Notifications
Clear all

Londra'da Duraklama (Stop Over) sırasında Yapmanız Gereken 5 Şey

1 Posts
1 Users
0 Likes
182 Views
(@adamhub2021)
Posts: 44
Member
Topic starter
 

Londra gibi ikonik bir şehri görmek birçok insanın yapılacaklar listesinde. Londra'nın tamamını görmek haftalar alabilir, peki orada geçirecek kısa bir molanız olduğunda ne yaparsınız? Korkmayın, burada Londra'daki molanızın sadece otelde kalmadığından emin olmak için beş kullanışlı ipucu var.

1. Havaalanına aşina olun

Gatwick'e uçuyorsanız, en yakın banyonuzun Heathrow'da nerede olduğunu anlamanın bir anlamı yoktur. Molanızı planlamadan önce seyahat planınızı iki kez kontrol edin. FCm Travel Solutions gibi uzman bir seyahat sitesine göz atın ve Heathrow veya Gatwick havaalanı için bir havaalanı haritası alın. Kapıdan çıkar çıkmaz nereye gideceğinizi bilmek, molanızın eğlenceli kısmına başlamanızı kolaylaştıracaktır. Check-in kontuarlarının, havayolu dinlenme salonlarının ve iş hizmetlerinin iniş ve ardından kalkıştan önce nerede olduğunu öğrenmek, zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Geziye çıkmayı planlıyorsanız, toplu taşımayı kolaylaştırmak için büyük eşyalarınızı havaalanındaki bagaj dolaplarından birinde saklayın.

2. Turuna çıkın

En az sekiz saatiniz varsa, bir Gezi turu sizi havaalanından ve geziden tek bir hızlı hareketle çıkarabilir. En popüler cazibe merkezlerinden biri, Windsor Kalesi'ni ve arazisini, Muhafızların Değiştirilmesi törenini ve Eton Koleji'ni (kraliyetin hayranları için mükemmel) alan Windsor turudur. Bazı turlar da istediğiniz rotalara uyacak şekilde özelleştirilebilir. Gezi turları, Londra'nın anlık görüntüsünü almanın harika bir yoludur.

3. Big Ben'i ziyaret edin

Birçok turist için Big Ben'i ziyaret etmek, Londra gezisinde mutlaka yapılması gereken bir şeydir. İkonik saat kulesi ve çan, iyi bilinen bir cazibe merkezidir ve gece gündüz hayranlık uyandırmaya değer. Ayrıca Westminster Abbey'e sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesindedir. Gezinmesi kolay Londra Metrosu sistemini kullanarak bir trene atlayın ve Westminster İstasyonu'nda durun; her iki simge de kısa bir yürüyüş mesafesinde olacaktır.

4. Londra Kulesi'ni görün

İkonik Londra Kulesi de Londra'daki mola yerinizde ziyaret etmeye değer bir cazibe merkezidir. Oradaki tüm ana cazibe merkezlerini (ünlü Beefeaters'tan biriyle bir tur dahil) görmenizi sağlamak için içeride yaklaşık bir saat bekleyin. Oradayken, biraz tarih içinize çekilebilir ve Kule'nin en ünlü hazineleri (Kraliyet Mücevherleri!) hakkında bilgi edinebilirsiniz.

5. The Shard'dan manzaraları seyredin

Zamanınız kısıtlıysa, The Shard'ı ziyaret etmek size Londra'nın muhteşem manzarasını sunacaktır. Shard'ın Görüntüleme Galerisi, Londra'daki diğer görüntüleme yapılarının iki katı yüksekliğindedir ve 65 kilometreye kadar uzaklığı görmenizi sağlar.

Bir moladayken zamanın özü önemlidir, ancak bu, şehrin en iyi kısımlarını görmekten vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Biraz araştırma ve planlama, Londra molanızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir.

 
Posted : 15/08/2022 3:13 am