ÖNERİSİ OLANLAR LÜTFEN PAYLAŞABİLİRMİSİNİZ?
Manisa, Ege Bölgesinin İzmir’den sonraki en büyük şehridir. Manisa İzmir’e komşu olması, geçmişi ve zengin tarihi ile gelişmiş şehirler arasında yer almaktadır. 17 adet ilçesi bulunan Manisa, Türkiye’nin en çok nüfusa sahip 14. ilidir. Manisa denize kıyısı olan sıcak ve ılıman iklime sahip bir bölgedir. Ulaşım kolaylığı, tarihi ve gezilecek yerleri ile Manisa, kültür turu yapmayı sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Manisa’nın, Mesir festivali ve Cirit festivali oldukça ünlüdür ve birçok misafire ev sahipliği yapmaktadır. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile Manisa’da gezilecek yerler şu şekilde sıralayabiliriz.
Manisa Kalesi
Spil Dağının kuzey yamacında kalıntıları bulunan Manisa Kalesi iç ve dış kale olarak iki bölümden oluşmaktadır. Manisa Kalesinin tahmini ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. On üç adet kulesi bulunan Manisa Kalesinin, Magnesia kentini bir sur ile çevrelediği, bunun yanı sıra Bizans Döneminde iç kalenin onarıldığı ve dış kalenin surlarla çevrelendiği bilinmektedir.
Sultaniye Külliyesi
Manisa’da gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan Sultaniye Külliyesi, Hafsa Sultan tarafından, oğlu Kanuni Sultan Süleyman’ın Saruhan, sancak beyi olarak Manisa’da bulunduğu sırada inşasına başlanmıştır. külliye cami, imaret, medrese, mektep ve hamamdan oluşan Sultaniye Külliyesinin 1522 yılında inşası tamamen bitmiştir. Bu külliye, Osmanlı mimarisinin en önemli örnekleri arasında yer almaktadır. Beş yüz yıllık bir geçmişi olan bu eserde bulunan kesme taşlar, oymalar ve desenler ziyaretçiler tarafından hayranlıkla karşılanmaktadır.
Kula Peri Bacaları
Burgaz Köyü civarında bulunan Kula Peri Bacaları, yağmur ve rüzgarlar sonucunda oluşmuştur ve kesinlikle görülmesi gereken doğal harikalar arasında yer almaktadır. Doğayla iç içe olmayı ve doğa yürüyüşü yapmayı seven ziyaretçiler için oldukça etkileyici bir alandır.
Ağlayan Kaya
Manisa’da gezilecek yerler arasında en etkili hikayeye sahip olan mekan Ağlayan Kayadır. Halk arasında Ağlayan Kaya olarak bilinen Niobe, Spil Dağının yolu üzerinde bulunmaktadır. Ağlayan bir kadın heykeline benzetilen kayalığın, mitolojik bir hikayesi de bulunmaktadır.
Anlatılan efsaneye göre, Niobe on iki çocuklu çok güzel bir kadınmış ve Kral Zeus’un karısı Hera, çocukları ile her an övünen ve kendisiyle dalga geçen bu kadını cezalandırmak ister. Bunun üzerine çocukları Apollon ile Artemis 12 gümüş ok ile Niobe’nin tüm çocuklarını öldürürler. Çocuklarının cesetleri ile baş başa kalan Niobe acısından durmaksızın ağlar ve Zeus ona acıyarak, Niobe’yi taşa çevirir.