Notifications
Clear all

Makale Yazarak Para Kazanmak 2023

1 Posts
1 Users
0 Reactions
583 Views
(@gezgin)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 203
Topic starter  

İnternette zaman geçirirken bu zamanın daha kârlı bir deneyime dönüşmesini istemez misiniz? Türkçe ya da İngilizce diline hâkimiyetinizi kullanarak önemli bir gelir elde edebilirsiniz. Makale yazarak para kazanmak olarak da ifade edilecek yöntemle ister yan gelire sahip olabilir ister hayatınızı başarılı bir freelancer olarak sürdürebilirsiniz. Bilgisayar, Microsoft Word ve internet bağlantısı ile önemli bir gelir elde etmek için neler yapmanız gerektiğine şimdi daha yakından bir göz atalım!

Makale Yazarak Para Kazanma Nedir?

Evden çalışma, dünyamızda son 5 yılda git gide artan bir seçenek olarak dikkatleri çekmeyi başarıyor. Özellikle de insanların bir ofise ya da firmaya bağlı kalmadan kendi gelirlerini oluşturmak istemeleri alternatif arayışını gündeme getiriyor. Evde makale yazarak para kazanma fikri bu arayışın en iyi şekilde cevaplanması aslında. Metin yazarlığı hizmeti çerçevesinde internet ortamında kullanılacak makaleler hazırlayarak gelir elde etmek hem zor hem çok basit! Nasıl mı?

İnternet ortamında kaliteli içerik beklentisi olan yüzlerce hatta binlerce webmaster var. Talebin çok yoğun olması metin yazarlığı hizmetinin önemli bir noktaya ulaşmasına zemin hazırlıyor. Ancak metin yazarı sayısının çok olması başarı için sıyrılmayı gerektiriyor. Tam da bu noktada araştırmacı ruhunuzu öne çıkararak ‘SEO uyumlu makale’, ‘blog yazarlığı’ ve ‘makale yazarak evden para kazanma’ gibi konuları incelemeniz gerekiyor.

Makale yazma konusunda doğru sorular ve en az sorular kadar doğru cevaplar bulduğunuzda binlerce liralık gelire ulaşmak mümkün. Peki, işe nereden başlamak gerekir? Yani makale yazarak satış yapmada ilk adım ne olmalıdır?

Makale Yazarak Para Kazanmanın İpuçları

Makale yazarlığı yapmak adına öncelikli olarak yazarlık becerilerinizi geliştirmeniz gerektiğini söylemeliyiz. İnternette kullanılan içeriklerin önemli bir kısmı yazarlar tarafından hazırlandığından bu alanın çok geniş olduğu açık. Bu nedenle de makale yazarlığı yaparak elde edeceğiniz geliri düşünerek kendinize yatırım yapmaya başlamalısınız. İlk etapta öğrenmeniz gereken şey ‘SEO uyumlu makale nasıl yazılır?’ olmalıdır. Çünkü makale yazarlığı hizmetinin nihai hedefi Google’da başarıdır. Bu da ancak SEO uyumlulukla mümkündür.

Makale yazarlığı yapmak adına kişisel becerilerini geliştiren freelancer adaylarının ikinci aşamada satış yapacakları platformları keşfetmeleri gerekir. İnternette bulunan pek çok freelancer sitesi metin yazarlığı konusunda önemli bir avantaj sağlıyor. Bu nedenle de seçimi titizlikle yapmak gerektiğini ifade etmeliyiz.

Makale Yazarlığı Yaparak Makale Satışı Yapabileceğiniz Platformlar

Metin yazarı olarak kendinizi hazır hissettiğinizde platformlara üye olarak yeni müşteriler bulmaya başlayabilirsiniz. Bu konuda en çok tercih edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

İngilizce Makale yazı yazarak Dolar $ Kazanacağınız Siteler

Eğer Yabancı diliniz var ise bunu olumlu yönde kullanıp kazancınızı 5-10’a katalayabilirsiniz! ister ingilizce bilin ister almanca bu listedeki yabancı siteler nerdesyse bütün diller ile ilgili makale yazı ilanı verebilirsiniz nedemişler her topal satıcının bir kör alıcısı vardır 🙂 Tabiki de ingilizceniz var ise çok büyük artı dünyada kullanılan ingilizce website oranı %42 civarı diğer dillerin toplamı ise %58 yani igilizce makale yazımı olarak daha fazla iş olanağı sunuyor.

Not: Şunuda söylemeden geçmiyim yabacı sitelerde türkçe makale yazı iş ilanlarıda verebilirsiniz. Bazı yabancı firmalar kendi sitelerindeki türkçe bölümündeki site yazılarını düzeltmenizide isteyebilir.

Upwork.com

Upwork, İngilizce yayın yapan ve hizmet arayanların genellikle İngilizce makale talep ettikleri bir yerdir. Türkçe makale satışının çok sınırlı olduğu Upwork platformunu kullanmanın en önemli avantajı gelirin dolar olmasıdır. Ödemelerin dolarla gerçekleştirildiği Upwork’te yüzlerce yazar arasındaki yerinizi alarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ancak Upwork’te hizmet sunarken gelirinizin bir kısmının komisyon olarak kesileceğini de unutmamalısınız.

Fiverr.com

Fiverr Para Kazanma

Freelancerlar tarafından dünyada en çok kullanılan platformlardan bir tanesi de Fiverr. Hizmet sunulan alanların çok fazla olduğu Fiverr’de metin yazarlığı yaparak para kazanmak mümkün olsa da Upwork gibi bu platformda da hizmetler İngilizce. Bu nedenle de İngilizce makale yazarlığı yaparak gelir elde etmek mümkün. Tıpku Upwork’te olduğu gibi Fiverr de gelirin bir kısmını komisyon olarak alıyor.

Fiver Sitesine Kayıt olmak için Tıklayınız.

Freelancer.com

Freelance çalışma mantığının temellerinden bir tanesi olan Freelancer, alıcı ve satıcıların bir araya gelmesini sağlayan bir pazaryeri. Makale yazarlığı yapmak isteyenlerin üye olabildiği platformun İngilizce hizmet vermesi ve gelirin dolarla elde edilmesi büyük bir avantaj. Sistemin diğer pek çok freelancer sitesinde olduğu gibi işlediği biliniyor. Zaten bu alanın ilk örneklerinden bir tanesi olması Freelancer kullanımını destekliyor.

SEOClerk.com

Makale satışı konusunda çok dikkat çekici bir seçenek olarak öne çıkan SEO Clerk genellikle SEO odaklı çalışmalar yürütülen bir platform. Hazır hizmet satışından ziyade talebe uygun şekilde makale yazarlığı yapılması ve satışların gerçekleştirilmesi söz konusu oluyor. Üstelik geliri dolarla elde edilmesi Türk yazarlar için büyük ayrıcalıklar sağlıyor. Ama komisyon kesintilerinin olması bir nebze can sıkıcı olabiliyor.

Tüm bu platformlar evde makale yazarak para kazanma konusunda ayrıcalıklar sunuyor. Peki, Türkler için Türkçe makale yazarlığı yaparak paza kazanılacak bir platform yok mu? Var elbette! İşte Türkçe makale yazarak para kazanabileceğiniz harika bir platform.

Türkçe Makale yazı yazarak Türk Lirası TL Kazanacağınız Siteler

Evet, Geldik Türkçe makale yazıp satacağınız sitelere! ister öğrenci olun, ister ev hanımı biraz bilginiz var ise kendi alanınızda deneyimlerinizi makalelere döküp, deneyimlerinizi kazanç’a dönüştürebilirsiniz. Hadi geçelim hangi sitelerde Türkçe makale satışı yapabileceklerinize.

İçerik.net

İngilizce makale yazarak para kazanmak için de Türkçe makale yazarak para kazanmak için de içerik.net’i tercih edebilirsiniz. Yazarlık becerilerinizi profesyonel bir şekilde yansıtmanızı sağlayacak olan bu harika çözüm sayesinde size özel bir deneyime kapı aralayabileceksiniz. Peki, içerik.net’te sizi bekleyenler neler? Hazırsanız yazarlık ve para kazanma süreçlerinin neleri kapsadığını detaylı bir şekilde değerlendirelim!

İçerik.net’te talep üzerine makale satışı gerçekleştirebileceğiniz gibi önceden hazırladığınız makaleleri de belli bir ücret politikasıyla satabilirsiniz. Makale satışı yapan onlarca yazar arasından siz de öne çıkarak kârlı alışverişler yapabilirsiniz. Satışları yaparken hem rakiplerinizi dikkate alabileceğinizi hem de kendi fiyat politikanızı belirleyebileceğinizi unutmamalısınız. Satışların güvenle gerçekleştirildiği içerik.net’te de komisyonun olduğunu unutmamalısınız.

Bionluk

Bionluk.com

Bionluk, uluslararası seviyede freelance platformları olan Fiverr ve Upwork gibi alternatifleri dikkate alarak tasarlanmış bir proje. Freelance çalışma mantığına uyarak Türkçe hizmetler vermek isteyenler için çözüm üreten platformda en önemli husus freelancer olmak. Alıcıların herhangi bir ücret ödemeden üye oldukları platformda freelancer olmak için üyelik ücreti ödemek gerekiyor. Bu nedenle de başlangıçta cüzi bir ödeme yapacağınızı bilmelisiniz. Peki, makale yazarak para kazanmak için hangi yöntemleri denemelisiniz?

Bionluk’ta kendi ilanlarınızı oluşturarak insanların ilgisini çekmeye çalışmalısınız. Ancak ilanlarınız her ne kadar tatmin edici olsa da yorum ve puanlama alıcıları çok daha fazla etkiler. Bu nedenle de bir makale yazarı olarak işleri kapmak adına mutlaka olumlu yorumlar almaya çalışmalısınız. Böylelikle artan sayıda iş elde edebileceksiniz. Ancak Bionluk ile ilgili mutlaka bilinmesi gereken bir detay olarak komisyondan da söz etmek gerekir. Bionluk her freelancerdan proje başı %20 oranında kesinti yapar. Böylelikle 100 TL’lik bir iş için 80 TL ödeme alırsınız.

İcerik.com

İcerik.com, yenilikçi bir iş modeli sunmak adına tercih edilen makale yazarlığı platformlarından bir tanesidir. Ancak icerik.com’u farklı kılan freelancer olarak doğrudan alıcılarla muhatap olmamanızdır. Bunun yerine editörlerin kontrolünde projeleri tamamlayarak teslim edersiniz. Sonrasında onaydan geçen iş için ödemelerinizi alırsınız. İcerik.com’da 3 farklı seviyede yazarlık mevcut. Örnek çalışmaya göre puan alan yazarlar her iş sonucunda elde ettikleri puanlar sayesinde seviye atlıyor. Böylelikle daha kârlı işleri görüntüleyebiliyor.

İcerik.com’de üzerinize alacağınız işlerin sorumluluğu tamamen sizde. Yani bugün 5 makale yazarım diyerek 5 adeti üstlenebilirsiniz. Ancak platformda bir sayaç bulunduğundan belirlenen sürede işi teslim etmeniz gerekir. İş başında belirtilen ücret belli bir miktar toplandığında size aktarılır. Ancak ödemelerin ayın belli bir gününde yapılması nedeniyle ödeme planlamanızı iyi yönetmeniz gerekir. Freelancer mantığına uygun ama tamamen özgür olmasa da icerik.com makale yazarak para kazanma konusunda hayli avantajlı!

Armut

Armut.com

Freelancer olmak adına tercih edilen en önemli seçeneklerden bir tanesi olarak Armut dikkat çekiyor. Freelance makale yazarlığının yanında pek çok alanda çalışmalar yapmayı mümkün kılan Armut sayesinde geniş bir iş ağı oluşturmak mümkün. İlanlara teklif vermek veya size ulaşanlara hizmet vermek adına özel bir seçenek olan Armut sayesinde makale yazarlığı ile para kazanabilirsiniz. Üstelik makale yazarlığı çerçevesinde elde edeceğiniz kazancı da siz belirleyebiliyorsunuz.

Ücretsiz hesap açmak ve ilanları görmek mümkün olurken ilanlara teklif verirken cüzi ücretler ödemeniz mümkün. Bu sayede daha başarılı sonuçlar elde ederek kazancınızı ciddi oranda arttırma imkânına sahip olabileceksiniz. Özellikle de olumlu müşteri yorumları aldığınız sürece kazancınızı arttırarak daha fazla satış yapma imkânına ulaşabileceğinizi bilmelisiniz. O halde makale yazarak para kazanmak için zaman kaybetmeden ilanlarınızı oluşturmayı düşünebilirsiniz.

Makale İlanı Verebileceğiniz Forum Platformları

Makale yazarak para kazanmak istediğinizde tercih edeceğiniz çözümlerden bir tanesi de makale ilanı oluşturarak insanların sizinle iletişime geçmesini sağlayacağınız platformlardır. Bu çerçevede pek çok seçenekten yararlanabilir ve kalite odaklı bir yaklaşım benimseyebilirsiniz. İşte para kazanırken makale yazarlığı becerilerinizi fazlasıyla ön plana çıkarabileceğiniz alternatifler!

WMAracı

 https://wmaraci.com/forum/makale-alisverisi.html 

WMAracı, SEO ve tasarım konusuyla ilgilenen hemen herkesin tercih ettiği çözümlerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Alışverişin pek çok alanda gerçekleştiği bu forumda makale yazarak para kazanabileceğinizi de unutmamalısınız. Forumda üye olmak ücretsiz olduğu gibi satışlar konusunda da geniş özgürlükler vardır. Platformda ücretlendirmeyi ve iş yoğunluğunu tamamen siz belirleyebiliyorsunuz. Ancak ilan oluştururken kullanacağınız ifadeler iş imkânları konusunda size en iyiyi sunacaktır.

Siz de makale yazarlığı konusunda en başarılı seçenekler arasından tercihinizi gerçekleştirmek mi istiyorsunuz? O halde WMAracı kaydı gerçekleştirerek size en uygun seçeneklerden faydalanabilirsiniz. Makale yazarlığında Türkçe başta olmak üzere farklı dillerde yazarlık deneyiminden yararlanabileceğinizi unutmamalısınız. Becerilerinizi kârlı birer deneyime dönüştürmek sizi de memnun edecek!

Webmaster Forum

 https://webmasterforum.com.tr/forum/makale-alisverisi/ 

Makale yazarlığı ve editörlük ile ilgili becerilerinizi öne çıkaracak bir yaklaşım benimsemek istemez misiniz? O halde yapmanız gereken Webmaster Forum sayesinde alışverişin keyfini sürmek. Klasik bir makale platformundan ziyade Forum mantığıyla ilerleyen bu harika platformun belli kurallar çerçevesinde size eşsiz bir deneyim sunacağını bilmelisiniz. Böylelikle sizi bekleyen süreç hayli tatmin edici olacaktır. Peki, Webmaster Forum sayesinde makale alışverişi yapmak nasıl gerçekleşir?

Makale alışverişi yaparken kanuni çerçevede ve alışveriş sürecini titiz bir şekilde yürütmelisiniz. Platform üyelerin güvenliğini sağlasa da alışveriş yapacak olanların süreci değerlendirmeleri şarttır. Özelikle de makale yazarlığı ve ödemeler noktasında çok önemli detayların bulunduğundan bahsetmek gerekir. Alıcı ve satıcı arasındaki ilişkiden sizin sorumlu olmanız endişelere neden olabilir. Ancak makale yazarak para kazanmak bu platform sayesinde oldukça keyiflidir.

R10

 https://www.r10.net/icerik-makale-hizmetleri/ 

Not: R10 üyelik için açılmıştır telefonunuzu / Tc Kimlik nonuzu girerek kayıt olabiliyorsunuz.

Makale alışverişi yapmak adına kullanabileceğiniz platformlar arasında en ilgi çekici olan R10’dur. Hem üye sayısının çok fazla olması hem de günlük trafiğin ciddi boyutlara ulaşması sayesinde R10 pek çok makale yazarı açısından güven veren bir seçenek olarak tercih edilmektedir. Peki, bu forumda makale alışverişi yapmak adına nasıl bir yol haritası izlemeniz gerekir? Şimdi hazırsanız bütün süreci dikkatli bir şekilde değerlendirmeye başlayalım!

R10’da ücretsiz üyelik olsa da davet ile kayıt bulunduğundan herkesin üye olması pek mümkün olmuyor. Üyeliğin belli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmesi nedeniyle dolandırıcılık gibi istenmeyen durumlar yok denecek kadar az. Ancak dikkatli olmakta fayda var yine de. R10’da üyelik sonrasında ilan oluşturarak alışveriş yapmak mümkün. Bütün üyelerin bir şekilde webmasterlık ile ilgilenmesi makale satışı konusunda ciddi fırsatlar doğurur. Üstelik daha önce yapılan alışverişlerle ilgili yorum ve değerlendirmeler olması da hayli özeldir.

GezenMiBilir Forum

https://gezenmibilir.com/forum/makale/

Eğer Gezgin iseniz gezerek para kazanmayı istiyorsanız Gezenmibilir.com Forum sayfasısını ziyaret edip ilan verebilirsiniz. Ve ya Gezenmibilir.com sitesinde yazar olup kendi reklamınızıda yapabilirsiniz.

 

Tüm bu platformlar ve çok daha fazlası ile sizin de tercihiniz makale yazarak para kazanmak mı? O halde vakit kaybetmeden farklı alternatifleri değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Size özel çözümler ve çok daha fazlası için harekete geçin!

 

 

İnternette Makale Yazarak Para Kazanmanın Avantaj ve Dezavantajları

İnternette makale yazarlığı yaparak para kazanmak istiyorsanız elde edeceğiniz gelir konusunda çok ciddi soru işaretleriniz olabilir. Bunun yanı sıra ne tür avantaj ve dezavantajlarla karşı karşıya kalacağınızı da titiz bir şekilde değerlendirebileceğinizi unutmamalısınız. O halde yapmanız gereken sadece yaşam tarzınıza ve hedeflerinize uygun bir çalışma modeli olup olmadığını değerlendirmektir. Bu çerçevede internette para kazanmak için makale yazarlığının avantaj ve dezavantajlarını aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür.

Makale Yazarlığı Yapmanın Avantajları

  • Özgür bir çalışma ortamı sayesinde ne bir ofise ne de bir patrona bağlı değilsiniz. Bu sayede kendi işinizin patronu olarak gelir elde etmek imkânından fayda sağlayabilirsiniz.
  • Makale yazarlığını ister ek gelir ister tam zamanlı bir şekilde gerçekleştirerek kazancınızı çok ciddi boyutlara taşıyabilirsiniz,
  • Kendinizi geliştirmek adına çeşitli fırsatlar elde edebilir ve belli sınırlar içinde çalışmak durumunda olmazsınız.

Yukarıdaki avantajları düşünüldüğünde bir makale yazarı için internetten para kazanmak oldukça özeldir. Peki, bu hizmeti sunmanın bireyler açısından hiçbir olumsuz yanı yok mudur? Şimdi de dezavantajlara bir göz atalım!

Makale Yazarlığı Yapmanın Dezavantajları

  • Düzenli olmayan ve sürekli değişen ödemeler nedeniyle mali anlamda dalgalanmalar yaşanması muhtemeldir,
  • Makale yazarlığı yapmak isteyen kişi sayısı nedeniyle rekabet oldukça fazladır,
  • Fiyat düşürerek iş almak isteyen amatör yazarlar nedeniyle ücret politikanızın sorgulanması mümkündür,
  • Makale yazarlığının basit bir iş olarak görülmesi talep ettiğiniz ücretlere eleştirileri getirecektir.

Makale yazarlığının çok kârlı ve avantajlı olması kadar amatör yazarlar nedeniyle olumsuzluklarla karşı karşıya kalması da söz konusudur. Bu nedenle de yazarlık yapmak isteyenlerin kendilerini ispat etmeleri ve rakipleriyle kıyas kabul etmeyecek becerilerinin olduğunu göstermeleri gerekir. Bu çerçevede sonuç tam da arzu edildiği şekilde olacaktır.

 

Makale Yazarlığı ile Para Kazanma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Makale yaz para kazan sisteminde başarılı olmak istiyorsanız önerilerimizi dikkate alacağınız gibi kafanızdaki soru işaretlerini de gidermeniz gerektiğini unutmamalısınız. Başarılı bir makale yazarı olmanın bütün ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte makale yazarak para kazanma konusunda en çok merak edilenler!


   
Quote