Notifications
Clear all

Bordeaux Gezi Rehberi Nerede Kalınır? Nasıl Gidilir?

1 Posts
1 Users
0 Reactions
330 Views
(@gezgin)
Posts: 203
Member
Topic starter
 

Bordeaux, güneybatı Fransa'da bulunan güzel bir şehirdir. Çarpıcı mimarisi, lezzetli yemekleri ve harika şaraplarıyla tanınır. Bordeaux'ya bir gezi planlıyorsanız, işte size nihai seyahat rehberiniz.

Ulaşım

Bordeaux'ya uçak, tren ve araba ile kolayca ulaşılabilir. En yakın havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Bordeaux-Merignac Havalimanı. Paris'ten geliyorsanız, yüksek hızlı TGV treni sizi yaklaşık 2,5 saatte Bordeaux'ya ulaştıracaktır. Araba kullanıyorsanız, Bordeaux, Paris'ten arabayla yaklaşık 6 saat uzaklıktadır.

Nerede kalınır

Bordeaux'da kalacak çok sayıda harika yer var. Lüks bir otel arıyorsanız, Grand Hotel de Bordeaux & Spa harika bir seçenektir. Biraz daha bütçe dostu bir şey için, Ibis Styles Bordeaux Gare Saint-Jean iyi bir seçimdir.

Yapılacak şeyler
 
Bordeaux'da yapılacak çok şey var. Ziyaretinize şehrin çarpıcı mimarisini keşfederek başlayın. Place de la Bourse, Saint-André Katedrali gibi mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Sanat hayranıysanız, Musée des Beaux-Arts'ı ziyaret ettiğinizden emin olun.
 
Bordeaux ayrıca yemekleri ve şarabıyla da bilinir. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda harika restoran var ve yerel şaraplardan bazılarını denemeden Bordeaux'yu ziyaret edemezsiniz. Şarap hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bir şarap turuna çıkmayı düşün.
 
Son olarak, harika açık havada biraz zaman geçirmeden Bordeaux'ya yapılan hiçbir ziyaret tamamlanmış sayılmaz. Şehir, keyifli bir yürüyüş veya tekne gezintisi için mükemmel olan Garonne Nehri üzerinde yer almaktadır. Jardin Public ve Parc des Sports et de l'Athlétisme gibi keşfedilmeye değer birkaç park da vardır.
 
Yürüyerek heryeri Gezebilirsiniz
 
Bordeaux oldukça yürünebilir bir şehir ancak zaman zaman şehrin toplu taşıma sisteminden faydalanmak isteyebilirsiniz. Tramvay sistemi verimli ve kullanıkolaydır ve ayrıca çok sayıda taksi mevcuttur.
 
Bordeaux'ya Hangi Aylarda Gidilir?
 
Bordo'yu ziyaret edecek en iyi zaman Nisan'dan Ekim'e kadardır. Yılın bu zamanında hava ılıman ve güzeldir ve tadı çıkarabileciniz pek çok etkinlik ve festival vardır.
 
Bordeaux, yılın herhangi bir zamanında ziyaret etmek için harika bir şehirdir. İster şarap, yemek, sanat, ister sadece güzel bir şehri keşfetmekle ilgileniyorsanız, Bordeaux'da herkese sunacak bir şey vardır.
 
Posted : 20/11/2022 6:21 am