Burgazada Plajları ve Giriş Ücretleri

Burgazada Plajları ve Giriş Ücretleri

İstanbul’da yaşayanların severek gittiği Burgazada, Prens Adaları içerisinde en sade olanı olarak bilinir. Temiz, sade ve doğal görünüme sahip olan plajları da gelen ziyaretçileri memnun eder ve kendi haline olan bu adada eğlenmek de sakin şekilde vakit geçirmek de mümkündür. Huzur veren doğası, temiz denizi, iç ferahlatan manzarası ile Burgazada; sakin ve pek de kalabalık olmayan, diğer adalara göre daha samimi bir ortama sahip olan ortamı ile gelen ziyaretçileri hemen kendisine çeker. Yine de restoranlarının pahalı olması giden ziyaretçilerin memnuniyetlerini bir miktar düşürüyor olsa dahi bu ada her şeyi ile gelen misafirlerini sevgi ve doğallık ile kucaklar.

Burgazada’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’da yaşayanların sıcak yaz aylarında serinlemek, gezmek ve taze deniz ürünlerini tüketmek için gidebileceği Burgazada, hem Avrupa hem de Anadolu yakalarından ulaşılabilen bir yerdedir. Avrupa yakasından Burgazada’ya gitmek için Eminönü ve Beşiktaş’ta yer alan vapur iskelelerini tercih etmek ve Anadolu yakasından da Kadıköy ile Bostancı iskelelerinden kalkan Burgazada vapuruna binmek mümkündür. İstanbul içerisinde yaşayanların keyifli bir hafta sonu geçirmek için tercih edebileceği Burgazada, hem sıcak yaz aylarında denize girip serinlemek için hem de yaz akşamlarında restoranlarında taze balık yiyip eğlenmek için eşsiz bir seçenek olabilmektedir.

Burgazada Plajlarının Giriş Ücretleri Ne Kadar?

Burgazada için de diğer tüm adalarda olduğu gibi plajların giriş ücretlerinin değiştiğinden söz etmek mümkündür. Kimi plajlar giriş ücreti istemezken kimi plajlar giriş ücreti talep etmektedir. Bazı plajlarda yalnızca şezlong ve şemsiye için ücret ödenirken bazı plajlarda bunları kiralamanız bile gerekmemektedir. Kimi plajlara yalnızca havlunuzu alıp gitmeniz ve herhangi bir ücret ödemeden bu plajda vakit geçirmeniz mümkündür. Bu nedenle de her bütçeye hitap eden plajları ile Burgazada çok sevilmektedir. Temiz ve sakin ortamı ile de ayrıca gelen misafirler için keyifli bir gün geçirme garantisini verir. Bu adada plaja girmek ve bir günü bu plaj içerisinde denizin ve güneşin keyfini çıkararak geçirmek istiyorsanız farklı plajların sunduğu olanaklara göz atabilirsiniz. Her plaj sunduğu hizmetler doğrultusunda fiyatlandırma yaptığı için tümü adına genel şekilde bir ücretten söz etmek mümkün olmayacaktır.

1.Burgazada Halk Plajı (6 Numara Plajı) – ₺

Adanın merkezine ve aynı zamanda da Burgazada İskelesi’ne en yakın olan plaj olması ile sevilen Burgazada Halk Plajı ya da diğer adı ile 6 Numara Plajı, Burgazada’daki en popüler plajlardan biri olması ile biliniyor.
Hafta içi giriş (kişi başı): Ücretsiz
Hafta sonu giriş (kişi başı): Ücretsiz
Çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz
Ek ücret gerektiren hizmetler: Şemsiye, şezlong

2.  Çamakya Aile Plajı – ₺

Burgazada’nın arka kısmında yer alan Çamakya Aile Plajı, özellikle de aileler ve gençler tarafından sevilerek tercih edilen bir plajdır. Gündüzleri aileler tarafından plaj olarak tercih edilen bu plaj, sessiz ve sakin olması nedeniyle sık şekilde tercih edilen plajlar arasında yer alır. Akşamları gün batımını izlemek ve dinlenip sakin bir gece geçirmek için de gençler tarafından tercih edilen bu plaj, her hali ile hem gündüzleri hem de geceleri eşsiz bir güzellik sunar. Diğer halk plajlarına göre daha taşlık olan ve bir miktar daha bakımsız olarak anılan Çamakya Aile Plajı, ücretsiz şekilde giriş sağlanabilen plajlar arasında yer alır. Burada yalnızca şemsiye ve şezlong için ücret ödenmektedir. Girişi ücretsiz olduğu için gelen misafirler Burgazada’da sıklıkla Çamakya Aile Plajı’nı tercih etmektedir. Huzurlu ve sakin ortamı nedeniyle de sevilen Çamakya Aile Plajı, giriş ücretinin olmaması ile de sık şekilde tercih edilen plajlardan biridir.

Hafta içi giriş (kişi başı): Ücretsiz

Hafta sonu giriş (kişi başı): Ücretsiz

Çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

Ek ücret gerektiren hizmetler: Şemsiye, şezlong

3.  Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı – 0

Burgazada’da yaşayan ailelerin çocuklarının sportif aktivitelerde bulunması için kurulmuş olan Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı, üyelik yaptırıldığı takdirde ücretsiz şekilde bu tesiste sunulan olanaklardan yararlanılması için gerekli izni vermektedir. Üye olmadan bu plaja girmek mümkün değildir. Adanın yerlisi olmadan da kulübe üye olmak mümkün olduğu için bu güzel plajı ve kulübün sağladığı avantajları da üye olarak elde etmek mümkündür.

Hafta içi giriş (kişi başı): Üyelere ücretsiz

Hafta sonu giriş (kişi başı): Üyelere ücretsiz

Çocuklar için giriş (kişi başı): Üyelere ücretsiz

Üyeliğe dahil olan hizmetler: Kulübün sunduğu hizmetlerin tamamı

4.  Madam Martha Koyu Plajı – ₺₺

Burgazada’da yer alan en popüler plajlardan biri olan Madam Martha Koyu Plajı, iskeleden yürüyerek gidilebilecek bir konuma sahiptir. Özellikle de kamp alanları ile son dönemde ilgi çekmekte olan Madam Martha Koyu, plajının sakin ve temiz olması ile de bilinen plajlar arasında yer alır. Kamp yapmak isterseniz tercih edebileceğiniz en sakin ve güzel manzaraya sahip plajlardan biri olan Madam Martha Koyu, yakınlarında bir büfe ya da market olmaması nedeniyle de kampçılara eksi puan yazdırmaktadır. Yine de bu koya kamp yapmak ya da günü plajda geçirmek için gelenler yanlarında yiyeceklerini ve içeceklerini alabilmektedir. Bu sayede kamp yapmak ve plajda günü geçirip denizin keyfini çıkarmak da çok daha zahmetsiz hale gelmektedir.

Hafta içi giriş (kişi başı): Ücretsiz

Hafta sonu giriş (kişi başı): Ücretsiz

Çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

Ek ücret gerektiren hizmetler: Şezlong, şemsiye

5.  Kalpazankaya Plajı – ₺₺

Burgazada’da en çok tercih edilen ve en sevilen plajlardan biri olan Kalpazankaya Plajı, temiz denizi ve nefis görünümü ile gelen misafirlerinin keyifli şekilde günü geçirmelerine olanak tanıyan bir plajdır. Özellikle hafta sonlarında oldukça yoğun ve kalabalık olan bu plaj, hafta içlerinde daha boş ve sakin olmaktadır. Gün batımını izleyebileceğiniz bir de restoranı olan bu plaj, gün içinde denize girip günü plajda geçirebileceğiniz ve aynı zamanda akşam olduğunda da gün batımı manzarası eşliğinde restoranında yemeğinizi yiyebileceğiniz keyifli ve bir o kadar da sakin bir ortam sunmaktadır. Taşlık plaja sahip olan Kalpazankaya Plajı’nda temiz bir denize girerek gününüzü geçirmek isteyebilir, bu plajın enfes manzarasında gününüzü güzelleştirmek isteyebilirsiniz. Özellikle de kayalık bir alana sahip olan bu koy, rüzgarı en az alan plajlar arasında da yer aldığı için aslında ailelerin de tercih edebileceği rahat bir plajdır.

Hafta içi giriş (kişi başı): Ücretsiz

Hafta sonu giriş (kişi başı): Ücretsiz

Çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

Ek ücret gerektiren hizmetler: Şezlong, şemsiye, duş

6.  Süt Koyu – 0

Giriş ücreti de şezlong ya da şemsiye ücreti de olmayan bu plajda yalnızca havlunuz olması yeterlidir. Şemsiye ya da şezlong kiralayabileceğiniz bir işletme bu koyda bulunmaz. Özellikle de ada sakinleri tarafından sıklıkla tercih edilen Süt Koyu, temiz denizi ve sakin alanı sayesinde gelen misafirlerin doğa ile kucaklaşmasına olanak tanır. Öğretmen Evi’ne yaklaşık olarak 7 – 8 dakikalık bir yürüme mesafesinde yer alan bu koy, adada huzurlu şekilde denize girebilmek için uygun bir alana sahiptir ve Süt Koyu’nun gözden uzak olmak için tercih edilebilecek en sessiz plaj olduğunu söylemek de mümkündür.

Hafta içi giriş (kişi başı): Ücretsiz

Hafta sonu giriş (kişi başı): Ücretsiz

Çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

7.  Mimi Koy – ₺

Burgazada’da gizemli bir konumu olan bu koya ulaşmak için tepeden merdivenler yardımıyla aşağı inmek gerekir ve bu koyda denize plajdan değil iskeleden girmek söz konusudur. Bir plajı olmayan bu koy, küçük bir büfeye de sahiptir. Bu sayede gereksinim duyulan yiyecek ve içecek ihtiyaçları bu büfeden rahatlıkla karşılanabilir. Burgazada’da yer alan en sakin koylardan biri olan Mimi Koy, ulaşımının gizemli ve bir miktar zorlayıcı olması sebebiyle genellikle sık şekilde tercih edilmez. Bu nedenle de boş ve sessiz olduğunu söylemek mümkündür. Yine de temiz denizi ve sakin ortamı ile özellikle de aileler ve kafa dinlemek için gelen misafirler için son derece uygundur.

Hafta içi giriş (kişi başı): Ücretsiz

Hafta sonu giriş (kişi başı): Ücretsiz

Çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

Ek ücret gerektiren hizmetler: Şezlong, şemsiye

8.  Düşler Sahili Plajı – ₺

Tepeden aşağı inerek tıpkı Mimi Koy’a ulaştığınız gibi ulaşabileceğiniz Düşler Sahili Plajı, dalgası az olan ve genellikle sakin olması ile bilinen plajlardan biridir. Çakıllı bir sahile sahip olan Düşler Sahili Plajı genellikle gözden uzak olmak isteyen, yürümeyi seven, adada tura çıkan ve aynı zamanda denize girip serinlemek isteyen ziyaretçilerin tercih ettiği bir plajdır. Ailelerin de gelebileceği bu plaj, gelmesinin biraz uğraştırıcı olması nedeniyle pek tercih edilmemektedir. Bu nedenle de sakin ve sessiz olduğunu söylemek mümkündür. Yeme ve içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir de işletmesi olan bu plajda tüm ihtiyaçlarınızı giderebilir, keyifli şekilde gününüzü geçirebilirsiniz.

Hafta içi giriş (kişi başı): Ücretsiz

Hafta sonu giriş (kişi başı): Ücretsiz

Çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

Ek ücret gerektiren hizmetler: Şezlong, şemsiye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *