Notifications
Clear all

Bingöl Kamp Alanları

1 Posts
1 Users
0 Likes
297 Views
(@handeaksoy)
Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 20
Topic starter  

Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Bingöl hem kış sporları açısından hem de kampçılık açısından oldukça elverişli bir doğaya sahip. Yıl boyu birçok kamp severin uğrak noktası olan Bingöl’deki kamp alanlarına gelin beraber bakalım.

Kös Kaplıcaları Kamp Alanı

Bingöl şehir merkezine 20 km mesafede yer alan Kös kaplıcaları, çevresinde oldukça uygun kamp alanları sunuyor. Bölgede yer alan kaplıcalar sayesinde oldukça fazla ziyaretçi alan kamp alanına ulaşım hem özel araçlarla hem de toplu taşımayla sağlanabiliyor. Kamp severler tarafından sıkça tercih edilen bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla yapılabiliyor.

Kös kaplıcalarında kamp kurmanın haricinde çeşitli pansiyonlarda da konaklama yapılarak şifalı sulardan faydalanılabiliyor. Ayrıca bölgede kampçılar için birçok tesis de mevcut. Buralardan birçok ihtiyaç rahatlıkla karşılanabiliyor. Kös kaplıcaları kamp alanında hem çadır kampı hem de karavan kampı ücretsiz olarak yapılabiliyor.

Yüzen Adalar Kamp Alanı

Bingöl’ün en bilinen doğal güzelliği olan yüzen adalar yıl boyu yerli ve yabancı birçok ziyaretçi çekiyor. Küçük bir göletin içerisinde hareket eden adacıkların yer aldığı alanın çevresi kampçılık için oldukça elverişli. Bingöl’ün Solhan ilçesinde yer alan kamp alanı şehir merkezine 50 km mesafede yer alıyor. Hem özel araçla hem de toplu taşımayla kolaylıkla ulaşılabiliyor. Çadır kampı ve karavan kampı için de tercih ediliyor.

Yüzen adalar bölgesine yıl boyu birçok ziyaretçi gelmesi sebebiyle birkaç küçük tesis kurulmuş. Ancak bunlar ihtiyaçları karşılamak için yeterli olmuyor. Özellikle bölgede kamp yapacaklar için ihtiyaçları önceden temin ederek gitmek gerekiyor. Bölgede kamp için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Çir Şelalesi Kamp Alanı

Bingöl’ün bilinen tek şelalesi olan Çir şelalesi kış aylarında soğukların etkisiyle donsa da havaların ısınmasıyla birlikte coşkulu bir görsel sunuyor. Bu yüzden bölge hem kamp severlerin hem de doğa severlerin akınına uğruyor. Çir şelalesi Bingöl şehir merkezine 30 km mesafede kayalık bir alanda yer alıyor. Bu yüzden şelaleye yakın kısımlarda çadır kampı için elverişli alanlar bulunurken karavan kampı için daha düz ve uzak yerler tercih ediliyor.

Şelalenin etrafı yöre halkı tarafından mesire alanı olarak da kullanılıyor. Bu yüzden özellikle yaz aylarında hafta sonları kalabalık olabiliyor. Bunun yanında bölgede hem piknikçilerin hem de kamp severlerin ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis yer almıyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Yayladere Kamp Alanı

Bingöl’ün Yayladere ilçesinde yer alan Yayladere kamp alanı şehir merkezine 90 km mesafede yer alıyor. Kampçılar için oldukça etkileyici bir alan olan bölge bölgeye hâkim yüksekliğiyle dikkat çekiyor. Yayladere ilçe merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Yayladere kamp alanında hem çadır kampı hem de karavan kampı yapılabiliyor.

Bingöl halkı tarafından mesire alanı ve hayvan otlağı olarak da tercih edilen bölge kampçılar için farklı alternatifler de sunuyor. Doğa fotoğrafçılığının yapıldığı en önemli alan olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Çevrimpınar Kamp Alanı

Çevrimpınar kamp alanı aynı ismi taşıyan köy ve akarsuyun kenarında yer alıyor. Şehir merkezine 20 km mesafede yer alan kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Bingöl ovasını büyük ölçüde sulayan Çevrimpınar çayının kenarında yer alan kamp alanı hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça ideal.  Ayrıca akarsuyun hemen kenarına kurulan kampın keyfi oldukça başka oluyor.

Temiz havası ve sakin doğasıyla kamp severler tarafından tercih edilen kamp alanı akarsu da balık avlamaya da olanak sağlıyor. Doğa yürüyüşü gibi etkinliklerin de yapıldığı bölgede kamp severlerin ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden kamp için bölgeye gitmeden önce bütün ihtiyaçları tedarik etmek gerekiyor.

Korlu Kamp Alanı

Bingöl’ün Elâzığ sınırında yer alan Korlu göleti etrafında yer alan kamp alanı şehir merkezine 100 km mesafede yer alıyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan bölgeye Yayladere ilçesinden minibüslerle de ulaşılabiliyor. Göl kenarı olması sebebiyle kamp severler tarafından sıkça tercih edilen kamp alanında hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça uygun alternatifler yer alıyor.

Korlu kamp alanı yakınında aynı ismi taşıyan bir de köy bulunuyor. Bu büyülü atmosferde bir taraftan kamp yaparken diğer taraftan da yöre halkıyla etkileşimde bulunulabilir. Ayrıca kamp için gerekli olan bazı ihtiyaçlar bu sayede köy halkından karşılanabilir. Bununla birlikte kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor.

Gayt Barajı Kamp Alanı

Gayt barajı Bingöl’ün özellikle içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilmiş. Bunun yanında tarım alanlarının sulanması için de kullanılan baraj gölü ve çevresi zamanla mesire alanı olarak kullanılmaya başlanmış. Şehir merkezine 30 km mesafede yer alan baraj gölü çevresi kamp severler için de güzel alternatifler sunuyor. Özel araçlarıyla bölgeye ulaşabilen kampçılar hem karavan kampı hem de çadır kampı için bölgeyi tercih ediyor.

Bingöl’de mavi ile yeşilin buluştuğu nokta olarak ilgi gören Gayt Barajı kamp alanı özellikle hafta içleri oldukça sakin oluyor. Sakin bir doğada dinlendirici bir kamp yapmak isteyenler hafta içlerini tercih edebilirler. Diğer taraftan kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Balpınar Kamp Alanı

Bingöl şehir merkezine 20 km mesafede yer alan Balpınar kamp alanı Bingöl’de oldukça fazla olan kamp alanlarından diğer bir tanesi. Oldukça geniş bir araziye sahip olan kamp alanı bu sebeple yıl boyu kamp severlerin akınına uğruyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla bölgede yapılabiliyor.

Bingöl’deki kamp alanlarının çoğu ücretsiz. Bu yüzden yılın her vaktinde rahatlıkla kamp yapılabiliyor. Ancak tesisleşme konusunda sıkıntı bulunuyor. Diğer kamp alanları gibi Balpınar kamp alanında da kamp severlerin ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kale Tepesi Kamp Alanı

Bingöl’de gündoğumu ve batımının en güzel şekilde izlendiği alanlardan biri olan Kale tepesi kamp severler için de güzel bir alternatif. Şehir merkezine 100 km mesafede Karlıova ilçesinde yer alan Kale Tepesine ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Kale Tepesinde çadır kampı için oldukça uygun alanlar yer alırken engebeden dolayı karavan kampı çok tercih edilmiyor. Ayrıca burada kamp kurarak güneşin doğuşunu izlemek oldukça keyifli oluyor. Bingöl taraflarına seyahat edenler de burayı görmeden ayrılmıyorlar. Ayrıca kale Tepesi’nde kamp için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Kale Tepesi kamp alanı yaklaşık 3000 metre yükseklikte yer alıyor. Bu sebeple bölgede herhangi bir tesis yer almıyor. Kamp için bölgeye gitmeden önce mutlaka gıda, içecek ve kamp için gerekli ihtiyaçları temin etmek gerekiyor.

Bingöl Ovası Kamp Alanı

Bingöl’ün en bilinen doğal güzelliği olan Bingöl Ovası kamp alanları arasında da en çok tercih edilenlerden. Şehir merkezine 25 km mesafede yer alan Bingöl ovası kamp alanı hem çadır kampı için hem de karavan kampı için sıkça tercih ediliyor.

Özellikle bahar aylarında yemyeşil ve rengarenk bir ortama bürünen ovada alabildiğine uzanan yeşillikler enfes görüntüler oluşturuyor. Çevre illerden oldukça fazla ziyaretçi alan bölge yıl boyu Türkiye’nin her yerinden kamp severlerin de uğrak noktası oluyor. Bütün bunlarla birlikte ücretsiz bir şekilde ovada kamp yapılması buranın tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden. Ancak bölgede herhangi bir tesisin bulunmaması kamp severlerin bölgeye hazırlıklı gitmelerini gerektiriyor.


   
Quote