Notifications
Clear all

Singapur'da sakız çiğnemek - Singapur yasakları

2 Posts
1 Users
0 Reactions
255 Views
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
Topic starter
 

Singapur yasakları, Singapur'daki en kapsamlı ve en çok uygulanan yasadır. Kamuyu rahatsız eden veya rahatsız eden herhangi bir eylem veya davranışı yasaklayan bir yasadır.

Sakız yasağı, çöpleri azaltmak ve insanların koltuk ve otobüs durakları gibi halka açık yüzeylere yapışmasını önlemek için getirildi.

Singapur yasakları sadece sakız çiğnemekten ibaret değil. Aynı zamanda, kötü kokular, gürültü kirliliği, duvar yazıları, yere tükürme ve trenlerde yemek yeme gibi Singapurluların can sıkıcı bulduğu diğer şeylerle ilgili.

Singapur yasakları, Singapur'da belirli öğelerin satışını, ithalatını ve kullanımını kısıtlayan bir dizi yasadır.

Singapur'da sakız çiğnemek bir tür çöp olarak görüldüğü için yasaklandı. Bu yasak, ülke hükümetinin sakızın ülkenin temizlemesi için çok pahalı olduğuna karar vermesinin ardından 1992'de yürürlüğe girdi.

Singapur yasakları, oyuncak silahların veya sigaraların satışının yasaklanması gibi çok ilginç olabilir.

Singapur sakız çiğnemeyi yasaklıyor. Yasakların ülkesi Singapur, 1992'den beri sakızı yasaklıyor.

Singapur 1992'den beri sakız çiğnemek gibi birçok şeyi yasaklayan bir ülke. Bunun nedeni temizliğinin zor olması. Devlet tüm plastik poşetleri de doğada bozulmadığı ve çevreye zarar vermediği için yasaklıyor.

 
Posted : 25/07/2022 3:11 am
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
Topic starter
 

Singapur, genel seçimlerden önce bilgileri kontrol etme girişimi olarak görülen bir hareketle New York Times ve BBC News de dahil olmak üzere birçok yabancı haber sitesini yasakladı.

Singapur hükümeti, ifade özgürlüğünü engellemediğini, ancak bu sitelerin kamuoyunda alarma neden olabilecek “doğrulanmamış” raporlar ve spekülasyonlar yayınlaması nedeniyle harekete geçtiğini söyledi.

 

Singapur, Asya'nın en gelişmiş ülkelerinden biridir. Ülke, dört yıl üst üste dünyanın en pahalı şehri seçildi.

2013'te Singapur, Economist Intelligence Unit tarafından dünyanın en pahalı şehri seçildi. 2015 yılında Singapur, Asya'nın en pahalı ikinci şehri ve dünyanın en pahalı altıncı şehri haline geldi.

 

Singapur, 1 Eylül 2019'dan itibaren plastik pipet kullanımını yasakladı. Bu, çevredeki plastik atıkları azaltmak amacıyla. Bu, plastik atık miktarını azaltmaya yardımcı olmak için küresel bir harekettir.

Singapur'da bu yasak, bu düzenlemeye uymayan işletmeler için para cezaları ve diğer cezalar yoluyla uygulanacaktır.

 
Posted : 25/07/2022 3:12 am