Notifications
Clear all

Karadeniz Turu Yapanların Mutlaka Konaklaması Gereken Yerler

1 Posts
1 Users
0 Reactions
282 Views
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
Topic starter
 

Karadeniz’de bir gezi planı düzenlemeyi düşünüyorsanız eğer 2 alternatifiniz var. Zamanınız kısıtlıysa eğer Karadeniz’i doğu, orta ve batı olarak üçe ayırmanızda fayda var. Eğer zamanla ilgili bir sorununuz yoksa ve ben bu eşsiz bölgeyi boydan boya gezmek istiyorum diyorsanız o halde sizi uzun ve keyifli bir gezi bekliyor olacak. Karadeniz yemyeşil doğası, oksijen dolu havası ve eğlenceli insanlarıyla mutlaka görülmesi gereken bir bölge.

Batı Karadeniz

Geçeceğiniz her şehirde yapılacak oldukça güzel aktiviteler ve görülecek çok güzel yerler var. Gezinin rotasına mağaraları, doğası ve şelalesi ile ünlü Zonguldak’tan başlıyoruz. Burayı 2 güne sığdıramayacağınız için konaklayacağınız ilk nokta bu şehir olmalı. Ardından Amasra gibi bir cennete sahip Bartın sizi karşılayacak. Tarihi dokuyu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu küçük şehri gezerken geçmişin içinde kaybolacaksınız. Sıra geldi Karadeniz’in yüzölçümü en geniş şehri olan Kastamonu’ya. Kastamonu’da tarihi, kalesi ve müzeleriyle ünlü bir şehir. Ayrıca çok eski bir saat kulesini de sınırları içinde barındırıyor. Batı Karadeniz sınırlarının son rotası Sinop. Adeta saklı bir cennet olan bu şehirde mutlaka konaklamalısınız. Zira bu şehri plajı, müzeleri, tarihi ceza evleri ve kalesiyle 1 günde bitirmeniz mümkün değil.

Orta Karadeniz

Sıra geldi orta Karadeniz rüyasına. İlk durak tarihteki önemi tartışmaz bir şehir olan Samsun. Tarihi dokusunu ve lezzetlerini doya doya tatmanız için burada konaklamanızda fayda var. Bölgenin diğer önemli şehri de Ordu. Ordu denilince akla gelen ilk şey çay oluyor tabi ki ama bu şehir çok daha fazlasına sahip aslında. Doğal güzellikleri ile cennetten bir köşe adeta.

Doğu Karadeniz

Orta Karadeniz sınırlarından Doğu Karadeniz’e geçtiğiniz zaman size hoş geldiniz diyen ilk şehir Giresun. Yaylaları ve tarifsiz lezzetleriyle Giresun da mutlaka konaklanması gereken bir yer. Bir diğer önemli il de tabi ki Trabzon. Karadeniz denilince akla gelen ilk şehirlerden biri olan Trabzon aynı zamanda gelişmiş yapısıyla da ön planda. Trabzon’da kaldığınız süre zarfı içinde yaylalarında gezebilir ve temiz havanın tadını çıkartabilirsiniz. Karadeniz Bölgesinin incisi Rize’de sıra. Konaklamadan dönülmemesi gereken eşsiz bir şehir burası. Ayder Yaylası bile burada bir gece geçirmeye yeter. Doğa tutkunları için Rize mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Son nokta da Artvin. Manastırları, doğası ve oksijen dolu havasıyla Artvin’de mutlaka 1 gün konaklamalısınız. 

 
Posted : 17/07/2022 6:07 am