Notifications
Clear all

BANGKOK'TA TAKSİ FİYATLARI

1 Posts
1 Users
0 Reactions
285 Views
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
Topic starter
 

Tayland nasıl gezilir yazısında Bangkokta geçirdiğimiz tatilimiz boyunca nasıl gezdiğimizi anlatacağım. Bangkok’ta görülmeye değer pek çok güzel nokta var. Bangkok’ta gezilecek yerleri zahmetsizce gezebilmek için en iyi ulaşım aracı taksi. Evet yanlış duymadınız, Bangkok’u bir ucundan diğer ucuna kadar taksi ile ekonomik bir bütçeyle gezebilirsiniz. Bangkok’a gitmek isteyen çoğu turistin aklındaki ilk soru işareti , “ Bangkok’ta taksi kullanmalı mıyım?” “Bangkok’ta taksi ücretleri ne kadar? ” oluyor. Genelde Bangkok taksicilerine güvenmeyin derler.

 

Özelliklede tur rehberleri tarafından, bizde aynı uyarılarla karşılaştık. Fakat biz, kulaktan dolma sözler yerine kendi deneyimlerimizin peşinden gitmeye karar verdik ve 2016 yılı mart ayındaki 3 günlük Bangkok tatilimiz boyunca, Pattaya da dahil olmak üzere her yeri taksi ile gezdik.

 

Yazıma başlamadan önce, Bangkok’ta para birimi çevirisini daha iyi yapabilmek için pratik yolu yazıyorum ki aşağıda anlattıklarımı TL cinsinden daha net görebilin.

Tayland Para hesaplama yöntemi :

Tayland para birimi Baht kullanılıyor.

1 TL = 10 Baht. ( Yaklaşık değeri )

Bangkok’tan Pattaya’ya ( 150 km ) gidiş-dönüş ( Pattaya’daki geziler, Pattaya’ya yakın gezilecek yerlerde dahil olmak üzere ) ücreti olarak 2.200 Baht yani yaklaşık 220 TL ödedik.

Tayland Nasıl Gezilir : Taksiyle

İlk akşam, Ratchada bölgesinde bulunan otelimizin önünden bir taksiye binerek, otele 30 dakika uzaklıktaki Bangkok gece hayatının tam merkezi olan KAO SAN ROAD a gittik ve ilk taksi deneyimimizi yaşamış olduk. Varış noktasına geldiğimizde taksimetrede 103 baht yazıyordu ama biz 100 baht verdik. Bu arada Bangkok’ta taksimetreler 35 bahtttan açılıyor. Kao San Road dan, Bangkok’un bir diğer ünlü yeri Pat Bong Nıght Bazar a yine taksi ile gittik. Yaklaşık 25 dakika sürdü taksi yolculuğu ve 87 baht yazdı taksimetre ve biz 100 baht verdik : ) Bangkok’taki ilk gecemizde gitmek istediğimiz en önemli yerlere taksi ile rahat rahat ve ekomomik olarak gidip gördük.

Bangkok’ki en güzel anımız ise,bu şehirdeki son iki günümüzü tanıştığımız bir taksici ile anlaşarak, Bangkok’ta gezilecek yerleri taksi ile gezmek oldu. İstanbul’da bile böyle bir lüks görmedim ben. Oohhh ne güzel : )

Bangkok’lu takisici Bird ile Pat Bong Nihgt Bazar dan otelimize dönerken tanıştık. Dönüş yolunda uzun uzun sohbet ettik. “Yarın ne yapacaksınız?” diye sorması ile başladı Bird’le olan anılarımız…

Yarın, Pattaya’ya gitmek istediğimizi ama nasıl gideceğimizi bilmediğimizi söyledik. Bird bizi istediğimiz zamanda Pattaya’ya götürebileceğini ve istediğimiz zamanda bizi tekrar otelimize bırakabileceğini söyledi. Fiyat olarak ta bizden 2.500 Baht talep etti. Pazarlıkla 2.200 Bahta anlaştık. Bird bizi otelimize bıraktı ve yarın sabah saat 08.00 de bizi otelimizin önünde bekleyeceğini söyledi. Ben pek inanmadım bizi sabah gelip alacağına amaaaaaa Sabah otelde kahvaltımızı yaparken bir de ne göreyim. Bird bizi bekliyor : )) Beni şaşırttı : )

 

Bangkoktan Patayaya Taksiyle Yolculuk 2. Gün

Tayland nasıl gezilir yazımda Bangkokta ki 2. günümüzde Pattaya ya gittik. Bangkok’taki 2. günümüzde, otelimizin önüne özel olarak bizi almaya gelen, yepyeni son model, klimalı bir taksi ile, ilk önce The Millon Years Stone Park a giderek başladık. Bu parka geldiğimizde saatimiz 09.40 ı gösteriyordu. Yol üzerinde Bird ün tavsiye ettiği bir başka Park olan Elephant Vıllage Pattaya’ya da gittik ama orayı pek beğenmediğimiz için buraya geldik. Parkta yaklaşık 2 saat kaldık. Bu sürede Bird taksiyi park edip, oda bizimle park içinde gezdi. Bangkok’taki ünlü timsah şovu izledi. Fillere muz, timsahlara et vererek besledi. Aslanlarla, kaplanlarla fotoğraf çektirdi. Söylediğine göre,ilk kez geliyormuş böyle bir yere !! Saat 11.46 da tekrardan yola koyulduk. İstikamet doğru Pattaya…

Pattaya’da bizi Walking Street te indirdi. Akşam saat 17.00 da tekrar aynı noktada buluşmak için sözleştik. Biz gün boyu gezdik. Yedik içtik. Ara ara Bird le de karşılaştık. Oda geziyordu Pattaya’yı : )) Akşam saat 17.00 da Bird bizi yine bekliyordu sözleştiğimiz noktada ve bizi tekrardan otelimizin kapısına kadar bıraktı. Bizde anlaştığımız ücreti ödedik. Ertesi gün için yine sözleşerek ayrıldık…

Tayland Nasıl Gezilir 3. Gün

Bangkok’taki 3. günümüzde, Bangkok’ta görülmesi gereken yerlerden biri olan Floatıng Market e Bird’le birlikte gittik. Bangkok’a gelmeden önce çok fazla araştırma yaptık. Floating Markete nasıl gidilir? diye. İnanın hiç bu kadar rahat ve ekonomik gideceğimizi düşünmedik. Bird yine bizi tur boyunca bekledi. Tur bitince de bizi kendi isteği ile benim çok sevdiğim ve ilk adrenalin yaşamama sebep olan Fillerin olduğu ve file binebileceğimiz bir parka götürdü. Burada da bizi yaklaşık bir saat bekledikten sonra, istediğimiz üzerine bizi şehrin merkezi sayılan ve Bangkok’ta alışveriş merkezlerinin bulunduğu nokta olan Siam Meydanında bıraktı. Son ücretimiz olan 1400 Bahtıda ödeyip, Bangkok’lu taksicimiz Bird’le vedalaştık.

Siam meydanındaki alışveriş merkezlerini dolaştıktan sonra, Bangkok taki ünlü ulaşım aracı olan tuk tuka bindik. Tuk Tuk lar, bize göre taksilerden daha pahalı : ) Çünkü Bangkok ta tuk tuk lar 100 Baht ta alıyor yolcuları. Yani tuk tuk ile en kısa mesafe 100 baht, Bangkok taksileri taksimetreyi 35 bahttan açıyor. Artık kıyaslamayı siz yapın…

 
Posted : 24/03/2022 4:43 am