Notifications
Clear all

Eylülde Türkiye’de tatile nereye gidilir? EN İYİ 3 YER

1 Posts
1 Users
0 Likes
250 Views
(@yagmur)
Posts: 87
Member
Topic starter
 

Peki, Eylül ayında gidilecek tatil yöreleri, mekânları, aile tatil yerleri nerelerdir? Soru net! Cevap basit! “eylülde nereye tatile gidilir?” diye düşünmeyin!

Eylül Ayında Gidilecek Tatil Yerleri Nerelerdir?

Senenin dokuzuncu ayı olan Eylül ayın da tatil yöreleri sakinleşmeye başlar. Romantizm ve aşk, balayı tatillerinin vazgeçilmezidir. Eylül ayında tatile gidilecek yerleri sizler için derledik. Eylül ayı tatil önerilerimizi okumadan ucuz tatil planı yapmayın!

Eylül ayı takvimlerde sonbahar mevsiminin başlangıcı olarak anılır. Doğa en hakiki renklerini ve tüm güzelliğini ayaklarımızın altına serer. Eylül de yollara düşmek, tüm yazını çalışarak geçirmiş biri için olmazsa olmazlardandır. Sıcağı sevmeyen insanlar için, bunaltıcı sıcakların etkisini yitirdiği zamanlar olan Eylül biçilmiş kaftandır.

Balayı tatilleri, sömestr tatilleri, aile ile birlikte kalabalık tatiller ya da hafta sonu tatil planlarınız için derlediğimiz yazımız da en iyi tatil planınızı yapıyor olacaksınız. Her zevke uygun, tarihi mekânları sizler ile paylaşacağız. Bütçenize uygun Eylül ayı tatil seçenekleri ile ucuz tatil planınızı kolaylıkla yapıyor olacaksınız.

Yaz aylarında yer bulamadığın yerlerde Eylül ayı ile birlikte rezervasyon yapmakta zorlanmadan kolaylıkla otel rezervasyonu, apart daireler, pansiyonlar bulabilirsiniz.

Antalya-Kaş

Akdeniz’in incisi, bir gelenin bir daha ayrılmak istemediği, giderken bağlandığı en özel yerlerden biri Kaş’tır. Uzun Çarşı begonvillerin bağrına taht kurduğu, tarih kokan bir mekândır. İçerisinde kilimlerin, ahşap oyma heykellerin, gümüş takıların satıldığı çarşı da ismi Aslanlı Lahit olarak geçen M.Ö. 4. Yüzyıla kadar tarihi uzanan Likyalılara ait anıt mezar vardır. Ucuz tatil için şehir içerisinde yer alan pansiyonlar hem bütçenizi koruyacaktır hem de tarihi dokuyu ciğerlerinize kadar çekeceksinizdir.

Peki, Kaş da nerede denize gireceksiniz? Bu sorunun cevabı oldukça basit ilk sırada Kaputaş plajı yer almaktadır. Doğal yollarla beslenen deniz, renginin saflığı ve güzelliği ile sizleri büyüleyecektir. Eylül ayında Antalya Kaş da Patara, Akçagerme, Asmaaltı, Hidayet'in Koyu ve Liman Ağzı da gidebileceğiniz sahiller içerisinde ön sıralarda yer almaktadır. Balayı tatiliniz de her şey dahil konseptleri ile hizmet veren Antalya Kaş da yer alan lüks oteller de mevcut olup dolu dolu bir tatil geçirmeniz için biçilmiş kaftanlardır.

Muğla-Akyaka

Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı şirin mi şirin bir kasabasıdır. Doğası, bol oksijeni ile burada zamanının durduğunu, sabah uyandığınız da burası “ cennet “ diyebileceğiniz bir bitki örtüsüne sahiptir. Doğal akvaryum olarak nitelendirilen Azmak deresi ile Akyaka yaz döneminde birçok ziyaretçisini ağırlar.

Muğla Akyaka da kalabileceğiniz Apart hoteller balayı tatilinizi geçirmeniz, hafta sonu kaçamağınızı yapmanız için biçilmiş kaftandır. En güzel plajı Akyaka plajı olup, Azmak Deresi etrafında bulunan restoranlarda oturabilir, ya da dere de feribotlar ile tur yapabilirsiniz. Akyaka’nın şahane mutfağı ile tanışıp kabak çiçeği kızartması yiyebilir, deniz börülcesi salatası ya da enginar dolması tadabilirsiniz. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi mekânlarını görmek isterseniz her yerinden tarih fışkıran Akyaka geçmişi M.Ö. 3.yüzyıla kadar dayanmaktadır. Idyma Antik Kenti’ne gidebilir, Azmak Kaya Mezarlarını ziyaret edebilirsiniz. Akyaka da bütçenize dost pansiyonlar da kalabilirsiniz.

Çanakkale-Bozcaada

Ege denizin de yer alan Bozcaada Antik çağda Tenedos ismi ile anılırdı. Homeros’un İlia'da destanında Tenedos ismi ile Bozcaada geçmektedir. Huzur bulmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin gitmek isteyeceği yerlerden biridir Bozcaada.

Bozcaada’da kökeni çok eskiye dayanan birçok tarihi mekân olması nedeniyle çoğu alan sit alanı olarak belirlenmiştir.

Osmanlı Dönemi'nden kalma çok önemli tarih kokan yerler arasında baktığımızda Namazgâh Meydanı ya da Namazgâh tarihi çeşmesi olarak geçen yer eskiden toplu namazların kılındığı yer olarak geçse de şimdiler de park olarak kullanılmaktadır.

Bozcaada da merkeze 5 dakikalık yürüme mesafesi pansiyonlarda Eylül ayının getirdiği huzur ile kalabilirsiniz.

 

 
Posted : 19/08/2022 4:02 pm