Notifications
Clear all

Kendi Web Sitenizi Nasıl Tasarlayabilirsiniz?

1 Posts
1 Users
0 Likes
330 Views
(@guvensez)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 418
Topic starter  

İnternet çağında bulunmamız sebebiyle bireylerin, firmaların veya kurumların her biri bir internet sayfasına sahip olmak zorundadır. Bu nedenle sizin için gereken sayfa konusunda da web tasarım açısından kendi çabalarınız ile sonuca ulaşabilirsiniz.

Günümüzde web sitesi tasarım işlemleri gerçekleştirmek için hiçbir teknik bilgiye sahip olmayan ve eğitim almamış herkesin dahi kullanabileceği mükemmel imkanlar bulunmaktadır. Bu imkanlardan yararlanmanız ile birlikte bir sayfanın adını, dosya barındırma alanını, tasarımını ve yayınlanma işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilir ve kısa sürede size ait bir sayfa kurabilirsiniz. 

Eğer bireysel veya kurumsal olarak kendinize ait bir sayfa kurulumunu kısa yoldan gerçekleştirmek istiyorsanız, sizin için sunulan bu rehberi inceleyerek adımları sırası ile yerine getirebilirsiniz.

Sayfanız İçin İsim Seçmek

Bir sayfanın oluşturulabilmesi için elbette öncelikle sayfanın isminin seçilmesi gerekir. İnternet dünyasında web sayfası ismi, domain ya da alan adı olarak adlandırılır. Alan adı yani domain sizin seçtiğiniz harfler, rakamlar ve karakterlerin birleşimi ile oluşmaktadır. Yani örnek olarak “czmnb.com” veya “dogruhaber64.com” gibi bir sayfa ismi belirlemeniz gerekir.

Domain seçimi gerçekleştirirken belirli ipuçlarından yararlanmanız ilerleyen dönemde de size fayda sağlayacak doğru alan adını elde etmenize yardımcı olur. Bu ayrıntılardan kısaca bahsetmek gerekirse, bir domain seçerken;

  • Akılda kalıcı ve kısa
  • Sizi veya yaptığınız işi ifade eden
  • SEO kuralları ile uyumlu
  • Olabildiğince sayı ve tire(-) içermeyen
  • Daha önce kullanılmamış
  • Global açıdan İngilizce karakter uyumu sağlayan
  • Yazımı, ezberlemesi ve kullanılması kolay olan bir alan adı seçmeniz gerekir.

İyi bir alan adı seçimi gerçekleştirdikten sonra bu konuda hizmet veren sayfaları kullanarak domain tescil işlemleri sağlayabilirsiniz. Tescil işlemleri sağlanırken, bir yandan aynı platformların size verdiği hosting hizmetlerini de sizin için uygun olan ölçekler ile alabilirsiniz. Bu konuda seçtiğiniz alan adı ile birlikte size en doğru kullanımı sunacak hosting paketi açısından da hizmet aldığınız firmanın sunduğu bilgiler ile hem ekonomik hem de faydalı bir seçim yapabilirsiniz.

Sayfanız İçin Tasarım Yöntemi Seçmek

Biz sayfanın adı ve dosyalarının barındırılması için sunucu alanı temin edildikten sonra artık bu sayfa için bir web tasarım yapılması gerekir. Eski zamanlarda web sitesi tasarımı için çok daha profesyonel ve kapsamlı yazılım bilgilerine yani teknik bilgilere sahip olmanız gerekiyordu. Fakat günümüzde bu işlemi gerçekleştirmek için hem önemli platformlar hazır site imkanları sunmakta hem de çok pratik içerik yönetim sistemleri yer almaktadır.

Ayrı ayrı incelemek gerekirse, sizin için hazır site sunumu gerçekleştiren veya web sitesi kurucu görevi gören firmalardan ve sonrasında da pratik içerik yöntemleri ile sizin yapabileceğiniz işlemlerden bahsetmek mümkün olacaktır.

Pratik Web Sitesi Alımı Gerçekleştirmek

Günümüzde Türkiye'de de aktif bir şekilde yer alan birçok farklı platform size çok pratik bir şekilde web sitesi sahibi olma imkanı sunmaktadır. Önemli platformları arasında GoDaddy veya Wix gibi platformlar dünya genelinde kullanılan yapılarıyla çoğu zaman tercih edilmektedir. Aslında bu platformlar ile birlikte alan adı tescil ve hosting seçimi gerçekleştirdiğiniz bazı platformlar tarafından da web sitesi hurma aracı hizmetlerin sunulduğu görülmektedir.

Bu tip platformlarda genellikle sadece birkaç adım ile birlikte web sitesi kurulumu işlemleri tamamlanmaktadır. Öncelikle bir web sitesi planı gerçekleştirmeniz yani bu plan içerisinde sayfanızın nasıl olacağı, hedeflerinin ne olacağı, kime hitap edeceği ve sitenin kullanım amacının ne olacağı belirlenmesi gerekecektir. 

Seçtiğiniz hedefler ve hedef kitle ile birlikte sitenizin planını gerçekleştirdiğinizde, yine bu site içinde bir alan adı belirlemiş olduğunuz için bu adımı atlayarak tasarım konusunda platformun size sunduğu alternatiflerden yararlanmayı tercih edebilirsiniz. Bu konuda da web sitesi mimarisi için biraz sonrasında bahsedeceğimiz WordPress gibi farklı mimarileri kullanmak için size imkanlar sunulmaktadır.

Sayfanızın kurulumunu bu pratik platformlarda tamamladıktan sonra sayfanız için video içerikler, grafikler, görsel içerikler, metin içerikleri kullanarak, menüleriniz, hakkımızda veya iletişim bölümleri doldurarak sayfanıza dolu ve güçlü bir hale getirebilirsiniz.

İçerik Yönetim Sistemleri İle Sayfa Kurmak

Bugün içerik yönetim sistemleri gelişmiş bir yapı ile birlikte birçok farklı çeşide ayrılmaktadır ve bu çeşitlerin her biri sayfanın ayrı bir tabana, ayrı bir görselliğe ya da kullanım özelliğine sahip olmasını sağlamaktadır. Bu sistemler günümüzde popüler olarak WordPress, Joomla ve Drupal gibi seçenekler sunmaktadır.

Temel olarak bu seçenekler içerisinde özellikle WordPress en fazla kullanılan platformlardan birisidir. Popüler yapısı ile birlikte bir alan adı ve hosting planına sahip olduğunuzda, pratik bir şekilde internette temin edebileceğiniz bu yazılımı bilgisayarınıza kurabilir ve ardından gerçekleştirdiğiniz kayıt ile birlikte kullanıcı paneline ulaşarak çok özel web sayfaları kurabilirsiniz.

WordPress İle Web Sayfası Kurmak

WordPress gibi profesyonel bir içerik yönetim sistemi kullanıldığında, bu yazılım sayesinde özellikle hazır tema ve tasarımlardan yararlanma imkanı da bulunmaktadır. Çünkü yazılım kendi içerisinde binlerce farklı tema bulundururken, bu temalar sayesinde bir blog sayfası, kurumsal bir sayfa, şahsi bir bilgi sayfası ya da e-ticaret sayfası kurulabilir.

WordPress temaları sayesinde kuracağınız bir sayfa ile birlikte sayfanızda;

  • Yemek tarifleri paylaşabilir,
  • Gezi notları paylaşabilir,
  • Haber yayınları yapabilir,
  • Kurumsal tanıtımınızı gerçekleştirebilir,
  • İsterseniz size ait ürünlerin satışını gerçekleştirmek için WooCommerce gibi e-ticaret eklentilerini kullanabilirsiniz.

Temalar sayesinde gelişimini gerçekleştirdiğiniz sayfalarda pratik bir şekilde öğreneceğiniz birçok eklenti ve size sunulan imkanlar ile kimi zaman ücretli kimi zaman ücretsiz avantajlardan yararlanabilirsiniz. Bununla birlikte sayfanızın her geçen gün daha renkli, keyifli ve ilgi çekici bir hale gelmesi için çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

Keyifli ve pratik bir kullanıma sahip olan WordPress gibi içerik yönetim sistemleri günümüzde internette yer almanın anahtarı olan web sayfaları için çok büyük bir imkan sunmaktadır. Bu imkan sayesinde her gün yeni gelişmeler elde edip, sayfanız daha kaliteli bir hale gelirken, her gün daha farklı ve faydalı ayrıntıları da öğrenmeye devam edebilirsiniz.


   
Quote