Notifications
Clear all

Hollanda’da yaşamanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

3 Posts
3 Users
2 Likes
312 Views
(@gezgin)
Posts: 203
Member
Topic starter
 

Hollanda, dünyanın en yoğun nüfuslu ülkelerinden biridir. Bu ülkedeki nüfus yoğunluğu kilometrekare başına 400 kişidir. Oldukça şehirleşmiş bir ülkedir ve toplam nüfusun %80'inden fazlası şehirlerde yaşamaktadır. Burada yaşamanın en önemli koşullarından biri, bu ülkenin resmi dili olduğu için Hollandaca'yı akıcı bir şekilde bilmenizdir.

Hollanda kültürü, Belçika, Fransa ve Almanya gibi komşu ülkelerden çok şey ödünç aldı - pek çok insan onu kendi başına bir Avrupa ulusu yerine Avrupalı olarak görüyor. Buradaki insanlar da genellikle sıcakkanlı ve iyi eğitimlidir - ayrıca diğer kültürlere ve dinlere karşı da hoşgörülüdürler.

 
Posted : 20/11/2022 7:01 pm
turistcocuk reacted
(@guvensez)
Posts: 418
Member
 

Aynı zamanda

Hollanda, istikrarlı bir ekonomiye ve dünyadaki en yüksek yaşam standartlarından birine sahip, küçük, yoğun nüfuslu bir ülkedir. Yine de yaşamak için en heyecan verici yer değil.

Hollanda, Avrupa'nın en yoğun nüfuslu ülkelerinden biridir ve sadece 41 bin kilometrekarelik bir alanda yaklaşık 17 milyon kişiye ev sahipliği yapmaktadır. İnsanların çoğunluğu kentsel alanlarda yaşıyor ve Amsterdam, Rotterdam, Lahey, Utrecht ve Eindhoven gibi daha da kalabalık şehirler var.

Hollanda eğitim sistemi, tüm çocuklar için yüksek PISA sıralamalarından görülebilen iyi eğitim fırsatları sunmaktadır. Ancak devlet okulları genellikle çok büyüktür ve her öğrenci için yeterli mahremiyet veya ilgi sağlamaz.

Herhangi bir sınır kontrolü olmadan Avrupa'yı trenle dolaşmak için pek çok fırsat var, ancak kıta Avrupası'nda seyahat ederken kolayca çalınabileceği için diğer ülkeleri ziyaret ettiğinizde eşyalarınıza dikkat etmeniz gerekiyor.

 
Posted : 20/11/2022 7:01 pm
turistcocuk reacted
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
 

Hollanda, Avrupa'da Kuzey Denizi'nin yanında yer alan bir ülkedir. Hollanda'nın başkenti Amsterdam, en çok nüfusa sahip şehirdir.

Hollanda'da yaşamanın birçok avantajı ve dezavantajı vardır. Bunlardan biri, The Economist's Intelligence Unit (EIU) tarafından 2018'de yaşam kalitesi açısından 1. sırada yer alması olacaktır. EIU, bu sıralamayı sağlık, eğitim ve yaşam standardı gibi faktörlere bağlıyor. Öte yandan, daha sıcak bir yeri tercih eden biri için iklim veya deniz suyuna erişim gibi bazı hususlar dezavantajlı olabilir.

 
Posted : 20/11/2022 7:02 pm