Notifications
Clear all

Belçika Gezilecek Yerler Listesi

1 Posts
1 Users
0 Likes
320 Views
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
Topic starter
 

Belçika gezilecek yerler yazısında Avrupanın kuzeyinde, Belçikada diplomasinin kalbi Brüksel ve Belçikanın en çok turist çeken şehri olan Brugge’e yaptığım seyehatde Belçika gezilecek yerler arasındaki gittiğim yerlerden bahsettiğim bir Belçika gezi yazısı yazdım. Belçikada arabayla gezerken Gent ve Antwerp şehirlerinin çok yakınından geçtik. Ama vaktimiz kısıtlı olduğu için bu şehirlere uğramadık. Belçikanın bu 4 büyük şehrinin birbirleriyle arası 1 saatlik mesafededir.

 

Belçika Gezilecek Yerler Şehirler

Belçika gezilecek yerler yazısına yolculuk ve konaklamayı anlatarak başlayalım. Almanyanın Duisburg kentinden yola çıkarak yaklaşık 2,5 saatlik (210 Km mesafelik yolu) bir yolculuktan sonra Brugge şehrine vardık. Şehrin merkezindeki otoparka günlüğü 8 Euro gibi bir ücret ödedik. İlk başta kalacak bir bulmamız gerekiyordu. 3 yıldızlı otellerde 85-100 Euro gibi fiyatlar kalınıyordu. Fakat biz temiz, şehrin merkezinde ve bütün gezginlerin kaldığı Lybeer adında bir hostel bulduk. Kişi başı 12 Euro gibi çok uygun bir fiyata kalmış olduk. Ayrıca hostel de bize verilen Belçika gezilecek yerler haritası gerçekten seyahatimizi çok kolaylaştırmıştı. Birçok yerde bu şekilde rehber haritaları verilir ama bu haritada herşey çok anlaşılır bir şekilde gösterilmişti. Use-it denilen bu rehber haritasını seyahate başlamadan önce çıktısını alıp, gönül rahatlığıyla gezebilirsiniz.

Belçika gezilecek yerler konusunda kalacak yeri bulduktan sonra sıra şehri turlamaya geldi. Brugge şehrinde bizi ilk ve en çok etkileyen şey yüzyıllarca korunmuş olan mimariydi. Şehri yürüdüğümüz sürece hiç bizim bildiğimiz anlamda apartmana rastlamadık. Sadece 2 veya 3 katlı ingiliz evlerini anımsatan ama ciddi farklılıklar gösteren bir mimari vardı. Aynı zamanda Amsterdam, Venedik gibi kanalların olduğu kanal turlarının yapıldığı küçük ama çok etkileyici bir şehirdi.

Belçika gezilecek yerler yazısı içinde şimdi bu şehrin mutfağına girmemiz gerekiyor ama Belçikanın genel olarak bir mutfağı olmadığını fark ettik. Gözümüze hoş gelen içimize sinen bir İtalyan restaurantına girdik ve Brugge şehrinin pahalılığını görmüş olduk. Bir suyun 6 euro olduğu bir şehir pek sık rastlanmaz. Toplamda ise 3 kişi 52 Euro ödemiştik. Ufak bir şehir olmasına karşın içinde büyük kilise ve kale bulundurmaktadır. Brugge şehrinde mağazaların bulunduğu merkez caddenin tamamında müzik çalıyor olması da yürürken farklı bir hava yaratıyor. Aynı zamanda cadde boyunca sayısı belirsiz meşhur Belçika çikolata mağazalarından gelen kokular yürümeyi daha keyifli hale getiriyor. Belçikada çikolata mağazaları bizdeki dürümcüler, çiğ köfteciler gibi, adım başı çikolatacılar. Brugge bu konuda fiyat ve ürün şekli olarak biraz daha farklı, turistik olduğu için biraz daha pahalı.

Belçika gezilecek yerler konusu içinde gezilmesi gereken yerler dışında Belçika çikolataları ve biralarından da mutlaka bahsetmek gerekir. Öğrenciliğimde tanıştığım Belçikalı arkadaşlar hep biralarıyla övünürlerdi. Gidince hak verdim çünkü onlarca farklı tat da farklı fiyatta biraları vardı. Brugge de kaldığımız gece şanslıydık. Bazı günler ve saatlerde şehrin merkezinde gittiğimiz barda 1 Euroya bira vardı. Ortalama ise 4-5 euro gibiydi. Daha sonra geceyi hostelimizde konakladık. Sabah olduğunda ise daha öncede duyduğumuz Belçika pastanelerinin tadına bakmaya karar verdik. Bu kahvaltı ise bizi pek tatmin etmemişti. Bundan sonra da kısa bir gondol turu yaptık yaklaşık 45 dakika sürdü ve kişi başı 7,60 Euro ödedik.

 

Bugünün devamında 45 dakikalık (70 kmlik yol) bir yolculukla Bürüksel’ e geçtik. Belçika gezilecek yerler listesindeki en önemli yer Brüksel büyük bir şehir. Bize biraz Ankara’ yı anımsattı. Çünkü siyasi ve diplomatik binalar vardı. Brüksel zirvesinin yapıldığı Avrupa birliği parlementosunun toplandığı binaya gittik. Fakat pek de bir özelliği yoktu. Zaten 4, 5 farklı Belçikalıya sorduk, hiçbiri binanın nerde olduğunu bize tarif edemiyordu.

Belçika gezilecek yerler arasındaki Brüksele vardığımızda Anderlecht-Galatasaray maçı vardı. Her yer Galatasaraylılarla doluydu. Herkes maça giderken bizde Belçikanın simgesi olan Manneken Pis (işeyen çocuk heykeli) heykelini görmeye gittik. Fakat karşımıza 60 cmlik ufak bir heykel çıktı. Herkes gibi bizde fotoğraf çektirdik ama bu heykelin ününü anlayamamıştık. Ama Belçikanın simgesi olduğu için gidince görülmesi gerekir. Diğer gezilecek yerden biri ise Grand Place adındaki meydandı. Bu meydanda kare şeklinde gösterişli binalar, ışıklandırmalar ve bunlara birde klasik müzik eşlik ediyordu. Kendini çok farkli bir meydanda hissediyorsunuz. Tabiki her tarafta çikolatacılar ve wafflecılar vardı. En kalabalık caddelerinden birinde waffle yedik fakat meşhur olduğu kadar değildi. Bize Ortaköydeki wafflecıları arattı. Çikolatacılarsa Brugge den farklı olarak fiyat olarak daha uygun ve daha farklı şekillerde, tarzlarda sunuluyordu. Ayrıca her çikolatacıda size farklı çikolatalardan ikram ediyor. Eğer 4-5 çikolata mağazasına girerseniz muhtemelen mağazadan çikolataya doymuş olarak çıkarsınız.

Belçika gezilecek yerler yazısında bahsetmek istediğim diğer güzel bir farklılık ise gittiğiniz bir barda istediğiniz her biraya farklı bir bardak verilmektedir. Bizim için günün diğer aktivitesi ise güzel ve lezzetli bir restoran bulup akşamki Galatasaray maçını izlemekti. Restoran için gezinirken, Kadıköydeki balıkçılar çarşısı gibi restoranlarla dolu bir caddeden yürürken, bizi sürekli içeri davet ettiler. Sürekli pazarlık yaptılar. Sürekli birbirlerini kötüleyip bedava içki önerdiler. Kendimizi biran Suhtanahmetteki gibi turist kovalayanların içinde bulduk. Çok gezmemize rağmen bu cadde dışında da yemek yiyecek bir şey bulamadık ve en sonunda bir yere oturduk. Ne yediğimiz yemekten nede maçtan bir şey anlamadık ve maçıda yarıda bırakıp tekrar Almanya Duisburg yoluna koyulduk.

 
Posted : 24/03/2022 5:54 am