Notifications
Clear all

Baobab Burger – Lezzetli Burgerin adresi

1 Posts
1 Users
0 Likes
189 Views
(@yagmur)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 87
Topic starter  

kesinlikle Milano’da Brera bölgesinde bulunan Baobab Organik Burger. Birbirinden enfes, kendilerine has özel burgerleri ile her burger severin sevebileceği burgerler yapan tatlı bir dükkan burası.

 

Oooo Nerede peki bu Baobab ?


Baobab, Brera’da bizim hastası olduğumuz Bang&Olufsen’in hemen bitişiğinde yer alıyor, ancak mağaza bilmiyorsanız 🙈 Piccolo Teatro’nun da bulunduğu Corso Garibaldi caddesinde yer alıyor diyebiliriz. 

Peki İtalyan burgeri dediniz bir merak ettik bu Baobab Nasıl bir yer ?

Baobab aslında çok büyük olmayan lokal bir burgerci diyebileceğimiz bir yapıda. Genel olarak organik ürünler kullanarak, bir fast food alışkanlığı olan burgeri oldukça sağlıklı hale getirmeyi denemiş bir yer.

Mekanın içerisi ise oldukça düzenli, tavandan sarkan yeşil süsleri ile tam anlamıyla organik hissettiren bir yapıda. Çalışanların İngilizce bilmesinin yanında menülerin de İngilizce olması, İtalyanca bilmeyenler için büyük bir artı.

 

 Menüye gelecek olursak, menü klasik burgerler ve özel burgerler olarak ikiye ayrılıyor. Özel burgerler elbette iştah kabartıcı, yeni deneyimleri size sunacak güzel tariflerden oluşuyor. Bizim burada deneyimlediğimiz burgerler ise Blueberry Burger, Hamburger Parmigiana ve Buffalo Burger oldu. Blueberry burger içerisinde adından da anlaşılacağı üzere, yaban mersini reçeli barındıran çok hoş bir burger. Etinizin o yoğun aramotik tadıyla birlikte, arkadan gelen reçelin tadı birleşince ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Hamburger Parmigiana’da ise çürütme tekniği ile yapılan patlıcanlar, hafif isli bir aromaya sahip “Provolone Buffalo” peyniri ve mükemmel pişmiş köfteyle birlikte harika bir tat sunuyor. Buffalo Burger ise içerisinde kocaman bir buffalo mozzarellası barındıran mega bir burger. Büyük mozzarella topunun içerisine konulmuş burger köftesine domates eşlik ediyor ve üzerine eklenen fesleğen sosu ve antep fıstığı ile burger inanılmaz aroma kazanıyor. Her ısırığınızda o güzel mozzarella ağzınızda erirken size unutamayacağınız bir deneyim yaşatıyor.

     Her burger, yanında çok iyi kızarmış güzel bir ev patatesi ile geliyor. Patatesler çok yağ çekmemiş ancak fazlası ile kıtır yapıları ile burgerin yanına mükemmel bir arkadaşlık ediyor.


   
Quote