Londra Ulaşımına Yö...
 
Notifications
Clear all

Londra Ulaşımına Yönelik Bir Gezgin Rehberi

1 Posts
1 Users
0 Likes
179 Views
(@adamhub2021)
Posts: 44
Member
Topic starter
 

Londra'yı ilk kez ziyaret ediyorsanız, ulaşım sistemleri arasında gezinmek inanılmaz derecede göz korkutucu olabilir. Londra'nın nüfusu kesinlikle şaşırtıcı ve ziyaret ettiğinizde veya bu nedenle ulaşım düzenlemeleri yaptığınızda şehrin büyüklüğünü hafife almak kolay olabilir. Neyse ki, biraz pratik yaparak yolunuzu bilmek kolaydır. İşte yeni Londralılar için hızlı bir genel bakış.

havaalanları

Havaalanından geldiğinizde, konaklamanıza ulaşmak için daha merkezi bir yere gitmeniz gerekecek. Londra havalimanlarının her birinin (City, Stansted, Gatwick, Luton ve Heathrow) sizi daha merkezi bir metro ve tren istasyonuna götürmek için kendi tren servisi vardır ve buradan sonraki yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz ve bu açık ara en ucuzudur. Konaklamanıza ulaşmanın yolu. Bunlar tren bileti olarak rezerve edilebilir, bu nedenle henüz bir istiridye kartı için endişelenmenize gerek yok.

Otobüsler

Londra Otobüsleri inanılmaz derecede kapsamlıdır ve Londra'nın her köşesini kapsar - bunlar, herhangi bir yere acele etmeniz gerekmiyorsa, şehri görmenin harika bir yoludur. 2014 itibariyle, Londra otobüsleri artık bilet satmıyor, bu nedenle kendinize bir metro/tren istasyonundan veya doğrulanmış bir perakendeciden Oyster kartı veya seyahat kartı almanız gerekecek.

Tube/Metro

Dünyanın ilk yeraltı tren ağı olan Londra Metrosu, A noktasından B noktasına hızlı ulaşım için birçok seçenek sunuyor. Hatları öğrendikten sonra Metro haritasını okumak kolaydır ve bir ziyaretçinin Oyster kartını (doldurduğunuz) veya bir seyahat kartını (bir gün veya bir gün boyunca beklettiğiniz) alıp almadığınızdan emin değilseniz, personel çok yardımcı olur. hafta). Yoğun zamanlarda önemli bir fiyat farkı olduğunu unutmayın.

Hackney Kabinleri

Londra'ya özgü, her siyah taksi şoförü, Londra'nın her yerinde yollarını öğrenmek için iki yıllık bir eğitimden geçmek zorundadır; bu, 'Bilgi' olarak adlandırılan bir Lisans derecesine eşdeğer bir niteliktir. Tamamen kaybolursanız, siyah bir taksi sizi en iyi rotadan gitmeniz gereken yere götürecektir. Kaldığınız süre boyunca yapılacak şeyler için onlardan tavsiyeler aldığınızdan emin olun.

DLR

Doğu Londra'ya özel olan DLR, Londra'nın Şehir ve doğu uç bölgelerine hizmet veren bir dizi yer üstü trenidir. Bu sürücüsüz arabalar, finans bölgesinin muhteşem silüetinin güzel manzaralarını sunar.

 
Posted : 15/08/2022 2:07 am