İsrail Nerede – İsr...
 
Notifications
Clear all

İsrail Nerede – İsrail Gezilmesi Gereken Yerleri

1 Posts
1 Users
0 Likes
254 Views
(@yabanmr)
Posts: 84
Member
Topic starter
 

İsrail Nerede – İsrail Gezilmesi Gereken Yerleri; Asya kıtasının Ortadoğu bölümünde yer alan İsrail, kuzeyde Suriye ve Lübnan, güneyde Kızıldeniz ve Mısır, doğuda Ürdün, batıda ise Akdeniz ile çevrili olan bir ülkedir. Resmi başkenti Kudüs olmakla beraber, uluslar arası ilişkilerde kullanılan başkent ise Tel Aviv’dir. Ülkenin yüzölçümü ise 27.817 kilometre karedir.

İsrail Nerede – İsrail Gezilmesi Gereken Yerleri

Çok fazla turistik bir ülke olmamasına karşın, gezilecek yerleri var ve mutlaka bir İsrail turu yapmalısınız.

İsrail Nüfusu

Ülkenin nüfusu 2012 yılı verilerine göre 8.081.000 kişiden oluşmaktadır. Nüfusun yüzde 75,1’ini Yahudiler, yüzde 20,7’sini ise Araplar oluşturmaktadır.

İsrail Önemli Şehirleri

Kudüs: Ülkenin en büyük şehridir. 750.000 civarında bir nüfusa sahiptir. İsrail tarafından başkent olarak kabul edilse de, bu durum Birleşmiş Milletler tarafından tanınmamaktadır. Aynı zamanda 3 semavi dinin de merkezi olan Kudüs, son derece kozmopolit bir yapıya sahiptir.

Tel Aviv: İsrail’in resmi başkentidir. Ülkenin en büyük ikinci kentidir. Kudüs’e göre daha modern yapılarla donatılmıştır.

 

İsrail Din ve Konuşulan Dil

İsrail’in iki tane resmi dili vardır. Çoğunluğun konuştuğu İbranice ve Arapların konuştuğu Arapça. Bunun yanı sıra İngilizce de gündelik hayatta kullanılmaktadır. Nüfusun büyük kısmı  Musevilerden oluşurken, onları yüzde 14 ile Müslümanlar takip etmektedir.

İsrail İklim/ Ne Zaman Gidilir

Son derece sıcak ve yaşamaya elverişli bir iklime sahip olan İsrail, yılın her dönemi ziyaret edilebilir.  Kış ayının pek de olmadığı ülke, 4 mevsim turistlerin akınına uğramaktadır.

İsrail Gezilecek Yerler

İsrail gezilip, görülecek birçok yere sahiptir. Tel Aviv şehri gezilecek yerlerin başında gelir. Deniz kenarında yer alan şehir, dünyanın en iyi 5 kumsal şehrinden birisi seçilmiştir. Son derece hızlı ve hareketli bir gece hayatına sahiptir. Kudüs ise turistlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden bir diğeridir. Kral Davud’un yaşamış olduğu Sion Dağı, Alman Kolonisinin yaşadığı bölge, Yad Vashem anma müzesi kesinlikle ziyaret edilmelidir. Taberiye gölü ve çevresinde bulunan Aziz Peter’in evi de gezilecek yerler arasındadır.

İsrail Tarihi Yerleri

Tarihi mekânlar anlamında birçok gezilecek yere sahip olan ülkede öncelikle görmeniz gereken farklı tarihi mekân ve mimari yapılar bulunmaktadır. Bunların başında da Ağlama Duvarı gelir. Yahudilikte çok önemli bir yere sahip olan bu mekân, her sene milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Gezilecek tarihi yerlerden bir diğeri ise Mescidi Aksadır. Bunun yanı sıra Kutsal Kabir Kilisesi, Babilerin Tapınağı, Şövalye Kalesi gibi daha birçok tarihi mekân görülecek yerler arasındadır.

İsrail Gece Hayatı

İsrail son derece hareketli bir gece hayatına sahiptir. Gece hayatı denince akla Tel Aviv şehri gelmektedir. Şehrin en önemli eğlence mekânı HaOman 17 adlı gece kulübüdür. Ünlü djler eşliğinde sabaha kadar eğlenebilirsiniz. Soda Bar adlı yer ise en iyi içki servisinin yapıldığı mekân olarak bilinmektedir. Tel Aviv şehrinin bir diğer gözde mekânı ise Port Sa’id adlı bardır. Bu barda son derece lezzetli yeni tatları keşfedebilirsiniz.

 

İsrail Ne Yenir/ Ne İçilir

İsrail son derece zengin bir yemek kültürüne sahiptir. Burada yaşayan insanların dünyanın çeşitli bölgelerinden göç ettikleri düşünüldüğüne, gelen her insanın farklı bir yemek çeşidini ülkeye taşıdığını tahmin etmek hiç de zor değildir. Ağırlıklı olarak Ortadoğu mutfağına benzeyen İsrail mutfağının en önemli yemeklerinin başında Şavarma adı verilen bizdeki dönere benzeyen yemek gelir. Bunun yanı sıra Haraymi adı verilen balık yemeği de çok meşhur ve lezzetlidir.

İsrail Nasıl Gidilir

İsrail’e Türkiye’den ulaşmak son derece kolaydır. Hem havayolu hem de karayolu ile ülkeye gidilebilir. İstanbul’dan direkt kalkan uçaklarla İsrail’e gitmek 2 saatimizi almaktadır. Başkent Tel Aviv ve Kudüs’e kalkan uçaklar mevcuttur. Karayolu ulaşımı ise hem zaman hem de güvenlik açısından pek tavsiye edilmez.

 
Posted : 13/05/2022 12:14 pm