SEO İçin En İyi Bağ...
 
Notifications
Clear all

SEO İçin En İyi Bağlantı Oluşturma Araçları

1 Posts
1 Users
0 Likes
222 Views
(@gezgin)
Member
Joined: 2 years ago
Posts: 203
Topic starter  

Web sitenizin sıralamasını iyileştirmek, hem yerel hem de harici birçok faktöre bağlıdır. SEO oyununu seviyorsanız, muhtemelen sayfa dışı SEO’nun sayfa içi optimizasyon kadar önemlidir.
Web sitenize ölçeklenebilir bağlantılar oluşturmanıza yardımcı olmak için çevrimiçi olarak mevcut olan en iyi bağlantı oluşturma araçlarını Geri bağlantı oluşturmanın önemi, geri bağlantıların tüm sıralama faktörlerinin neredeyse %23’ünü oluşturduğunu gösterir.

SEMrush
SEO bağlantıları geliştirmek için en iyi araçlardan biri SEMrush’tır.
SEMrush, rakibinizin geri bağlantı profilini doğrulamanıza ve ardından benzer bağlantılar elde etmek için bağlantı araştırma adımlarınızı stratejilendirmenize olanak tanır.

Bu, nereden başlayacağını ve etkili bağlantılar nasıl oluşturulacağını bilmeyen blogcular için çok yararlıdır. Sadece rakibinizin alan adını girin ve SEMrush platformdaki sol paneldeki geri bağlantı seçeneğini tıklayarak geri bağlantı linki verebilirsiniz.

SEMrush’ın Avantajları:
Daha fazla organik bağlantı için içerik stratejinizi geliştirmek için birden fazla site denetimi, anahtar kelime araştırma özellikleri ve daha fazlasını bu araç sayesinde elde edebilirsiniz.

SEMrush’ın Dezavantajları:
SEMrush ücretli bir araçtır ve birçok acemi blogcu için uygun olmayabilir. SEMrush henüz seo baglantı araçlarından Ahrefs gibi gelişmiş kırık link analiz tekniklerine sahip değil.

Serpstat
Serpstatsite denetimleri, anahtar kelime araştırması, rekabet analizi, sıralama takibi ve daha fazlasına sahip bir bağlantı aracıdır.Arama sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı olan hepsi bir arada bir SEO araç takımıdır.

Siteniz ile uyumlu anahtar kelimeler bulmaktan, geri bağlantıları analiz etmekten, rekabet bulmaya kadar her konuda size yardımcı olabilecek bir bağlantı aracıdır.

Web üzerindeki herhangi bir web sitesini veya etki alanını analiz etmek için çok fazla veri sağladığı için Serpstat etki alanı analizi özelliğine en çok göze çarpan etkili özelliğidir.
Görünürlük Endeksi (bu, bir web sitesinin Google gibi arama motorlarında ne kadar iyi performans gösterdiğine dayanan bir puandır, görünürlük puanı ne kadar yüksekse, sıralama şansı o kadar iyi olur)
Arama motoru trafiği (rakipleri de dahil olmak üzere sitenizin her ay aldığı ziyaretçi sayısı hakkında bir fikir verir)
Organik Anahtar Kelimeler (Google’ın sitenizi ilk 100’de sıraladığı tüm anahtar kelimelerin bir listesini sağlar)

Domain Analizinde İse Kolaylıkla;
Toplam Doğal Anahtar Kelime Sayısı
Organik Anahtar Kelimeler
Anahtar Kelime Konumu
Trafik (Anahtar Kelimeler Tarafından Oluşturulan Trafik)
Serpstat kullanmanın avantajları:
Serpstat kullanmanın en büyük avantajlarından biri fiyatıdır. SEO endüstrisindeki diğer rakiplerinden daha ucuz bir araçtır.

Herhangi bir nişte tonlarca yüksek kârlı ve rekabetçi olmayan anahtar kelime bulabilirsiniz.
Rakiplerinizi kolayca güncel olarak neler yaptığını görebilirsiniz. Ralip Analiz Rekabet yoluyla kendi web sitenizin geri bağlantılarını analiz edebilirsiniz.

Serpstat’ın Dezavantajları:
Nadiren ücretsiz bir deneme sürümü bulabileceğiniz bir araçtır.

Majestic SEO
Majestic, bir web sitesinin bağlantılarını günlük olarak analiz eden oyunun kurallarını değiştiren bir özelliğe sahiptir. Bu geri bağlantı verilerine yeni dizin adı verilir. Sitenizden ve rakiplerinizden yeni backlink kazançları hakkında günlük raporlar alabilirsiniz.En geniş geri bağlantılara sahiptir.Geri bağlantı veritabanı 875 milyar bağlantıya sahiptir.

Majestic’in ücretsiz sürümü, web sitenizin geri bağlantı profilini izlemenize ve denetlemenize yardımcı olmak için yeterlidir. Bu önemlidir çünkü insanların web sitenizi nasıl algıladığını ve hangi içeriğin en iyi sonucu verdiğini anlamanıza yardımcı olur. İki farklı siteyi ve yetkilerini karşılaştırılması yapılabilir.

Majestic Arama motoru optimizasyonu avantajları
Majestic’i bir bağlantı analiz aracı olarak kullanmak, ihtiyacınız olan en büyük geri bağlantı verisi kaynağından fikir edinmenize yardımcı olabilir.
Bağlantı profillerinin mücadelesi (öncelikle bağlantı karşılaştırma modeli), iki farklı siteyi karşılaştırmaya yardımcı oluyor.
Majestic tarayıcı uzantısı işleri kolaylaştırır ve ziyaret ettiğimiz herhangi bir sitede ölçümlerini sağlar.

Majestic SEO’nun Eksileri:
Majestic,geri bağlantıları analiz edip karşılaştırıyor. Anahtar kelime veya sosyal paylaşım verileri sağlamaz.

Ahrefs
Ahrefler, genel optimizasyon için açık ara en iyi SEO aracıdır.

Bağlantı oluşturmaya gelince, Ahrefs, rakiplerinizin ana sayfalarına bağlantılar, bağlantı büyümesi için ana sayfalar (rakipleriniz için en fazla geri bağlantı alan sayfalar), kırık bağlantıların bir analizini görmenizi sağlar.
Ayrıca sitenizin giden bağlantılarını, kullandıkları bağlantı metnini ve site genelindeki bozuk bağlantıları da görüntüleyebilirsiniz.

Ahrefs Avantajları
Ahrefs çok kullanışlıdır ve rakibinizin backlink profili hakkında bilmeniz gereken her şeyi sağlar.
En iyi performansı geri bağlantılar ve sosyal olarak paylaşılan içerikle blogunuzun yıllar içinde nasıl performans gösterdiğini gösterir.
Kullanımı kolay arayüz

Ahrefs’in Dezavantajları:
Ahrefs biraz pahalıdır

Moz Link Explorer
Bir başka popüler ve en çok kullanılan araçtır. Geri bağlantıları (rakipler ve siteler) aramaya, geri bağlantı fırsatlarını bulmaya ve Google’ın ceza almasına neden olabilecek manuel veya otomatik bağlantı spam’lerini belirlemeye yardımcı olur.

Moz Link Avantajları
Kullanımı çok kolaydır ve link analizini kusursuz bir şekilde gerçekleştirir.
Siteleri yetkiye göre kategorilere ayırmanın harika bir yolu olan etki alanı yetki ölçümleri sağlar.
Ücretsiz kullanıcılar (sadece etkinleştirmeniz gerekir) basit geri bağlantı verileri için kolayca kullanabilir.

Moz Link Explorer’ın Dezavantajları:
Majestic gibi günlük olarak izlemez; bu, gelecek ay tekrar tarayana kadar yeni veri ölçümlerini kaybedebileceği anlamına gelir.


   
Quote