Notifications
Clear all

Monako Gezilecek Yerleri – Monako Nerede

1 Posts
1 Users
0 Likes
191 Views
(@yabanmr)
Posts: 84
Member
Topic starter
 

Monako Gezilecek Yerleri – Monako Nerede; Batı Avrupa’da İtalya sınırında, Akdeniz kıyısında ve Fransa’nın güneyinde yer alan Monako, dünyanın en küçük ülkeleri arasında yer almaktadır. Prenslik ile yönetilen ülke toplamda 1.95 kilometre kare alana sahiptir.

Monako Gezilecek Yerleri – Monako Nerede

Dünya üzerinde gümrüğü, tel örgülerle çevrili sınırı olmayan ülkenin başkenti ülke ile aynı adı taşıyan Monako şehridir.

Monako Nüfusu

Ülkenin nüfusu 2009 yılı sayımına göre sadece  35.986 kişiden oluşmaktadır. Nüfusun yüzde 47,2’si Fransızlardan, yüzde 16’sı Monakolulardan, yüzde 16’sı ise İtalyanlardan oluşmaktadır. Kalan nüfus ise ülkedeki yabancılardan oluşur.

Monako Önemli Şehirleri

Monaco-Ville: Ülkenin başkentidir. Karışıklığa sebep vermemek için Ville takısını almıştır. Akdeniz kenarında sarp kayalar üzerine kurulmuş ve bir kasaba görüntüsü veren son derece şirin bir yerleşim yeridir. Şehir, turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Monte Carlo: Ülkenin turizm ve şans oyunları şehridir. Son derece güzel bir manzaraya ve limana sahiptir. Ayrıca birçok kumarhane de gene bu şehirde bulunur. Avrupa sosyetesinin tercih ettiği turistik mekânlar arasında başı çekmektedir.

 

Monako Din ve Konuşulan Dil

Monako’nun resmi dili Fransızcadır. Bunun yanısıra nüfusun yüzde 22’si Monakoca adı verilen bir dili konuşur. Bu dilleri İtalyanca ve İngilizce takip eder.  Monako nüfusunun çok büyük bir kısmı Hrıstiyandır. Nüfusun yüzde 83’ü Katolik Hristiyanlardan oluşur. Yüzde 12 Ateistlerden, yüzde 3 Musevilerden oluşmaktadır.

Monako İklim/ Ne Zaman Gidilir

Monako’da yazların sıcak ve kurak, kışların ise ılıman ve yağışlı geçtiği Akdeniz iklimi hakimdir. Yıl boyunca kar yağışı ve soğuğun görülmediği ülke son derece elverişli bir iklime sahiptir. Monako’ya gitmek için en ideal zaman bahar ve yaz aylarıdır.

Monako Gezilecek Yerler

Küçük bir ülke olmasına rağmen Monako’da gezebileceğiniz onlarca yer mevcuttur. Başkentteki Prenslik Sarayı gezilecek yerlerin başında gelir. Deniz kenarındaki Japon Bahçeleri ve Saint Martin Bahçeleri mutlaka görülmesi gereken diğer yerler arasındadır. Monte Carlo Limanı manzaralı Egzotik Bahçe de ziyaret edilmesi gerekilen yerler arasındadır. Oşinografi Akvaryumu denilen ve deniz üzerinde inşa edilen akvaryum da görülmesi gereken muhteşem yerlerdendir. Bunun yanısıra her sene formula bir yarışlarının düzenlendiği Monaco Grand Prix de izlenebilir.

Monako Tarihi Yerleri

Tarihi olarak bakıldığında birçok yere sahip olan ülkede görülmesi gereken onlarca müze ve mimari eser vardır. Ortaçağ mimarisini yansıtan şatolar ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Monako tarihine ait eserleri içerisinde barındıran ve Napolyon’a ait özel eşyaların da sergilendiği Napolyon Müzesi turistlerin ilgisini çeken yerlerdendir. Deniz Müzesi, Pul ve para müzesi diğer tarihi bölgeler arasında yer almaktadır ve ziyaret edilmeden geçilmemelidir.

Monako Gece Hayatı

Monako’da çok hızlı akıp giden bir gece hayatı vardır. Ülkede bulunan onlarca casino ve kumarhane sayesinde, Avrupa’nın jet sosyetesi yaz aylarını bu güzel ülkede geçirmektedir. Birçok gece kulübü ve barın olduğu ülkede, sabahlara kadar eğlenmek içten bile değildir.Le bar American ülkenin en iyi gece kulüplerindendir. Bunun yanı sıra La Note Blue gibi güzide bir mekân da mevcuttur.

 

Monako Ne Yenir/ Ne İçilir

Fransız mutfağı ile benzerlik gösteren ülkenin en meşhur yemeklerinin başında Barbagiuan gelmektedir. Balkabağı ve pirinç ile doldurulan hamur pişirilerek servis edilir ve son derece de lezzetlidir. Monako’nun diğer bir ünlü yemeği ise Socca adı verilen nohut unundan yapılan bir çeşit gözlemedir. Ülkeye gidenler bu gözlemeyi mutlaka denemelidir.

Monako Nasıl Gidilir

Havaalanı olmayan ülkeye gitmek için öncelikle Fransa’nın Nice şehrine uçuş gerçekleştirmek lazımdır. Bundan sonra tren, taksi, otobüs ile Monaco’ya ulaşabilirsiniz. Bu yolculuk toplam da 3 saatinizi almaktadır.

 
Posted : 13/05/2022 12:07 pm