Yeme İçme İÇİN EN İ...
 
Notifications
Clear all

Yeme İçme İÇİN EN İYİ BALAYI NOKTALARI

1 Posts
1 Users
0 Reactions
241 Views
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
Topic starter
 

Gurme çiftler olarak, gastronomik bir yemek turu olmadan bir balayı tamamlanmış sayılmaz. Romantik bir balayı veya mini ay geçirebileceğiniz ve yemek seven bir çift olarak arzularınızı yerine getirebileceğiniz en iyi yerler:

 

Fransa

Fransa, muhteşem mutfak ve şaraba dayalı bir kültüre sahiptir. Fransız yemekleri gastronomi dünyasına ilham verdi ve hala aşçı tekniğinin temel taşı olarak kabul ediliyor. Zengin bir kültüre, birçok ünlü simge yapıya sahiptir ve bunların arasında öne çıkan yerler Burgonya ve Paris'tir. Sakin, tarihi köylerle kutsanmış Burgundy, doğal cazibesinden daha fazlasını sunuyor. Yeni evliler, bağın mahzeninden taze şarabın tadını çıkarırken fondü ve sığır bourguignon gibi geleneksel spesiyalitelerin tadını çıkarabilirler.

Kendinizi Paris'teki sokak kafelerinin sade lezzetlerine bırakın, kahvenizi yudumlayın ve kruvasan yiyin. Romantik mekanlarda da gezilecek yer yok. Eyfel Kulesi'ni ziyaret etmek veya bir restoranda randevu gecesi geçirmek olsun, Paris'te her şey sizin için var.

 

Hindistan

Hint lezzetleri, görülmesi gereken bir mucizedir ve dünyaya ilham vermiştir. Baharatlar açısından zengin ve lezzetleri derin olan Hint yemekleri, bölgeden bölgeye çok çeşitli yemekler sunar. Balayınızda seyahat etmek size Hindistan'ın sunduğu şeylerin tadına bakmanızı sağlayacaktır. Ne kadar ucuz olduğu için sırt çantalı gezginler için favori bir yer olmasına rağmen, Hindistan'da lüks bir romantik kaçamağın tadını çıkarmak isteyen balayı çiftlerine sunabileceği çok şey var.

Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, lüks bir Hindistan tur sağlayıcısına gitmek, gerçekten istediğiniz tatili yapmanıza yardımcı olacaktır. Agra'daki Tac Mahal gibi anıtsal yerleri gezebilir ve yüzer ev gezilerini deneyimlemek için Kerala'daki Alappuzha'yı ziyaret edebilirsiniz. Turlarda geleneksel lezzetleri de kaçırmamalısınız.

Beyaz balkabağından yapılan Petha ve rendelenmiş patates, karnabahar ve havuçla doldurulmuş buğdaydan yapılan bir kahvaltı yemeği olan Paratha gibi ikonik sokak yemeklerini deneyin.

 

Japonya

Japonya'ya balayına gitmeyi mi planlıyorsunuz? Açıkçası, enfes suşi ve Yakitori ve Udon eriştesi gibi diğer geleneksel Japon yemeklerini denemeniz gerekecek. Japonya sanayi ülkesi olmasına rağmen kültürünü güzel bir şekilde korumayı başarmıştır. Kendinizi sıcak bir kase ramen ile şımartırken Tokyo'daki görkemli imparatorluk kalelerine hayran kalın. Ayrıca dağcılık için Fuji Dağı'nı ziyaret edebilir ve bir tabak Japon körisinin tadını çıkarabilirsiniz. Harika bir içeriden ipucu, Japon Noel zamanında ziyaret etmek ve alternatif bir aktif balayı için Hacuba kayakına gitmek.

 

İtalya

Hiçbir şey İtalya'dan daha romantik olamaz. Ya da öyle diyorlar. İyi ziyaret edilen bir turistik yer olarak İtalya, görülmeye değer çok sayıda çarpıcı ve tarihsel olarak iyi korunmuş yerlere sahiptir. Görülmeye değer en iyi yerlerden bazıları Toskana ve Sicilya'dır ve ikisi de romantik bir şarap tadımı İtalya balayı için mükemmeldir. İtalyan Rönesansının doğum yeri olarak kabul edilen yeni evliler, öğleden sonralarını Floransa, Toskana'daki Duomo veya Sicilya Agrigento'daki Tapınaklar Vadisi'nin mimari tasarımlarına hayran kalarak geçirebilirler.

Yiyecek ve şarapla ilgili bazı gizli mücevherleri daha yakından tanıyabileceğiniz her iki yerde de özel bir tur rezervasyonu yapın. Gurmeler ziyaret ederken Sicilya'dan limon granita ve Toskana'dan Panzanella gibi geleneksel yemekleri denemeyi unutmamalı, yoksa eğlencenin yarısını kaçırırsınız!

 

Canada 🍁 

Akçaağaç şurubu ve sert kış mevsimi dışında Kanada'ya daha çok şey var. Diğer tüm yerler gibi, Kanada'nın da mutlaka denenmesi gereken yemekleri ve gezilecek yerleri var. Kanada'nın en ünlü mutfak mücevheri Poutine, herhangi bir Kanada lokantasında kolayca satın alınabilir. Nanaimo barları ve tereyağlı tartlar da tatlıya düşkün yemek tutkunları için mükemmeldir.

Yani balayı için Kanada'ya gitmeyi planlıyorsanız, her yerden satın alınabileceği için bu lezzetleri kaçırmadan Niagara Şelaleleri ve Rocky Dağları'nı ziyaret edebilirsiniz.

Her destinasyonun tadını çıkarabileceğiniz benzersiz yemekleri vardır. Bu yüzden, şimdiye kadarki en iyi balayına sahip olmak için doğru kararı verdiğinizden emin olun, zevkinize uygun destinasyonu seçtiğinizden emin olun.

 

 
Posted : 17/08/2022 4:16 pm