Notifications
Clear all

SEO ( Search Engine Optimization ) NEDİR ?

1 Posts
1 Users
0 Reactions
780 Views
(@gezgin)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 203
Topic starter  

İnternetin ortaya çıkışından beri web siteleri kuruluyor ve bu web siteleri içerisine sürekli içerikler paylaşılıyor. Ancak her web sitesi internet kullanıcılarından beklediği trafiği ve ilgiyi alamıyor ya da internetteki sayısız içerik arasından bulunup gün yüzüne çıkamıyor. Bu durumda web sitelerinin internette ön plana çıkabilmesi için bir takım işlemler yapılıyor ve yöntemler kullanılıyor. İşte burada SEO ( Search Engine Optimization ) devreye giriyor. Peki web sitelerinin daha çok ön plana çıkmasını sağlayan bu SEO nedir?

SEO web sitenizin bir takım yöntemler ile internette daha ön plana çıkması için yapılan işlemler ve yöntemler bütündür. Tam çevirisi ise arama motoru optimizasyonudur. Bu işlem web sitesi için çeşitli şekillerde analizler, incelemeler yaparak, raporlar çıkararak ve gerektiği yerlerde size not veya tavsiyeler vererek web sitenizin güncel durumu hakkında bilgiler verir. Genellikle çoğu kişi SEO işlemini web sitesi bünyesinde bulunan yazılı içeriklerin internet kullanıcılarının olası aramalarına göre daha fazla ön plana çıkması için düzenlenmesi olarak olarak biliyor ancak SEO işlemi sadece bundan ibaret değildir. Web sitelerinin yazılı içeriklerinin aramalara göre düzenlenmesi önemli bir optimizasyon işlemidir ancak SEO sadece yazlı içerik optimizasyonu değil aynı zamanda web sitesini internetteki tüm yönleriyle inceleyen hayati bir işlemdir. Bu sayede SEO işlemi uygulanan web sitesi için daha fazla trafik akışı ve takipçi kazandırır. SEO ile web sitesine yapılacak olan optizasyonlar kullanılan arama motoruna göre değişiklik gösterebiliyor ancak burada amaç her zaman internet kullanıcılarına daha hızlı ulaşmak için web sitesini tüm yönleriyle ve tamamen en ideal şekilde optimize etmektir.

SEO NEDEN GEREKLİDİR ?

İnternet üzerinde bir çok kiş bir web sitesi kurmaya karar verip kendi domain’ini satın alıyor. Ancak kendi domainini satın alıp web sitesi kurmuş herhangi bir kendi başına arama motorunun üst sıralarına çıkabilmesi oldukça zordur. Bu nedenle bir web sitesi sahibi olupta istediği etkileşimi ve ilgiyi alamayan bir sürü web sitesi internette varlığını sürdürüyor. Fakat bu içinden çıkılması imkansız veya zor bir durum değildir. Buna benzer durumlardan çıkabilmek ve web sitenize etkileşim, ziyaretçi, bilinirlik - tanınırlık kazandırmak için bir takım yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemlerden en önemlisi SEO İşlemi’dir. SEO İşlemi bir web sitesinin hedeflerini yerine getirebilmesinde oldukça önemli bir rol oynadığından kullanılması şarttır. Peki web sitelerine bu konularda yardımcı olan SEO İşlemi Nedir? SEO Neden Gereklidir? SEO İşlemi bir hayata yeni geçmiş veya beklediği ilgiyi ve etkileşimi alamayan web siteleri için, web sitesinin bulunduğu konumdan daha iyi bir konuma ulaşmasını sağlayan, kullanılması şart olan bir hizmettir. SEO İşlemi sayesinde web sitesi SEO’nun amaçları doğrultusunda incelenir ve düzenlenir. Bu amaçlar şunlardır;

  • Web Sitesinin Hızının İyileştirilmesi,
  • Web Sitesinin Ziyaretçi Sayısının Arttırılması,
  • Web Sitesinin Video ve Görsel Medya ile Desteklenmesi,
  • Web Sitesinin Telefon, Tablet, Bilgisayar gibi Platformlara En Uygun Şekilde Tasarlanıp Düzenlenmesi,
  • Web Sitesi Arayüzünün Optimum Düzeyde Olması.

Bu ve bunun gibi daha bir çok spesifik hedefler doğrultusunda yapılan SEO Çalışmaları sayesinde web siteniz kesin bir şekilde bulunduğu durumdan daha iyi bir duruma gelecek ve kullanıcıların karşısına daha çok çıkacaktır. Bu tür detaylı analiz, raporlama ve inceleme işlemleri söz konusu web sitesi sahibi bir kişinin kendi başına kolayca yapabileceği ve uygulayabileceği yöntemler değildir. Hem bu tür yüklerden kurtulmak hem de sahip olduğunuz web sitesini bir adım öne geçirebilmek için SEO - SEO Analiz - SEO Check hizmetlerinden satın alarak faydalanmak web sitesi sahibi bir girişimcinin en temel ihtiyacıdır ve bu ihtiyacı gidermek yapılacak en akıllıca seçim olacaktır.

SEO NASIL YAPILIR ?

İnternet üzerinde bulunan sonsuz sayıdaki web sitelerinin hepsi birbiri ile yarış halindedir. Bir sürü farklı temalara ve fikirlere sahip bu web siteleri her zaman daha ön planda olmaya ve daha fazla kullanıcı etkileşimi almaya çalışır. Bu bir web sitesinin en doğal amaçlarındandır ancak her web sitesi istediği etkileşime ve kullanıcı trafiğine sahip olamayabiliyor. Tam bu noktada öne geçmek için bir takım işlemler web siteleri üzerinde uygulanıyor. Bu işlemlerden en önemlilerinden biri SEO İşlemidir. SEO, bir web sitesinin kullandığı arama motoruna göre yapılan optimizasyon işlemidir. Böylece web sitesi daha ön plana çıkar ve olası bir kullanıcıya çok daha kolay şekilde ulaşmış olur. Bu nedenle SEO, web siteleri için çok büyük bir önem arz eder ve kullanılmaya ihtiyaç duyar. Peki SEO Nasıl Yapılır ve Nasıl Kullanılır?

SEO Çalışması web sitesinin olduğu konumdan daha iyi bir yere gelmesi için yapılan ‘ kullanıcıları olası internet aramalarını, web sitelerinin performanslarını , kullanıcıların daha önce ziyaret ettiği sayfalarını vb.’ gibi bir çok şekilde inceleyen çalışma yöntemidir. Bu çalışma yöntemini uygulamak için bir web sitesi sahibi olmak şarttır. Bir web sitesi edinildiğinde ve bu web sitesini internet hayatına geçirmek için yapılan işlemler tamamlandığında SEO Çalışmaları yapılmaya başlanabilir. SEO Çalışmaları iki şekilde yapılır. Bunkar Site İçi - Site Dışı olmak üzere ikiye ayrılır. Şimdi bu iki SEO Çalışması şekillerini detaylıca açıklayalım.

Site Dışı SEO Çalışmaları

Site Dışı SEO Çalışmaları adından da anlaşılabileceği üzere web sitenizin dışarıdan görünürüğü için yapılan çalışmalara deniyor. Sitenizin yapılan olası bir arama sonucu nasıl görüneceği alacağınız olası kullanıcı etkileşimi ve trafiği için oldukça önemlidir. Site Dışı SEO Çalışmalarında web sitesinin bilinirliğini arttırmak için baclink işlemleri, sosyal medya tanıtımları, reklamlar önemli bir yer tutar. Bu kavramların anlamları ise şöyledir;

Baclink

Backlink (Geribağlantı), internet üzerinde bulunan herhangi bir web sitesinin sizin web sitenize yönlendirme yaptığı bir bağlantıdır. Arama motorları sizin web sitenizin Backlink’lerine diğer web sitelerinde ne kadar rastlarsa sizin web sitenize o kadar güvenecektir ve sıralamalarda üst noktalara taşıyacaktır.

Sosyal Medya PR - Tanıtımları

Bu işlem sayesinde web sitenizin tanınırlığı artmakla kalmayacak aynı zamanda yapmış olduğunuz düzgün ve doğru tanıtımlar ile de sosyal medya kullanıcılarının sempatisini kazanmış olacaksınız. Bu şekilde sosyal medyada yapacağınız Tanıtım ve PR’lar ile elde edeceğiniz kullanıcı sempatisi web sitenizin etkileşim arttırmasını sağlamakla birlikte bu etkileşimleri uzun vadeli şekilde yapacaktır.

Reklamlar

Farklı platformlarda farklı kitlelere yapacağınız özel videolu veya görsel reklam çalışmaları ile web sitenizin tanınırlığını en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Belirli dönemlerde yapılacak doğru reklam çalışmaları web sitelerinde bilinirlik ve anlık ziyaretçi elde etme konusunda en etkili çalışmalardan biridir ve bu nedenle çok önemli bir adımdır.

Site İçi SEO Çalışmaları

Site İçi SEO Çalışmaları ise web sitesi bünyesinde yapılan SEO Çalışmalarıdır. Bir web sitesinde yapılan Site Dışı SEO Çalışmaları kadar Site İçi SEO Çalışmalarıda önemlidir. Çünkü yapılacak olan doğru bir Site İçi Çalışma olası bir aramada web sitenize potansiyel bir kullanıcı kanazdırmak demektir. Bu çalışmada ise başlıca şunlar kullanılır;

Yazılı İçeriğin Düzenlenmesi

Site İçi SEO Araçları ile yapılacak olan Yazılı İçerik Düzenlemeleri sayesinde herhangi bir konuya ilgili kullanıcının yapacağı olası arama onu web sitenize daha kolay ve çabuk yaklaşacaktır. Konuyla ilgili yazılı içeriğin başlıklarının, açıklamalarının, paragraflarının ve etiketlerinin, anahtar kelimelerinin kullanıcıların aratmalarına göre uygun şekilde düzenlenmesi bu nedenle önemlidir.

URL

Web sitenize bağlı herhangi bir URL sizin en büyük kozlarınızdandır. Bir URL ne kadar konuyla ilgili ve ne kadar kısa olursa o kadar SEO dostu olacaktır. Bu nedenle URL için seçilecek olan doğru sözcük öbekleri ve doğru anahtar kelimeler hayati bir önem taşır.

İçerikler

Web siteniz için yapacağınız SEO Çalışmalarının en önemli unsurlarından biri de içeriklerdir. İçeriğiniz doğru olmadır. Doğru İçerik, kullanıcılar için özgün, okunabilir ve kaliteli olan yazılı web sitesi içeriği anlamına gelir. İmlaya, konuların birbirleri ile yapılan düzgün bağlantısına ve okuyucunun dikkatini çekebilecek başlıklara dikkat edilerek yazılan web sitesi içerikleri kesinlikle web sitenizin ön plana çıkmasını sağlayacaktır.

Uygun Web Sitesi Tasarımı

Bir web sitesi genel internet kullanıcı kitlesine ulaşmak için her türlü aşamayı gözden geçirmelidir. Bu aşamalar arasında önemli olardan bir diğeri ise web sitesinin Kullanıcı Arayüzü Tasarımı’dır. Her türlü plaforma, cihaza ve işletim sistemine uygun olarak düzenlenecek olan bir web sitesi kullanıcı arayüzü site içi kullanımı daha kolay hale getirir. Daha kolay kullanılan web sitesi diğer ziyaretçilerin dikkatini çekebilir ve uzun vadeli olarak web sitenize kazandırabilir

Web Sitesinin Hızı

Web sitenizin ve web sitesi ögelerinizin yüklenme ve açılma hızı internet kullanıcılarının web siteleri üzerinde geçirdiği süreye doğrudan katkı sağlar. Bu nedenle web sitenizin düzgün bir şekilde kurulması ve yazılımsal optimizasyonu kullanıcıların site içinde vakit geçirmesi ve etkileşim kazandırmasında önemli bir rol oynar.

Dahili Link Ağları

Dahili Link Ağları, bir web sitesinin yazılı metni içerisinde bulunan bir takım sözcükler ve anahtar kelimelerin web sitesi içerisindeki başka bir web sayfasına aktarması için kurulan köprü bağlantılarıdır. Dahili Link Ağlarına dönüştürülen kelimeler farklı bir renkte veya altı çizili şekilde bulunabilir ve üzerine tıklandığı zaman başka bir sayfaya yönlendirebilir. Yapacağınız Dahili Link Ağ Çalışmaları ile internet kullanıcılarının web sitenizde bir konudan bambaşka bir konuya rahatlıkla ulaşabilmesini ve web sitesi içerisindde geçirdiği süre ve etkileşimini arttırmasını sağlayabilirsiniz. Bu nedenle Dahili Link Ağ Çalışmaları yapmak web sitenizi bir adım ileri taşıyacak bir Site İçi SEO Çalışması’dır.

Yazılı İçerikleriniz Medya ve Medya Kullanımı

Web sitenizdeki yazılar için şu ana kadar yararlandığınız URL, Doğru İçerik ve İçeriğin Düzenlenmesi gibi Site İçi SEO Çalışmalarından yararlanmanız görünürlüğünüzü ve site içerisindeki trafiğinizi kesinlikle arttıracaktır. Ancak yaptığınız bunca işlemden sonra düzenlediğiniz , SEO yöntemleri ile optimize ettiğiniz içeriklerinizin daha çok göze batması ve tıklanması için görsel medya veya video kullanmanız gerekir. Yazdığınız özgün ve okunabilir web sitesi içerikleriniz üstüne ekleyeceğiniz doğru medya tam anlamıyla noktayı koymanızı sağlayacaktır.

SEO ANALİZİ NEDİR, NE İŞE YARAR ve NEDEN GEREKLİDİR ?

Günümüzde internet ve internet üzerine kurulmuş olan web siteleri pek çok alanda çok önemlidir. Web sitelerinin içerik paylaşımı, tanıtım, reklam, fikir akışı ve bunun gibi bir çok amacı olabilir fakat her web sitesi belirli bir kullanıcıya ve etkileşime muhtaçtır. Ancak bu şekilde internette varlıklarını sürdürmeye devam edebilirler. Bu noktada web siteleri sahip oldukları kullanıcı sayılarını, etkileşimlerini ve anlık trafik hareketliliklerini arttırabilmek bilmek için bir takım yöntemlere başvururlar. SEO Analizi (Arama Motoru Optimizasyonu Analizi) bu yöntemlerden en çok bilinen ve kullanılanlardan biridir. Peki bu SEO Analizi nedir? Neden gereklidir ve ne işe yarar? SEO Analizi bir web sitesi hakkında yapılan oldukça kapsamlı incelemelere ve raporlamalara denir. Bu Analizler halihazırda internet üzerindeki çoğu web sitesinin kullandığı bir analiz ve optimizasyon yöntemidir. Bu analizler ve optimizasyon yöntemleri sayesinde web sitesi sahipleri mevcut aktif kullanıcı sayılarını ve web sitesi trafiğini arttırabilmektedir. SEO Analizi (Search Engine Optimization Analizi) bilinenin aksine sadece internetteki herhangi bir web site bünyesindeki içerik yazılarının anahtar kelimelerini ve aratılan kelime oranlarını değil ayrıca daha geniş kapsamlı olarak ‘ Web sitenize Gelen Ziyaretçiler - Web Sitesine Uğrayan Ziyaretçilerin Demografik Bilgisi - Backlinkler - Mobil Uyumluluk - Ziyaretçilerin Daha Önceden İncelediği Web Siteleri - Ziyaretçilerin Web Sitenize Giriş Saatleri - Sitemap.xml - Robot.txt - Ziyareçilerin Hareketlilik Oranları - Etkileşim Oranları - Web Sitenizin Performansı - vb.’ gibi bir çok çeşitli alanda SEO bakımından analiz edilmesidir. Bu SEO Analizleri bir web sitesinin gelişiminde ve büyümesinde büyük bir katkı payına sahiptir. Uygulanan analiz yöntemleri sayesinde hem yazılı içerik bakımından hem de az önce de bahsettiğimiz gibi bir web sitesini oluşturan her türlü diğer unsurlar hakkında bilgi edinilir, raporlanır ve size web sitenizin durumu hakkında bir not, derece veya puan benzeri bir sistem ile tavsiyeler verebilir. Bu SEO Analiz raporlarının incelenmesi ve ortaya çıkan sonuçlara göre uygulanan hamleler sahip olduğunuz web sitesi için doğrudan - sağlıklı - organik bir artış ve gelişim sağlayacağından oldukça önemlidir ve kurumsallaşma, büyüme, tanınma anlamında her web sitesi sahibinin yapması gereken bir işlemdir. Zaten halihazırda neredeyse bütün web site sahipleri bu tarz SEO Analizleriden ve SEO Araçlarından hizmet satın alarak yararlanmaktadır.

SEO PUANI NEDİR - NE İŞE YARAR - NASIL HESAPLANIR ?

SEO işlemi oldukça önemlidir ve web sitesini bir adım öne taşımak isteyen herkes tarafından kullanılmalıdır. Web sitelerinde sıklıkla kullanılan ve web sitesinin mevcut durumu hakkında raporlar, incelemeler yapmak, kullanıcı aramalarına göre ön plana çıkmak ve bunun gibi daha bir çok işlem için SEO Araçları kullanılıyor. Buna ek olarak daha önce bahsettiğimiz unsurlar hakkında raporlar, tavsiyeler ve derecelendirmeler yapabiliyor. Bu derecelendirmeler önemlidir çünkü size web sitenizin mevcut durumunun ne olduğu hakkında bilgi verir. Bu derecelendirmeler genellikle puanlama sistemi olarak olarak yapılır ve bu puanlama sistemine SEO Puanı denir. Peki tam olarak SEO Puanı nedir? SEO Puanı ne işe yarar ve nasıl hesaplanır? SEO Puanı, bir web sitesinin çeşitli konularda ( web sitesindeki ziyaretçilerin hareketleri, daha önceki uğradıkları farklı web siteleri, arama yapaken kullandığı anahtar kelimeler ve bunun gibi daha bir çok konu ) yapılan inceleme ve optimizasyon işlemleri sonucunda değerlendirme amacıyla verilen bir derecedir. SEO Puanı’nın amacı yapılan incelemeler sonucunda verdiği puan ile size web sitenizin mevcut durumu hakkında bilgilendirmektir. Bu derecelendirme sistemi ile web sitesinin durumunun iyi, orta veya kötü durumda olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bu SEO Puanlama sistemi manuel olarak kendinizin hesaplayabileceği bir derecelendirme sistemi değildir. Puanlama sistemi sadece kullanılan o SEO Araç’ına özel bir derelendirme sistemidir. Bu nedenle kendinizin web sitenizin optimizasyonunun ne durumda olduğunu anlamanız ve durumunu puanlamanız imkansız olacaktır. Ancak bahsettiğimiz bu derecelendirme sistemi sadece puan şeklinde olmak zorunda değildir. Zaten her SEO Araç’ı derecelendirme sistemini puanlama şeklinde yapmaz. Bazı SEO Araçları farklı türden derecelendirme sistemlerine sahiptir. Bu sistemler renk ile veya bir takım görsel imgeler ile durumu iletiyor olabilir. Ayrıca birbirlerinden farklı olan bu derecelendirme sistemleri diğer SEO Araçlarının derecelendirme sistemleri ile denk olmayabilir. Herhangi bir SEO Araç’ının inceleme sonucunda elde ettiği not, bir diğer SEO Araç’ının aynı web sitesi için yapılan inceleme sonucunda elde ettiği notla aynı olmayabilir. Bu nedenle SEO Puanı sadece kullanılan SEO Araç’ı içinde değerlendirilmeli ve kullanılmalıdır.

SEO CHECK İŞLEMİ NEDİR - NEDEN GEREKLİDİR ?

SEO Çalışmaları, bir web sitesinin mevcut konumundan daha iyi bir yere gelmesi için yapılan bir takım detaylı ve oldukça kapsamlı çalışmalar bütünüdür. Bu nedenle SEO Çalışmaları her web sitesinin uygulaması gereken bir optimizasyon yöntemidir. Ancak bu saydığımız yöntemler her zaman kusursuz ve olması gerektiği gibi yapılamayabiliyor. SEO bakımından uygun olmayan metinler, hızlı yüklenen - kötü görünen veya iyi optimize edilememiş arayüzler ve ölü bağlantılar gibi sorunlar düzgün ve SEO yardımı alınmamış bir web sitesinde sıklıkla meydana gelen sorunlardır. Bu normal ve düzeltilebilir olan bir durumdur fakat internet üzerinde bulunan bir web sitesinin daha fazla ilgi ve etkileşim kazanabilmesi için bazı unsurların giderilmesi ve düzenli olarak kontrol edilip dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde web sitesi az ziyaretçi ve etkileşim alacaktır ki bu kesinlikle istenmeyen bir durumdur. Sahip olduğunuz web sitesinin nasıl bir durumda olduğu, stabilliği ve bir eksiği olup olmadığı gibi unsurlara dikkat etmek bunlardan bir kaçıdır. Web sitenizin SEO durumunun iyi veya kötü olup olmadığı hakkında bilgi almak içinse yapılacak olan SEO Check veya SEO Kontrolü İşlemi sizin en iyi dostunuz olacaktır. Peki az önce bahsettiğimiz SEO Check veya SEO Kontrol işlemi nedir ve SEO Check İşlemi neden gereklidir?

SEO Check İşlemi Neden Gereklidir?

SEO Check İşlemi, web sitenizin SEO durumunu öğrenmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde size web sitenizin SEO durumunu, eksiklerini, hatalarını ve bunun gibi daha fazla detaylar öğrenmenize olanak sağlanıyor. Bu tür detayları bilmek bir web sitesi için hayati önem taşır. Çünkü sorunlarını gideremeyen ve tespit edemeyen bir web sitesi sadece internet üzerinde bulunan ölü bir sayfadan ibarettir. Bu nedenle SEO Check İşlemi uygulamak ve kullanmak bir web sitesi için oldukça faydalı ve yararlıdır. SEO Check İşleminin yapılması gerektini ve önemli olduğunu birden fazla kez açıkladık peki bu işlem nasıl yapılıyor? Şimdi de bunu açıklayalım.

SEO Check İşlemi Nasıl Yapılır?

SEO Check İşlemi, iki tür SEO İşlem çeşinin kontrol edilmesi ve bulunan SEO hatalarının, eksiklerinin, sıkıntılarının tespit edilip optimize edilmesi ile yapılır. Bu iki tür SEO çeşidi Site İçi SEO ve Site Dışı SEO’dur. Site İçi SEO İşlemin’de web sitenin arayüzü, web sitenie bağlı URL’lerin ve arayüzün hızı, web sitesinde bulunan içeriklerin özgünlüğü, içeriklerin okunabilirliği ve imlasının kontrol edilmesi bunlardan birkaçıdır. Site Dışı SEO İşleminde ise baclinklerin sorunsuz çalışıp çalışmaması, yayınlanan reklamların uygun ve sorunsuz olması bunlardan bazılarıdır.

WEB SİTESİ İÇİN YAPILAN SEO ANALİZLERİ İLE NE GİBİ BİLGİLER ELDE EDİLEBİLİR ve BU BİLGİLER NE İŞE YARAR ?

Web sitelerinin kullanıcıların karşısına daha hızlı ve kolay çıkması için yapılan SEO İşlemleri, bizler için çok önemli olmakla birlikte bize sağladığı bilgiler ile diğer web sitelerinden bir adım öne geçirir. Satın alacağınız bşr SEO ve SEO Analiz - Check Hizmeti sayesinde web siteniz kesin ve organik bir şekilde artış kazanacaktır. Bu nedenle bu tür SEO hizmetlerinin sağladığı bilgiler bir web sitesinin hayatta kalabilmesi için oldukça önemlidir. Peki web sitemiz için yapılan SEO Analizlerinden Ne Gibi Bilgiler Elde Edilebilir? SEO Analizlerinden Elde Edilen Bilgiler Ne İşe Yarar? Web site sahipleri genellikle web siteleri için bir takım SEO - SEO Analiz - SEO Check işlemleri alırlar. Yapılan kapsamlı işlemler ve incelemeler sonucu bazı raporlar elde edersiniz ve bu raporlarda web siteniz için yapılan SEO İşlemleri’nin sonuçları vardır. Bu sonuçların içerdiği bilgiler web sitenizin geleceği için önemlidir. Analizler sonucu alınan bilgiler şunlardır;

  • Web Sitenizin Mevcut Durumu ,
  • Web Sitenize Gelen Ziyaretçi Sayısı ,
  • Web Sitenizin Optimizasyon Durumu ve Hızı ,
  • Mobil Platformlara ve Farklı Cihaz Arayüzlerine Uyumluluk ,
  • Arayüz Hızı ve Optimizasyonu ,
  • Web Sitenizin Performansı ,
  • Etkileşim Oranları ,
  • Ortalama Giriş - Çıkış Saatleri ,
  • Web Sitenize Uğrayan Ziyaretçilerin Daha Önce Uğradığı Web Siteleri.

Yapılan SEO Çalışmaları ve işlemleri sonucunda alacağınız bilgiler bu ve bunun gibi daha bir çok detay oldukça ince ve kapsamlı olacaktır. Bu bilgilerin doğru olması web siteniz için yapacağınız optimizazsyonların isabetli olmasını sağlar. Web sitesinin isabetli bir optimizasyonu olması demek SEO amaçlarına daha hızlı ulaşmak demektir.

SEO İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevaplar

SEO ( Search Engine Optimization ) NEDİR ? - KISACA

SEO ( Search Engine Optimization ) web sitelerinin kullanılan arama motoruna bağlı olarak (Google, Yandex vb.) kullanıcıları, kullanıcıları olası internet aramalarını, web sitelerinin performanslarını ve buna benzer daha bir çok konu dahilinde web sitelerini inceleyen, raporlayan ve tavsiyeler veren bir optimizasyon ve çalışma yöntemleri bütünüdür.


SEO Analiz Aracı Nedir?

SEO Analiz Aracı, sitenizi SEO kriterlerine göre analiz eden ve hatalarınızı gören ücretsiz bir araçtır. Aracın kullanımı kolaydır ve herhangi bir kayıt veya giriş gerektirmez. Yeni başlayanlardan uzmanlara kadar herkes tarafından kullanılabilecek gelişmiş bir SEO analiz aracıdır. SEO Analiz Aracı, sitenizdeki sorunları belirlemenize ve bu sorunlara çözümler sunmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, sitenizin arama motorlarındaki sıralamasını nasıl iyileştirebileceğiniz konusunda size önerilerde bulunacaktır.


SEO Analiz Aracı Nasıl Kullanılır?

SeoDio Website Analiz aracını kullanmak için Web site adresinizi yazın bölümüne URL adrsiniz eklemeniz yeterli olacaktır. Sitede hem masaüstü hemde Mobil versiyonunu olarak analiz edeceğiniz bir yana Hemde Pdf Olarak indirebiliryorsunuz. Güvenlik kodunu’ da girmeyi unutmayın.


SEO Analiz Aracı Neleri Kontrol Etmektedir

Anahtar kelime yoğunluğunu, Sayfa başlığı, Sayfa URL'si, Meta Açıklaması, H1 Etiketlerini, gene olarak websitenizde oluşan bütün hataları kontrol etmektedir.


Analiz Aracının Faydaları Nelerdir?

Analiz aracı, Websitenizin kriterlerlerini daha iyi anlamanıza yardımcı olabilecek güçlü bir kaynaktır. İçeriğinizin performansını, Hız oranını ve hatalarınızı farkında olup sitenizin optimizyonlarını doğru yönde yapmasına yardımcı olur.


SEO Analiz aracını Farklı Dilde Kontrol Edebilirmiyim?

Kesinlikle Evet 20'den Fazla farkı milletlerin dilinden Analiz kontrolu yapıp PDF dosya olarak indirebilirsiniz. Kullanabileceğiniz bazı diller şu şekilde,Arapça, Türkçe, Fransızca, İspanyolca, Hintçe, İtalyanca, Rusça Ve Birçok Dil Mevcuttur.


SEO Analiz Aracı Ücretlimi ?

%100 Ücretsizdir! İstediğiniz kadar istediğiniz websitesi için tarama yapabilir, PDF dosyası olarak indirebilirsiniz


   
Quote