Notifications
Clear all

Instagram’da Spam Nasıl Kaldırılır?

1 Posts
1 Users
0 Likes
612 Views
(@guvensez)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 418
Topic starter  

Merhaba değerli okuyucularımız ve birbirinden kıymetli takipçilerimiz, bu yazımızda sizlere son zamanlarda oldukça merak edilen bir konu olan instagram spam kaldırma hakkında faydalı olduğunu düşündüğümüz çeşitli harika bilgiler sunacağız.

Öncelikle bu konuya hakim olmayan bazı okuyucularımız nedir bu instagram spam olayı ve neden oluyor diyebilirler.

İnstagram spam olayı, genellikle +18 paylaşımlarda, instagram topluluk kurallarını ihlal edici, din, dil ve ırk ayrımı yapan paylaşımlar yapıldığında ortaya çıkmaktadır.

Instagram spam cezası alan pek çok hesap ya hiç yorum, konu paylaşamamakta yada çok uzun süreler bu özellikleri kullanamamaktadır.

Gelelim şimdi bu tür bir durum yaşandığında, bu durumu nasıl çözebiliriz bunu anlatmaya başlayalım.

1.Yöntem Instagrama Bildir

İlk yapmanız gereken tavsiye edeceğimiz yöntem instagrama sorun bildir bölümünden bu durumu düzeltmeleri için bilidirim yapmanız olacaktır.

Şu şekilde bir yazı kaleme almanızı öneriyoruz; Sevgili instagram ben hatamın farkına vardım, bir daha aynı hatayı tekrar etmeyeceğime söz veriyorum. Bu kullandığım hesap benim aktif olarak kullandığım hesabım olup, sizden hesabımın tekrar yorumlara ve konu paylaşımına açılmasını talep ediyorum.

Bu gönderiyi instagram sorun bildir bölümünden bildirdiğinizde yaklaşık olarak bir ila iki hafta içinde instagram yorum veya konu paylaşma engeliniz açılabilmektedir.

Şayet bu bildirim üzerinden iki hafta geçmesine rağmen instagram spam engeliniz açılmadıysa aşşağıdaki ikinci yöntemi uygulamanızı öneririz.

aşşağıdaki ikinci yöntemi uygulamanızı öneririz.

2. Yöntem Instagram Paylaşımlarınıza Yorum Yaptırmak

İkinci en etkili yöntem, yurkardaki birinci yöntemi yaptığınız halde hesabınızın spam engeli kalkmadıysa, paylaşım yaptığınız konulara arkadaşlarınızdan veya takipçilerinizden emojisiz yazı içeren en az dört kelimelik cümle ile yorum bırakmalarınız istemeniz olacaktır.

Bu yöntem genellikle sizin paylaşımınızın rahatsız edici bir paylaşım yada içerik olmadığını, diğer insanlar tarafından yorumlanarak değerli görüldüğünü instagrama göstermektedir.

Bu yöntemle yüzde 90 oranında spam yemiş instagram hesabınızın konu ve yorum paylaşma yasağı kısa sürede kalkacaktır.

3. Yöntem Intagramda Çok Kişiyi Arka Arkaya Takip Etmeyin

Eğer birden fazla kişiyi üst üste çok yakın zamanlarda takip ederseniz bu instagram tarafından spam olarak kabul edileceğinden büyük olasılıkla spam ceazsı almanıza neden olacaktır.

Size tavsiyemiz hesabınızdaki mevcut takipçi oranınıza göre kıyaslayarak orantılı bir şekilde takip özelliğin kullanmanız olacaktır.

Bir kaç saat içinde yüzlerce takip göndermek sizde takdir edersinizki spama düşmenin en kolay yolu olacaktır.

Size önerimiz 1 saat içinde maksimum 15 -20 takipten fazla takip yapmayın.

Unutmayınki instagram yapay zekası çok gelişmiş olup sizin sık sık arka arkaya takip yollamanızı kara listesine alacak ve sizi bir süre sonra spam cezası ile cezalandıracaktır.

Diylimki bu şekilde üst üste takip yapmanızdan ötürü instagram spam cezası aldınız. Ne yapmanız gerekiyor ?

Çözüm çok basit iki gün boyunca hiç bir şekilde yeni takip yapmayacaksınız. 48 saatin sonunda spam cezanız otomatik olarak kalkacaktır. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus bir ay içinde bu cezadan ikinci kez almamak olacaktır. Aynı ay içinde birden fazla kez instagram spam cezası alan hesaplar maalesef bu dediğimiz yöntemle spam cezasından kurtulamamaktadır.

4. Yöntem Instagramda Arka Arkaya Beğeni Atmamak

Instagram hesabınızdan üst üste başka kullanıcıların konularına veya yorumlarına beğeni atarsanız kısa süre sonra spam cezası almanız muhtemel olacaktır. Bu tür bir durumla karşı karşıya kalmamanız için instagram hesabınızdan diğer kullanıcıların postlarına sık aralıklarla beğeni atmayarak, en az 2 dakika bekleyerek bu özelliği kullanmanız sizin spama düşmenizi engelleyecektir.

Diyelimki instagram hesabınızdan üst üste bir başka kullanıcının postune beğeni attınız ve spam cezası aldınız. Bunu şu şekilde yaparak çözebilirsiniz. Yaklaşık üç gün boyunca başka hiç bir hesabın konusuna yada yorumuna beğeni atmayıp, yorum yazmayarak yada emoji bırakmayarak bu süreçten otomatik olarak çıkabilirsiniz.

Unutmayın aynı ay içinde birden fazla kere beğeni spam ceazsı aldıysanız bu işlemde etkili olmayacaktır.Bu nedenle aynı ay içinde birden fazla kez instagram beğeni spam cezası almamaya dikkat

etmenizi öneririz.

5. Yöntem Instagramda Üst Üste Yorum Atmamak

Instagramda çok sık karşılaşılan spam cezalarından bir taneside üst üste başka kullanıcıların konularına yorum atmaktan kaynaklı spam cezası olmaktadır.

Otuz saniye altında üst üste başka instagram kullanıcılarının konularaın ayorum yazmak instagram botlarınca kara listeye alınmanıza neden olmaktadır. Bu nedenle en az iki dakika bekledikten sonra diğer instagram kullanıcılarının konularına yorum atmanız daha sağlıklı olacaktır.

Diyelimki üst üste başka instagram kullanıcılarının konularına yorum attınız ve instagram tarafondan spam cezası aldınız diyelim. Peki bu sipam cezasından nasıl kurtulacağız?

Çözümü yukarda diğer olaylarda olduğu gibi en az iki gün diğer instagram kullanıcılarının konularına yorum, beğeni veya emoji bırakmamak olacaktır. Daha sonra instagram tarafından otomatik olarak hesabınız spamdan çıkarılacaktır.

Yine aynı ay içinde birden fazla kez spam cezası almamaya özen göstermenizi tavsiye ediyoruz. Bu yöntemin işe yarayabilmesi için aynı ay içinde ikinci kez spam cezası alamamanız gerekmektedir.

 

 

6. Yöntem DM'den Üst Üste Mesaj Yollamamak

Yine çok sık rastlanan instagram cezalarından bir taneside Dm üzerinden diğer instagram kullanıcılarına üst üste özel mesaj yollamaktan kaynaklı spam cezası olmaktadır. Genellikle bu tür bir durumlarda bu cezayı alanlar 30 saniyeden daha az bir sürede copy past yaparak aynı mesajı birden fazla instagram kullanıcısına özel mesaj yoluyla göndermek olmaktadır.

Yine bu cezaya sebep olan durumlardan bir taneside diğer instagram kullanıcılarına benim sayfamı takip edin tarzı mesajlar atmak ve bunu çok sık yapmak olacaktır.

Peki diyelimki bu tür üst üste özel mesaj atmaktan ötürü instagram Dm spam cezası aldınız diyelim. Peki bu cezadan kurtulmak için ne yapmanız gerekir?

Bu cezadan kurtulmanız için en etkili yöntem minumum beş günle bir hafta süresince diğer instagram kullanıcılarının hesaplarına özel mesaj atmamak veya konularına sayfamı takip edin şeklinde yorum atmamak ve çok sık etkileşime girmemek olacaktır.

Burada en önemli husus bir ay içinde birden fazla kere instagram Dm spam cezası almamış olmaktır. Bu konuya çok dikkat etmenizi öneririz. Çünkü aynı içinde birden fazla kez instagram Dm spam cezası almış hesapalar kalıcı olarak kapatılabilmektedir.

 

Instagram yapay zekası DM yoluyla spam yapan instagram kullanıcılarını reklamcı olarak kabul ettiğinden ve diğer kullanıcıları rahatsız ettiğini düşündüğünden ötürü aynı ayın içinde birden fazla bu cezayı veya uyarıyı alan hesapları daha sonra hiç açılmamak üzere kalıcı olarak kapatabilmektedir. Hesabınızın binlerce veya organik olarak onbinlerce takipçisi olması hiç fark etmeksizin instagram yapay zekası gözünde spamcı ve reklamcı olarak algılanıp instagramdan yasaklanmanıza sebep olmaktadır.

Biz her zaman instagramdan tarafınıza yapılan uyarıları dikkate almanızı ve instagram kurallarına harfiyen uymanızı öneririz. Daha sonra uğraşmamak ve instagram hesabınızı kapanma tehlikesi ile baş başa bırakmamak için kurallara uymakta büyük fayda bulunmaktadır.

Aylarca ve hatta yıllarca emek verdiğiniz instagram hesabızın bu tür sebeplerden ötürü ceza yememesi ve kapanmaması için yukarda verdiğimiz çözüyöntemlerini uygulayabilirsiniz. Tüm bu yöntemler tarafımızca tek tek denenmiş ve işe yarayan yöntemlerdir.

Bir başka yazı veya makalemizde görüşmek üzere sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz...

 


   
Quote