Notifications
Clear all

Belçika Vizesi ve çeşitleri

1 Posts
1 Users
0 Likes
196 Views
(@adamhub2021)
Posts: 44
Member
Topic starter
 

Belçika’ya giriş yapmak isteyen Türk vatandaşları için vize başvurularını Belçika Konsoloslukları aracılığı ile yürütmek durumundadır. Bunun için de öncelikle konsolosluktan randevu almakla işe başlamak gerekiyor. Başvurular online ya da elektronik posta yolu ile değil direkt olarak müracaat sahibi tarafından yapılmak durumundadır.

Belçika Vize İşlemleri

Belçika vize işlemleri için konsolosluk tarafından belirtilmiş olan evrak listesinin eksiksiz biçimde tamamlanması halinde talebin sonucu yaklaşık 7 gün içerisinde bildirilmektedir. Vize talebinin olumsuz sonuçlanmaması için evraklarda eksik olmaması gerektiği gibi gerçeğe aykırı bir beyanda da bulunmamak gerekiyor. Aksi halde başvuru işlemleri olumsuz sonuçlanabiliyor. İşlemlerin sonucunun olumsuz olması ya da evraklarda hata olması ihtimaline karşı Belçika vize işlemlerinin seyahat tarihinden yaklaşık bir ay önce yaptırmak gerekiyor. Bu durumda, karşılaşılacak bir sorun için ekstra zaman kalacaktır.

Belçika Turistik Vize

Kısa süreli bir ziyaret için Belçika turistik vize işlemleri yaptırılması gerekiyor. Turistik vize işlemleri için başvuru yapmadan önce pasaportun geçerlilik tarihine bakmakta yarar bulunuyor. Çünkü konsolosluk 10 yıldan eski olan pasaportları kabul etmiyor. Ayrıca seyahatin bitiminden sonra da pasaportun 3 ay daha geçerli olması gerekiyor. Bu şartları sağlamayan pasaportların yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca seyahat planını gün gün anlatan bir dilekçe de eklemeniz istenmektedir. Dilekçeler ve seyahat planı Türkçe olarak kabul edilmiyor. Dilekçe İngilizcenin yanı sıra Almanca ve Flemenkçe de yazılabilir. Ayrıca başvuru esnasında sunacağınız fotoğrafın da 6 aydan eski olmaması gerekiyor.

Belçika Ticari Vize

Türkiye ve Belçika arasında oldukça geniş bir ticaret hacmi bulunuyor. Bu neden ile ticari vize başvuruları da oldukça fazladır. Ticari vize başvuruları ise 90 gün ve 180 gün arasında değişiklik gösteriyor. Başvuru sırasında Belçika kökenli şirketin davetiye mektubu da bulunmalıdır. Güncel şirket evrakları, SGK dökümleri ve şirketin banka dökümlerinin örnekleri de listeye eklenmelidir. Vize sahibine ait son 3 aylık maaş bordrosu da ticari vize başvurusu esnasında istenen evraklar arasında yer alıyor. Ayrıca konsolosluk gerek görürse ek evrakların da tamamlanmasını isteyebilir.

Belçika Aile Ziyaret Vizesi

Aile ve arkadaş vizesi olarak geçen Belçika aile ziyaret vizesi kısa süreli bir vize tipidir. Bu vize tipine başvuru esnasında göz ardı edilmemesi gereken en önemli konu ise davetiye mektubudur. ülkede ikamet eden kişi tarafından vize başvuru sahibi için düzenlenen mektup Belçika Konsolosluğuna verilmek üzere düzenlenir. Son üç aylık banka hesap bilgileri de iletilmesi gereken evraklardandır. Kişinin hesabında ise 4 bin TL bakiye bulunmalıdır. Kişi öğrenci ise mutlaka öğrenci belgesi ile bunu ispat etmelidir. Ayrıca ülkede oturum izni bulunan ve müracaat sahibini davet eden kişinin de oturum kartı da evrak listesinde yer almalıdır.

Belçika Öğrenci Eğitim Vizesi

Kolej ya da üniversite eğitimini tamamlamak isteyenlerin başvurduğu öğrenci eğitim vizesine staj yapmak isteyenler de başvurabiliyor. Vize başvurusu esnasında staj yapılacak yerden ya da eğitim görülecek olan okuldan gelen kabul mektubu da bulunmak durumundadır. 21 yaşının üzerinden bulunanlar için adli sicil kaydı isteyen konsolosluk ihtiyaç görmesi halinde evrak listesini güncelleyebiliyor. Reşit olmayan öğrenciler ise yasal velisini ispatlayan belgeyi evrak dosyasında hazır bulundurmalıdır.

Belçika Schengen Vizesi

Schengen devletleri arasında planlı bir dolaşım yapmak isteyenler için talep edilmesi gereken Schengen vizesi 180 gün içinde 90 günü aşmayan ziyaretleri kapsamaktadır. Schengen ülkeleri arasında ilk giriş yapılacak olan ülkenin Belçika olması halinde bu işlemi Belçika konsolosluğundan tamamlamanız gerekecektir. Başvuru esnasında pasaportun geçerlilik süresini doldurmamış olması ve pasaportta en az 2 boş sayfanın bulunmuş olmasına özen gösteriniz. Pasaportunuzun ise seyahat sonunda 6 ay daha geçerli olması gerekiyor. Bu vize ise Schengen ülkeleri olan 26 ülkeye daha giriş yapma imkanı elde edilir. Fakat ilk giriş yapılan ülke Belçika olmak zorundadır.

Belçika Vize Başvuru Formu

Belçika’ya giriş amacı farklı olsa da herkesin doldurması zorunlu olan vize başvuru formu Belçika Konsolosluğunun web sayfası üzerinden elde edilebilir. Bunun yanı sıra tercihinize bağlı olarak başvuru esnasında konsolosluktan da aynı belgeyi temin edebilirsiniz. Vize başvurusu yapabilmek için öncelikle konsolosluktan randevu talebinde bulunmak gerekiyor. Randevu gününde parmak izi alma işlemi ve evrak teslimi gerçekleşecektir. Başvuru sonucu ise ortalama bir hafta sonra müracaat eden kişiye konsolosluk tarafından bildirilmektedir.

Belçika Vize Ücretleri

Belçika’ya giriş amacına göre vize tipinde değişiklik olduğu gibi vize tipine bağlı olarak vize ücretleri de farklılık gösterebilmektedir. Konsolosluk 6 yaşın altında olan çocuklardan ise vize başvuru ücreti talep etmiyor. Vize başvurusu esnasında vize ücreti ve harç ücreti biçiminde iki farklı ödeme yapılmaktadır. Örneğin çalışma vizesi 300 € iken turist vizesi 95 €’dur. Vize başvurusunda herhangi bir nedene bağlı olarak ret cevabının alınması halinde yeni başvuru için ödemeyi tekrar yapmak durumundasınız. Çünkü talebin reddedilmesi ile başvuru ücretlerinin iade edilmesi söz konusu değildir.

Copyright © 2018 Belçika Vizesi
 
 
 
Posted : 01/09/2022 1:59 am