Notifications
Clear all

Ezoic Kullanarak Reklam Kazancınızı Arttırma

1 Posts
1 Users
0 Likes
293 Views
(@gezgin)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 203
Topic starter  

İnternet sitenizin reklam gelirlerini yükselterek kârlılığı daha başarılı seviyeye taşımak istemez misiniz? Reklam gelirinizin %30 oranında artış göstermesi ve daha başarılı bir deneyim elde etmek istersiniz değil mi? Ezoic bu konuda sihirli bir kelime olarak bütün arzunuzu yerine getirmenizde size yardımcı olacak bir seçenek.

Google ile reklam partnerliği yapan Ezoic; Machine Learning yani ‘Makine Öğrenmesi’ adındaki yapay zekâ ile çözüm sunuyor. Kullanıcı deneyimini iyileştirerek reklamların ‘Tıklanma Oranı’ konusunda başarılı bir çözüm üretiyor. Google Adsense Reklamları ve diğer pek çok reklam ortaklığından gelen kazancı optimum seviyeye taşıyarak kârlılığı elde etmenizi destekliyor.

Siz de Ezoic ile kaliteli bir Google Adsense çözümünden fayda sağlamak istiyorsanız hazırladığımız bu rehberi tüm detaylarıyla incelemeye başlayabilirsiniz. İşte Ezoic sayesinde Google Adsense kazancınızı iyileştirmenin ipuçları!

Ezoic Kullanarak Reklam Kazancınızı Arttırma

Ezoic Nedir?

Google Reklam Partneri olarak bilinen Ezoic, reklam gelirlerini arttırmak amacıyla kullanılan bir çözümdür. Ezoic, web sitelerinin kullanıcı hareketlerini ele alarak optimum reklam yerleşimini hedeflemektedir. Bu sayede de internet sitesinin reklam gelirlerini organik tıklamalar elde ederek daha makul seviyelere taşımayı arzu etmektedir.

2010 yılında Dwayne Lafleur tarafından kurulan Ezoic, reklamlara yönelik sorunların çözümlenmesi adına büyük avantajlar sağlıyor. Bu çerçevede en önemli konulardan bir tanesi olan User Experience (UX) yani Kullanıcı Deneyimi konusunda pozitif bir senaryo elde etmek olmuştur. Sayfaların kullanıcılara sunduğu avantajları ön plana çıkaran Ezoic, iyi bir deneyim sunma noktasında başarılı çözümler sunuyor. Özellikle Balderton Capital tarafından yatırım alması sonrasında Google Business Yenilik Ödülü’nü elde eden firma Google Partneri olarak başarılı işlere imza atıyor.

Reklam çalışmalarının gün geçtikçe karmaşıklaşan yapısını kolaylaştıracak bir yaklaşım benimseyen firma site ziyaretçilerinin aradıklarını basitçe bulabilmelerini sağlıyor. Bu doğrultuda Google Politikaları uyumu ve tıklama oranının arttırılması adına çözüm üretiliyor. Reklam verenlerin müşteri odaklı reklam gösterimi hedefi söz konusu olsa da bunu %100 başarıyla elde etmek çoğu zaman mümkün değil. Ancak Ezoic, Makine Öğrenmesi sayesinde reklam yerleşimi, reklam boyutları, düzen ve yoğunluk gibi birbirinden değerli unsurları bir araya getirmeyi hedefliyor. Bu sayede bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak mümkün oluyor.

Ezoic Neler Sunuyor?

İnternet sitesi sahiplerinin hemen hepsi reklam gösterimi ve reklam tıklama miktarının zirveye ulaşması adına çalışmalar gerçekleştiriyor. Ancak reklamların kullanıcı deneyimini olumsuz etkilemeden ve Google Reklam Politikası ihlaline neden olmadan çözüm getirmesi hedefleniyor. Reklamların yüksek oranda gösteriminin sağlanmasına ek olarak Google Reklam yayıncısı da olan firma ‘Head Bidding’ yani en yüksek teklif veren reklamı sitenizde yayınlamayı sağlar.

Google Adwords’e reklam verenlerin yayınlamak istedikleri reklamları ayrıştırarak en doğru ve kârlı olanı sitenizde yayınlar. Bu sayede hem müşterinin reklama tıklama ihtimali artar hem de internet sitesinin geliri ciddi manada yükselir. Ezoic.com kullanan ve kullanmayan internet siteleri arasında yapılan çoğu değerlendirmede Ezoic kullananların daha başarılı bir grafik çizdiği gözlemlenmiştir. Özellikle de ‘Hızlı Çıkma Oranı’ düşüşleri görülürken ‘Tekrar Ziyaret Eden Kullanıcı’ sayısında da ciddi bir artış gözlemleniyor. Bu da internet sitesinin reklamlar sayesinde performans kazancı yaşadığını kanıtlar.

Ezoic Kullanmak için Neler Yapmalısınız?

Ezoic ile internet sitesinin gelirini arttırmak isteyen biriyseniz şimdiden iştahınız kabardı diyebiliriz. Çünkü doğru reklam seçimi ve yerleşimi sayesinde ciddi bir kârlılık elde edersiniz. Ancak Ezoic kullanmaya başlamadan önce başvuru süreci dahil her aşamayı bilmenizde yarar var. Aksi takdirde ciddi bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalmanız söz konusu olacaktır. Bu çerçevede Ezoic Başvuru ve diğer bütün çözümler için bilmeniz gerekenler!

Ezoic, İngilizce yayın yapan bir platform olduğundan başvuru sürecinde temel seviyede İngilizce bilmek işinize yarayacaktır. Platforma Google Adsense ve Google Analytics hesaplarınızın bağlı olduğu Gmail hesabı ile kaydolmalısınız. Farklı bir e-posta hesabı ile kaydolmanız mümkün olsa da kolaylık adına bağlı Gmail hesabınızı kullanın. Daha sonra internet sitenizin adresini girmelisiniz. Bir sonraki aşamada ise NS yani Name Server yönlendirmesi yapmanız gerekir. Böylelikle Ezoic entegrasyon süreci gerçekleşmiş olacaktır.

Entegrasyon sürecinde Cloudflare kullanmak büyük kolaylık sağlasa da WordPress altyapısını tercih edenler için eklenti yardımıyla entegrasyon sürecini tamamlamak oldukça başarılı bir seçenek olacaktır. Entegrasyon ve hesap tanımlama aşamaları sonrasında geride bırakmanız gereken 3 adım vardır. Bu adımlar aşağıdaki gibidir.

  • Reklam Sınama Uygulamasının Kurulması: Bu çözümle reklam kombinasyonları başta olmak üzere reklam gösterilen kısımlara Ezoic kodlarının eklenmesi sayesinde sitedeki reklamların Ezoic.com tarafından düzenlenmesine izin verilmektedir.
  • Google Ad Exchange Başvurusu
  • Ezoic Aktivasyonu

İnternet sitenizin reklam yerleşimi ve diğer reklam ile ilgili konuları Ezoic tarafından sizinle ilgilenmek adına atanan teknik destek elemanından yardım alarak çözüme ulaştırabilirsiniz. Buna ek olarak bizimle iletişime geçerek Ezoic süreçleri hakkında detaylı bilgi de alabilirsiniz.

Ezoic Nasıl Çalışır?

İnternet sitenizin optimizasyonunu gerçekleştirmek amacıyla Ezoic kaydı tamamladıktan sonra 1 haftaya kadar uzayan süreleri beklemeniz gerekiyor. Çünkü firma gerekli düzenleme ve çalışmaları sizin için tamamlayarak kazancınızı arttırmanızı sağlayacak bir yaklaşım sergiliyor. Burada önemli olan reklamların doğru, kârlı ve yüksek geri dönüşüm sağlamak üzere tercih edilmesidir. 1 haftalık bekleme süresi içerisinde Ezoic şu adımları atarak internet sitenizin kaliteli bir reklam gösterimine sahip olmasını destekler.

  • İnternet sitenizi ziyaret eden kullanıcı oranına bağlı olarak reklam optimizasyonu ve DNS yerleşimleri gerçekleştirilmektedir,
  • DNS ve NS ayarlamaları sonrasında sitenin teknik anlamda oturması sağlanır,
  • Reklam optimizasyonları gerçekleştiriliyor,
  • Sitenize uygun binlerce hatta onbinlerce reklam kombinasyonu değerlendiriliyor,
  • Tıklama ve gelir konusunda en ideal seçenekler arasından reklam yerleşimine karar veriliyor,
  • Mobil, tablet ve masaüstü modlarında reklam gelirlerinin optimum seviyede olmasını sağlayacak seçenekler belirleniyor.

Tüm bu aşamalar tamamlandığında Google Bin Gösterim Başına Gelir ile kıyaslandığında daha yüksek bir gelir elde etmeye başladığınızı gözlemleyebilirsiniz. Yukarıda ifade edilen kaliteli çözümlerin yanı sıra Ezoic kullananlar için bazı ekstra iyileştirmeler de gerçekleşmektedir. Bu sayede Kullanıcı Deneyimi iyileştirme çalışmaları yapılıyor. İşte o çözümler!

  • Site Hızı Yükseltme
  • Layout Tester
  • Analytics
  • Ön Bellekleme
  • Script Tester
  • Farklı Reklam Tiplerinin Gösterimi
  • GDPR
  • Sitede PWP Sunma ve AWP Uyumluluk

Ezoic Kullanırken Bilmeniz Gerekenler

İnternet sitenizde Ezoic’i aktif ettikten sonra 10 – 15 günlük süre boyunca analiz ve iyileştirmeler devam edecektir. Bu nedenle de gelirde dalgalanmalar ortaya çıkması mümkün olmaktadır. Kullanıcıların analiz edilmesi ve davranışların değerlendirilmesi sonrasında gelirlerde stabilite ve artışlar ortaya çıkacaktır. İnternet sitesinde Ezoic ile reklam yerleşimi tercih eden pek çok kullanıcı %25 ile %400 arasında değişen oranlarda artışlar yakalamıştır.

Ezoic’i kullananların en büyük endişesi sitede meydana gelen yavaşlamanın performans düşüklüğüne yol açması. Ancak reklamların neden olduğu yavaşlama zamanla ortadan kalkacaktır. SEO konusunda da olumlu bir performansın ortaya çıkması sayesinde internet sitesinin ciddi bir iyileşme elde edeceği de unutulmamalıdır.

Ezoic Premium ile Kazançlarınızı Arttırın

Reklam gelirleri ile kazançlı çıkmak hemen her internet sitesi sahibi için ideal bir seçenek olduğundan bu durumu sürekli kılmak çok önemlidir. Ezoic, bu ihtiyaca cevap verecek harika bir çözüm olarak kabul edilirken Ezoic Premium daha kârlı ve profesyonel bir hizmet anlayışı sunar. Ezoic tarafından 14 günlük deneme süresi ile ücretsiz bir şekilde sunulan Premium hizmetleri reklam gelirlerini arttıracak bir yaklaşım benimsemeyi sağlar. Peki, premium hesaba sahip olmanın kullanıcılar açısından getirileri nelerdir? İşte bütün getiriler!

  • Ezoic Premium, reklam verenler arasında yüksek gelirli reklam tekliflerini değerlendirerek en yüksek gelirli olanı seçer,
  • UX güncellemeleri sayesinde sitenizin öncelikli olmasını sağlar,
  • Raporlama ve analiz sayesinde sonuç odaklı reklam yayınlama çözümleri sağlar,
  • Aylık ve 3 aylık periyotlar çerçevesinde gelirinizi yükseltme çalışmaları yapılıyor,
  • Premium reklam verenlerin raporlanması sağlanır.

Ezoic Premium kullanmak tek bir paketle hizmet almak anlamına gelmez. Bu nedenle de kazancınıza oranla hangi paketi seçmeniz gerektiğine karar verilmektedir. Kazancınıza en uygun gelir modeli ile bir paket satın almanız ve çözümlere ulaşmanız mümkün olur.

Kazançlarınızı Nasıl Çelebilirsiniz?

Ezoic kullanarak kazancınızı arttırmak istediğinizde kullanacağınız eşsiz bir çözüm kadar paranızı hesabınıza çekme konusunda nasıl bir yol izleyeceğiniz de oldukça önemlidir. Bu çerçevede kullanabileceğiniz 3 farklı yöntem vardır. Bunlar;

  • PayPal
  • Payoneer
  • Wise Banka Transferi
  • Çek – UK ve diğer avrupa ülkeleri için
  • Banka Transferi – Bu seçenek sadece ABD vatandaşları içindir.

Kazancınızı hesabınıza çekmek için kullanmanız gereken en başarılı seçenek Payoneer olacaktır. Payoneer aracılığıyla minimum 20 USD düzeyindeki kazancınızı IBAN numaranızı kullanarak hesabınıza aktarabilirsiniz. Bu yöntemi tercih ederek kullanacağınız ödemeler sayesinde her ayın 28 – 30’u arası ödemeleriniz otomatik olarak hesabınıza yansıyacaktır. Ancak IBAN numarası verirken USD Hesabı olduğundan emin olmalısınız. TL Hesabı IBAN numarası paylaşmak sorunlara yol açabiliyor.

Ezoic ve Google Adsense Birbirinin Alternatifi mi?

İnternet sitenizde reklam yayınlamak istediğinizde kullanacağınız Ezoic, Google Partneri olarak neredeyse birebir işlemler sağlıyor. Nitekim reklam kodlarını eklerken ekstradan birkaç kod ekleyerek Google Adsense kodlarını kullanıyorsunuz. Ancak Ezoic kendi entegrasyon çözümlerine sahip olması sayesinde sitelerin gelirlerini arttırmayı başarıyor. Google Adsense’in bütün markalara eşit mesafede olması nedeniyle Ezoic bir adım öne çıkıyor.

Ezoic, reklamlar arasındaki rekabeti kullanarak daha fazla kazanç ve tıklama başı gelirden daha yüksek dönüşler almayı sağlıyor. Bu da internet sitesi kullanıcıları açısından ciddi getirilere imkân tanıyor. Ezoic ile Google Adsense arasındaki en önemli farklardan bir tanesi de ödemelerin USD cinsinden hesaplanması. Türkiye’de TL’nin her geçen gün değer kaybetmesi nedeniyle kayıplar ortaya çıktığından döviz üzerinden hesaplanan gelirlerle kârlılık elde etmek mümkündür. Bu çerçevede Ezoic, Google Adsense ile kıyaslandığında daha avantajlıdır.

Ezoic Güvenilir mi?

Google Adsense, Google tarafından titiz bir şekilde işletilen ve tüm dünyada kullanılan bir sistem olarak tercih edilmektedir. Ancak Ezoic kullananlar Google Adsense’in verdiği güveni alamama nedeniyle sorunlar yaşayacaklarını düşünüyor. Bu çerçevede Ezoic’in güvenli olup olmadığını değerlendirmek gerekiyor.

Kurucusu Facebook Reklam Ağı CEO’su olan Ezoic, Google Yayıncı Sertifikası’na sahip. Bu nedenle de firma rastgele kurulmuş ve Google’ın haberdar olmadığı bir platform değil. Buna ek olarak CloudFlare entegrasyonunun da mevcudiyeti güven konusundaki en önemli konulardan bir tanesidir. Bu noktada kazancını arttırmak isteyen ve bunu sürdürülebilir bir çerçeveye oturtmayı hedefleyen herkes için Ezoic güven veriyor.

Ezoic Ödemeleri Zamanında Gerçekleşiyor mu?

Google Adsense, ödemeleri anlık olarak takip eden ve ödemelerde herhangi bir aksamanın yaşanmadığı çözüm ortaklarından bir tanesi. Ancak Ezoic’in bu konuda bir nebze aksak bir tarafı var. Hem istatistiklerin hem de raporlamaların geç olması nedeniyle ortalama 10 günlük bir gecikme olabiliyor. Ancak bu durum kesinlikle paranızı alamama gibi bir soruna neden olmuyor.

Ezoic’in Dezavantajları Var mı?

Ezoic, internet sitesi sahipleri için pek çok ayrıcalığı ile mutlaka kullanılması gereken bir sistem. Ancak bu sistem kusursuz değil. Bazı eksiklikleri bulunsa da bu sorunların çok ciddi olmadığını vurgulamak gerekli. Böylelikle şeffaf bir değerlendirme yapmak söz konusu. Özellikle raporlamaların anlık olmaması Google Adsense’e alışan kullanıcılar için bir olumsuzluk olarak kabul edilebilir. Ancak birkaç saatlik gecikmeyle en doğru sonuçları alabiliyor. Öte yandan ödemelerin 1 gün gecikmesiyle tedirgin olanlar için Ezoic; ödemeleri 10 gün daha geç gönderiyor. Bu nedenle de ödemeler dengesinde ciddi bir soruna neden olabiliyor. Ancak bu sorunları bilerek Ezoic’i kullanmaya başlarsanız kısa sürede ciddi bir kârlılık elde edebileceksiniz.

Tüm bu ayrıcalıkları düşünüldüğünde Ezoic kullanmak sizin için özel olacak. Siz de bu eşsiz sistemi kullanmak istiyorsanız ‘Bu Linki’ kullanarak Ezoic kayıt işlemlerini tamamlayabilirsiniz.


   
Quote