Milano’da bir günden sonra artık canımız pizza ve makarnadan başka şeylerde çekiyor, biz de genelde bu tercihi çok sevdiğimiz burgerlerden yana kullanıyoruz. Milano bu konuda bizi epey tatmin edecek burger dükkanlarına ev sahipliği yapıyor. Gerek İtalyanlar’ın ince dokunuşları gerek kullanılan malzemelerin tazeliği derken ortaya enfes şeyler çıkıyor. Bu yazımızın konuğu olan theLab Via Pasquale Sottocorno’da yer alıyor. Ufak ancak bir o kadar samimi bir burger dükkanı olan theLab, özenle hazırladığı burgerler ile bizleri fethetti.

 

Peki theLab nerede ?

     theLab Milano’da merkez sayılabilecek bir konum olan P.za Tricolore’nin çok yakınında yer alıyor. Piazza Tricolore’de iseniz  P.za Cinque Giornate’ye doğru yürürseniz yaklaşık 3-4 dklık yürüme mesafesinde Via Pasquale Sottocorno’ya denk gelirsiniz, burası theLab’ın bulunduğu sokak.

 

Biz theLab’ı nasıl bulduk ?

theLab çok büyük bir yer değil, hemen hemen 6 masa ve bar kısmında 5 taburesi ile hizmet veriyor. İçerisi oldukça zevkli döşenmiş, birbirinden güzel eşyaların burger konseptine uyumu ile sizi iyi bir burger yiyeceğinize inandırıyor. Mekana girdiğiniz gibi sizi ultra temiz bir mutfak karşılıyor. Yerinize geçtiğiniz zaman ise İtalya’da beklemeyeceğiniz kadar iyi ingilizce bilen, sizin tüm sorularınıza içtenlikle cevap veren mekan işletmecisi siparişlerinizi büyük bir keyifle alıyor.

Siparişler çok büyük bir özenle hazırlanıyor, mutfakta gerçekten burgerlerin aşama aşama yapılışını görüyorken, şefin o kadar özenle bir burger yapması sizi hayran bırakacak cinsten. Bizim burger tercihlerimiz Classico theLab ile Real American burger oldu. Classico theLab burger; bol yeşillikli, üst ekmeğine yakın tuzlu güzel bir peynir(fontina dop) ve ev yapımı mayonez sosu ile enfes bir burgerdi. Real American ise bol ceddar peynirli, güzel kırmızı soğanlı oldukça güzel bir burgerdi. Her iki burger de yaklaşık 170gramlık enfes bir köfte merkezliydi. Köftelerin kıyması çok çekilmemiş ancak parça parçada dağılmayan bir yapıda ve orta pişmiş olarak servis ediliyor. Suyunu kaybetmeden pişen bu köfteler size burgerde iyi bir tat sunmanın en kilit noktasını oluşturuyor. Burgerlerin yanında gelen patatesler ise seçiminize kalmış oluyor, isterseniz fırında elma dilimi olarak tüketebileceğiniz patates isterseniz, arası yarılıp kaya tuzu ve tereyağı ile şenlendirilmiş bütün bir fırınlanmış patates geliyor.


Bu kadar iştahlı anlatacak kadar beğendiniz, hiç mi eksisi yok bu mekanın ? derseniz

Biz gerçekten gerek ilgi alakadan, gerek enfes tada sahip bu burgerlerden çok memnun kaldık. Milano’da bulunan en iyi burgerlerden biri olduğunu size gözümüz kapalı bir şekilde söyleriz. Eğer Milano’da İtalyan yemeklerinden sıkılır ve güzel bir şeyler yiyeyim derseniz aklınızda kesinlikle bulunması gerek deriz .