Notifications
Clear all

Istanbul Kadıköy Gezi Rehberi, Gezilmesi Gereken Yerler

1 Posts
1 Users
0 Likes
420 Views
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
Topic starter
 

Kadıköyde gezilecek yerler yazısında, Kadıköyde gidilmesi gereken yerler, Kadıköyde yemek yenilecek caddeler ve mekanlar, Kadıköyde eğlence mekanları, Kadıköyde bulunan publar, Kadıköyün en kalabalık yerleri, Kadıköyde yapılacak şeyler, Kadıköy Moda sahil gezi yerleri, Kadıköyde ne yenir ne içilir , Kadıköyde bulunan tiyatro ve sinema salonları Kadıköyün yanıbaşında olan Modaya nasıl gidilir Moda da gezilmesi gereken yerler ile ilgili bilgiler verdiğim bir yazı hazırladım. Bu yazıyı okuduktan sonra Kadıköyde bir gününüzü dolu dolu geçirebileceksiniz. Hatta bütün yerleri görmek için bir gün yetmeyebilir.

Daha önce Kadıköy gezilecek yerler hakkında bir yazı yazmıştım. Ancak yıllar içinde Kadıköyde bir çok değişiklik meydana geldi. Önceden bomboş olan bir sokakta şu anda sayısız cafe veya yemek yeri açılmış. Yeniden güncel bir yazı yazmaya karar verdim. Bu yazıyla Kadıköyde hangi sokakta ne var, şu mekana nasıl giderim, Kadıköyde mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir , Kadıköyde istediğim tarzda bir mekan nerede bulunur gibi sorulara ayrıntılı bir cevap bulacaksınız. Kadıköye alışveriş yapmak için gidenler ise Kadıköyde alışveriş yapılacak yerler yazımı okuyabilir.

 

Kadıköyde Gezilecek Yerler Mekanlar

1-BAHARİYE BOĞA MEYDANI, ALTIYOL, SANATÇILAR SOKAĞI

Kadıköyde gezilecek yerler ilk sırasına Bahariye caddesini koyuyorum. Bahariye caddesi Kadıköyün meşhur boğa anıtının olduğu altıyoldan başlar. Bahariye caddesinde araç girişi yoktur. Kadıköyün meşhur tramvayı bu cadde üzerinden geçer. Bahariye caddesi eskiden çok daha canlıydı. Bundan 10 yıl önce Kadıköyün en kalabalık yeri Bahariye caddesiyken şimdi Kadıköyde her sokak bir Bahariye caddesi oldu. Yine de kadıköyde alışveriş konusunda ki en popüler yer burasıdır. Bahariye caddesi gündüzleri daha kalabalıktır.

Akşam olunca buradaki kalabalık Kadıköyün geceleri daha hareketli bölgelerine doğru gitmektedir. Boğanın olduğu yerden Bahariye caddesine girişte soldaki ilk sokak Kadıköy Sanatçılar sokağıdır. Nazım Hikmet Kültür Merkezi bu sokaktadır.

Bahariye caddesi üzerinde Süreyya Opera binası bulunmaktadır. Burada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

2-BALIKÇILAR ÇARŞISI

Kadıköyde gezilecek yerler arasındaki Balıkçılar çarşısı hem gündüzleri hem de geceleri çok kalabalık olan yerlerden birisidir. Balıkçılar çarşısı sahil tarafında yer alır. Kadıköy otobüs duraklarının hemen karşısında bulunur. Balıkçılar çarşısı başlangıcında balıkçılar yer alır.

Sokağın ilerisinde ise çok sayıda balık restorantı bulunur. Bu restoranlar masalarını sokağın iki tarafına atmışlardır. Dar bir yürüme alanı bulunmaktadır. Balık restoranları bittikten sonra da cafeler ve publar başlar. Kadıköyde gezilecek yerler arasındaki balıkçılar çarşısında bulunan alkollü balık restoranları arasında Saki , Rota Restaurant , Hayyam Meyhane, Rakı Balık Evi , Hamsi Pub’ı sayabiliriz. Bu mekanların hepsi yanyana dizilmiştir. Bu balık restauranları Caferağa mahallesi Güneşlibahçe sokak Kadıköy adresinde bulunmaktadırlar. Balık restoranlarının arasında yer alan Çiya Asırlık Kebap alkolsüz hizmet vermektedir. Sürekli kalabalık bir mekandır.

Balıkçılar çarşısına çıkan sokaklarda türk kahvesi dükkanları, bir çok yemek yeri, fast food restoranlar canlı müzik yapan mekanlar bulunmaktadır.

3- KADIKÖY MODA CADDESİNDEKİ PUBLAR MEKANLAR

Kadıköyde gezilecek yerler arasında gidilebilecek güzel mekanlardan da bahsetmek istiyorum. Kadıköyde son yıllarda çok sayıda pub tarzı mekanlar açıldı. Bundan 5 sene öncesine kadar boş olan bir sokakta şimdi çok sayıda pub görebilirsiniz. Kadıköyde pubların biraraya toplandığı bir kaç sokak vardır. Bu sokakların başında Kadıköyden Modaya giderken görebileceğiniz Caferağa mahallesi Moda caddesini saymamız gerekir. Bu cadde üzerinde Zeplin, Belfast, Fil, Draft, Ayı, Kaldırım Pub, Beyrut Pub mekanlarını görebilirsiniz. Kadıköyün en popüler tiyatro salonlarından birisi olan Oyun Atölyesi , Zeplin ve Belfastın karşındaki sokakta bulunmaktadır.

4- KADIKÖY NEŞET ÖMER SOKAKTAKİ PUBLAR MEKANLAR

Kadıköyde gezilecek yerler ve mekanlar yazısında bahsedilmesi gereken Neşet Ömer sokak, Kadıköy sahilde bulunan Kadıköy postanesinin olduğu sokaktır. Sokağın başında Starbucks vardır. Bu sokakta da yine son yıllarda çok sayıda farklı konseptlerde mekanlar açılmıştır. Bu sokaktan Akmar pasajına da giriş bulunmaktadır. Bu sokağın en eskisi Balıkçılar çarşısındaki meyhanelere benzeyen konseptiyle Benusen Restauranttır.

Sokağın son yıllardaki parlayan yıldızı tartışmasız DorockXL ‘dir. DorockXL cafe, restourant, pub, bar tarzında birçok konsepti içinde barındıran bir mekanla buranın en popüler mekanıdır. DorockXL ayrıca içinde oluşturduğu konser alanıyla her hafta bir çok ünlüye de ev sahipliği yapmaktadır.

Bu sokakta bulunan diğer farklı bir konsept mekan ise Taşra Kabaredir. Taşra Kabare kendisini kültür sanat eğlence yapım merkezi olarak tanımlamaktadır. Beşiktaşta bulunan BKM Mutfak mekanına benzer bir tarza sahiptir. Taşra Kabarede haftanın her gün başka bir etkinlik yer almaktadır. Etkinliklerin bazıları ücretli bazıları ise ücretsizdir.

Kadıköy Neşet Ömer sokaktaki diğer mekanlar arasında Ayı, Benzin, Leman Kültür, Millwall Pub, Coffee Craft’ı sayabiliriz.

5- KADIKÖY DUMLUPINAR SOKAKTAKİ CAFELER PUBLAR MEKANLAR

Kadıköyde gezilecek yerler arasında yer alan bir diğer yer ise Kadıköy Dumlupınar sokaktır. Bu sokak Kadıköy balıkçılar sokağının sonuna doğru Çiya restaurant ile Moda caddesinin başlangıcı arasında kalan sokaktır. Bu kısa sokakta yıllarca farklı farklı mekanlar açılıp kapandı. Şu anda bu sokak üzerinde Nayah , Mecra Corner, Göğüm, Recafe, Çinili, Cafe Yerfıstığı, Kuzen isimli mekanlar bulunmaktadır. Sokağın Moda caddesi köşesinde ise RocknRolla isimli mekan bulunmaktadır. Bu sokakta Kadıköye gelmişken Kadıköyde gezilecek yerler arasında yer alan bir yerdir. Buradaki bazı mekanlarda canlı müzik yapılmaktadır.

6- KADIKÖY MODA GEZİLECEK YERLER

Kadıköyde Gezilecek Yerler arasında mutlaka bahsedilmesi gereken bir diğer bölge ise Modadır. Moda için ayrıca Moda gezilecek yerler adında başka bir yazı daha yazmıştım. Kadıköyde Balıkçılar çarşısının bir üst sokağı konumunda sayılabilecek Moda caddesi üzerinden dümdüz yürüyerek Modaya ulaşabilirsiniz. Modaya giderken yukarıda bir çok mekanı zaten görmüş olacaksınız. Modada bundan 5-6 sene önce sayılı mekan bulunmaktaydı. Son yıllarda Moda da her dükkan bir cafe yada restaurant olmuş durumda.

Binaların giriş katlarının çoğu dükkan olarak kullanılmaktadır. Modaya girerken sizi sağlı sollu restauranlar karşılamaktadır. Bu restaurantlar yok iken Modanın meşhur dondurmacısı Ali Usta her zaman buradaydı. Günün her saati önünde 20-30 kişilik kuyruk vardır. Modaya giderken yolun sağ tarafında kalabalığı göreceksiniz. Dondurmacı Ali Ustanın yan dükkanında Wafflecı Kemal Usta bulunmaktadır. Burası da sürekli yoğun olan Modada ki bir diğer mekandır.

Bunları geçtikten sonra son 2-3 yıldır peşpeşe açılan kahveciler yanyana sıralanmıştır. Kahvecilerden sonra yol üçe ayrılır. Sağa doğru giderseniz Moda çay bahçesinin olduğu yere gidersiniz. Moda çay bahçesi her zaman kalabalıktır. Şimdi Moda çay bahçesinin çevresinde de bir kaç tane cafe açılmıştır. Kahvecilerden sonra aşağı doğru giderseniz Moda iskeleye doğru inebilirsiniz.

Moda iskeleye doğru inerseniz buradan sola doğru Kalamış sahiline deniz kenarından yürüyerek ulaşabilirsiniz. Moda iskelesinden sağa doğru giderseniz Moda deniz kulübünü görebilirsiniz. Kahvecilerden sonra sola dönerseniz buradan da Moda Terasa gidersiniz. Moda da pub tarzı mekan pek bulunmamaktadır. Daha çok cafe-restaurant tarzı yerler bulunmaktadır.

7- KADIKÖY BARLAR SOKAĞI

Kadıköyde gezilecek yerler arasında görülmesi gereken bir diğer yer ise Kadıköy barlar sokağıdır. Kadıköy barlar sokağı yine kalabalık olmasına rağmen eski günlerini aratmaktadır. Yukarıda saydığım Kadıköyün çeşitli yerlerindeki barlar ve pubların hiçbiri yokken burası vardı. Ancak diğer yerler açıldıkça burası da havasını biraz kaymetmiş gibi görünmektedir. Kadıköy barlar sokağı Kadıköy Rexx sinemasının olduğu yerden başlamaktadır. Gerçek adı Kadife sokaktır. Kadıköy barlar sokağında Teacher’s pub, Kadife Club, Zincir bar, Bardan adam, Hera, Trip V 2.0 , Lal, Dunia, Buddha, Karga , Bina, Punch Masal Evi , Punch Liman Kahvesi bulunan mekanlardan bazılarıdır. Cumartesi günleri bu sokak çok kalabalıktır.

8- KADIKÖYDEKİ TİYATRO SALONLARI

Kadıköyde gezilecek yerler mekanlar konusundan bahsettikten sonra Kadıköydeki tiyatro salonlarından da bahsetmek istiyorum. Kadıköyün en bilinen tiyatrosu Kadıköy Haldun Taner sahnesidir. Burası Kadıköy sahilde bulunur. Şehir tiyatroları oyunlarını burada oynamaktadır.

Diğer tiyatrolara göre fiyatı daha uygundur. Ancak biletler çıktığı anda tükenmektedir. Bilet almak istiyorsanız önceden takip edip biletlerin çıktığı gün almalısınız. Kadıköydeki bir diğer popüler tiyatro Oyun Atölyesidir. Kadıköyden Modaya giderken Moda caddesi üzerinde solda Migrosun yanında bulunur.

Haluk Bilginerin sahibi olduğu oyun atölyesinde de biletler erkenden tükenmektedir. Burada televizyondan tanıdığımız bir çok ismin oyunlarını izleme fırsatı bulabilirsiniz. Kadıköyde bulunan diğer tiyatro sahneleri arasında Şevket Çoruhun sahibi olduğu Baba Sahne, Emre Kınayın sahibi olduğu Duru Tiyatro , Barış Manço Kültür Merkezi, Moda sahnesi, Süreyya Opera Binası, Ak’la Kara Tiyatroyu sayabiliriz. Tiyatroya gitmek isteyenler Kadıköyde hergün bir tiyatro oyunu bulabilirler.

This topic was modified 2 years ago by Anonymous
 
Posted : 24/03/2022 4:11 am