Notifications
Clear all

Nara Sushi – Sınırlarımızı Keşfettik

1 Posts
1 Users
0 Likes
205 Views
(@yagmur)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 87
Topic starter  

İtalya’da, nerede yemek yerseniz yiyin yemekler hep muhteşem ☺️ fakat karbonhidrat ağırlıklı beslenmek zaman zaman “ufak bi değişiklik yapıp başka şeyler mi yesek? “ düşüncesini de akıllara getirmiyor değil. Böyle durumlarda genellikle uzak doğu restoranları imdadımıza yetişiyor. Birçok uzak doğu restoranı “all you can eat” adı altında çok güzel menüler sunuyor. Bu restoranlar arasında, servisinden tadına, atmosferinden yemek çeşitliliğine kadar bizim en çok beğendiğimiz Nara bu yazımızın konusu oluyor.

 

Peki nerede bu Nara ?

Nara aslında oldukça merkezi bir konumda, Repubblica’da yer alıyor, kabaca tarif etmek gerekirse Centrale İstasyonu’ndan aşağıda ve Repubblica Metro durağı ile Porta Venezia Metro durağı arasında yer almakta. 

 

Nara bizce nasıl dersek ?



Nara öncelikle güzel bir atmosfere sahip, içeriye girdiğinizdeki ferahlık sizi mutlu ediyor, basık olmaması ise büyük bir artı. Masa düzeni çok sıkışık olmayacak şekilde mekan içerisinde doğru konumlandırılmış bizce.

Nara’nın menüsü olması gereken her şeye sahip bir menü, eğer Uuzak Doğu mutfağı ile yakınsanız menüde eksik bulacağınız çeşitler bir elin parmaklarını geçmez diye düşünüyoruz. Şimdi biz deniz ürünlerinin hastası bir çift olarak uzakdoğu restoranlarını epey seviyoruz 😅 fazlasıyla deneyimlediğimizi de düşünüyoruz. Nara’nın all you can eat (ne yersen ye, herşey sınırsız) menüsüne ise bayılıyoruz. Eğer masadan kalkarken fazla söylenip kalan bir şey oluyorsa kişi başı belirlenen fiyata sadece o ürün ekleniyor, içecekler ve tatlılar ise bu sınırsız yemeğe dahil değil, hatırlatalım 😇.

Biz genelde yemeğe hafif başlayalım dediğimiz için girişi ‘Gyoza” ile yapıyoruz. Burada gyoza sebzeli, buğulanmış etli ve etlinin ızgaralısı şeklinde çeşitlere sahip. Biz hepsini deneyimleme fırsatı bulduk. Gyozaların hamurları fazla pişmeden kıvamında pişmiş bir şekilde servis ediliyor, böylece birbirine yapışma veya hamurun sert kalması gibi durumlarının önüne geçiliyor. Biz yediğimiz tüm gyozalardan memnun kaldık. Gyozalardan sonra ise kendimize bizdeki böreğe benzer bir yapı olduğu için “Involtini Primavera” söyledik, sebzesi bol ve çıtır bir şekilde servis edildiği için gayet memnun kaldık.

Sonrasında ise gönlümüzün şampiyonu olan karides, kalamar tempuralar ise bizce usulüne uygun şekilde yapılmıştı. Anladığımız kadarıyla tempura için hazırlanan sos oldukça soğuk bekletilerek, fazlasıyla kızgın yağa batırılarak fazla yağ çekmeden ve içerisinde bulunan besinin (kalamar veya karides) kıvamını koruyarak iyi bir pişirme sonucu bize ulaşmıştı. Yerken yağını çok çekmediği için rahatsız etmeyen bu tempuralar masadan çok hızlı bir şekilde ikişer ikişer azaldı diyebiliriz. Son gittiğimizde yaklaşık beş tabak filan söyledik 🙈.  Tempuralar sonrası ise kendimize ızgara karides söyleyelim dedik, ızgara karidesler ise biraz fazla pişirilerek servis ediliyor, böylece hem kuyruk kısmında bulunan kabuğunu ayıklamak kolaylaşıyor hem de tadında güzel bir is aromasına sahip oluyor.

Sonrasında ise asıl buraya geliş sebebimiz olan sushileri söylüyoruz. Öncelikle tercihimizi şefin sushi tabağı adlı ortaya karışık sushi tabağından yana kullandık. Sushiler sipariş bazlı ve taze yapıldığından tatlarına doyum olmadı diyebiliriz. Yaklaşık on beş sushi beş dakikada bittiği için seçenekler arasından kendimize karidesli, üstü kızarmış soğan parçalı sushi söyledik. İçerisinde balık olmadığı için Buse bunu epey sevdi diyebiliriz. Porsiyon olarak oldukça fazla olduğunu düşündüğümüz Nara’da her şeydeniki üç tabak yedikten sonra gözümüze çarpan “Sushi Burger” ile final yapalım dedik. Resimde görebileceğiniz üzere bu burger boyutunda bir sushi arasında vasabi ve somon eti ile size harika bir mega sushi deneyimi yaşatıyor. Biz tadını oldukça beğendik ve tipini yaratıcı bulduk 👌🏻.

 

Kısaca özetlemek gerekirse Nara Sushi temizliği, samimi çalışanları ile bize inanılmaz güzel bir menü sunuyor. Sınırsız yemek yemeyi kafanızda nasıl canlandırdıysanız aynı şekilde burada rahatlıkla tabakların biri geliyor biri gidiyor diyebiliriz. Kalite ve malzeme konusunda hiç şüphe etmeden tatlı tatlı yemeğinizi tüketmenin tadı ise bir başka oluyor. Eğer Milano’da fazla vakit geçirecekseniz ve canınız Uzak Doğu mutfağı çekiyorsa Nara mutlaka uğramanız gereken yerlerden birisi.

 

 


   
Quote