ile kurulan destek fonunun adıdır. Uzun metrajlı kurmaca, belgesel ve animasyon filmleri ve bağımsız yapımları teşvik eder.

İstanbul ilinde bulunan birçok tarihi sinema gibi 2017 yılında zorlu günler yaşamaya başladı. Maddi zorluklardan dolayı “sadakat kartı” adlı proje başlatıldı ve Beyoğlu sinemasının ayakta kalması amaçlandı.

Günümüzde ise sinema zor da olsa faaliyetlerine devam ediyor.

Cinemaximum Marmara Forum

Ülkemizde 4DX teknolojisi kullanılarak yapılan filmlerin ilk gösterimi bu sinemada gerçekleşmiştir. Henüz yeni olmasına rağmen bu sinema salonunda teknolojinin tüm nimetlerini görmeniz mümkündür.

Teknolojiyi ve izlediği  filmi tam anlamıyla hissetmek isteyenlere şiddetle tavsiye ederiz.

Bu arada bu sinemada; film sahnelerine göre hareket eden koltuklar, su ve rüzgar efektleri gibi teknolojik etkiler bulunuyor.

Cinemaximum Zorlu Center

Bazılarımız nostalji sever, bazılarımız ise yenilik… Zorlu Center AVM’de bulunan Cinemaximum sinemalarında her türlü yeniliği bulabilirsiniz. 14 sinema salonu ve bir de VIP salonu bulunuyor.

Harika Bir Nostalji Yapın! Açık Hava Sinemalarına Gidin!

Arabada açık havada sinema izleme olayı ilk olarak 1916 yılında ABD’nin New Mexico eyaletinde gerçekleştirildi.
Peki ama ülkemize ilk olarak ne zaman geldi biliyor musunuz?
1969 yılında eski bir gece kulubü işletmecisinin girişimleriyle ülkemizde açık hava sineması faaliyetlerine başlamış oldu. İlk olarak İstinye sırtlarında film gösterimi gerçekleştirildi.

Tarihe kısa bir göz attıktan sonra gelelim İstanbul’un en iyi açık hava sinemalarına…

Yapı Kredi Bomontiada

İstanbul’un göbeğinde bir avlu içinde ve açık havada sinema keyfi yaşamaya ne dersiniz?

Bomontiada açık hava sinemasında tam da bu saydıklarımız mevcut…

Birkaç yıldan bu yana faaliyette olan açık hava sinemasında sadece sinema seyretmiyorsunuz. Aynı zamanda birçok yaz etkinliğine de katılabiliyorsunuz.

Yapı Kredi Bankasının iştiraki olan Bomontiada açık hava sineması hakkında daha fazla bilgiye Facebook yapı kredi bomonti'den ulaşabilirsiniz. Ayrıca yaklaşan etkinlikler hakkında da buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Zorlu PSM

Zorlu Holding’e ait olan, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin Amfisinde yer alan bu açık hava sinemasına bayılacaksınız. Üstelik buraya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Açık hava sineması amfi şeklinde tasarlandığı için rahat etmemeniz için bir neden yok.

Bir elinizde patlamış mısır, bir elinizde ise içeceğinizle, yaz serinliğinde sevdiklerinizle sevdiğiniz filmleri izlemenin keyfine varacaksınız.

Zorlu PSM açık hava sineması ile ilgili güncel bilgileri, facebook com ZorluPerformansSanatlariMerkezi/ buradan takip edebilirsiniz.

Uniq İstanbul

İstanbul’da doğayla iç içe açık hava sinemasını belki de başka hiçbir yerde bulamazsınız. Uniq İstanbul açık hava sineması sizlere bu olanağı sağlıyor. En iyi sinema salonları arasında bizce en iyilerden bir tanesi…

Sinemanın Facebook sayfasını takip ederek, güncel film programları ve diğer etkinlikler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Beykoz Kundura

Burası yalnızca bir sinema değil! Aynı zamanda son yıllarda sanatın kalbinin attığı yer burası!

Evet!

Beykoz Kundura açık hava sinemasından bahsediyoruz.

İyi de neden ismi Beykoz Kundura?

Çünkü yakın zamana kadar burası ayakkabı fabrikası olarak kullanılıyormuş. Daha sonra fabrika sahibi tarafından satılmış. Daha doğrusu çok eskiymiş. Onarımı tamamlandıktan sonra çeşitli film ve dizilere set olmuş. Hala da öyle olmaya devam ediyor.

Aynı zamanda sinema severlerin yaz aylarında açık havada film izleme keyiflerini sağlamak için de kullanılıyor.

Ne güzel değil mi?

Sait Halim Paşa Yalısı

Boğaza nazır evler İstanbul’un en değerli yerleridir. Hatta birçok kişi, boğaza nazır bir evim olsa diye iç geçirir. Ancak tabi ki boğaza nazır olan evler oldukça pahalı.

Daha çok da boğaz kenarında bulunan yalılarıyla meşhurdur İstanbul…

Sait Halim Paşa Yalısı da bunlardan bir tanesi…

Buranın bahçesinde küçük bir açık hava sineması olduğunu biliyor muydunuz?

İstanbul’un en güzel yerinde yaz aylarında buranın bahçesinde film izlemek ne kadar keyifli olurdu değil mi?

O zaman size güzel haberlerimiz var.

Temmuz aylarında hava karardıktan sonra başlayan etkinliklere katılabilirsiniz. Sinemanın sosyal medya hesaplarından açık hava sinema programı ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bu arada burada, sinema başlamadan önce açık büfe ikramları olduğunu da hatırlatalım.

 

Eveettt!

Geldik en iyi sinema salonları yazımızın sonuna. Umarız yazımızdan büyük keyif almışsınızdır.

Sizlere İstanbul ilinin hem tarihi, hem de en çok tercih edilen sinemalarını tanıtmaya çalıştık.

Bir sonraki birbirinden ilginç ve eğlenceli konuların yer aldığı yazımızda görüşmek üzere…

 
Posted : 16/08/2022 2:26 am