Kınalıada Plajları ve Giriş Ücretleri

Kınalıada Plajları ve Giriş Ücretleri

Kınalıada, İstanbul’a yakın olan en sevilen adalardan biridir ve bu ada, ulaşımının da kolay olması ile en sık ziyaret edilen adalardan biri olduğu için plajları da sürekli olarak merak edilmektedir. Farklı plajları ile sevilen Kınalıada’da yer alan plajların hepsi sunduğu farklı olanakları nedeniyle farklı giriş ücretlerine sahiptir. Bu nedenle de Kınalıada plajlarına gitmek isterseniz öncelikle plajların farklı olanaklarına göz atmanız ve bu olanaklar doğrultusunda ücretleri incelemeniz gerekebilir.

Kınalıada’ya Nasıl Gidilir?


İstanbul’dan Kınalıada’ya kolay şekilde ulaşım sağlamak mümkündür. Buraya gitmek isterseniz hem Anadolu hem de Avrupa yakasından kolay şekilde motora binerek ulaşım sağlamanız olasıdır. Genellikle saatte bir kalkan motorlar Eminönü, Beşiktaş, Kadıköy ve Bostancı’dan kolay şekilde Kınalıada’ya ulaşım sağlamanız için olanak sunar. Özellikle de sıcak yaz aylarında hafta sonunuzu aileniz ya da arkadaşlarınızla denize girerek ve sahilde yürüyerek geçirmek isterseniz Kınalıada bunun için çok uygun yerlerden biri olacaktır. İstanbul içerisinde yaşayanların sık sık gittiği yerlerden olan Kınalıada, her bütçeye hitap eden yapısı ve kolay ulaşılabilen yeri sayesinde de farklı olanakları bir arada sunar.

Kınalıada Plajlarının Giriş Ücretleri Ne Kadar?


İstanbul’da yazını geçirenlerin en sık tercih ettiği yazlık yerlerden biri olan Kınalıada, Anadolu ve Avrupa yakalarından ulaşımın kolay olması nedeniyle de kolay şekilde gidilebilen yazlık yerler arasında yer alır. Özellikle de İstanbul’da oturan ve yazın İstanbul içerisinde olmaktan sıkılan aileler ve arkadaş grupları için ideal yerlerden biri olan Kınalıada’ya kolay şekilde ulaşım sağlamak mümkün olduğu için aslında Kınalıada yaz içerisinde de kış aylarında da iskeleden feribotlardan kalktığı sürece gidilebilecek yerlerden biridir. Anadolu yakasından Bostancı ve Kadıköy’den kalkan feribotlarla ulaşım sağlamak mümkün olduğu gibi Avrupa yakasından da Beşiktaş ve Kabataş iskelelerinden Kınalıada’ya kolay şekilde ulaşım sağlamak mümkündür. Bu iskelelerden kalkan feribotlarla Kınalıada’ya rahat şekilde tek araç ile ulaşım sağlamak mümkün olduğu gibi iskelede inildiği zaman da çoğu zaman farklı plajlara ulaşım sağlamak için iskeleden kalkan teknelere binmek olasıdır. Sunulan farklı hizmetler doğrultusunda da plajların giriş ücretleri değişiklik gösterebilmektedir.

1.     Kınalıada Kumluk Plajı

Denizinin özellikle de çocuklar için güvenli olması nedeniyle aileler tarafından sık şekilde tercih edilen Kınalıada Kumluk Plajı, sığ bölgesinin de yoğun olması nedeniyle sevilen aile plajlarından biridir. Aile tesisi olmasından dolayı tek erkekler bu plaja alınmamaktadır ve “Damsız girilmez.” kuralı bu plajda mevcuttur. Giriş ücretine şemsiye, şezlong ve duş da dahil olan bu plaja dışarıdan yiyecek ve içecek kabul edilmemektedir. Plajın kendi kafeteryası ve restoranı olduğu için de buradan makul fiyatlarla yiyecek ve içecek satın almak mümkündür. Adı her ne kadar Kumluk Plajı olsa da bu plajın zemini taşlıktır ve denizi sığdır. Bu özelliklerin göz önünde bulundurulması tercih ederken son derece önemlidir.

Hafta içi giriş (kişi başı): 30₺

Hafta sonu giriş (kişi başı): 40₺

Ücretlere dahil olan hizmetler: Şemsiye, şezlong, duş

2.     Teos Beach Boncuk Plajı

Gündüzleri rahat şekilde temiz bir denize girebileceğiniz Teos Beach Boncuk Plajı, akşamları da farklı etkinlikleriyle eğlenceye kaldığınız yerden devam etmenize olanak tanıyor. Ayrıca Grek tarzı restoranı sayesinde de taze deniz mahsullerini en güzel şekilde tüketmenize olanak tanıyor. Taze tutulmuş balıkları ile gün içerisinde de hizmet veren Teos Beach Boncuk Plajı, gündüzleri ve akşamları taze şekilde lezzetli balıkları tüketmenize olanak tanıyor. Çakıl taşlı olan sahili temiz ve denizi de temiz olduğu için genellikle aileler tarafından tercih edilen bir ortam sunuyor. 11 yaşın altındaki çocuklar için ücretsiz olan bu plaja adanın iskelesinden yürüyerek ulaşmak son derece kolay ve plajın kendi restoranı da farklı pek çok çeşitteki lezzeti ile tercih ediliyor.

Hafta içi giriş (kişi başı): 50₺

Hafta sonu giriş (kişi başı): 70₺

11 yaş altı çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

Ücretlere dahil olan hizmetler: Şemsiye, şezlong, duş, Wi-Fi

3.     Kınalıada Ülker Halk Plajı

Denizinin sığ ve temiz olması nedeniyle sık sık tercih edilen plajlardan biri olan Kınalıada Ülker Halk Plajı, özellikle de çocuklu aileler tarafından sık şekilde tercih edilen plajlar arasında yer alır. Restoran hizmeti de olması nedeniyle plajda acıktığınız zamanda restoranından yiyebilir ve lezzetli yiyecekleri ile karnınızı doyurabilirsiniz. Alkollü ve alkolsüz içeceklerinden mezelerine ve ızgara çeşitlerine kadar pek çok farklı yiyecek ve içecek çeşidi bu plajın restoranında mevcuttur. Giriş ücreti olmayan bu plajda sadece şemsiye ve şezlong almak isterseniz ücret ödüyorsunuz.  Bu nedenle de aslında Kınalıada Ülker Halk Plajı uygun ve giriş ücreti olmaması nedeniyle sık sık tercih edilen plajlar arasında yer almaktadır. Bu plaja ulaşmak için sahil yolundan yürüyebilir ya da dilerseniz iskeleden kalkan tekneye ücretsiz şekilde binebilirsiniz.

Hafta içi giriş (kişi başı): Ücretsiz

Hafta sonu giriş (kişi başı): Ücretsiz

11 yaş altı çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

Ek ücret gerektiren hizmetler: Şemsiye ve şezlong (isteğe bağlı)

4.     Ayazma Kamo’s Beach Club

Yüzme havuzu seçeneği ile de ilgi çeken Ayazma Kamo’s Beach Club, denizi suyuyla doldurulmuş olan yüzme havuzu sayesinde farklı bir yüzme alanı sunar ve özellikle de çocukların güvenli şekilde oynayıp yüzebilmesi için bu havuz sıklıkla tercih edilmektedir. Kimi zaman çeşitli aktivitelere ve konser gibi etkinliklere

Hafta içi giriş (kişi başı): 40₺

Hafta sonu giriş (kişi başı): 50₺

Ücretlere dahil olan hizmetler: Duş, WC, soyunma kabini

5.     İskele Halk Plajı

Kınalıada vapur iskelesinin hem sağında hem solunda yer alan İskele Halk Plajı, Kınalıada’nın sıklıkla tercih edilen plajları arasında yer almaktadır. Ayrıca burada yemek yemek bir şeyler içmek için tercih edilebilecek olan bir restoran ve kafe de yer almaktadır. Girişi ücretsiz olan bu plajda ek ücretler hem yiyip içilenler için hem de şezlong ve şemsiye için alınıyor. Şemsiye ve şezlong kirası olan bu plajda giriş ücreti olmadığından ve denizi de çok derin olmadığından İskele Halk Plajı sıklıkla tercih edilen plajlar arasında yer alıyor. Özellikle de kalabalık aileler bu plajı sık şekilde tercih ediyor. Taşlık sahile sahip olan bu plaj, yakınında iskele olması nedeniyle dalga alsa dahi çocukların da büyüklerin de yüzüp eğlenebileceği keyifli bir alan sunuyor. Bu nedenle de İskele Halk Plajı Kınalıada’da sıklıkla tercih edilen alanlar arasında yer alıyor.

Hafta içi giriş (kişi başı): Ücretsiz

Hafta sonu giriş (kişi başı): Ücretsiz

11 yaş altı çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

Ek ücret gerektiren hizmetler: Şemsiye, şezlong

6.     Onur Beach

Kınalıada İskelesi’ne sadece 8 – 9 dakikalık yürüme mesafesinde olan Onur Beach, iskeleye de yakın olması nedeniyle sık şekilde tercih edilen sahillerden biridir. Bu plajın denizi sığ olduğu için de bu plaj çocuklu aileler tarafından sık şekilde tercih edilmektedir. Denizi özellikle de yüzme bilmeyen, denizden korkan ve çocuğu olanlar için uygundur. 19.30’a kadar açık olan Onur Beach, şezlong ve şemsiye kiralamak için de ek bir ücret talep etmektedir. Sakin olması ve genellikle aileler tarafından tercih edilmesi nedeniyle tam dinlenmelik alan sunan Onur Beach, sessiz plajı ile ilgi çeken alanlardan biridir.

Hafta içi giriş (kişi başı): Ücretsiz

Hafta sonu giriş (kişi başı): Ücretsiz

11 yaş altı çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

Ek ücret gerektiren hizmetler: Şemsiye, şezlong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *