Büyükada Plajları ve Giriş Ücretleri

Büyükada Plajları ve Giriş Ücretleri Yörükali Plajı

İstanbul’da yaşayanların kimi zaman yalnızca vapura binerek dahi kolaylıkla gidebileceği Büyükada, oldukça güzel ve bir o kadar da göz kamaştırıcı plajları ile gelen misafirlerini ağırlamak için her yaz güzelliğine güzellik katmaya devam ediyor. Farklı plajlar ise ücretli şekilde temiz deniz ve temizlenmiş kum olanağından duş ve benzeri imkanlara kadar farklı pek çok olanak sunduğu için Büyükada’da denize girmek de farklı maliyetlere gelebiliyor. Bu nedenle de Büyükada’da plajlara gidecekseniz giriş ücretlerini bilerek gitmeniz ve hangi olanakları sunduğu önceden öğrenerek hareket etmeniz aslında daha keyifli bir deniz tatili geçirmeniz için sizlere öncülük edebilir.

Şahsen kendim büyükadayı didik didik edip Çok ayrıntılı bir Büyükada Gezi Rehberi Yazısını ortaya çıkarttım okumadan geçmeyin derim 🙂

Büyükada’ya Nasıl Gidilir?

Büyükada’ya Anadolu ve Avrupa yakalarından birer vapurla gitmek mümkündür. Anadolu Yakası’nda Bostancı ve Kadıköy’den, Avrupa Yakası’nda ise Beşiktaş ve Kabataş’tan kalkan vapurlar sayesinde kısa süre içerisinde Büyükada’ya ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Özellikle de sıcak yaz aylarında İstanbul içerisinde kendinize serinleyecek bir yer arıyorsanız mutlaka Büyükada’nın eşsiz güzellikteki plajlarını keşfedin ve İstanbul’un boğucu stresinden biraz olsun kurtularak muhteşem Büyükada’da kendinizi Miamilerde tatile çıkmışsınız gibi hissedin.

Büyükada Plajlarının Giriş Ücretleri Ne Kadar?

Farklı pek çok plaj Büyükada’da yer aldığı için ücretlerinin de farklı olanaklar sunuyor olmasına göre değişiklik gösterdiğini söylemek mümkündür. Bu nedenle de Büyükada plajlarının her biri için farklı fiyatlandırma yöntemlerinin olması aslında şaşırılacak bir durum değildir çünkü kimisi temizliğe ve konfora son derece önem verirken kimisi sadece eşyaların güvende olabileceği ancak düzenli şekilde de denizinin ve kumsalının temizlenmediği bir ortam sunuyor olabilir. Bu tip durumlarda da ücretlendirme büyük ölçüde değişebilecektir.

1.     Viranbağ Plajı – ₺

Büyükada’da yer alan uygun fiyatlı ve sakin plajlardan biri olan Viranbağ Plajı, kafeterya ve restoran hizmeti sunması nedeniyle ailelerin rahatlıkla gidebileceği alanlardan biridir ve kadın ile erkek karışık olacak şekilde bu plajda bulunabilir. Çeşitli kumsallar ve plajlar ise bu tip ayrımlara özen gösterebilmektedir. Viranbağ Plajı’nda ayrıca duş, şezlong, soyunma kabini ve tuvalet hizmetleri de yer aldığı için diğer pek çok plajdan daha uygun fiyatlı şekilde günübirlik bir deniz tatili gerçekleştirebilmek mümkün hale gelmektedir. Taş ve çakıldan oluşan bir deniz zeminine sahip olması nedeniyle çocukları zorlayabilecek olan denizi ayrıca iskeleye sahiptir.

Hafta içi ve hafta sonu giriş (kişi başı): 50₺

Ücretlere dahil olan hizmetler: Şemsiye, şezlong, duş, tuvalet, giyinme kabini

2.     Naki Bey Plajı  – ₺₺

“Damsız girilmez.” Kuralından dolayı özellikle çocuklu ailelerin ya da çiftlerin tercih ettiği Naki Bey Plajı; yıllardan beri düzgün ve sakin kimliğini hiç bozmayan, her geçen gün hizmet kalitesini de arttıran bir yapıya sahiptir. Bu nedenle de Naki Bey Plajı Büyükada’da tercih edilebilecek olan en sakin, uygun ve temiz aile plajları arasında yer almaktadır. Giriş ücretleri ve bu ücretlerin içerisinde dahil olanlar ise şu şekildedir:

Hafta içi giriş (kişi başı): 70₺

Hafta sonu giriş (kişi başı): 85₺

7 – 12 yaş arası çocuklar için giriş (kişi başı): 25₺

Ücretlere dahil olan hizmetler: Şemsiye, şezlong, sehpa, duş, tuvalet, giyinme kabini

3.    Aya Nikola Plajı – ₺₺

Özellikle de sığ olan suyu sayesinde yüzme bilmeyenler ya da çok az yüzme bilen ve sudan korkanlar için ideal bir plaj olan Aya Nikola Plajı, en sakin plajlardan biridir ve Büyükada’da kafa dinleyip aynı zamanda denizin tadını çıkarmanız için en ideal olan yerler arasında yer alır. Büyükada’nın en az dalga alan sahillerinden biri olan Aya Nikola, özellikle de çocuklu ailelerin tercih edebileceği ya da pek yüzme bilmeyen veya sudan korkanların gelebileceği plajlardan biridir. Burada şemsiye ve şezlong için girişe ek olarak belirli ücretler de alınmaktadır. Her bir şemsiye ve şezlong için ek olarak 20₺ ödenmesi talep edilir.

Hafta içi giriş (kişi başı): 70₺

Hafta sonu giriş (kişi başı): 85₺

4.     Prenses Koyu Plajı – ₺₺₺

Sınırlı sayıda kapasiteye sahip olan bu koya randevulu şekilde gitmek gerekir. Toplam 350 kişi kapasitesi olan Prenses Koyu Plajı, yemek ve konaklama hizmetleri de sunan bir alandır. Çarşıdaki iskelenin hemen yanından plaja düzenlenen ücretsiz seferler sayesinde hiç yol gitmeden ücretsiz şekilde yer ayırtmış olduğunuz plaja gidebilir, eğlencenin keyfine varabilirsiniz. Ayrıca eğer bisiklete binip plaja o şekilde varmak isterseniz o zaman Aşıklar Yolu’nu takip etmeniz gerekmektedir.

Hafta içi giriş (kişi başı): 80₺

Hafta sonu giriş (kişi başı): 100₺

Ücretlere dahil olan hizmetler: Şemsiye, şezlong, sehpa, duş, tuvalet, emanet dolabı

5.     Yörükali Plajı – ₺₺₺

Büyükada Plajları ve Giriş Ücretleri Yörükali Plajı
Büyükada Plajları ve Giriş Ücretleri Yörükali Plajı

Konaklama ve motel* hizmeti sunan, Büyükada’daki beach kültürünü yaşatan yerlerden birisi olan Yörükali Plajı, çocuklar için oyun alanına sahip olan bir plajdır ve bu nedenle de aileler sıklıkla Yörükali Plajı’nı tercih etmektedir. Çocuklar için ayrıca bir oyun alanına sahip olması nedeniyle aileler rahat şekilde denizin ve güneşin keyfini çıkarabilmekte, çocukların hem gürültüsünden hem de sesinden dolayı kimse rahatsız olmamaktadır.

Hafta içi ve cumartesi giriş (kişi başı): 80₺

Pazar ve bayram günleri giriş (kişi başı): 100₺

Ücretlere dahil olan hizmetler: Şemsiye, şezlong

*Motelde konaklayanlar için plaj ücretsizdir.

6.     Kumsal Aile Plajı – ₺₺₺

Ailecek gidecek olanlar için sakin ve aileye uygun bir alan sunan Kumsal Aile Plajı, adından da anlaşılacağı üzere bir aile plajıdır ve bu nedenle de aileler için dinlenebilecekleri, sakin şekilde denizlerine girip eğlenebilecekleri bir alan sunmaktadır.

Hafta içi giriş (kişi başı): 80₺

Hafta sonu giriş (kişi başı): 100₺

7 – 12 yaş arası çocuklar için giriş (kişi başı): 25₺

Ücretlere dahil olan hizmetler: Şemsiye, şezlong

7.     Eskibağ Plajı – ₺₺₺

Eskibağ Butik Oteli’nin işlettiği özel bir plaj olan Eskibağ Plajı, 150 kişilik kapasitesi olan bir plajdır ve büyük bir restorana sahiptir. Bu restoranda istenilirse düğün, parti ve benzeri farklı organizasyonlar da gerçekleştirilebilmektedir. Buraya gelmek için yürüyerek 50, bisikletle 20 dakikalık bir yol gelmek gerekir. Ayrıca iskeleden kalkan motorlar ile de bu plaja kolay şekilde ulaşım sağlamak mümkündür.

Hafta içi giriş (kişi başı): 80₺

Hafta sonu giriş (kişi başı): 100₺

8.     Halik Koyu Plajı – ₺₺₺

450 kişilik kapasiteye sahip olan Halik Koyu Plajı, Büyükada’nın en büyük plajı olma özelliğini taşır ve bu nedenle de çok fazla kişiyi plajında ağırlayabilmektedir. Özellikle de sessizlik ve sakinlik isteyenler için uygun olan bu plaj, her ne kadar kalabalık olsa dahi asla rahatsız olmayacağınız ve sesten ya da kalabalıktan etkilenmeyeceğiniz bir ortam sunar. Taşlık zeminde olan bu plajda ailelerin, çiftlerin ve arkadaş gruplarının rahat şekilde vakit geçirmesi mümkündür. İskeleden kalkan motor ile bu plaja ulaşmak mümkündür ve bu plaja ulaşmak yürüyerek 50 dakika, bisiklet ile de ortalama 20 dakika kadar sürecektir.

Hafta içi giriş (kişi başı): 80₺

Hafta sonu giriş (kişi başı): 100₺

9.     Büyükada Loc’ada – ₺₺₺

Gündüzleri 10.00 ile 17.00 arasında plaj olarak hizmet vermekte olan Büyükada Loc’ada, bu saatten sonra meyhane olarak hizmet veriyor. Küçük bir beach alanına sahip olan Büyükada Loc’ada, verilen giriş ücretine bir adet alkolsüz soft içecek dahil ediyor ve 0 – 6 yaş arası çocuklar için ücret talep etmezken 7 yaş ve üzeri çocuklar için tam ücret talep ediyor.

Hafta içi ve hafta sonu giriş (kişi başı): 200₺

0 – 6 yaş arası çocuklar için giriş (kişi başı): Ücretsiz

7+ yaş çocuklar için giriş (kişi başı): 100₺-200₺

Ücretlere dahil olan hizmetler: Şemsiye, şezlong, sehpa, tuvalet, alkolsüz (soft) içecek

3 thoughts on “Büyükada Plajları ve Giriş Ücretleri

  1. BLUE BEACH BÜYÜKADAYI EKLEMEMİŞSİNİZ AMA YORUMU YAPIYIM DEDİM

    haftaiçi 70TL ödüyerek giriş yaptım. Aynı internette ne görüyorsanız olduğu gibi çok sessiz bir yer. kafa dinlemek istiyorsanız bu yer size göre diyebilirim.

    Şarkılara gelince hep ayni sarkilar caliyor

    Deniz nasıl derseniz birazcık kirliydi ama biraz ilerleyip açılırsanız deniz daha temiz oluyor

    Yeme & İçme konusuna gelince İnanılmaz pahalı biraz bindirmişler! karton bardakta küçük çay 4 tl heleki yiyecek ve içecekler siz benim için pahalı biraz diyorsanız ona göre gidin

  2. Nakibey Plajının Kalitesi bozulmuş damsız içeriye kesinlikle girilmez deniyor ama kırolar parayı verip içeri girmişler aç gibi kızları rotgenliyorlar.

    Dışardan yemek getirmek içeride yemek yasak diye söylendi millet çiğköfte partisi veriyor
    Şampuan kullanmak yasaktır deniyor göz göre göre güvenliğin önünde köpürte köpürte duş alınıyor!

  3. Halik koyu plajinin Denizli inanilmaz bir sekilde yosun ile dolu pislik içinde ! Gitmenizi hiç önermem
    Plaja girmek için 80 tl ödedim Ordaki çalisanlarin sürekli basimda durup birsey istermesiniz demelerinden erken cikmak zorunda kaldim birdaha asla!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *