Notifications
Clear all

Madeira- Portekiz Gezilecek Yerler

3 Posts
3 Users
0 Likes
471 Views
(@guvensez)
Posts: 418
Member
Topic starter
 

Lizbon’daki iki günden sonra Madeira adasına hareket ettik…1 saat 50 dakikalık bir uçuştan sonra Funchal Havaalanı’na indik….Kiraladığımız arabamızı teslim aldıktan sonra otelimize yaklaşık 20 dakikada ulaştık…

 

Madeira bir çiçek cenneti…Yollar, dağ tepe her yer özenle hazırlanmış bir bahçe görüntüsünde…İstanbul’da çiçekçilerin vitrininde el yakan özel orkideler, narinler, zambaklar burada doğanın bir hediyesi gibi cömertçe fışkırmış heryerden…Madeira Adası’nda her gün ayrı bir tur yapabilirsiniz…Biz ilk gün katamaran ile yunus ve balinaları görmeye gittik…Keyifli bir yarım günlük tur ile hem okyanusta yüzme zevkini hem de yunusları ve balinaları görme heyecanını yaşıyorsunuz…Tabii balina her zaman görünnmeyebilir , keyfine kalmış.

 

Ertesi gün Jardim Botanico’ya gittik…Harika bir halı düzeninde bahçe, dev kaktüsler, orkideler ve tropikal kuşların da yer aldığı bir köşe…

 

Adada mutlaka görülmesi gereken bir nokta Porto Moniz…

 

Okyanusun oluşturduğu kayalıkları sınırlar icine alarak doğal havuzlar oluşturmuşlar…

 

1:50 € gibi ucuz bir fiyata bu doğal havuzlardan yararlanıyorsunuz, tabii havlunuzu betonun üstüne serip güneşlenmeye razıysanız…Çünkü buralarda sezlong gibi bir lüks yok…

Madeira adasından Porto Santo adasına ferry ile turlar düzenleniyor…

 

Yaklaşık 2 , 5 saatlik sıkıcı bir yolculuktan sonra ulaştığınız bu adanın bence tek güzelliği 9 km uzunluğunda olan güzel bir sahil ve altın gibi olan kumu……Ancak o yolculuğa ve tüm gününüzü harcamaya hiç değmez….
Adada alabileceğiniz çeşitli turlar var…..Levada Walks,East Tour,Nun’s Valley, West Tour, Sudwest Tour gibi…Biz arabamızla kendimiz gezmeyi tercih ettik… Camacha, Monte, Camara de Lobos, Porto Moniz , Cabo Girao, gördüğümüz köyleri…

 

Camara de Lobos güzel bir balıkçı köyü…

 

Burada ünlü balıkları espada fish avlanıyor ve teknelere asılarak kurutuluyor.

 

 Madeira Adası da Lizbon’da olduğu gibi el işlemeleriyle ve seramikleriyle ünlü…Hediye olarak bunları alabilirsiniz…ayrıca adanın şarapları da çok ünlenmiş…. Ancak benim gibi tatlı şarap sevmeyenlere pek uygun değil…

Adada yürüyüş, jeep safari, bisiklet turu, canyon gezisi gibi çeşitli doğa gezileri yapabilirsiniz…

Adada ilginç bir anı edinebileceğiniz bir yer Monte Palace….

 

Burada 100 yıl öncesinden gelen gelenek günümüzde bir eğlenceye dönüşmüş durumda…Yokuşları oldukça dik ve fazla olan adada eskiden yaşlı insanları yukarıdan aşağıya sepetlere oturtarak iki kisinin kontrolünde yol boyunca kaydırarak indirirlermis… Şimdi bu yöntem turistlere bir eğlence aracı olmuş…Çok keyifli, adrenalini tetikleyen bu deneyimi yaşamanızı öneririm..
Otelimiz Royal Savoy’un çok yakınında bulunan bir lokanta ile yazımı bitirmek istiyorum…Casal da Penha…

 

Çok şirin ve lezzetli yemekleri olan orta sınıf bir lokanta…Passion fruitli puding yemeden sakın çıkmayın…. Hemen yanında da İstanbul adlı bir Türk lokantası var,ben denemedim ama bilginize…

 
Posted : 13/05/2022 12:35 pm
(@gezgin)
Posts: 203
Member
 

Madeira, tadını çıkarabileceğiniz birçok ilgi çekici yer ve aktiviteye sahip güzel bir adadır. İşte Madeira'da gezilecek yerlerden bazıları:

Funchal: Funchal, Madeira'nın başkentidir ve ziyaretinize başlamak için harika bir yerdir. Arnavut kaldırımlı sokakları, geleneksel evleri ve tarihi kiliseleriyle güzel bir eski şehre sahiptir. Taze ürünler ve hediyelik eşyalar alabileceğiniz renkli bir pazar olan Mercado dos Lavradores'i mutlaka ziyaret edin.

Monte Palace Tropikal Bahçesi: Monte Palace Tropikal Bahçesi, Funchal'ın yukarısındaki tepelerde yer alan güzel bir botanik bahçesidir. Çok çeşitli egzotik bitki ve çiçeklerin yanı sıra şehrin güzel manzaralarına sahiptir.

Pico do Arieiro: Pico do Arieiro, Madeira'daki üçüncü en yüksek zirvedir ve adanın muhteşem manzarasını sunar. Zirveye tırmanabilir veya zirveye araba veya otobüs yolculuğu yapabilirsiniz.

Levada Yürüyüşleri: Madeira, yamaçlardan geçen dar sulama kanalları olan levadalarıyla ünlüdür. Adanın güzel kırsalını keşfetmek için levada yürüyüşü yapabilir, şelale ve vadi manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Cabo Girão: Cabo Girão, Madeira'nın güney kıyısında yer alan yüksek bir deniz uçurumudur. Okyanusun muhteşem manzarasını sunan cam zeminli bir gözlem güvertesine sahiptir.

Porto Santo: Porto Santo, güzel plajlarıyla tanınan Madeira kıyılarında küçük bir adadır. Funchal'dan Porto Santo'ya giden bir feribota binebilir ve kumların üzerinde dinlenerek bir gün geçirebilirsiniz.

Madeira Şarap Tadımı: Madeira, adada uzun bir geçmişi olan müstahkem şarabıyla ünlüdür. Şarabı tatmak ve yapımı hakkında bilgi edinmek için Funchal'daki birçok şarap imalathanesinden birini ziyaret edebilirsiniz.

 
Posted : 22/03/2023 1:50 am
(@yildiz)
Posts: 3
Member
 

çok güzel yazı olmuş tam ihtiyacım olan bir gezi yazmışsınız tebrik ederim.

 
Posted : 23/03/2023 4:25 pm