Notifications
Clear all

İstanbul Kahvaltı Mekanları - En iyi 35 Yer!

1 Posts
1 Users
0 Likes
259 Views
(@guvensez)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 418
Topic starter  

En iyi İstanbul Kahvaltı mekanları ve yerleri tanıtım yazımızı mutlaka okuyun. Moda da kahvaltı nerede yapılır? Kadıköyde kahvaltı nerede yapılır? Çatalca’da kahvaltı nerede yapılır? Istanbul’da kahvaltı nerede yapılır? İstanbul Kahvaltı Mekanları, Avrupa yakası ve Anadolu yakası mekanları, köy kahvaltısı ve açık büfe kahvaltı yerleri, boğaz manzaralı kahvaltıcılar. 

 

En Kaliteli İstanbul Kahvaltı Mekanları

 

%90’a varan indirimli fiyatları kaçırmayın. Gelin İstanbul’un hem yeni trend hem de klasik kahvaltı mekanlarına bir göz atalım. İstanbul’da yaşayanlar için mutlulukla bir ilgisi olan kahvaltıyı yapabilecekleri en iyi mekanlar neresidir? İstanbul kahvaltı mekanları adresleri ve güncel fiyatlar

 

1 – KULELİ YAKAMOZ

 

Adını yanı başındaki Kuleli Askeri Lisesi’nden alan ve İstanbul’da boğaz manzaralı kahvaltı dendiğinde ilk aklıma gelen Kuleli Yakamoz tüm mekanı çepeçevre saran camekan yapısı ile insanda Boğaz kenarında değil Boğaz’ın içindeymiş hissi uyandıran bir Boğaz’daki kahvaltı mekanlarından biri. Aslında alkolsüz balık restoranı olarak hizmet veren mekan, hafta sonları sunduğu açık büfe kahvaltısı ile daha çok rağbet görüyor.

 

Kuleli Cad. No:69, Kandilli/İstanbul

0 (216) 3189505

 

2 – FERİYE SARAYI, ORTAKÖY

 

Denize sıfır konumu, Boğaziçi Köprüsü, Ortaköy Camii ve Kız Kulesi’ne nazır muhteşem manzarasıyla Feriye Sarayı boğazda kahvaltı keyfi yapmak isteyenler için hem yazın hem de kışın eşsiz bir ambiyans sunuyor. Feriye Sarayı’nda tüm lezzetler 2012 yılında Lyon’da dünyanın en iyi yabancı şefi seçilen Aydın Demir’in imzasını taşıyor.

 

Yıldız Mah., Çırağan Cad. No:40, 34347 Beşiktaş/İstanbul

0 (212) 2272217

 

3 – NİŞANTAŞI BAZLAMA KAHVALTI

 

Gerçek Ege kahvaltısı dendiğinde akla ilke gelen Çeşme Bazlama Kahvaltı bir süredir Nişantaşı’nda hizmet veriyor. İstanbul’daki en iyi kahvaltı yerleri ve ücretleri listemizin ilki Bazlama Kahvaltı’da ev yapımı reçelleri, pişileri, bazlaması, acukası ve menemeni 10 numara. Her şey hiç soğumadan, ara ara ve sıcak sıcak servis ediliyor, mekan sahibi Sinem Hanım ‘Masadan doymadan kalmak yok’ diyor.

 

Teşvikiye, Ahmet Fetgari Sk. No: 40, 34365 Şişli/İstanbul

0 (541) 229 52 62

 

4 – CAFE CADDE

 

25 yıllık geçmişi ile Bağdat Caddesi’nin en köklü kafesi olan Cafe Cadde, keyifli ambiyansı, leziz yemekleri ve hizmet kalitesi ile yediden yetmişe bütün misafirlerini mutlu ediyor. Cafe Cadde geçmişte şahitlik ettiği aşkların, evlilliklerin çocuklarını da şu an ağırlıyor. Yani ikinci bir nesil de Cafe Cadde’de büyüyor. Cafe Cadde’nin kahvaltı menüsü de güne güzel bir başlangıç yapmak isteyenler için hem çeşitlilik hem de lezzet anlamında Bağdat Caddesi’nde çok başarılı bir seçenek oluşturuyor.

 

Erenköy, Caddebostan Mahallesi, Bağdat Cd. No:349, 34728 Kadıköy

0 (216) 302 76 24

 

5 – CAFE SWISS, SWISSOTEL BOSPHORUS

 

İstanbul’daki en kaliteli brunch hangisi diye sorulduğunda tereddütsüz cevap verebileceğim Swissotel brunchı Swissôtel The Bosphorus bünyesindeki Café Swiss’de Pazar günleri 12:00 – 15:00 arasında sunuluyor. Eşsiz bir Boğaz manzarasında gerçekleşen brunch kapsamında taptaze deniz ürünleri, ıstakoz, istridye, havyar ve şampanya gibi şımartan detaylar, gözünüzün önünde hazırlanan sushi ve sashimiler, İtalya’dan en iyi risotto ve makarna çeşitleri, Türk mutfağından enfes mezeler, İngiliz mutfağından çeşit çeşit roastlar, İsveç mutfağından peynir ve çikolatalı fondüler ve daha önce rastlamadığım kalite ve lezzette sıra dışı bir tatlı seçkisi var.

 

Vişnezade Mh., Acısu Sokağı No:19, 34357 Maçka / Beşiktaş /İstanbul

0 (212) 3261100

 

6 – BIG CHEFS TARABYA

 

Mevsimin taze ürünleriyle hazırlanan ve lezzet müdavimliği yaratan tatlarıyla BigChefs, sunduğu menüsüyle ve her karesinde aile sıcaklığı hissi uyandıran konforlu dekorasyonu ile, sıcak buluşmalara ev sahipliği yapıyor. 50’yi aşkın şubesi bulunan Big Chefs’in Tarabya ve Anadolu Hisarı şubeleri İstanbul Boğazı’na sıfır konumları ile özellikle seviliyor. Big Chef’slerde kahvaltı servisi hafta içi 12:00, hafta sonu ise 15:00’a kadar devam ediyor. Aceleci ve Tuzlu Kahvaltı, Aceleci ve Tatlı Kahvaltı ve Pişili Kahvaltı az ve öz sevenleri Serpme Kahvaltı ve Ana Dolu Dolu Kahvaltı ise uzun uzun kahvaltı keyfi yapmak isteyenleri mutlu ediyor.

 

Tarabya Mahallesi, Yeniköy Cad. No:80, 34457 Sarıyer/İstanbul

0 212 262 70 70

 

7 – ÇINARALTI AİLE ÇAY BAHÇESİ, ÇENGELKÖY

 

Anadolu yakasında, Boğaz’da uygun fiyatlı, ekonomik kahvaltı dendiğinde ilk aklıma gelen yer elbetteki boğaz ile içiçe olan konumu, muhteşem boğaz manzarası, tarihi çınar ağaçlarının gölgesindeki bahçesi ile Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi. Tarihi Çınaraltı Aile Çay bahçesinin İstanbullular için en sevilen yönlerinden biri daha ise herkes kendini evinde hissetsin diye dışarıdan yiyecek getirilmesine izin verilmesi.

 

Çengelköy Mahallesi, Çınarlı Cami Sk. No: 4 A, 34680 Üsküdar/İstanbul

0 (216) 4221036

 

8 – MİHRABAT KORUSU, KANLICA

 

istanbul’daki En İyi Kahvaltı Yerleri ve ücretleri listemizdeki, İstanbul’un en güzel korularından biri olan Kanlıca’daki Mihrabat Korusu hem ormanın içinde 3 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna hem de muhteşem bir boğaz manzarasına sahip. Hafta içi de hafta sonu da serpme olarak sunulan kahvaltıda sahanda sucuk, sahanda yumurta, böğürtlen reçelli lor peyniri, peynir ve zeytin çeşitleri, söğüş tabağı, mevsim meyveleri, tahin pekmez, bal kaymak, börek, poğaça ve ekmek çeşitleri bulunuyor. 2020 yılı itibariyle sınırsız çay da dahil kişi başı 110 TL’ye sunulan Mihrabat kahvaltısında 0-6 yaş çocuklar için ücret alınmıyor. Mekanda çocuk oyun parkı ve bebek bakım alanı da mevcut.

 

Kanlıca Mahallesi, Mihrabat Cd. No:50, 34810 Beykoz/İstanbul

0 (530) 4021313

 

9 – KALE AİLE ÇAY BAHÇESİ, RUMELİHİSARI

 

Üniversite yıllarımızın vazgeçilmez mekanı Kale Çay Bahçesi yıllar geçse de popülerliğini yitirmiyor. Bebek’ten Rumelihisarı’na doğru bir yürüyüş sonrası Boğaz’a nazır kahvaltı keyfi muhteşem oluyor. Kale Çay bahçesinde beyaz peynir, kaşar peyniri, hellim peyniri, bal kaymak, reçel, tahin pekmez, acılı peynir salatası, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, yeşil biber, simit ve ekmek çeşitleri ve 2020 yılı itibariyle, sınırsız çay da dahil iki kişilik serpme kahvaltı 85 TL karşılığında sunuluyor. Kale Kafe’nin kaşarlı menemeni çok başarılı, özellikle denenmeli. Hafta sonları öğleye doğru oldukça kalabalık olan mekanı hafta içi ve hafta sonu erken saatlerde tercih etmeli.

 

Rumeli Hisarı Mah. Yahya Kemal Cad. No:22 Sarıyer/İstanbul
0 (212) 257 55 78

 

10 – SÜREYA KAHVALTI, KURTULUŞ

 

Kurtuluş’un ara sokaklarında yer alan ve güzel bahçesiyle dikkat çeken Süreya Kahvaltı‘nın sahibi Gulageş Şimşek, Tatvan doğumlu iki çocuk annesi bir resim öğretmeni. Gulageş Hanım elinin lezzetine güveniyor ve hayali olan Süreya Kahvaltı Bahçesi’ni estetik anlayışıyla harmanlayarak “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” diye düşünen misafirleri ile buluşturuyor.

 

Bozkurt, Bilezikçi Sk. No 21/23, 34375 Şişli/İstanbul

0 212 2912888

 

11 – HATAY GURME, ATAŞEHİR

 

Ataşehir Kayışdağı Caddesi üzerinde yer alan Hatay Gurme, haftanın her günü saat 15:00’a kadar yöresel Hatay kahvaltısı sunuyor. Mekan sahibi Barış Bey Hatay coğrafi işaretleri ile belirlenen ürünler ile Antakya’da farklı bölgelerde annesi ile deneyimledikleri lezzetler ile oluşturduğu kahvaltı menüsüne annesinin ismini vermiş. Dahiye Sultan kahvaltısı’nda yer alan Antakya yöresine özel kahvaltı çeşitleri 23 yıllık ekşi maya ile yapılan ekmek ve tandırda pişen tandır lavaşla birlikte ahşap tepside servis ediliyor.

 

Metal İş Mrk. Küçükbakkalköy Mahallesi, Kayışdağı Cd No:33, 34750 Ataşehir/İstanbul

0 (216) 5720031

 

12 – ŞAZELİ FLORYA

 

Deniz manzaralı yemyeşil bir bahçede oldukça mükellef bir kahvaltı sunan Şazeli, Florya kahvaltı mekanları arasında ön plana çıkıyor. Aynı zamanda bir steakhouse (et restoranı) olan Şazeli Florya et konusundaki başarısını kahvaltıda da gözler önüne seriyor. Şazeli kahvaltısında özellikle kavurmalı yumurta, sucuk ve pastırma çok beğeniliyor.

 

Şenlikköy Mah. Halkalı Cad. Florya Turistik Tesis Yanı No.10 Florya-Bakırköy/İstanbul

0 (212) 5470101

 

13 – MUMS CAFE, KARAKÖY

 

Karaköy’ün bana göre en tatlış yeri olan Fransız geçidinde konumlandırılmış Mums Cafe hem hafta içi hem de hafta sonları lokasyonunun ambiyansına yakışır güzellikte kahvaltılar sunuyor. 98 TL karışılığında sunulan büyük serpme kahvaltıda peynir çeşitleri, Antakya kırma zeytin, bal ve manda kaymağı, ev yapımı reçeller, zeytinli baharatlı acuka, pancar marmelatlı süzme yoğurt, taze otlu peynir kreması, nutella, fındık ezmesi, göz yumurta, sahanda kasap sucuğu, söğüş tabağı, Karaköy simidi, ekşi mayalı ekmek, domatesli ekmek ve 4 bardak çay bulunuyor. Mums Cafe’de serpme kahvaltının yanısıra French toast(41 TL), Pancake Towers (41 TL), Simit Bowl (39 TL) da çok seviliyor.

 

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Fransız Geçidi Sokağı 1/16-17, 34425

0 212 245 98 48

 

14 – ARADA KAFE

 

Karaköy Galata hattında, multi kültürel bir mekan olan Arada Kafe Lübnan ve Türk mutfağının harmanladığı kahvaltısı ile Karaköy kahvaltı mekanları arasında önemli bir yere sahip. Oryantal ve renkli ambiyansı, kahvaltısında sunulan zahter, humus, falafel gibi lezzetleri özellikle sevilen Arada Cafe insanı adeta İstanbul’dan bambaşka diyarlara ışınlıyor.

 

Hacımimi, Lüleci Hendek Cd. 23a, 34425 Beyoğlu/İstanbul

0 212 243 21 20

 

15 – KAŞIBEYAZ BOSPHORUS, YENİKÖY

 

İstanbul Akvaryum ve Watergarden Ataşehir’de de şubeleri olan Yeniköy Kaşıbeyaz Bosphorus diğer şubeleri arasından muhteşem boğaz manzarası ile ön plana çıkıyor. Kaşıbeyaz Bosphorus bol malzemeli menemenden birbirinden lezzetli peynirlere, Antep yöresine özgü yeşil zeytinden kelle paça çorbasına, bayanların hemen yanı başınızda açtıkları gözlemelerden ev yapımı reçellere, klasik kahvaltılıkların yanında nohut dürümü, beyran çorbası gibi Antep’in yöresel lezzetlerine, sıcacık simit, poğaça, açma gibi hamur işlerinden kahvaltı keyfini güzel bir tatlıyla sonlandırmak isteyenler için de özel olarak yapılan Antep’in incilerinden katmere kadar tam 150 çeşit lezzet, ister deniz manzarasına karşı, isterseniz de yemyeşil bir bahçede sunuluyor. Saat 09.00’dan 13.00’e kadar süren açık büfe kahvaltıdan kişi başı 90 TL, 6-9 yaş arası yarı ücret alınıyor. 0-6 yaş arası ücretsiz.

 

Kaşıbeyaz Bosphorus’un çocuk oyun alanlarında çocukların eğitimli ablalar eşliğinde keyifli vakit geçirebilmeleri için A’dan Z’ye her şey düşünülmüş. 1-5 yaş grubu çocuklar için müzikli eğitici kitaplar, 1-8 yaş grubu için yaratıcı hobi enstrümanları, oyun tüneli, yasaklı siteleri barındırmayan, özel güvenlik önlemli ve eğitici içeriklerin yer aldığı akıllı tabletler bulunuyor.

 

Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Cd. No:10, 34464 Sarıyer/İstanbul

0 (212) 299 50 00

 

16 – STELLA, POLONEZKÖY

 

İstanbul’da hafta sonu kahvaltı yapılacak en iyi yerler listemizdeki , doğa ile iç içe olmayı seven aileler için İstanbul’un arka bahçesi konumunda yeşilin, ormanın korunduğu nadir yerlerden biri Polonezköy. Fatih Sultan Mehmet köprü yolu üzerindeki Kavacık sapağından sapılıp Acarkent’i geçtikten sonra Polonezköy tabelalarını takip ederek ulaşılabilen Polonezköy’de benim favori mekanım ise STELLA. Tepeden ormana hakim manzarası, yemyeşil ambiyansı ve orman yoluna direkt bağlantısı ile bence bölgedeki benzerlerinden bir adım önde. Serpme köy kahvaltısı ücreti 2020 itibariyle kişi başı 65 TL.

 

Polonezköy mah. 75. Yıl cad. Polonezköy/ Beykoz

0 (216) 4323232

 

17 – MUNİS MODA

 

Munis Moda ismi gibi munis genç bir sanatçı çiftin sahip olduğu, çiçeği burnunda bir Moda kafesi. 2 kişilik kahvaltıları da, mekanın ambiyansı da çok keyifli. Munis kahvaltı’da hoşgeldin acukası, peynir tabağında Ezine beyaz peyniri, üç yıl eskitilmiş havran tulum peyniri, dil peyniri, taze kaşar, Gemlik zeytini, karma yeşil zeytin, tahin pekmez, Nutella, kendi ürettikleri fıstık ezmesi, akçay kaşar loru üzerine ev yapımı vişne reçeli, Siirt çiçek petek balı, nar ekşili taze nane, domates salatalık, ceviz, kuru kayısı, kızartma sosis, yumurtalı ekmek, simitle ekmek sepeti bulunuyor. Yumurta arzunuza göre sahanda ya da haşlanmış olarak sunuluyor.

 

Caferağa mah. Nenehatun sok. 4b Kadıköy/ İstanbul

0 (533) 30707572

 

18 – EMİRGAN SÜTİŞ, EMİRGAN SAHİLİ

 

Hali hazırda İstanbul’da 13 adet, .İstanbul dışında 17 şubeye sahip Emirgan Sütiş’in orijinal yeri olan Emirgan’da boğaz kıyısında konumlandırılmış Emirgan Sütiş nostaljik ortamı, kahvaltı çeşitliliği ve lezzetleri ile ön plana çıkıyor. Boğaz’da Kahvaltı Mekanları dendiğinde ilk akla gelenlerden Emirgan Sütiş’te kahvaltı menüden seçimli olarak alakart servis ediliyor. Bu tarz kahvaltılar tıka basa karnını doyurmaktansa sadece istediklerini yemeyi tercih edenler için çok avantajlı oluyor. Menüden örnek vermek gerekirse 2018 yılı itibariyle Çay 5 TL, Bal-kaymak 14.5 TL, Söğüş tabağı 11 TL, Izgara hellim 14,5 TL, Su böreği 14,5 Menemen 14 TL, Sucuklu yumurta 17.5 TL’den sunuluyor. Finale katmer (19 TL) çok yakışıyor. Emirgan Sütiş kahvaltı menüsünde çeşit çok olduğundan kalabalık bir grup olarak gidip her şeyden tatmak daha da keyifli oluyor. Tüm popüler kahvaltı mekanları gibi hafta sonları oldukça yoğun olduğundan hafta içi ya da hafta sonu erken saatlerde gitmek serviste sıkıntı yaşamamanız için tavsiye ediliyor.

 

Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Cd. No:46, 34467 Sarıyer/İstanbul

0 (212) 323 50 30

 

19 – LACİVERT, ANADOLU HİSARI

 

Anadolu Yakası’nın en şık balık restoranlarından, özel günlerin vazgeçilmez mekanı Lacivert’te sadece hafta sonlarına mahsus olmak üzere açık büfe kahvaltı servisi gerçekleştiriliyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün gölgesinde, boğaza nazır, cumartesi ve pazar günleri, 10:00 – 14:00 arasında gerçekleşen serpme kahvaltı için 2020 itibariyle kişi başı 185 TL talep ediliyor. 0-6 yaş ücretsizken, 7-12 yaş arasındaki çocuklar için 70 TL ödenmesi gerekiyor. Avrupa yakasından gelmek isteyenler için, sabah saat 10:00 itibariyle Rumeli Hisarı Lokma Cafe’nin karşısından, sürekli ring halinde olan ücretsiz tekneler Lacivert Restoran’a ulaşım sağlıyor.

 

Anadolu Hisarı Mh., Körfez Cd. 57/A, 34410 Beykoz/İstanbul
0 216 413 37 53

 

20 – YENİKÖY EMEK KAFE

 

1965’ten beri hizmet veren bir dönem İstanbul Boğazı’nın en bilindik kahvaltı mekanlarından biri olan Yeniköy Emek Kafe nostaljik ambiyansı ve denize sıfır lokasyonu ile İstanbullular tarafından hala çok seviliyor. Yeniköy Emek Kafe’de kahvaltı menüden alakart olarak seçiliyor. Öyle serpmelerce gibi bir durum söz konusu değil, kahvaltı çeşitleri az ve öz. Serpme kahvaltıda (tek kişilik 22 TL) beyaz peynir, kaşar, zeytin, bal kaymak, salatalık ve domates, haşlanmış yumurta, reçel ve bir çay bulunuyor. Mekânın sıcaklardan peynirli menemeni, sahanda sucuklu yumurtası, kavurmalı menemeni (20 TL), sahanda peynirli yumurtası, patatesli ve kıymalı gül böreği (5 TL) özellikle seviliyor.

 

Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Cd. No:57, 34464 Sarıyer/İstanbul
0 (212) 223 77 28

 

21 – GARDENS OF GARBO, MODA

 

Yanı başınızda Tarihi Moda İskelesi, hemen arkasında boylu boyunca uzanan Kalamış Koyu, marinadan demir alan yelkenliler ve mavinin birbirine karışan tonlarıyla huzur veren gökyüzü. Tüm bu güzelliklerle dolu manzaraya nazır enfes bir kahvaltıyla güne başlamaya ne dersiniz?

 

Caferağa, Moda Cd. No:192-3, 34710 Kadıköy/İstanbul

0 216 336 44 47

 

22 – İTİMAT CAFE, ATAŞEHİR

 

Doğu Ataşehir’de, Beyaz Fırın’ın ve Tatar Salim’in yanı başında bulunan İtimat Cafe, Fırın ve Şarküteri Anadolu Yakası’nda, Ataşehir’de Kahvaltı Nerede Yapılır? sorunsalına yanıt oluyor. İtimat Süt ve Süt ürünlerinin 2016 yılında açtığı İtimat Cafe otoparklı, bol garsonlu, beyaz yakalı cenneti Ataşehir’e uygun, konforlu bir mekan. Hem iç mekan, hem de yazın açık havada kahvaltı etme imkanı sunan teras alanı oldukça geniş.

 

Küçükbakkalköy Mahallesi, Atilla İlhan Cd. 44/1, 34750 Ataşehir/İstanbul
0 (216) 577 01 73

 

23 – YOROS KALE KAFE, ANADOLU KAVAĞI

 

Anadolu Kavağı’nın yanı başında, Yoros Kalesi’nin yamacında, İstanbul’un eşsiz boğaz manzarasını güzel bir açıdan gören, kaleye çıkan yokuş üzerinde stepler halinde konumlandırılmış, kırmızı pötikare örtüleri, ahşap masa ve sandalyeleri ile gayet sevimli ve doğa içinde bir kahvaltı mekanı Yoros Kafe. Hafta sonu yoğunluğu ile baş etmekte zaman zaman zorlandıklarından erken saatlerde gitmekte, Yoros Kalesi’ni kahvaltıdan sonra gezmekte fayda var.

 

Anadolu Kavağı mah. Feneryolu cad. 3/A Beykoz

0 (216) 3202056

 

24 – ADA KAHVALTI, BÜYÜKADA

 

Büyükada’da şirin bir köşkün bahçesinde hizmet veren Ada Kahvaltı, portakal ağaçlarının altında sunduğu anne eli değmiş köy kahvaltısı ile İstanbul’daki en iyi kahvaltı yerleri ve fiyatları listemizde yer alıyor. Komşuya kahvaltıya gitmişsiniz hissi uyandıran Ada kahvaltı sıcacık servis edilen Anane poğaçası, hellim peyniri, patatesli omlet, acuna, karpuz kabuğu reçeli ve biberli çökelek gibi sıra dışı lezzetleri ile Büyükada kahvaltı mekanları arasında bir adım öne çıkıyor. Ada Kahvaltı’da zahter, zeytinyağı, üç çesit peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, haşlanmış yumurta, üç biberli çökelek, salamura biberli çökelek, baharatlı anne salçası, 3 çesit anne reçeli, bal-kaymak, domates-salatalık, Ada kahvaltı böreği, ev poğaçası ya da katmer sunuluyor.

 

Akdemir Sokak No:6 Büyükada

0 (216) 382 16 62 – 0(537) 791 19 16

 

25 – NEZİHE HANIM’IN BAHÇESİ, GÖKTÜRK

 

Göktürk’te çiçeği burnunda bir kahvaltı mekanı olan Nezihe Hanım’ın Bahçesi’nde 4 kız kardeş bir araya gelip aileden yadigar kalan evlerinde kahvaltı hizmeti sunuyorlar. Nezihe Hanım’ın Bahçesi İstanbul’un son köylerinden Odayeri Köyü’nde yer alıyor. Doğa içinde, kuş cıvıltıları arasında, çocuklara özel doğal park alanı bulunan bahçede anne babalar rahatça kahvaltılarını ederken çocuklar gönüllerince oynuyorlar. Bahçede çocuk sesleri yükseliyor, gelenler buranın havasına, huzuruna, kahvaltısına, keyfine, banyosuna, perdelere eklenmiş eski dantellere bile bayılıyor.

 

Odayeri Mahallesi, 3. Kartal sk. 16/1 Eyüp Sultan/ İstanbul

0 (533) 025 45 06

 

26 – FLAMİNGOKÖY, ÇATALÇA

 

İstanbul Avrupa Yakası’nda oturanlar için hafta sonları doğaya kaçış rotalarından biri olan Çatalca’da bulunan Flamingoköy hem bir doğal yaşam parkı hem de kahvaltı mekanı olarak hizmet veriyor. Flamingoköy kahvaltısı hafta içi serpme olarak, hafta sonu ise açık büfe olarak sunuluyor. Siz dere kenarında Flamingo köy kahvaltısının keyfini sürerken flamingolar da yanı başınızda sizlere eşlik ediyor.

 

Gökçeali Mahallesi, 34540 Çatalca/Istanbul

0 (552) 377 61 61

 

27 – NELİPİDE GURME, BAĞDAT CADDESİ

 

Hepimizin evinde peynir, zeytin, yumurta var çok şükür. Hafta sonu dışarıda kahvaltı ettiğimizde fark yaratan lezzetler arıyoruz. Merkezi Ordu’da bulunan Neli Pide’nin Bağdat Caddesi şubesindeki kahvaltı, patates kavurması, güveçte eritme peynir, petek balı, dut reçeli ile insana iyi ki buraya gelmişim dedirtiyor. Hele bir de üzerindeki tereyağı masanızda eriyen sıcacık bir köy ekmeği var, ki ona ekmek demek hakaret olur, can yakıyor. Bağdat Caddesi kahvaltı mekanlarından NeliPide İstanbul’da yöresel kahvaltı nerede yapılır? sorusuna cevap oluyor.

 

Göztepe Mahallesi, Bağdat Cd. 199/B, 34730 Kadıköy/İstanbul

0 (216) 356 52 52

 

28 – SARI KÖŞK, EMİRGAN KORUSU

 

İstanbul’un en güzel korularından Emirgan Korusu özellikle lale zamanı tam bir görsel şölene ev sahipliği yapıyor. Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk adlı üç köşkü bünyesinde barındıran koruda boğaza hakim manzarası sebebiyle en çok Sarı Köşk ön plana çıkıyor. Kahvaltı servis edilen pek çok mekanda olduğu gibi Sarı Köşk’te de kahvaltı hafta içi serpme, hafta sonu açık büfe olarak sunuluyor. Beltur’a bağlı diğer tüm köşklerde olduğu gibi hafta içi serpme kahvaltı ücreti 2019 itibariyle kişi başı 32.5 TL karşılığında sunuluyor. Hafta sonları açık büfe olarak sunulan kahvaltı için kişi başı 42.5 TL ücret talep ediliyor.

 

Emirgan mah. Hakim Tahsin sok. Sarıyer/İST

0 (212) 2295037

 

29 – HİDİV KASRI, ÇUBUKLU KORUSU

 

Üsküdar-Beykoz sahil yolu üzerinde, Beykoz’daki Çubuklu korusunun içerisinde bulunan ve Boğaz’da kahvaltı listemizin son sırasında bulunan Hidiv Kasrı İstanbul’un önemli tarihi yapılarından biri. Hem kasrın tarihi dokusu hem de içinde bulunduğu korunun güzelliği, gül bahçeleri, sincapları ve cıvıl cıvıl kuş sesleri pazar kahvaltılarını cazip hale getiriyor. Beltur’a bağlı diğer tüm köşklerde olduğu gibi Serpme kahvaltı 32,5 TL, cumartesi ve pazar günleri sunulan açık büfe kahvaltı kişi başı 42,5 TL, eşsiz boğaz manzarası ise paha biçilemez.

 

Çubuklu Korusu Çubuklu Yolu No:32 Beykoz/ İstanbul

444 66 44

 

30 – THE HUNGER, WATERGARDEN, BATI ATAŞEHİR

 

Anadolu yakasının yeni restoranlar cenneti Ataşehir Watergarden’da yer alan The Hunger da bölge halkı tarafından çokca tercih ediliyor. Hafta içi 09:30 -12:00 arası, hafta sonu ise 09:30 15:00 arası alakart olarak servis edilen kahvaltıda İki kişilik serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı, pişi kahvaltı, yumurtalı ekmek, omlet çeşitleri ve pancake tabağı seçecekleri bulunuyor.

 

Barbaros Mahallesi, Ataşehir Blv. No:216, 34746 Ataşehir/İstanbul

0 (216) 688 80 00

 

31 – KIR KAHVESİ, YILDIZ KORUSU (YILDIZ PARKI)

 

İstanbul’un göbeğinde olmasına rağmen içine adım attığınız anda şehrin kalabalığından sizi bir anda uzaklaştırıp doğa ile buluşturan gizli saklı bir orman Yıldız Parkı. Kır Kahvesi de Yıldız Parkı içindeki Malta Köşkü Beltur ve Çadır Köşkü gibi diğer Beltur mekanlarına nazaran daha mütevazi olanı. Servis ilgili, koruya nazır manzarası huzur verici.Petek bal, taze kaymak, domates, salatalık, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, tulum peyniri, fıstıklı salam, siyah ve yeşil zeytin, reçel, tahin ve pekmez, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, havuçlu kek, kayısılı danısh, sigara böreği ve sınırsız çaydan okuşan serpme kahvaltı 32,5 TL, gözleme çeşitleri 10-13 TL aralığında, kavurmalı yumurta 12 TL.

 

Yıldız Parkı, Yıldız mah. Yıldız cad. No:62 Beşiktaş / İstanbul

0 (212) 3274501

 

32 – BAHAR COUNTRY, BAHÇEKÖY

 

Sarıyer’de Bahçeköy yolu üzerinde bulunan kahvaltı ve mangal konseptli piknik alanlarından biri Bahar Country. Kavak ağaçları altında geniş bir alana konumlandırılmış mekan çocukların koşup oynayabileceği kocaman bir çim alana, parka ve futbol kalelerine de sahip. Bahar Country’de kahvaltı hem hafta içi hem de hafta sonu serpme olarak servis ediliyor. Serpme kahvaltı ücreti 2020 itibariyle kişi başı 60 TL.

 

PTT Evleri mah. Bahçeköy Cad. No:83 Sarıyer/ İstanbul

0 (212) 2422740

 

33 – AŞŞK KAHVE, KURUÇEŞME

 

Ortaköy Kuruçeşme hattında, Boğaz kıyısında nezih ve keyifli bir kahvaltı mekanı arayanlar için tavsiye edebileceğim AŞŞK CAFE kızarmış hellim, acuka, sucuk, otlu lor, ev yapımı vişne, ayva ve kızılcık reçeli, Datça’dan gelen organik zeytin-zeytinyağı-bal-kaymak gibi fark yaratan lezzetlerin de bulunduğu EV KAHVALTISI çeşitleri ile ön plana çıkıyor. Boğaz ile iç içe, hem şık, hem romantik hem de masal gibi dekore edilmiş AŞŞK KAHVE’de kahvaltı çeşitleri alakart olarak sunuluyor.

 

Muallim Naci Cad. No:64/B Kuruçeşme, Beşiktaş, İstanbul

0 212 265 4734

 

34 – THE HOUSE CAFE, ORTAKÖY

 

2005 yılında Ortaköy İskelesi’nin hemen yanı başında açılan The Housé Cafe Ortaköy, giriş alanı, iki geniş terası ve salonu ile oldukça şık bir restoran. The House Cafe Ortaköy’deki kahvaltı mekanları arasında ürün ve hizmet kalitesi ile bir adım öne çıkıyor. İster hafta içi ister hafta sonu İstanbul Boğazı ile iç içe eşsiz bir kahvaltı keyfi yaşayabileceğiniz The House Cafe’de kahvaltı çeşitleri menüden seçmeli yani alakart olarak sunuluyor. ezine peyniri, eski kaşar, isli çerkez peyniri, marine mini mozzarella topları, taze kaşar, siyah üzüm, tavada hellim peyniri, zeytinyağda 2 adet poşe yumurta, siyah & yeşil zeytin, nar ekşisi ve zeytinyağı ile lezzetlendirilmiş söğüş domates & salatalık & yeşil biber, muska böreği, otlu & peynirli gözleme, biberli lor kavurması, kızarmış sucuk, ev yapımı süzme yoğurt & antakya kireçte kabak reçeli, bal & kaymak, nutella, the house reçeller, kızarmış ekşi maya & baget ekmeği, simit ve 8 adet çay da dahil olduğu 2 kişilik serpme kahvaltı ücreti 2020 yılı itibariyle toplam 125 TL.

 

Yıldız Mah. Salhane Sok. No:1, 34349 Ortaköy/İstanbul, Türkiye

0 (212) 2272699

 

35 – KAİ ÇENGELKÖY

 

İstanbul’un Boğaz ile buluştuğu, denizin yeşil ile kavuştuğu Anadolu Yakası’nın en güzel semtlerinden Çengelköy’de, Refi Paşa Yalısı’nda yer alan Kai Çengelköy’ün mutfağı Bülent Chef’e emanet. 2018 yılı sonlarında açılan, çiçeği burnunda mekanda eşsiz boğaz manzarası eşliğinde, şık ve nezih bir ortamda, deniz ile iç içe yapabileceğiniz yöresel kahvaltı keyfi sunuyor.

 

Kaptanı Derya Seyit Alipaşa Sokak Numara:8 Çengelköy


   
Quote