Saroz Körfezi’nin İncisi Erikli Plajları ve Koyları

Saroz Körfezi’nin İncisi Erikli Plajları ve Koyları

Kendini temizleyen sayılı yerlerden biri olan Erikli, tertemiz kumsalı ve masmavi denizleri ile ilgi çeken plajlardan biridir. Saroz Körfezi’nde yer alan Erikli, akvaryum olarak adlandırılan Saroz Körfezi’nin de en ünlü alanlarından biridir. Temizliği ve eşsiz doğası ile dikkat çeken Erikli, gelen ziyaretçilerin de memnun kalması için pek çok farklı olanağı içerisinde barındırmaktadır. İstanbul’a da yakın olan Erikli, tatil için kısa sürede gidilebilecek olan yakın mesafeli tatil yerlerinden biridir. Bu nedenle de İstanbul’da oturanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca günlük ve aylık şekilde ev kiralama olanağını, kamp yapma olanağını ve pansiyon seçeneklerini içerisinde barındıran Erikli; farklı zevklere ve bütçelere de hitap eden bir tatil alanı olduğundan dolayı son derece uygun fiyatlı şekilde tatil yapmaya da olanak sağlar.

Erikli’ye Nasıl Gidilir?

Kendi özel aracınızla ya da şehirlerarası otobüsler ile Saroz Körfezi’nin incisi Erikli’ye ulaşmanız mümkündür. İstanbul’dan gidileceği zaman Saroz Körfezi ile İstanbul arası ortalama 260 kilometre mesafeye sahiptir. İstanbul’dan Erikli’ye ise yaklaşık 2 saat 30 dakikada ulaşmak mümkündür. Elbette İstanbul’un farklı noktalarından özel aracınız ile yola çıktığınız durumda bu sürenin uzaması da mümkün olabilmektedir. İstanbul’dan yola çıkıldığında Güneşli gişelerinden geçerek Trakya otoyoluna bağlanmanız ve Kınalı çıkışına kadar giderek Tekirdağ’a varmanız mümkündür. Keşan üzerinden Gelibolu’ya dönüldüğü zaman ise Erikli ve Enez sapakları karşınıza çıkacaktır. Bu yoldan Erikli sapağı takip edildiğinde doğa ile iç içe bir yol gidilir ve 34 kilometre sonrasında Erikli’ye varmak mümkün olabilir. Kendi aracınız ile gittiğinizde bu bölgelerde konaklayabilir, Erikli’ye varmadan önce Tekirdağ’daki nefsi yiyecekleri de tadıp bu bölgeyi de gezmeniz mümkün olabilir. Ayrıca yol üzerindeki köylerde de nefis köy kahvaltıları yapmanız söz konusu olabilmektedir.

Şehirlerarası otobüsler ile de Erikli’ye gitmeniz mümkündür. Keşan’a gelen bu şehirlerarası otobüsler sonrasında köylere ve küçük beldelere giden servis benzeri araçlar ile ulaşım sağlamanıza olanak tanır. Bu araçlar yine otogardan kalkıp Saroz Körfezi’nde yer alan sahillere ulaşmanız yardımcı olabilmektedir.

İzmir ile arasında 823 kilometre, Bursa ile 500 kilometre, Balıkesir ile 646 kilometre, Ankara ile 711 kilometre mesafesi bulunan bu huzurlu bölgeye ulaşım sağlamak için farklı şehirlerden otobüse binmeniz ya da uçak yolu ile İstanbul’a veya Tekirdağ’a ulaşarak buradan otobüsle devam etmeniz mümkündür. Uzak şehirlerden gelirken otobüs fiyatları ile uçak fiyatları karşılaştırılarak uygun bir ulaşım sağlanabilecektir.

Erikli Plajları ve Koyları

Çok sevilen Saroz Körfezi’nin incisi olarak bilinen Erikli; doğa ile iç içe olan nefis görünümü nedeniyle sakin ve huzurlu bir tatil olanağını içerisinde barındırır. Kamp yapmak ve uygun fiyatlı şekilde konaklamak için de olanaklı olan bu bölge; sade pansiyon ve evlerden lüks otellere kadar pek çok farklı konaklama seçeneğini içerir. Bu sayede bütçenize uygun olacak şekilde konaklayarak keyifli şekilde tatilinizi geçirmeniz söz konusu olur. Erikli’nin en sevilen plajları ise şunlardır:

1.     Erikli Halk Plajı

Erikli Halk Plajı

Erikli köyünün merkezine 2,5 kilometre mesafede yer alan Erikli Halk Plajı, 3 kilometrelik bir kumsala sahiptir ve geniş bir plaj olan bu bölgede kendi sandalyeniz ile herhangi bir ücret ödemeden denize girmeniz mümkün olabilmektedir. Ayrıca dilerseniz bu kumsalda şezlong ve şemsiye kiralayarak rahat bir gün de geçirebilirsiniz. Temiz denizinden sakin ve temiz kumsalına kadar her bir detayı sizi büyüleyecek olan Erikli Halk Plajı, özellikle de hafta sonlarında kalabalık olması ile bilinmektedir. Bu nedenle de hafta içi bu plaja gelerek sakin şekilde tatilinizi geçirebilir, hafta sonunda ise farklı plajlarda sakin ve yine güzel bir plajda gününüzü değerlendirebilirsiniz.

Çay bahçesi, kafe ve restoranları olan bu plajda isterseniz yemek yiyebilir, içeceğinizi yudumlayabilir, çay bahçesinde aileniz ile sakin ve rahatlatıcı bir gün geçirebilirsiniz. Denize girmeseniz dahi bu plajdaki çay bahçesinde güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Dilerseniz denize girmek için geldiğiniz bu plajda yer alan çay bahçesinde yemek yiyip güneşten korunarak çayınızı ve kahvenizi içebilir, sonrasında ise yine denizin keyfinizi sürebilirsiniz.

2.     Mecidiye Sahili

Mecidiye Sahili

Yazlık ve pansiyonların az olduğu bölgede yer alan Mecidiye Sahili, Erikli Halk Plajı’nın devamında yer alır. Erikli Halk Plajı kalabalık olduğu zaman siz de Mecidiye Sahili’nde kafanızı dinleyerek sakin bir gün geçirebilirsiniz. Genellikle daha sessiz ve sakin olan Mecidiye Sahili, yakınında yemek yiyebileceğiniz bir alan olmaması nedeniyle size zorluk yaşatabilir ancak yanınızda yiyeceğinizi getirirseniz ya da kendi özel aracınız ile gelip yemek yemeye giderseniz bu da bir problem olmayacaktır. Ayrıca dilerseniz su, içecek ve basit yiyecekleri temin edebileceğiniz bakkal ve marketleri de çevresinde barındıran bu plajda basit ve uygun fiyatları yiyecekleri de tüketmeniz mümkündür.

3.     İtalyan Koyu

Mecidiye Sahili’nden yaklaşık 5 kilometre kadar uzakta yer alan İtalyan Plajı, Kale Koyu olarak da bilinmektedir. Tamamen kumluk bir sahile ve denize sahip olan İtalyan Koyu’nun adını bölgenin halkı genellikle Kale Koyu olarak bilmektedir. Bu nedenle de nasıl gideceğinizi sorarken Kale Koyu derseniz daha iyi cevaplar almanız mümkündür. Yakınında restoran, kafe ya da bakkal ve benzeri alışveriş alanları yer almadığı için İtalyan Koyu’nda yiyecekle ilgili problem yaşamanız mümkündür. Bu nedenle de buraya geleceğiniz zaman yanınızda yiyecek getirmeniz, sandviç ve benzeri pratik yemekleri taşımanız en doğrusu olacaktır. Ayrıca aracınız ile geliyorsanız mutlaka şemsiye, şezlong ve buz çantası getirmeniz rahat ve keyifli bir gün geçirmek adına da yardımcı olabilecektir.

4.     Uzunkum Plajı

Bir miktar yosunlu olan Uzunkum Plajı, İtalyan Plajı’nın bir miktar ilerisinde yer alır ve aralarında çok kısa bir mesafe olduğunu söylemek mümkündür ancak Uzunkum Plajı genellikle gelen ziyaretçiler tarafından yosunları nedeniyle pek tavsiye edilmemektedir. Yine de güneşlenmek ve serinlemek için denize girmek isterseniz Uzunkum Plajı berrak denizi ile sizlere keyifli bir gün yaşatabilir. Giriş ücreti kişi başı 15 TL olan bu plajda şezlong için 15 TL ve şemsiye için 10 TL ek ücret talep edilmektedir. Diğer sahillerde ise kendi şezlongunuzu ve şemsiyenizi getirmeniz herhangi bir problem yaratmamaktadır. Ayrıca Uzunkum Plajı’nın işletmesi dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesine de karşı olduğu için işletmede yer alan yiyecek ve içeceklerden satın alarak gününüzü geçirmeniz gerekebilir. Bundan dolayı Uzunkum Plajı daha maliyetli olabileceğinden bu plajın masraflarını da aklınızda bulundurarak bu işletmeyi tercih edin.

5.     Derindere/Sait Faik Abasıyanık Koyu

Derindere ya da Sait Faik Abasıyanık Koyu olarak bilinen bu koy, taşlık bir plaja sahip olsa da eşsiz berraklıkta bir akvaryum deniz sunar. Ulaşımı zor olsa dahi özel aracınızla yola çıktıysanız ve doğal güzelliği bozulmamış bir alanda kamp yapmak ya da bu alanda denize girmek istiyorsanız Sait Faik Abasıyanık Koyu tam size göredir. İşletmesi olmayan, sakin ve sessiz olan, uzak olduğu için genellikle sık şekilde tercih edilmeyen ve bundan dolayı da kalabalık ile kalabalığın getirdiği çöp ve sesten uzak olan bu koy, kafanızı dinleyerek rahat ve sakin bir tatil yapmanız için çok uygun olacaktır. Özel aracınızla buraya gelmeniz ne kadar zor olsa da sakin ve sessiz doğallığı ile bu koy sizi mutlu edecektir.

6.     Danışment Tabiat Parkı

Danışment Tabiat Parkı ya da Danışment Orman Kampı olarak bilinen doğa ile iç içe olan bu alanda dilerseniz denize girebilir, kamp yapabilir, belirlenen alanlarda mangal bile yakabilirsiniz. İçeride yüksek fiyatlı olmasına rağmen market, manav, bakkal ve benzer pek çok işletmeyi bulmanız da mümkün. Yine de yiyeceklerinizi ve ihtiyaçlarınızı yanınızda getirirseniz bu sorun ile de karşılaşmanız pek mümkün olmayacaktır. Çöp toplama günü haftada sadece bir gün olduğu için burada çöplerle sık şekilde karşılaşmak mümkündür. Bu nedenle de çöplerin toplanmamış olduğu birkaç günden sonra bu parka giderseniz koku sizi yorabilir ve gününüzü zehir edebilir.

Ayrıca giriş ücreti 28 TL olan bu park her ne kadar doğal güzelliği nefes kesen bir eşsizlikte olsa da çöp dolu ve pahalı olduğu için pek çok kişinin tercih etmekten kaçındığı bir alandır. Yine de çöplerin toplandığı günden sonraki gün giderseniz temiz, sakin, sessiz, doğa ile iç içe bir alanda kamp yapmanız ve yine temiz bir yerden akvaryum gibi bir denize girmeniz mümkün olabilecektir.

  • Araba ile Giriş ücreti: 90TL
  • Kendi Çadırınız ile 40 Tl Kiralarsanız Çadır 60TL
  • Aylık Kalırsanız 2000 TL (Araba İle)
  • Denize Sıfır

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *