Yurt Dışına Çıkmadan Önce İndirmeniz Gereken seyahat Aplikasyonları

Yurt Dışına Çıkmadan Önce İndirmeniz Gereken Aplikasyonlar

Yurt dışı seyahatlerinizi daha konforlu bir hale getirmek ister misiniz? Yurt dışında hem işinizi kolaylaştıracak hem de keyifle gezmenizi sağlayacak bazı seyahat Aplikasyonları bulunuyor. Bu yazımızda da hem konaklama hem ulaşım hem de şehir içinde kullanabileceğiniz pek çok uygulamayı detaylıca tanıtıyoruz. Bu seyahat Aplikasyonları ile yurt dışı seyahatinizi daha uygun fiyatlara getirebilir veya daha konforlu bir seyahat yapabilirsiniz. Ve işte karşınızda yurt dışındayken telefonunuzda olması gereken seyahat Aplikasyonları!

Airbnb – Konaklama

Airbnb – Konaklama

Eğer gittiğiniz yerlerde otelde kalmak istemiyor, daha lokal bir konaklama seçeneği arıyorsanız Airbnb tam olarak size göre bir uygulama. Airbnb’de kişi ve işletmeler evlerini açtığı ve günlük, haftalık hatta aylık olarak kiraya veriyor. Dünyanın her yerinde Airbnb’yi kullanarak alternatif konaklama seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Airbnb her ne kadar kişilerin kendi evlerini kiraladığı bir platform olsa da tamamen güvenlidir. Oldukça büyük bir şirket olan Airbnb hem ev sahiplerinin hem de müşterilerin haklarını ve gizliliklerini özenle koruyor. Bu açıdan baktığınızda, gittiğiniz bir yerde rahatlıkla Airbnb üzerinden kiralama işlemi yapabilirsiniz.

Airbnb Nasıl Kullanılır?

Airbnb Nasıl Kullanılır Kayıt

Airbnb’nin kullanımı oldukça kolaydır. Airbnb üzerinden konaklamak için bir yer kiralamak istiyorsanız öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Maalesef ki Booking, Hotels gibi otel sitelerinde karşımıza çıkan “Sonra Ödeme/Otelde Öde” seçenekleri Airbnb’de yok. Bundan dolayı kredi veya banka kartınızın bilgilerini de profilinizi oluştururken girmeniz gerekiyor. Seçeceğiniz konaklama türünün ödemesini rezervasyon ile birlikte yapıyorsunuz.

Airbnb’de farklı türlerde konaklama çeşitleri bulunuyor. Yerin tamamını kiralayabileceğiniz gibi bir ev içerisinde özel oda kiralayabilirsiniz. Bunun yanı sıra odanızı başkalarıyla da paylaşabileceğiniz, görece daha uygun fiyatlı müşterek oda seçeneği de bulunuyor.

Gitmek istediğiniz şehrin ismini ve seyahat tarihlerini girdikten sonra kaç kişi kalacağınızı, yani misafir sayısını da girmeniz gerekiyor. Ardından karşınıza çıkan tercihlere bakarak kolay bir şekilde en uygun konaklama seçeneğini seçiyorsunuz. Konaklamanızı ve rezervasyonunuzu sağlama almak için, rezervasyon yapmadan önce ev sahibine mesaj atabilirsiniz. Ev sahibinin de o tarihlerde kiralama için uygun olduğunu teyit ettikten sonra onay göndermeniz gerekiyor. Bu sırada ödeme de yapıyorsunuz. İşte rezervasyon yapmak bu kadar kolay!

Peki Airbnb’den kiraladığınız eve nasıl giriyorsunuz?

Burada yaygın olan iki yöntem var. Birincisi, ev sahibi gelip size anahtarı teslim ediyor, pasaport numaralarınızı alıyor ve ev ile ilgili bilgiler veriyor. Diğer seçenek ise anahtarı genellikle apartmanda bulunan bir kilitli kutuya koyuyorlar ve seyahatiniz yaklaşınca size kutunun şifresini ve bilmeniz gereken bilgileri veriyorlar.

Zaman zaman hesabınıza tanınan kuponlar ile seyahatinizi daha uygun bir fiyata getirebiliyorsunuz. Eğer siz de seyahatlerinizde daha lokal yerlerde kalmak sitiyor ve otellerden sıkılıyorsanız Airbnb’yi deneyebilirsiniz.

Airbnb’de Nerede Kalınır?

Airbnb’de sadece normal evlerde konaklama seçeneği yok. Pek çok konseptte konaklama seçeneği sunuluyor. Bunlardan en popülerleri; ağaç evler, üçgen evler, tiny house’lar, dağ evleri ve özel tasarım olağanüstü evler bulunuyor. Dünyanın her bir noktasında bulabileceğiniz bu evler insanın seyahat isteğini artıracak kadar güzel. Hatta bazı evler gerçekten olağanüstü! Örneğin, küp evlerde kalabilir veya bir yel değirmeninde geceyi geçirebilirsiniz.

Seyahate çıkmadan önce Airbnb’den rezervasyon yaparak konaklamanızı son dakikaya bırakmamanızı öneririz.

Skyscanner – Ulaşım

Skyscanner – Ulaşım

Uygun fiyata uçuşun en popüler adresi Skyscanner uygulaması! Kullanımı oldukça kolay olan bu uygulama farklı havayollarının uçuşlarını size tek bir sayfada göstererek en ucuz uçuşu sunuyor. Farklı siteler üzerinden fiyat alan uygulama ile dünyanın her yerine bilet bulabiliyorsunuz.

Dünya’da en sık kullanılan uçak bulma uygulaması olan Skyscanner ile rastgele ucuz uçak bileti de bulabiliyorsunuz. Uygulama içerisinde bir şehirden “Her Yere” seçeneğini seçerek dünyanın pek çok noktasına en uygun uçuşları bulabilir ve bu şekilde çok uygun fiyatlara kolayca seyahat edebilirsiniz.

Skyscanner’ın listelediği sitelerin hepsi de gerçek ve güvenilir siteler olduğu için gönül rahatlığı ile uçak bileti alabilirsiniz. Aynı zamanda araba kiralamak istiyorsanız da Skyscanner üzerinden bu işlemi de kolay şekilde yapabilirsiniz. Dünya genelinde farklı araba kiralama şirketlerini listeleyerek en uygun ve avantajlı araba kiralama seçeneklerini sunuyor.

Maps. me – Harita

Maps. me – Harita

Bir çeşit ulaşım ve harita uygulaması olan maps.me özellikle gideceğiniz yerde internetiniz olmayacaksa işinize yarayacak bir uygulama. Yurt dışında internet kullanımı pahalı olduğu için zaman zaman şehir içinde ulaşım çok zor olabiliyor. Her ne kadar meydanlarda ve kafelerde ücretsiz Wi-Fi olsa bile hiç olmadık yerde haritaya ihtiyacınız olabiliyor. İşte böyle anlarda maps.me kurtarıcı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz yerin offline yani çevrimdışı haritasını indirdikten sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı olarak rahatlıkla kullanabileceğiniz harita üzerinde süpermarketler, oteller, kafe, restoran ve tren istasyonu gibi pek çok noktayı da bulabiliyorsunuz. Sorunsuz ve kolay bir şekilde çalışan maps.me uygulaması ile seyahatlerinizi internetiniz olmasa bile devam ettirebilirsiniz. Aynı zamanda gideceğiniz bir yere rota da alabildiğiniz için hangi ulaşım araçlarına binmeniz gerektiğini de öğrenebiliyorsunuz. Çevrimdışı haritalar yer kapladığı için indirmeden önce telefonunuzda yer olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

TripAdvisor – Şehir İçi Kullanım

TripAdvisor – Şehir İçi Kullanım

Gezinizi çok daha konforlu bir hale getirecek uygulama olan TripAdvisor hem gezilecek yerleri hem de mükemmel kafe ve restoranları size sunuyor. Özellikle gezginler tarafından sıklıkla tercih edilen bu uygulama yurt dışı seyahatlerinde hem daha iyi ve konforlu yerlere gitmenizi sağlıyor. Dünya genelinde gezginlerin tercih ettiği bir uygulama olduğu için yazılan yorum ve önerilerin pek çoğu organik.

Gezilecek yerler ve restoranların yanı sıra konaklama seçenekleri ve ulaşım seçeneklerini de bulabiliyorsunuz. Bunların yanı sıra gittiğiniz şehirlerde katılabileceğiniz tur ve aktiviteleri de sunuyor. Hatta bu tur ve aktivitelerin fiyatlarını da yine uygulama üzerinden görebiliyor ve satın alma gerçekleştirebiliyorsunuz.

Eğer gittiğiniz şehirlerde neler yapacağını tam olarak bilemiyorsanız veya lokal, çok turistik olmayan bir yer veya şehrin en iyi mekanını arıyorsanız TripAdvisor uygulamasını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Rome2Rio – Ulaşım

Rome2Rio – Ulaşım

Yurt dışında özellikle bilmediğiniz bir yerde ulaşım seçeneklerini bulmak zaman zaman zor olabiliyor. Bu yüzden Rome2Rio sizin en doğru ulaşım seçeneğini bulmanıza yardımcı oluyor. Özellikle şehirlerarası ulaşım için size hem en kısa hem de en ucuz rotayı sunuyor. Tren, otobüs, araba veya uçak gibi farklı ulaşım seçenekleri sunuyor. Örneğin, İtalya’da şehirler arası yolculuk yapacaksanız ama bilmiyorsanız en uygun ulaşım seçeneklerini Rome2Rio üzerinden kontrol edebilirsiniz. Pek çok ulaşım sitesinden verileri alan Rome2Rio sizi bilet alabileceğiniz sitelere de yönlendiriyor.

Genellikle şehirlerarası ulaşım seçenekleri için tercih edilen Rome2Rio’da sefer saatlerini de bulabiliyorsunuz. Bundan dolayı da ulaşım planlarınızı Rome2Rio üzerinden kontrol ederek daha kolay bir şekilde planlayabilirsiniz. Uygulama ücretsiz olduğu için de seyahate çıkmadan veya seyahatinizi planlarken indirmenizi öneririz.

Free WiFi Finder – İnternet Bulucu

Free WiFi Finder – İnternet Bulucu

Ve geldik gezginlerin en sevdiği uygulamaya: Free WiFi Finder! Yurt dışında internet kullanımı pahalı olduğu için pek çok gezgin ücretsiz internet aramaktadır. Genellikle konakladığınız yerlerde, kafelerde ve meydanlarda bulabileceğiniz ücretsiz WiFi seçeneklerini bulmak zaman zaman zor olabiliyor. Free WiFi Finder uygulaması ile çevrenizdeki ücretsiz WiFi ağlarını kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bu şekilde internetin olduğu bölgeye giderek ücretsiz bir şekilde internete bağlanabilirsiniz.

AroundMe – Şehir İçi Kullanım

AroundMe – Şehir İçi Kullanım

Gittiğiniz şehirde keyifle vakit geçirmek ve yeni yerler keşfetmek istiyorsanız AroundMe uygulamasını indirmenizi öneririz. Yakınınızdaki her şeyi gösterebilen AroundMe uygulaması ile süpermarketten ATM’e kadar pek çok mekan ve konumu bulabiliyorsunuz.

AroundMe uygulaması ile size en yakın konumdaki banka, ATM, taksi, eczane, otel, benzin istasyonu, hastane ve konser alanı gibi pek çok şeyi bulabiliyorsunuz. Bir şehirde çok vakit geçirecekseniz AroundMe uygulamasını gitmeden önce telefonunuza indirmeniz keyifli ve kolay vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

Couchsurfing – Konaklama

Couchsurfing – Konaklama

Ve geldik gezginlerin bayışarak kullandıgı Couchsurfing uygulamasına! (Couchsurfing covid’in gelmesiyle gezginlerden kayıt ücreti almaya başladı) Bir konaklama uygulaması olan Couchsurfing Airbnb veya Booking gibi değil. Çok cuzi bir Kayıt ücreti ödüyerek dünyanın herhangi bir noktasında konaklamanızı sağlayan bu uygulamada bir profil oluşturmanız gerekiyor. Tamamen sizi yansıtan ve gerçek olan bu profil ile referanslar toplayabiliyor ve gittiğiniz şehirlerde sizin gibi profili olan hostluk yapan kişilere konaklama isteği gönderebiliyorsunuz.

Couchsurfing’te hem host olabiliyorsunuz hem de gezgin. Couchsurfing’in ismi İngilizce’de kanepe anlamına gelen Couch’tan geliyor. Couchsurfing kişilerin birbirlerini ücretsiz şekilde ağırladığı, güven üzerine kurulu bir uygulama. İlk başta kulağa güvenli gelmese de dünyanın her noktasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Geniş bir misafirperverlik ağı olan Couchsurfing size lokal bir konaklama deneyimi sunuyor. Gittiğiniz şehrin lokal yani yerel insanları ile vakit geçirme, kültürü daha yakından tanıma fırsatı buluyorsunuz. Bununla birlikte seyahatlerin en büyük yükü olan konaklama masrafından da kurtuluyorsunuz. Tabii ki yine gideceğiniz hoşta küçük hediyeler götürmek tatlı bir seçenek olabilir. Uygulama üzerinden tanıştığınız, haberleştiğiniz kişilerde illa kalmanız gerekmiyor. Lokal kişilerle vakit geçirmek, bir şeyler içmek istiyorsanız da yine Couchsurfing’te hesabı olan kişilerle bu şekilde de görüşebiliyorsunuz.

Couchsurfing Ücreti : Aylık 2 dolar veya yıllık 15 dolar Bana göre gerçekten çok cuzi. Sonuçta Couchsurfing sayfasınında kendine göre giderler var.

Couchsurfing Nasıl Kullanılır?

Couchsurfing’i kullanmaya başlamak için öncelikle bir profil oluşturmanız gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken şey profilinizin tamamen gerçek ve doğru olması. Çünkü bu uygulama üzerinde kişiler birbirlerine güvenerek konaklama sağlıyor.

Peki tam olarak nasıl konaklama ayarlayabiliyorsunuz?

Profilinizi doldurduktan sonra gideceğiniz şehri ve gideceğiniz tarihleri yazarak arama yapmanız gerekiyor. Arama yaptığınızda gideceğiniz şehirdeki hostların listesi karşınıza çıkıyor. Genellikle hostların her birine yazmanız mümkün değil çünkü bir şehirde binlerce hatta yüz binlerde host olabiliyor. Arama kriterlerinizi belirleyerek rahat bir şekilde arama yapabilir ve size en uygun hostu bulabilirsiniz.

Peki host seçerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Öncelikle kalacağınız kişinin referansları olması güven ve deneyim açısından en rahatı. Bir hostun ne kadar çok referansı varsa o kadar fazla bu uygulamayı kullanmıştır. Referanslar host seçmenizde en belirleyici şeylerden biridir. Çünkü bu kişinin evinde kalanlar veya bu kişinin kaldığı evdeki hostlar genellikle birbirlerine olumlu veya olumsuz şekilde referans yazmaktadır. Kalacağınız kişinin özellikleri, misafirperverliği ve daha pek çok konuda referanslarında yazılanlara bakarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Aynı zamanda hostların sizi seçmesindeki en belirleyici şeylerden biri yine referanslar.

Eğer ilk defa Couchsurfing uygulamasını kullanacaksanız, Couchsurfing kullanan arkadaşlarınızdan sizin için Personal yani Kişisel Referans yazmalarını isteyin. Böylece profiliniz daha güven verici gözükecektir. Bu durum da konaklama talep ettiğiniz hostların sizi seçmesini kolaylaştıracaktır.

Arama yaptıktan sonra size uygun hostlara tek tek mesaj atarak konaklama talep etmeniz gerekiyor.

Sizi ve seyahatinizi anlatan kısa bir mesaj ile hostlara konaklama isteği atabiliyorsunuz. Hostların verebileceği üç cevap bulunuyor: Evet, Hayır ve Belki. Eğer host sizi onaylarsa sistem üzerinden de teklifinizi kabul ediyor. Seyahat tarihiniz yaklaştıkça konaklama ve ulaşım gibi detaylaır konuşuyorsunuz.

Couchsurfing’te Nasıl Kalınır?

Tamamen misafirperverliğe dayanan ücretsiz konaklama sunan Couchsurfing’te kalmadan önce bilmeniz gereken birkaç şey bulunuyor. Öncelikle tamamen gönüllülüğe dayanan bu uygulamada bazen çok lüks bir şekilde kalırken bazen de salonda bir kanepede yatabiliyorsunuz. Hostunuzu seçerken kalacağınız yeri genellikle profilinde görebilir veya sorabilirsiniz. Bundan dolayı Couchsurfing kullanırken beklentinizi çok da yüksek tutmamanızı öneririz.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise ev sahibinin kurallarına uymanız gerektiği.

Bazı evlerde evcil hayvanlardan veya başka sebeplerden dolayı özel kurallar olabiliyor. Burada ücretsiz şekilde konakladığınız için ev sahibinin ve evin kurallarına, geleneklerine dikkat etmek önemli. Tabii ki bunlar kesin şartlar değil fakat iyi bir referans için dikkat etmeniz gereken noktalar arasında bulunuyor.

Eğer konaklayacağınız yere gitmekten vazgeçtiyseniz önceden hostunuza bunu haber vermeniz gerekiyor.

Aksi taktirde hostunuzu zor durumda bırakabilirsiniz. Couchsurfing uygulaması güvene ve karşılıklı saygıya dayandığı için biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor. Couchsurfing’te olayın para olmadığını da yeniden hatırlatalım.

Cocuhsurfing’te Nasıl Host Olunur?

Couchsurfing’i hem gezgin hem de host olarak kullanabiliyorsunuz. Eğer siz de referanslarınızı artırmak ve evinizi dünya vatandaşlarına açmak istiyorsanız kolay bir şekilde host olabilirsiniz. Ev bilgilerinizi ve uygunluk durumunuzu girdikten sonra host profiliniz sistemde açılacaktır. Sonrasında size gelen mesajlara yanıt verebilir ve bu sayede gezginleri evinizde ağırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra ana sayfada bulunduğunuz il için açılmış seyahat ve konaklama taleplerini görerek siz de gezginlere host teklifi yapabilir, onları bu şekilde ağırlayabilirsiniz.

Host olmanız için ise ihtiyacınız olan tek şey evinizde ağırlayacağınız gezgine sunabileceğiniz bir kanepeniz, koltuğunuz veya yatağınız olması. Sonrasında gezginleri kolay bir şekilde evinizde ağırlayabilirsiniz.

HotelTonight – Konaklama

HotelTonight – Konaklama

Otellerden vazgeçemiyor ve sık sık bir yerlere seyahat ediyorsanız HotelTonight sizin için biçilmiş bir kaftan. Son dakika seyahatleri ve konaklamaları için geliştirilen HotelTonight uygulamasında o gece kalacağınız uygun otelleri bulabiliyorsunuz. Hatta bulduğunuz otellerin fiyatı son dakika olduğu için normalinden daha ucuz bir teklif ile sunuluyor.

Son dakika otel bulmak sizin için dert değilse Hilton, Ibis gibi çeşitli otellerde çok uygun fiyata kalabilirsiniz. Otellerin son dakikada iptal edilen veya boş kalan odalarını sundukları için çok iyi fırsatlarla da karşılaşmanız mümkün. Bu açıdan sizin için konaklama bir sorun değilse, önceden ayarlamanız gerekmiyorsa HotelTonight uygulaması ile lüks otellerde uygun fiyata kalabilirsiniz.

Google Translate – Çeviri

Google Translate – Çeviri

Evet bu bildiğimiz Google’ın çeviri uygulaması fakat çevrimdışı da çalışıyor. Google üzerinden değil de direkt uygulamayı indirerek kullandığınızda pek çok şeyi rahatlıkla çevirebilirsiniz. Aynı zamanda çevrimdışı çalışabiliyor. Böylece seyahatlerinizde internetiniz olmasa bile pek çok dilde çeviri yapabilir ve rahatlıkla iletişim kurabilirsiniz.

Google Translate uygulamasının bir diğer özelliği ise fotoğraftaki yazıları da anlık olarak çevirebilmesi. Örneğin, bir İtalyan restoranına gittiniz ve yazılan her şey İtalyanca. Hemen Google Translate uygulamasının kamerasını açıp anlık olarak menüde yazanları çevirebilir ve böylece yemeğinize karar verebilirsiniz. Dil problemi yaşamıyorsanız bile telefonunuzda durması gereken, hayat kurtarıcı bir uygulama.

Rail Planner – Ulaşım

Rail Planner – Ulaşım

Eğer Avrupa’da birkaç şehri veya ülkeyi kapsayan bir seyahat planlıyorsanız Rail Planner sizin hayat kurtarıcı seyahat Aplikasyonu olabilir. Avrupa’yı trenle dolaşmak ve Interrail yapmak istiyorsanız da zaten bu uygulamaya ihtiyacınız var. Avrupa’daki tüm trenleri gösteren bu uygulama doğru planlama yapmanıza yardımcı oluyor.

Tren sefer saatleri, fiyatları ve tren türlerini gösterdiği için ne zaman nereden, nasıl bir trene binebileceğinizi rahatlıkla planlayabiliyorsunuz. Hatta Interrail biletiniz varsa bazı trenler çok dolu olduğu için önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor. Rail Planner uygulaması da bineceğiniz trene kolay bir şekilde rezervasyon yapmanıza olanak sunuyor. Bunlarla birlikte hangi trenlerle nereye gidebileceğini, aktarma istasyonlarını ve hangi durakta saat kaçta duracağını da gösteriyor. Eğer Avrupa’da tren kullanmayı düşünüyorsanız muhakkak telefonunuzda olması gereken bir uygulama.

Sygic Travel – Ulaşım

Sygic Travel – Ulaşım

Çevrimdışı haritalar kadar önemli olan bir şey varsa o da çevrimdışı navigasyon uygulamasıdır. Sygic Travel internetiniz olmasa bile size navigasyon hizmeti veren bir uygulama. Hem de yön ve içinde yer alan harita online kullandığınızı aratmayacak cinsten. Gittiğiniz yerde sık sık araba kiralıyorsanız ve sokakları bilmiyorsanız telefonunuza kesinlikle Sygic Travel uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

Kullanmadan önce gideceğiniz şehrin çevrimdışı haritasını indirmeniz gerekiyor. Her şehrin veya bölgenin haritasının belirli bir ücreti var. Ücreti ödedikten sonra haritayı indirip ardından çevrimdışı şekilde rahatlıkla haritayı ve GPS’i kullanabiliyorsunuz. Tıpkı normal bir navigasyon gibi size yönlendirmeler veriyor.

27 thoughts on “Yurt Dışına Çıkmadan Önce İndirmeniz Gereken seyahat Aplikasyonları

  1. Bence bu listeye RENTALCARS ekliyebilirsiniz araba kiralamak isteyenler dünyanın heryerinden araba kiralıyabiliyorlar

  2. Benim Keşfettiğim En İyi Seyahat Uygulamaları ise
    Lonely Planet
    TripIt
    XE Currency
    FlightAware
    Currency Convertor
    LiveTrekker
    Triposo
    iFly
    Roadtrippers
    Roomer Travel
    Lounge Buddy
    Workfrom

    En İyi Konaklama Uygulamaları
    Trivago
    HostelWord
    Hotel Tonight
    Hostel Bookers

    En İyi Ulaşım Uygulamaları
    Seat Guru
    Uber
    GrabTaxi
    Eurail Rail Planner

    Uçak Bileti Uygulamaları
    Turna
    Momondo
    Kayak

  3. Bence Uber’i de ekleseydeniz daha iyi olurdu uber okadar çok kullanılıyorki özelliklede avrupa ülkelerinde hemde taksilerden daha ucuz.

  4. Couchsurfing gerçekten çok iyi ben bu uygulama sayesinde italya, ingiltere, isviçre ve bir çok avrupa ülkesi gezdim bazen host musait olmayabiliyor bu yuzden 2 gün otelde geçirmiştim ama %99’u ücretsiz kaldım hemde birçok arkadaş edindim!

    1. evet çok doğru bazen hostlar musait olamayınca yerde bulamıyabiliyorsunuz. birde yeni üyelikler biraz daha zorlanıyor sizin büyük ihtimalle çok yorumlarınız vardır hostlar tarafından. İyi gezmeler.

  5. Çok güzel faydalı bir yazı olmuş gerçekten ellerinize sağlık. Şehir içinde kullandıgım airbnb tarzında missafir.com önermek isterim

  6. Mükkemmel bir liste olmuş gerçekten. Kesinlikle yurtdışına çıkarken kullanılmazı gerekilen uygulamalar. Teşekkürler

  7. Çok detaylı ve ayrıntılı bir şekilde yazılmış ellerinize sağlık birde bu uygulamalar ücretsiz değilmi üyelik gerekiyormu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *