Notifications
Clear all

LONDRA GEZİ REHBERi - Londra'da Nerede Kalınır Nereler Gezilir?

1 Posts
1 Users
0 Likes
250 Views
(@yagmur)
Posts: 87
Member
Topic starter
 

İngiltere'nin başkenti olan Londra'da konaklama, alışveriş ve Ulaşım imkanları sayesinde Avrupa'nın neredeyse tamamından ayrı bir konumda yer alıyor. Görkemli bir tarihi ve zengin kültür mirasına sahip olan Londra yemek kültürü ve eğlence hayatında da çoğu yerden farklılık gösteriyor.

Londra'ya Ulaşım

Hava yolu ile Londra'ya giderek en hızlı ve en konforlu şekilde seyahat edebilirsiniz. Londra sivil havacılık faaliyetleri için 5 farklı havalimanı bulundurur. Ülkemizden yaklaşık 4 saat 10 dakika sürer yolculukla havaalanına ulaşabilirsiniz. Eğer Avrupa'da başka bir tatil değilseniz trenle Londra'ya ulaşabilirsiniz. Kentte farklı bölgelerden toplam 12 ana hat geçer. Paris ve Brüksel’ den hızlı trenle gelebilirsiniz. Aynı zamanda bilmelisiniz ki bilet ne kadar erken alınırsa bilet fiyatı o kadar uygun fiyatlı oluyor.

Londra'ya Hangi Ay Gidilir?

Londra yağmurlu ve kapalı havası ile ünlü olduğu için okyanus iklimi gösterir ve dört mevsim ziyaret edilebilecek bir şehirdir. Hangi mevsimde giderseniz gidin mutlaka tatiliniz renkli geçecektir. Ocak ayında sanatseverlerin ilgi gösterdikleri bir fuar düzenlenir. Londra'da girmek isterseniz London Eye çevresindeki kutlamaları izleyebilirsiniz.

Çin Mahallesi'ne giderek farklı kültürlerin yeni yıl kutlamalarını deneyebilirsiniz. Şubatta gidersiniz futbol finali ilginizi çekebilir. Martta gidersiniz kutlamalar dahilindeki şenliklerle eğlenebilirsiniz. Yine de çoğu Gezgin yaz aylarında seyahat etmeyi tercih ediyor. Bunun sebebi güneşli gün sayısının fazla olmasıdır. Kısaca Londra'ya gittiğinizde ocak ayından aralığa kadar etkinliklere katılabilirsiniz.

Londra'da Nerede Kalınır?

Londra'da her bütçeye ait ve beğeniye sahip konaklama tesisleri bulunmaktadır. Sırtınızda çanta olan bir gezgin iseniz uygun fiyatlı seçenekler vardır. Eğer lüks ve Konfor arıyorsanız 5 yıldızlı otel sayısı da oldukça fazladır.

Londra İçi Ulaşım

İsterseniz havalimanından indiğinizde özel transferi otelinize ulaşabilirsiniz. Havaalanından Merkez özel transferi başlangıç fiyatı 62 Euro' dur. Kent merkezine gittiğinizde istediğiniz noktaya yürüyerek rahatça ulaşabilirsiniz. Dilerseniz büyük metro hattını kullanarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Dilerseniz Londra şehir içi indirim kartını kullanabilirsiniz. London pass sayesinde 80 turistik mekana ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Geçerlilik süresi ise 1 ila 10 gün arasında değişiyor. Kartın değeri 69 sterlinden başlıyor. Oyster Visitor Card Londra toplu taşıma ağında bulunan araçlarda indirim ayrıcalığı sağlıyor. Kredi sistemine çalışıyor. Eğer bakiyesi biterse yeniden doldurabilirsiniz.

Londra'da Yapılabilecek Aktiviteler

Londra'ya gittiğinizde mutlaka London Eye' a binmelisiniz. Şehri simgeleyen bu dönme dolap sayesinde keyifli bir kent manzarası izleyebilirsiniz. Binlerce kişi tarafından kullanılıyor. Dilerseniz tur paketi satın alırsanız sesli rehberlik hizmeti de mevcuttur. Eğer tiyatroyu seviyorsanız, Shakespeare Globe Tiyatrosu'nda bir oyun izleyin. Tiyatroda sergilenen oyun zaman zaman değişir.

Web sitesini ziyaret ederek güncel tiyatro oyunlarına göz atabilirsiniz. Giriş ücretleri her oyunda farklılık göstermektedir. Saat 10.00 - 18.00 arasında açıktır. Eğer Ağustos ayında Londra'da iseniz mutlaka Nothing Hill karnavalına katılmalısınız. Yüzlerce dansçı bölgeye gelerek özgün ve renkli kıyafetleri ile bir tören yapar. Festivalin adını taşıyan kitapçı ve parkı da orada görebilirsiniz.

Wimbledon tenis turnuvasını izleyebilirsiniz. Sporla ilgili iseniz ve tenis oynamayı seviyorsanız mutlaka ilginizi çekecek heyecan dolu müsabakalar olacaktır. Şüphesiz Londra'ya gittinizde en çok gezmek isteyeceğiniz yerler müzeler olacaktır. Müzeler açısından oldukça zengin bir kent olan Londra'nın en ünlü müzesi British Museum' dur.

Bu müzede en önemli ve en özgün eserleri görebilirsiniz. Hep aynı ulaşım şekillerinden sıkıldıysanız, Londra'da Thames Nehri üzerinde bulunan şehir bot gezilerine yapabilirsiniz. Bu turlar çeşitli yerlerde durarak en çok ilgi gören yerleri ziyaret etmenize yardımcı olur. Ayrıca cep telefonunuza indireceğiniz canlı rehberlik hizmeti sayesinde tarihi yapıları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Siz de şehirde yeşili sevenlerdenseniz Londra'yı çok seveceksiniz. Çünkü Londra devasa yeşil alanlara sahip bir şehirdir. Neredeyse bütün stantlarda parklar vardır. Arasından en ünlü olan Park ise Hyde Parktır. Sevdiklerinizle beraber gezip eğlenebilir, ayrıca spor yapabilirsiniz. Bu parklarda göreceğiniz en ilginç şey Sincaplardır. Ülkemizde bu duruma fazla rastlanmadığı için oldukça ilginç gelecektir.

Londra'da parkta gördüğünüz Sincapları elinizle besleyebilirsiniz. İlginç olan bir başka alan ise Speakers Corner' dır. Burası parkta yer alan minik bir alandır. Bu parkın özelliği ise herkesin düşüncelerini özgür ve sesli bir şekilde dile getirebiliyor olmasıdır. Din, politika, siyaset, eğitim alanlarında istediğiniz zaman buraya gelerek içiniz dökebilirsiniz.

Alışveriş yapmayı sevenlerin bayılacağı bir cadde; Oxford Street. Aslında Londra'da çok fazla mağaza ve bu mağazaların bulunduğu caddeler vardır. Ama ünlü markaların bir araya geldiği ve uygun fiyatlı bir alışveriş yapmak istiyorsanız Oxford Street' i ziyaret edebilirsiniz. Coğrafyaya merakınız varsa ve somut olarak görmek istiyorsanız Greenwich' e gidebilirsiniz.

Burası Evrensel saat sisteminin başlangıç noktasıdır. Aynı zamanda da 0 meridyenin olduğu yerdir. Bölgede bir saray, tenis kortları, gül bahçeleri ve gözlem evi yer alır. Semt olarak ise sakin ve gezilesi bir yerdir. Eğer zamanınız varsa Londra'ya yakın kasabaları da görmek istiyorsanız bütün detayıyla organize edilmiş günübirlik turları rahatlatıcı bulabilirsiniz.

Gittiğinizde daha özgün bir atmosfer arıyorsanız hediyelik eşyalar ve çok farklı kıyafetler satan mağazaların bulunduğu Camden Town' ı ziyaret edebilirsiniz. Buckingham Sarayı'na giderek artık Londra'nın sembolü haline gelmiş asker değişimini izleyebilirsiniz.

Yerel pazarın kurulduğu Borough markette alışveriş yaparak yere ürünleri deneme fırsatı bulabilirsiniz. Londra'da gece hayatını yaşamak istiyorsanız mutlaka SoHo' ya gitmelisiniz. Hareketli müzik ve kalabalık restoranlardan keyif alarak eğlenebilirsiniz. Eğer aktif bir gece hayatını sevmiyorsanız restoranların birinde yemek yiyerek gözlem yapıp gidebilirsiniz.

Londra'da Alışveriş

Londra'da ortalama fiyatın biraz üzerinde para ayırarak kaliteli birçok ürüne sahip olabilirsiniz. Alışveriş denildiğinde aklınıza sadece kıyafet tezgahları gelmesin. Gastronomi tutkunları için akla çay, viski, bisküvi, marmelat ve çikolata çeşitleri gelmelidir. Edebiyata meraklı olanlar Londra'da aradığı mabedi bulabilir. Eğer küçük bir bütçeniz varsa Sokak pazarları turistlere daha uygun fiyatlar sunuyor. Ayrıca bu tarz yerlerde fiyat düşürerek pazarlık yapabilirsiniz. Moda düşkünleri dünyaca ünlü markaların kumaş çeşitlerini inceleyebilir, kreasyonlarını bulabilirsiniz. Londra'nın resmi para birimi İngiliz Sterlini'dir.

 

Londra'ya gitmeden önce kendi ülkenizde döviz almak en mantıklısıdır. Eğer isterseniz Londra'da da benzer şekilde merkezdeki dövizcilerden sterlin alabilirsiniz. Kredi kartınız yurtdışı alışverişlerinize açıksa otel ve AVM lerde kredi kartı kullanabilirsiniz. Dönüşte mutlaka sevdiklerinize hediyelik eşya almayı unutmayın.

Londra'da Yeme İçme

Londra'ya gittiniz de geleneksel bir lezzet olan İngiliz kahvaltısını deneyebilirsiniz. Deneyenler ne kadar besleyici bir kahvaltı olduğunu görecektir. Bizim kahvaltımızdan farklı olarak içerisinde pastırma, közlenmiş domates, mantar ve fasulye de bulundurur. Londra Adası'nın mutfağının vazgeçilmez geleneksel yemeği Fish and Chips deneyebilirsiniz.

Yanında verilen sos sayesinde oldukça lezzetli hale gelir. Londra'da canınız tatlı istediğinde mutlaka sticky toffee denemelisiniz. Bunun yanında eton mess de deneyebilirsiniz. Eğer helal gıda tüketmeye özen gösteriyorsanız Ocakbaşı, Antepliler gibi Türk restoranları da bulabilirsiniz. Londra, çok kültürlü yapısı ile kolayca adapte olabileceğiniz bir şehirdir.

 

 
Posted : 19/08/2022 3:54 pm