Notifications
Clear all

Yoast SEO Nedir ? Ne İşe Yarar ?

1 Posts
1 Users
0 Reactions
299 Views
(@gezgin)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 203
Topic starter  

Bütün web siteleri mevcut kullanıcı sayılarını, ziyaretçilerini ve trafik akışlarını hızlandırmak için hali hazırda piyasaya sürülmüş olan bir takım SEO Araçlarını kullanırlar. Bu SEO Araçları genellikle çok çeşitlidir ve bir araç birden fazla işi yapmak için kullanılabilir. ‘ Detaylı, Kapsamlı SEO Analizleri – Ziyaretçi Giriş – Çıkış Saati Analizleri – Ziyaretçilerin Daha Önce İnclemek İçin Uğradığı Web Siteleri vb. ‘ gibi unsurlar bunlardan birkaçıdır.

Ancak çoğu ilgili kişiye göre SEO terimi, genellikle yazılı bir web sitesi içeriğinin internet kullanıcılarının karşısına daha ön planda çıkması için düzenlenmesi anlamına geldiğine düşünüyor. Bu SEO yönteminin sağladığı önemli hizmetlerden biridir ancak tek işi değildir.

Fakat ana görevi web sitelerindeki yazılı içerikler için Arama Motoru Optimizasyonu yapmak olan bir takım SEO Araçları vardır.

Bunlardan en çok tercih edilenlerinden biri hatta muhtemelen en çok kullanılmakta olan yoast SEO, yazılı içerikleri kullanıcı aramalarına göre optimize etmekte kullanılan popüler bir SEO Araç’ıdır. Peki yoast SEO Araç’ı tam olarak nedir ve ne işe yarar?

Yoast SEO, herhangi web sitesindeki yazılı içerikleri internet kullanıcılarının yaptıkları aramalara göre yazılı içeriğin düzenlenmesini ve arama yapan kullanıcıların o web sitesine daha kolay ulaşabilmelerini sağlayan kodsuz ve Google için optimize edilmiş bir SEO Araç’ıdır. Bu SEO Araç’ı bir WordPress eklentisidir ve yine WordPress üzerinden kullanılır.

Web sitesi için yazılan içerik yazılarını inceler ve bu yazının konuyla ilgili olan ve arama yapan internet kullanıcılarının daha kolay önüne çıkması için bir takım raporlamalar yapar. Yaptığı incelemeler sonucunda farklı renkler ile derece sinyalleri verir.

Kırmızı – Kötü, Sarı – Orta, Yeşil ise İyi derecedir. Ayrıca yoast SEO doğru ve efektif bir şekilde kullanıldığında yazılı içerikte herhangi bir eksiklik tespit ederse hata verecektir ve hangi hatanın düzeltilmesi gerektiğini belirtecektir. Bunun gibi bir işlem söz konusu olduğunda doğrudan kendinizin bu tarz incelemeler yapıp, raporlar çıkarıp, optimize işlemleri yapmanız oldukça zor ve zahmetli olacaktır.

Bu nedenle kullandığınız Arama Motoruna göre yazdığınız web sitesi içerikleri için bu tarz SEO eklentilerinin yardımına başvurmak web sitenizin ön plana çıkması açısından oldukça hayati önem taşır.

 Son olarak ücret konusuna geldiğimizde bu tarz SEO Araç Eklentilerinde bir takım fiyalandırmalar mevcuttur ancak Yoast SEO Eklentisi için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Tabii ki eklentinin ücretli ’ premium ’ paketleri bulunmakta ancak ücretsiz bir şekilde de kullanılabiliyor.


   
Quote