Notifications
Clear all

Antalya Mutlaka Gezilmesi Gereken 10 Yer!

1 Posts
1 Users
0 Likes
411 Views
(@turistcocuk)
Posts: 535
Member
Topic starter
 

Yazlık eğlence mekanları, denize sıfır otelleri, gece hayatının canlı olduğu sokakları ve daha pek çok gezi imkanı ile Antalya; özellikle de yaz tatillerinin en sık tercih edilen alanlarından biridir. Antalya’ya giden ziyaretçilerin ise gezmesi gereken ve görmesi gereken pek çok alan olduğu için bu alanların ziyaretinde planlı şekilde hareket etmek gerekir. Antalya’nın doğal güzellikleri, gezilecek alanları, eğlence mekanları ve çok daha fazlası için bu listeyi okumalısınız.

Antalya Hayvanat Bahçesi

856 farklı hayvan türünü içerisinde barındıran Antalya Hayvanat Bahçesi; içerisinde mangal yapılabilen ve aynı zamanda piknik yapılabilen alanları da barındırır. Aslan, zebra, kaplan, deve gibi pek çok farklı hayvan türünü bir arada görebileceğiniz Antalya Hayvanat Bahçesi; Antalya’da gezilebilecek olan en eğlenceli alanlardan biridir. Özellikle de aile gezilerinde ve çocuklarla yapılan gezilerde Antalya Hayvanat Bahçesi’ni tercih etmek son derece keyifli bir tercih olacaktır.

Olympos Teleferik Hattı

Çamyuva ile Tekirova arasındaki bir konumda yer alan Olympos Teleferik, deniz seviyesinden ortalama 726 metre yükseklikte yer alır ve 80 kişi taşıma kapasitesine sahip olan iki kabinli teleferiğin zirve noktası da 2350 metredir. Antalya’nın şehir merkezine yaklaşık 55 kilometre uzaklıkta yer alan Olympos Teleferik Hattı’na ulaşılabilmesi için de Antalya içinden düzenli seferler yapılmaktadır. Zirveye çıkan yolculuk ortalama on dakika sürmektedir ve kişi başı ücreti de 35 – 50 TL arasında değişmektedir.

Kurşunlu Şelalesi

Şehrin merkezinde yer alan Kurşunlu Şelalesi, doğal güzelliği ile büyüleyen bir dokuya sahiptir ve aynı zamanda serin şelale suları da yaz aylarının vazgeçilmezidir. Antalya’ya gelenlerin mutlaka Kurşunlu Şelalesi’ni görmesi önerilir çünkü Kurşunlu Şelalesi, özel dokusu ve hiç bozulmamış doğallığı ile ziyaret edilmeden geçilmemesi gereken bir alandır.

Köprülü Kanyon

Antalya’ya Isparta’dan uzanan Köprülü Kanyon, doğa ile iç içe olmak isteyenler için eşsiz bir doğal doku sunar. Şehir merkezine 90 kilometre uzaklıkta olan Köprülü Kanyon’a ulaşması da son derece kolaydır ve bu alanda kanyon çevresinde dolaşmak da mümkündür. Kanyon çevresinde dolaşarak eşi benzeri olmayan doğal güzellikler keşfedilebilir.

Aspendos

Serik ilçesine bağlı olan Belkıs Köyü sınırları içerisinde yer alan Aspendos, amfi tiyatrosu ile tarihi bir doku sunar ve Antalya’nın tarihi dokusunu keşfetmek için eşsiz bir tercih olabilir. M. Ö. 10.yüzyılda kurulmuş olan şehir, 15 bin kapasiteli tiyatroya sahiptir ve yalnızca amfi tiyatrosu dahi tarihi dokusu ile büyüleyici bir yapı sunar. Antik çeşmesi ve kemerleri de ayrıca dönemin mimari dokusuna dair detaylı şekilde bilgi edinmek için eşi benzeri olmayan bir olanak tanır.

Karain Mağarası

Yağca Köyü sınırları içinde yer alan Karain Mağarası, 500 bin yıllık tarihe sahip olduğu düşünülen bir alandır. Türkiye’deki en büyük mağara olma özelliğine sahip olan Karain Mağarası, turizme açık olan ve aynı zamanda ziyaretçilerin büyük bir merakla ziyaret ettiği doğal yapılardandır. Eşsiz görünümü, ilgi çekici doğal oluşumu ve binlerce yıllık geçmişi ile Karain Mağarası mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Bu mağaranın girişinde düşük de olsa bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Denizden yüksekliği 450 metre olan bu mağara, ilgi çekici doğal yapısı nedeniyle ziyaret edilmeden geçilmemesi gereken alanlardan biri olduğundan dolayı Antalya’ya gidenler için ilgi çekici bir seçenek olabilir.

Alanya Kalesi

6,5 kilometrelik suları ile dikkat çeken bir yapı olan Alanya Kalesi, Alanya’da yer alır ve Selçuklular Döneminde son formuna kavuşmuş olan bu yapı; 83 kule, 140 burçtan oluşmaktadır. Son derece büyük bir yapı olan ve aynı zamanda geniş bir alanda kurulmuş olan Alanya Kalesi’nin geçmişi ise milattan önce 2. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Dönem içerisinde su ihtiyaçlarının karşılanması adına inşa edilmiş olan Alanya Kalesi, günümüzde hala bazı sarnıçlarının kullanıldığı bir yapıdır.

Manavgat Şelalesi

Antalya’dan Manavgat Şelalesi’ni görmeden dönmemeniz tavsiye edilir. Bu eşsiz güzellikteki alan, Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alır ve ortalama 3 – 4 metre yükseklikten dökülür. Piknik yapılabilecek alanlara da sahip olan Manavgat Şelalesi, özellikle de ailecek gidilebilecek ve gezi sonrası piknik yapılabilecek bir alandır. Şehir merkezine ortalama 72 kilometre uzaklıkta olan Manavgat Şelalesi’nin kenarında çeşitli restoranlar yer alır ve taze balık tüketmek için bu nefes kesici manzaraya sahip olan şelale tercih edilebilir. Şelalenin etrafında yer alan otellerde de keyifli şekilde konaklamak mümkün olabilecektir.

Düden Şelalesi

50 metrelik yükseklikten dökülen Düden Şelalesi, Antalya’da mutlaka görülmesi gereken alanlardan biridir. Antalya’yı ziyaret edenlerin görmeden dönmemesi gereken özel alanlardan biri olan Düden Şelalesi, Antalya’ya gezmeye gidenlerin en sevdiği doğal alanlardan biridir. Şelale çevresinde hediyelik eşya satan pek çok dükkan ve tezgah da yer almaktadır. Bu alanlardan sevdiklerinize güzel hediyeler almanız ve onları Antalya’nın güzellikleri ile mutlu etmeniz mümkün olabilecektir.

Altınbeşik Mağarası Milli Parkı

Antalya’nın gizli cennetlerinden biri olan Altınbeşik Mağarası Milli Parkı, mağara morfolojisi ile son derece özel ve aynı zamanda göz alıcı bir manzara sunar. Bu alanda gezmek ve vakit geçirmek hem eğlenceli hem de son derece merak uyandırıcı olabilir. Ailecek yapılacak bir gezi için son derece iyi bir tercih olacak olan Altınbeşik Mağarası Milli Parkı, ayrıca arkadaşlarla eğlenmek için de tercih edilebilecek olan Antalya’nın ünlü ve özel alanları arasında yer alır.

 
Posted : 16/08/2022 2:23 am