Notifications
Clear all

ETS TUR GEMİ İLE YUNAN ADALARI GEZİSİ

1 Posts
1 Users
0 Likes
398 Views
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
Topic starter
 

Ets turun Aegean Queen gemisi ile, 20 Temmuz 2017 de popüler Yunan Adalarından; Santorini, Mykonos, Siros ile birlikte Yunanistan’ın başkenti Atina’nın gezilip görülmesi gereken yerleri hiçbir ekstra tura katılmadan bireysel olarak gezip gördüm. Gemi ile Yunan adaları gezisi yazısında sizde bu geziye çıkarsanız en rahat nasıl gezebilirsiniz, vaktinizi nasıl daha iyi kullanabilirsiniz hakkında sizi bilgilendireceğim. 

Eğer sizde Yunan Adaları gezisi turuna gemi ile seyahat ederek katılmayı düşünüyorsanız ve bu konuda aklınızda çok fazla soru işareti varsa, Yunan Adaları gemi turunda yaşadıklarımı, gemi hakkındaki olumlu olumsuz düşüncelerimi merak ediyorsanız, yazımın devamını okumanızı tavsiye ederim.

 

 

Içine girdiğinizde sizi bambaşka bir deneyimin beklediği, üzerinde kocaman Ets Tur yazan Aegean Queen Gemisi, İzmir Çeşme Limanında misafirlerini bekliyor. Önce valizlerimizi Ets tur görevlilerine teslim ediyoruz ve bize hemen gemideki oda numaramızı veriyorlar. Valizden sonra hemen pasaport kontrolü var. Kontrolü de geçince, gemiye binmeden hemen önce yine ETS tur görevlileri pasaportumuzu teslim alıyor. Bize üzerinde adımız ve oda numaramızın yazdığı bir kart veriyorlar ve bu kart ile gemiye giriş çıkış yapıyoruz. Hatta gemi içinde tüm içecekler içinde bu kartı kullanıyoruz. Kart, çok önemli ve asla kaybetmemiz gerekiyor. Bu aşamadan sonra, gemiye biniyoruz. Girişte hemen kartımızı okutuyoruz ve bizi tanıyabilmeleri için resmimizi çekiyorlar.. Artık Gemideyiz..

 

Yunan adaları gezisi için gemi hareket saati 14.00 ve biz gemiye saat 1 gibi binmiş oluyoruz. Gemiyi biraz dolaşıyor ardından hemen öğlen yemeğine geçiyoruz. Odamızı da görüyoruz. ( Valizimizi oda kapımıza kadar görevliler getiriyor. ) Biz camsız standart bir oda seçtik. Uygun fiyatlı olduğu için. Camsız bir odada rahat edemeyeceğimi düşünüyordum fakat odayı çok az kullandığımız ve yorucu geçen günün sonunda hemen uyuduğumuz için rahatsızlık vermedi. Klimanın da iyi çalışıyor olması , havasızlık gibi bir sorun yaşatmadı hiç. Tuvalet banyosu oldukça küçük ve aynı uçaktaki gibi tuvalet çıkacak karşınıza. Odalar temiz ve oda görevlileri hep soruyor , “odanızı temizleyelim mi ” diye..

 

Gemide açık büfe sistemi var. Sabah öğlen akşam yemekleri yanında 2 içeceğiniz ücretsiz. Odanıza da her gün kişi başı 2 şişe su konuluyor. Bu yüzden yanınızda su ve yiyecek getirmenize gerek yok. Yemekleri çok lezzetli değil ama karnınız doyuyor ve aç kalmıyorsunuz. Size bir tavsiyem, bir gün mutlaka indiğiniz adada yemek yiyin. Yunan yemeklerinin tadına mutlaka bakın derim. Açık büfedesiniz diye sakın bu deneyimden mahrum kalmayın.. Ben Atina ve Mykonos da Yunan yemeklerinin tadına baktım.

 

 

Yunan adaları gezisi turu için en çok sorulan sorulardan biride, “Gemide havuz var mı ? ” evet var. Ama süs havuzu gibi bir şey. Girmek imkansız ve hiç hijyenik durmuyor ama güneşlenmek isterseniz, geminin en üst katında 200 kişilik şezlong alanı var….

 

Gemiyle ilgili en çok aldığım sorulardan bir diğeri de, “Gemi soğuk mu ?” oldu. Akşamları gemi hareket halindeyken çok esiyor. Saçınız başınız dağılıyor. Adalara yanaşırken resim çektirmekte zorlanıyorsanız. Fakat, soğuk değil. Adalar da öyle, çok esiyor ama soğuk değil. Benim gittiğim mevsimden dolayı soğuk olmamış olabilir ama yanınıza bir şal yada hafif bir üst alabilirsiniz..

Gelelim, gemi Yunan Adalarına nasıl yanaşıyor ? Yunan Adalarını nasıl geziyoruz ? Öncelikle gemi ilk hareket ettiğinde , ets tur rehberi tüm yolcuları bir salonda toplayıp, güzel bir sunum yaptı. Bizi bu turda nelerin beklediğini bir bir anlatıyorlar. Siros adası hariç, diğer tüm adalarda ve Atina da ekstra tur var.

Yunan adaları gezisi gemi turunda ekstra ücret bilgileri ise şöyle ;

Santorini Adası ekstra tur ücreti 60 Euro ( Oia köyü gezisi ve Perissa Plajı girişi ) ve 45 Euro ( Oia Köyü gezisi, Fira gezisi ve Profitis İlias Tepesi gezisi )

Mykonos Adası ekstra tur ücreti 49 Euro ( Yunan müziği eşliğinde akşam yemeği ) ve 7 Euro ( Gemi-şehir merkezi gidiş dönüş ücreti )

Atina’da ekstra tur ücreti ; 66 Euro ( Akropol, Plaka da alış veriş, Panoramik şehir turu )

Hepsini satın almak isterseniz , indirimli olarak 134 E ile 162 E arasında bir ücret ödemeniz gerekiyor. Biz sadece Mykonos ta servis kullandık. ( 7 e )

Gemi ile Yunan Adaları Gezisi : Siros Adası

Gemimiz ilk olarak 6 saat sonra yani saat 20.00 da Siros Adasında, Siros limanına yanaşıyor. Geminin yanaştığı limandan yürüyerek merkeze varıyorsunuz. ( 4-5 dakikalık mesafe ) saat 01.00 a kadar adada gezebilir, bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Hareket saati gelince, gemiye biniyoruz.

 

 

Yunan Adaları Gezisi 2.durak Santorini adası

Siros adasından yaklaşık 6 saat sonra varıyoruz Santorini adasına. Gemi Santorini Adası açıklarında demir atıyor. Ekstra tura katılmayanlar için de ücretsiz hareket eden Tender Botlarla 10 dakikada adaya geçiyoruz. Buradan sonra Santorini adasını ekstra tura katılmadan nasıl gezdiğimi diğer yazımda yazacağım. Santorini adasını geziyorsunuz ve saat 14.00 da adaya indiğiniz noktadan sizi yine tender botlarla alıp gemiye götürüyorlar.

 

 

 

Yunan Adaları Gezisi 3.durak Mykonos adası

Santorini adasından saat 15.00 da hareket eden gemimiz saat 20.30 da Mykonos adasına varıyor. Yine ekstra tura katılmıyoruz ama bizi Mykonos şehir merkezine götürüp, tekrar gemiye getirecek olan servis otobüsü için 7 E ödeyip araca biniyoruz. Servis şehir merkezinde sizi bırakıyor ve geri dönerken de yine aynı noktadan bizi alıp gemiye götürüyor.

 

Gemi İle Yunan Adaları Gezisi 4.durak Atina

Mykonos’tan sabah 04.00 da hareket eden gemimiz saat 11.00 da Pire Limanına yanaştı.Gemiden inince artık gezmeye başlayabilirsiniz ama Atina gezilecek yerler Pire Limanına biraz uzak. Bunun için ya ekstra tura katılmanız yada kendi imkanlarınız ile Atina merkeze ulaşmalısınız. Biz, Ekstra tura katılmadan Atina gezilecek yerlerin hepsini gezdik. ( Geminin yanaştığı limanın haritadaki görüntüsünü aşağıda ekliyorum… )

 

 

Atina’dan 19.00 da ayrıldık ve sabah 07.00 da tekrar çeşme limanına yanaştık ve bu unutulmaz rüya tatilimiz son buldu..

Bu gemide herşey çok hızlı ve bir düzen içerisinde, hiçbir aksama yaşanmadan gerçekleşti. Gemideki her anons çok önemli ve herkes bu anonslara uyduğu için hiçbir bekleme yaşamadık. Gemiye binerken pasaportalarımız almışlardı , gemiden inmeden öncede, odamızın bulunduğu katlara göre bizleri çağırarak pasaportlarımızı teslim ettiler.

Aklınıza takılan herhengi birşey olursa bana e-posta adreslerim ve sosyal medya hesplarım üzerinden sorabilirsiniz. Hazır bilgilerim tazeyken cevaplayabilirim : )

Yunan Adaları turunu kesinlikle tavsiye ediyorum. Balayı içinde romantik bir tatil rotası olacağından, gemi ile Yunan Adaları turunu planlarınız arasına alabilirsiniz…

 
Posted : 24/03/2022 4:45 am