Notifications
Clear all

Sicilya Mutfağı Severler İçin – Antica Focacceria SAN. Francesco

1 Posts
1 Users
0 Reactions
202 Views
(@yagmur)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 87
Topic starter  

Sicilya Mutfağı İtalya için çok önemli olan ve adanın bulunduğu konum itibari ile tarih boyunca Yunan, İspanyol, Fransız ve Arap mutfağından etkilenip, onlardan esinlenen yemekleri ile damak zevkine hitap eden bir mutfaktır. Milano’da Kuzey İtalya yemeklerini çok denediğimiz için küçük bir değişiklik yapmak istedik. Henüz Güney İtalya’ya inemediğimiz için Milano’da birkaç şubesi bulunan Antica Focacceria S.Francesco’yu deneyimledik.

 

Antica Focacceria S.Francesco Nerede ?

İtalyanın Heryerinde bulunuyor.

Hmm, peki ortam ve yemekler nasıl burada ?

Antica Focacceria S.Francesco, güzel aydınlatılmış, ferah ve minimal denenebilecek düzeyde tasarlanmış. İçeriye girdiğiniz zaman her yerin beyaz olması biraz göz yorsada bir yerden sonra alışıyorsunuz.

Antica Focacceria S.Francesco’nun menüsü fazlasıyla seçeneğe sahip: Balık, et ve makarna gibi temel İtalya mutfağının tüm çeşitlerini barındırıyor. Menüde bulunan fazla sayıdaki seçenekler sizi biraz zorlasa da o günkü isteğinize göre her şeyi bulabilecek olmanız açısından epey avantajlı.

Bizim yediklerimize gelirsek; başlangıcı kaparili yeşil salata ile yaptık. İçerisinde bulunan buffalo mozzarella D.O.P. ile oldukça sağlıklı ve taze bir başlangıç oldu.

Sonrasında ara sıcak olarak Arancinette miste’yi tabağı istedik. (Arancini haşlanmış pirinçlerin içerisine isteğe göre peynir, jambon ya da sebze ile toplar yapılıp kızartılması ile oluşan bir Sicilya yemeği). Bizim siparişimiz ise bu üç çeşidi de kapsayan mini arancini tabağıydı. Lezzet konusunda ise eksiği olmayan bu arancini tabağı bizi oldukça memnun etti, hepsini çok sevdik 😋.

Ana yemek olarak ise tercihlerimiz Involtini di carne ve Arrosto alla palermitana oldu. Involtini di carne, görsel olarak köfteye benzeyen ancak kıvam olarak köfteden biraz daha sert olan, baharatı güzelce yedirilmiş etlerden oluşuyor. Kabak, patlıcan, rezene, kırmızı ve sarı biber sebzeleri güzel ızgara edilmişti. Arrosto alla palermitana ise Palermo usulü ekmekli rosto, geleneksel Sicilya mutfağının bir klasiğidir. İsim ve yapılış açısından basit olsa da iyi olabilmesi için “özenle” hazırlanmalıdır. Etin suyunu kaybetmeden pişirilip servise sunuluyor olması çok iyiydi, yanında servis edilen fırında patatesler ise lezzet dengesini hoş bir şekilde sağlıyordu.

Tatlı olarak ise bizim tercihimiz mekan Sicilya mekanı olduğu için Cannolo oldu. Antica Focacceria S.Francesco kendi yapımı olan cannolileri sizin siparişiniz ile birlikte hazırlayıp size taze olarak sunuyor. Biz antep fıstıklı ve çikolatalı olan bu cannolilerin lezzetlerine resmen taptık diyebiliriz, genel olarak dışındaki gevrek kısım tazeliğinden dolayı orantısız kırılmıyor, ısırdığınız yerden ayarında kopup içerisindeki riccotta peyniriyle ağzınızda size mutluluk veren bir şey haline dönüşüyor.  

 

This topic was modified 2 years ago by yagmur

   
Quote