Karadeniz Bölgesinde yer alan Sinop bölgenin tek doğal limanıdır. Bölgede ilk yerleşim Tunç Çağında başlamıştır. Eski dönemlerde pek çok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, Antik Çağda Karadeniz bölgesinin en önemli liman şehri olmuştur. İlk olarak Sinop MÖ 7. Yüzyıl civarında bir Helen kolonisi olarak kurulmuştur. Daha sonraki dönemlerde Hitit, Frig, Lidya, Perslersin sırası ile hakimiyeti altına girmiştir. Bu dönemlerden geçen şehri son dönemlere doğru pek çok Anadolu toprağı gibi Roma hakimiyeti altına girmiştir. Daha sonra Bizans ve en son Osmanlı şehrin sahipleri arasında yer almıştır. Şehrin bilinen en eski adı ise Sinope’dir. Bu ismin Irmak Tanrısı Asoposun kızının isminden geldiği bilinmektedir.
Su Tanrısının kızının ismi Sinope’dir ve o dönemlerde yer alan para üzerinde kızın yüzünün resimlerinin yer aldığı söylentisi de bulunmaktadır. İsim konusunda bir diğer söylenti ise şehrin isminin Amazon kraliçesinin simi olan Sinope şehre kendi ismini vermiştir. İsim konusunda şehirde daha pek çok efsane de bulunmaktadır. Orta Karadeniz şehri olan Sinop, Boztepe burnu üzerinde kurulan bir şehirdir. Şehrin doğal güzellikleri yanında tarihi yapısı da dikkat çekmektedir. Şehrin toprakları 5.717 km alanı kaplamaktadır. Şehir Karadeniz bölgesinin en uç noktasında yer alır. Bu bakımdan merkezinde denize girilen nadir şehirler arasında bulunmaktadır. Nüfus bakımından incelendiğinde şehirde 207 bin kişi civarında insan yaşadığı son nüfus sayımında öğrenilmiştir. Şehrin toplam 9 adet ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçelerden birisi merkez ilçesidir.
Şehirde yer alan diğer ilçeler ise; Boyabat, Ayancık, Gerze, Türkeli, Durağan, Dikmen, Erfelek ve Saraydüzü’dür. Şehirde en az nüfus yoğunluğu Saraydüzü ilçesinde yer alır. Elbette en yoğun ilçe de merkez ilçesidir. Şehir Anadolu Kırım arasında önemli bir ticaret merkezi de oluştur. Tarıma elverişli toprakları az olan şehrin büyük bir kısmı tarım ile karşılanmaktadır. Şehirde sebze ve meyve çalışmaları önemli bir geçim kaynağı olmaktadır. Sinop ilçelerinden Boyabat pirinci ile ünlü olan bir ilçedir. Şehir sanayi konusunda şehir istenen büyümeyi sağlayamamıştır. Bunun en büyük nedeni ise il limanının bulunduğu gibi kalmasıdır. Bir kıyı şehri olan Sinop, balıkçılık konusunda ileri bir şehirdir. Şehirde pek çok türden balık tutmak mümkündür. Şehrin en ilgi çeken yönü ise ilin ülkemizin en mutlu şehri olmasıdır.
TÜİK tarafından bu konuda yapılan araştırmaya göre şehirde yaşayan insanlar bütün olumsuz şartlara rağmen en mutlu insanlardır. Şehirde alt yapı problemi ya da sağlık açısından oluşan olumsuz koşullarda insanların mutluluğunu engelleyememiştir. İklim bakımından şehri incelediğimizde Karadeniz ikliminin bölgeye hakim olduğu görülmektedir. Şehirde mevsimler arası bir geçiş farkı da bulunmamaktadır. İl topraklarının yüzde 60 oranı ormanlar ile kaplıdır. Şehrin zengin bitki örtüsü daha çok kıyı kesimlerde yer almaktadır. Şehirde kıyıya doğru inildikçe ise daha kurak bir bitki örtüsü sizi karşılayacaktır. Şehir ile ilgili en güzel bilgilerden biri de Mustafa Kemal’in Sinop’u öven sözleridir. Atatürk Ankara’nın da Sinop’un yarısı kadar güzel olmasını istediği bilinen bir gerçektir. Doğal ve tarihi turizmin her ikisine de ev sahipliği yapan şehir, mağaraları ve kaleleri ile cazip hale gelmektedir. Bunların yanı sıra şehirde Hamsilos koyu, Erfelek Şelalesi gibi pek çok doğal güzellik de yer almaktadır. Her yıl binlerce insan bu bölgeleri ziyaret etmek için şehre gelmektedir.
Karadeniz’in ortasında yer alan Sinop kenti, Boztepe Burnunun da kara parçası ile kesişme noktasıdır. Sinop şehri, kendine özgü kültürü ve tarihi mirasları ile gezilecek önemli rotalara sahiptir.
Sinop’ta Gezilecek Yerler
Türkiye her bir parça ile tarihi kültür ve miras kokar. Tarihin o eşsiz kıvrımlarında gezinirken, bunu hissedebilir ve tarihe keyifli, düşündürücü bir yolculuk yapabilirsiniz. Karadeniz bölgesinin geri planında kalan Sinop kenti de, kendine has kültürel miraslarının keşfedilmesini bekler.Sinop gezilecek yerlerarasında en dikkat çeken noktalar arasında muhakkak öncelikle, Sinop kalesi ve Sinop Tarihi Cezaevi yer alır.
Balatlar Kilisesi
Balatlar Kilisesi,Bizans döneminden kalma tarihi bir kilisedir. Milattan Sonra 660 yıllarında inşa edildiği kayıtlara geçilmiştir. Sinope Koimesis Kilisesi olarak da anılabilir. Sinop kentinin Ada mahallesinin Yusufoğlu aralığında yer alır. Tarihi Bizans Kilisesi, Dikdörtgen şekli ile bazilika özelliğine sahip bir mimariye sahiptir. Kilisenin tarihi kültürel değerlerinin günümüze taşınması için, kazı çalışmaları halen devam etmektedir. Kazı çalışması nedeniyle, her bölümünü göremeyebilirsiniz, fakat tarihinin eşsiz ayrıntılarına sahip kiliseyi, Sinop kenti ziyaretinizde mutlaka görmelisiniz.
Akliman Tabiat Parkı
Sinop’un doğal güzelliklerin korunduğu bir sit alanı olanAkliman Tabiat Parkı, Türkiye’nin en fazla oksijenin bulunduğu alanlarda ilk sıralarda yer almaktadır. Muhteşem doğası ve eşsiz manzarası ile tabiat parkı Sinop’un en gözde yerlerinden biridir. Tabiat parkı içerisinde yer alan kumsalda doğa yürüyüşleri yaparak harika vakit geçirebilirsiniz. Deniz girmek içinde oldukça ideal olan sahilde Ege ve Akdeniz’de bulamayacağınız deniz canlıları ve fosillerini burada bulabilirsiniz. Denize girmeyi sevmeyenler içinde tabiat parkı içerisinde yer alan piknik alanlarında doğa ile iç içe mangal keyfi yapabilirsiniz. Kent merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunan Akliman, doğal güzellikleri ile sizleri bekliyor.
Sinop Kalesi
Sinop kalesitarihi M.Ö 7.yüzyıla dayanır. Çeşitli saldırılara karşı şehri korumak adına, Sinop Kalesi inşa edilmiştir. Kalenin; Roma, Bizans, Anadolu Selçukluları gibi önemli uygarlıklara kadar uzanan geniş bir tarihe ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz. Kalenin duvarları, 25 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğine sahiptir. Zamanla hasara uğrayan bölümleri, onarım görmüştür. Hasarlı bölümleri onarılmış olsa da tarihe tanıklık eden Kale, eski yapısının özelliklerini korumaktadır. Kalenin üst bölümünde, eşsiz Sinop manzarasını denizin eşliğinde seyredebilirsiniz.
Tarihi Sinop Cezaevi
Tarihî Sinop Cezaevi, günümüzde müze özelliğini taşımaktadır. Tarihi ise uzun yıllara dayanır. İçinde bulunan kalenin tarihinin M.Ö 4.000 bin yıl öncesine dayandığına dair kayıtlar bulunmaktadır. O dönemlerde Sinop coğrafyasında yer alan Gaskalılar tarafından yapılmıştır. Ulaşılan belgeler doğrultusunda, cezaevi olarak kullanılmasına ise, 1568 yıllarında başladığı düşünülür. Üç tarafı denizler ile çevrili bu tarihi ve hüzünlü cezaevinde bir zamanlar önemli simalarda yatmıştır. Sabahattin Ali, Refik Halit Karay, Mustafa Suphi vb. ünlü isimler hayatlarının bir bölümünü burada geçirmiştir. Cezaevi müze olduktan sonra, Sabattin Ali’nin yattığı koğuşa kendi adı verilmiştir. Sabahattin Ali, burada yattığı sürece bazı şiir ve kitap eserlerine de imza atmıştır. Dikkat çeken eserleri arasında; Aldırma Gönül şiiri ve Kuyucaklı Yusuf roman eseri bulunur. 1999 yıllarında cezaevi kapatılarak, müzeye çevrilir. Böylece, her bir köşesinin hüzünlü hikayelerini görmek ve hissetmek isteyen misafirlerini çağıran, müze görevini görmektedir. Cezaevi birçok yönü ile her zaman dikkat çekmiştir. Filmlere, dizilere, şiirler vb. konu olan yaşanmış hikayelere tanıklık ettiğini söyleyebiliriz. Tarihi Cezaevinin o hizbe ve nemli köşeleri nice insanın, suçlu ya da suçsuz yaşadığı gerçek hikayeleri barındırmaktadır. Sizlerde hüzünlü ve acı dolu olan Tarihi cezaevini ziyaret edebilir ve bin yıllık geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.
Alâeddin Camii
Alâeddin Camii, Sinop coğrafyasının Selçuklu dönemine uzanan tarihi bir camiidir. Cami, 1267 yıllarında inşa edilmiştir. Adını, Anadolu Selçuklu Devleti sultan I. Alaeddin Keykubad’dan almıştır. Ayrıca, Kuzey Anadolu bölgesinin en büyük Selçuklu camisi olarak bilinir. Cami Sinop kentinin merkezinde, hükümet binasına yakın bir bölgede yer alır. Selçuklu dönemine ait,Alâeddin Camiziyaretinizde, mimari özelliklerini ve tarihini daha yakında inceleyebilirsiniz.
Sinop Arkeoloji Müzesi
Sinop Arkeoloji Müzesi, ilk defa 1970 yılında ziyarete açılmıştır. 2001 yıllarında Müzede restorasyon çalışmaları başlatılmış ve 2006 yılına kadar sürmüştür. Bu tarihten itibaren yeniden ziyarete açılmıştır. Müzede, bölgenin kazı çalışmaları sonucu bulunan önemli tarihi eserlere yer verilir. Müze, Sinop coğrafyasında yaşamış çeşitli uygarlıkların kültürel miraslarını bize sunar. Bizans ve Roma uygarlıklarının tarihi eserlerine daha fazla rastlamanız olasıdır. Sinop kentinin, farklı uygarlıkları doğrultusunda tarihine yolculuk yapmak için müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
Sinop Etnografya Müzesi
Etnografya Müzesiadı ile birçok yerel ve tarihi kültürel değerleri bizlere sunan müze binası, ahşap ve karkas tuğla vb. malzemelerinden yapılmış bir konaktır. Müze binası,18.yüzyıl mimarisine benzeyen konak tarzına hakim olduğunu da söyleyebiliriz. Müzede, yerel tarihi eserler sergilenir. Sinop kentinin merkezinde yer alan müzeyi, kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz. Konak mimarisini görmek ve yerel kültürel değerleri hissetmek için güzel bir fırsat olacaktır.
Diyojen Heykeli
Heykel, M.Ö 412 yıllarında dünyaya gelen Sinop Antik Yunan filozofu Diogenes adına yapılmış bir anıttır. Sinop kenti, M.Ö. 5 yüzyıl antik yunan dönemine uzanan yapısı ile filozof Diogenes’in doğrum yeri olarak da anılır. Sinop belediyesi, bu önemli kültürel tarihten yola çıkarak, Diyojen Heykeli’ni 2006 yılında yaptırmıştır. Heykeli, On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nden Turan Baş inşa etmiştir. Sinop kentinin merkezinde, Kaleyazısı Mahallesinde yer alan Heykeli kolaylıkla görebilirsiniz.Diyojen heykeli, Antik Yunan dönemine uzanan Sinop tarihinin, günümüze yansımasıdır.
Hamsilos Koyu
Hamsilos Koyueşsiz doğa görselliğinin, denizin renkleri ile karıştığı güzelliği bizlere sunar. Mavi renklerinin yeşil ile dans ettiği, doğanın tüm renklerini görmek mümkündür. Koyun etrafı, çam ormanları ile çevrilidir. Popüler kültürde henüz yer bulamamış olsa da, Sinop ziyaretinizde bu sessiz güzelliği fark edebilirsiniz. Koyda, piknik ile ya da tekne turu ile keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Doğanın bozulmamış bu güzelliklerini keşfederken, tabii ki bizler yine de doğanın bozulmamış keşfedilmemiş yerlerini özenle korumaya gayret göstermeliyiz. Böylece, popüler kültüre boyun eğmeyen yerler ile doğa güzelliğini bizlere her zaman sunacaktır.
Sinop İnceburun Feneri
İnceburun Feneri’nin tarihi 1863 yıllarına dayanır. Anadolu’nun en uç kuzey noktasında yer alan İnceburun, üzerindeki uçurumlara inşa edilen bir fenerdir. Fenerin yüksekliği yaklaşık 12 metre olduğu bilinir. Sinop kentinin 25 km kuzeybatısında yer alanİnceburun Feneri, Sarıkum Köy bölgesinde bulunmaktadır. Tarihi kültürel yapısı ve manzarası ile görülmeye değer yerlerdendir. Sinop gezilecek yerler listenizde, görmeniz gereken güzel noktalardandır.
Hamsilos Tabiat Parkı
Hamsilos Tabiat Parkı, doğa severlerin ilgisini çekecek güzel rotalardan biridir. Tabiat parkı, Sinop Dibekli köy bölgesinde yer alır. Hamsilos koyu ziyaretinizde uğrayabilir ve huzurla gezebilirsiniz. Doğanın deniz ile birleştiği, bu ender manzaralar hoş anlara tanıklık eder. Bu nedenle, doğanın huzuru ve denizin hoş görselliği birleştiğinde, keyif almamak mümkün değildir. Tabiat parkını gezebilir ve Sinop hatıra fotoğrafınızı eşsiz manzarasında çekebilirsiniz.
Sinop Mutfağı
Ülkemizin en kuzey noktasında yer alan Sinop mutfak açısından zengin bir kültüre sahiptir. Son dönemlerde bölgede bulunan Kıpçaklar ve Lazlar şehrin mutfağını etkilemiştir. Bunun yanı sıra şehir mutfağında az da olsa Gürcü etkisi de görülmektedir. Mutfak olarak Karadeniz haricinde Marmara bölgesi de şehrin mutfağına etkide bulunmaktadır. Tarihi ve kültürel açıdan yalanan etkileşimler bize günümüz Sinop mutfağını hediye etmiştir. Bu mutfakta uzun yılların birikimi söz konusudur. Manti başta olmak üzere, hamur işleri, sebze yemekleri, çorbalar ve et yemekleri gibi pek çok lezzet bu mutfakta yer almaktadır.
Mantı hemen hemen her yöre için özel olan bir yemektir. Emek isteyen yapımı mantıyı mutfakta özel bir yere koymaktadır. Sinop mutfağında da mantının özel bir yeri bulunmaktadır. Fakat bu mantıyı diğer yörelerin mantılarından farklı kılan bir özellik bulunmaktadır. Bu da mantının sunumudur. Hazırlanış olarak mantının yapımı klasik bir mantıdan farklı değildir. Bu mantı için ilk olarak yumurta un şu ve tuzdan oluşan bir hamur yoğrulur. Hamur biraz dinlendiren sonra bezelere ayrılır ve daha sonra çok ince olmayacak şekilde açılır. Açılan hamurun içine kıymalı baharatlı ve soğan ile maydanozlu hazırlanan iç harç konur. Daha sonra ise hamurlar kapatılır. Kare şekilde kesilen hamurlar üçgen şeklinde kapatılır. Son aşamada kaynamış suda 20 dakika kadar haşlanan hamur çıkartılır. Bu aşamadan sonra ise Sinop mantısının farkı başlamaktadır. Zeytinyağı ve tereyağı ile kavrulan soğan bu mantının üzerine dökülür. Ayrıca mantı üstünde son olarak cevizler de dövülmüş olarak bulunmaktadır. Lezzetli sunumu ile bu mantı mutlaka tadılması gereken bir lezzettir.
Sinop mutfağının hamur işleri arasında en sevilen yemeklerinden biri de katlamadır. Kat kat şekilde açılan hamurlar istenen iç harçlar ile süslenmektedir. Katlama için ilk olarak un, yağ, su ve tuzdan oluşan hamur yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında yoğrulan hamur biraz dinlenmelidir. Dinlenen hamur bezelere ayrılır ve daha sonra açılır. Hamurun içine istenen iç harç konulmaktadır. Daha sonra kapatılan hamurlar tavada kızartılmaktadır. Tereyağı ile kızartılan hamurun her katmanı ayrı bir lezzete sahiptir. Sinop gezisinde mutlaka tadılması gereken özellikle kahvaltılarda tüketilen özel bir lezzettir.
Sinop ile meşhur olmuş özel bir lezzet olan prenses Sinop Şen Pastanesinde mutlak tadılması gereken bir tatlıdır. El emeği şeklinde tabir edilemeyecek olan bu tatlı Sinop ziyaretinde kendinizi şımartmak için bir neden olacaktır. Yöresel bir lezzet olmayan bu tatlı Şen pastanesi ile bütünleşmiştir. İçi kremalı bu harika lezzet gezinizin en özel tadı olacaktır. Modern tatlara açık olanların bu lezzeti mutlaka hatamdı gerekir. Çikolata kaplı çeşitleri de bulunan tatlı her damak için özel bir sunum sağlamaktadır.
Sinop Nerededir?
Sinop ülkenin en kuzey noktasında yer alan bir şehirdir. Orta Karadeniz bölgesinde yer alan şehir, bir geçiş noktasında bulunmaktadır. İlin doğu komşusu Samsun, batı komşusu ise Kastamonu ilidir. Şehrin kuzeyinde ise Karadeniz yer almaktadır. Sinop bir liman şehridir. Şehrin İstanbul ile arasında yer alan mesafe; 709 km kadardır. Trabzon ile Sinop arası ise 490 km ve Ankara ile il arası mesafe ise 430 km olarak ölçülmüştür. Büyük şehirlere olan uzaklık bir şehrin ziyaretçi sayısını etkilemektedir. Sinop Doğu Karadeniz şehirleri gibi büyük şehirlere uzak bir il değildir. Bu bakımdan yıl içinde ziyaretçi sayısı da bir hayli fazla olacaktır.
Ne Zaman Gidilir?
Karadeniz şehirleri genelde yaz dönemleri için gezmeye müsait olan şehirlerdir. Sinop Doğu ve Batı Karadeniz mevsim özelliklerini yaşayan bir şehirdir. Şehir kıyıda yer aldığından mevsimler arası sıcaklık farkları da fazla değildir. Yani şehir yılın dört mevsiminde yakın sıcaklıklara sahiptir. Şehrin yer aldığı iklim kuşağı bakımından her mevsim yağışlı özelliği bulunmaktadır. Şehrin en kurak mevsiminde dahi yağış olur. Hatta bu yağış fazla şekilde dahi gerçekleşmektedir. Şehrin yıllık ortalama sıcaklığı 14 derecedir. Haziran ayı ise ilde en kurak ay olarak geçmektedir. Bu bakımdan ideal ziyaret zamanı Snop için Haziran ayı olabilir. Şehirde en fazla yağış ise ekim ayında görülmektedir. Şehirde ortala olarak 22 derece sıcaklık görülmektedir. Bu sıcaklık Temmuz ayındadır ve şehrin en sıcak zamanıdır. Yıl için de en soğuk ay ise ocak ayıdır. Bu ayda sıcaklıklar 6-7 dereceye kadar düşmektedir. İlde yılın 130 günü yağışlı geçmektedir. Arıca şehir kuzey rüzgarlarına da açık bir konumda yer almaktadır. Bu bakımdan ilin rüzgarlı bir havası da bulunmaktadır. Kış aylarında şehirde hakim olan şiddetli rüzgar, gezi açısından bu mevsimi arka plana atmaktadır.
Sinop Gece Hayatı
Sinop gece hayatı bakımından yaz aylarında daha hareketlidir. İl genel olarak yaz aylarında hareketlense de şehrin sahil kesimi yaz aylarında gece hayatı bakımından ideal bir görünüme bürünmektedir. Rengarenk ve ışıl ışıl sokaklar gece hayatının en eğlenceli taraflarından biridir. Sahil manzaralı barlar ya da eğlence mekanları şehrin iç açıcı bölgelerini oluşturuyor. Ayrıca bu bölgeler şehir sakinlerinin olduğu kadar şehre gelen turistlerin de ortak noktası oluyor. Rota Bar şehirde yer alan en güzel eğlence mekanları atasında bulunuyor. Elit kesim insanların uğrak mekanı olan bar gece boyunca hizmet vermektedir. Kulis de yine şehirde bulunan eğlence mekanları arasında yer almaktadır. Mekânın en güzel yanlarından biri orijinal şaraplarının bulunmasıdır. Güler yüzlü personel ile markan sizi kendisine çekmektedir. Burada her türlü eğlence gece boyunca sürer. Kıyı bar da ilin eğlence mekanlarından biridir. Yemek bakımından pizza seçimi size inanılmaz bir lezzet yaşatacaktır. Bunun yanı sıra mekanda gece boyunca devam eden canlı müzik sizi sizden alacaktır. Doyasıya eğlencenin şehirdeki adresi Kıyı bardır. Bu bar ve cafeler haricinde şehirde bulunan sahil restoran da Sinop gece hayatına dahil edilebilecek bir mekandır. Restoran manzarası ile misafirlerini mest edecek bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra güzel manzara karşısında çay içmek ve dinlenmek için de ideal noktalar arasındadır. Sinop gece hayatı Haziran ayı ile beraber en zirve noktasına çıkmaktadır. Nisan ve mayıs ayında başlayan hareketlilik yaz aylarında daha da artar. Şehirde Temmuz ve Ağustos ayında tatilcilerin bulunması ile beraber ve turist sayısının artması ile beraber gece hayatı daha da renklenmektedir. Ayrıca şehrin merkezinde de gece hayatı bakımından bu aylarda hareketlenme olur. Fakat sahil kısmı merkeze göre daha canlı olan ilin sakinleri gece eğlencesi için sahil bar ve cafelerini tercih etmektedir.
Sinop Festivalleri
Sinop ülkemizin en mutlu ili olmanın hakkını eğlenceli etkinlikleri ile vermektedir. Şehre hangi dönemde yolunuz düşerse düşsün mutlaka bir etkinlik sizi bulur. Sinop il yapısı olarak 200 bin civarında nüfusu olan küçük bir ilimizdir. Fakat yapılan etkinlikler ve eğlenceler bakımından pek çok ile nazaran büyük ve eğlencelidir. Sinop kuzey noktası olarak bilinen sahillerinde bulunan eğlencenin yanı sıra festivalleri ile de ziyaretçilerine düğün tadında bir eğlence yaşatmaktadır. Şehirde bu yıl düzenlenen kuzeyfest en fala ses getiren festivallerden olmuştur. Şehirde yer alan bu festival için 1-2-3-4-5 ağustos tarihleri belirlenmiştir. Bu tarihler arasında birbirinden ünlü isimlerin konserleri yani sıra daha pek çok eğlence etkinlik yapılmaktadır. Doyasıya eğlence ve coşkunun hakim olduğu festival ilk olmasına rağmen oldukça büyük bir katılım ile gerçekleşmiştir. Ülkemizde yer alan zincir festivaller içeriğinde olan bu eğlence daha çok genç kesime hitap etmektedir. Yarışma ve eğlencelerin yer aldığı festivalde insanlar kamp dahi kurmaktadır. Böylece günlerce devam eden festivalin hiçbir anı da kaçırılmamış olur. Mutlu insanların şehri Sinop şehrinde yapılan bir diğer festival de mutluluk festivalidir. Şehirde mutluluk festivali yaz aylarında yapılmaktadır. Eğlence dolu bu festival müzik ve konserler ile hareketli hale gelmektedir. TÜİK verilerine göre ülkemizin en mutlu insanlarının yaşadığı şehirde bu festival mutluluğa mutluluk katmaktadır. Şehirde bu festivaller haricinde spor festivalleri de olmaktadır. Uluslararası Sinop Motosiklet Festivali bunlardan biridir. Şehirde yer alan bu festival temmuz ayında yapılmaktadır.
This topic was modified 3 years ago by turistcocuk