Icerikler
Kapı komşumuz olan Sofya hem arabayla, hem otobüsle, hem trenle hem de uçak ile gidilebilecek bir ülke. Hal böyle olunca Türkiye’den Sofya’ya gitmek için pek çok sebebimiz oluyor. Hazırsanız bir hafta sonu seyahatine bile sığdırabileceğiniz şehre bir göz atalım. İşte karşınızda Sofya gezi rehberi!
Sofya’ya Ulaşım
Öncelikle şunu söylemeliyiz ki Sofya’ya ulaşım için her bütçeye uygun bir çözüm bulunuyor. Özellikle İstanbul veya daha batısındaysanız (Edirne, Tekirdağ) otobüs, tren, araba ve uçak ile çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Sofya’ya uçak ile ulaşım vakti olmayanlar için oldukça ideal bir tercih olabilir. Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı üzerinden uçuşlar bulunuyor.
Sofya’ya kendi arabanız ile de İstanbul’dan 6 ile 7 saat arasında gidebilirsiniz. Eğer arabanız ile seyahat edecekseniz yurtdışı seyahatiniz için arabanıza da özel sigorta yaptırmanız gerekiyor. Aynı zamanda Bulgaristan sınırını geçer geçmez Bulgaristan otobanlarında kullanmak için bizdeki HGS gibi kart almanız gerekiyor. Eğer Bulgaristan üzerinden bir Balkanlar turu yapmayı hedefliyor veya daha fazla noktayı gezmek istiyorsanız değerlendirebilirsiniz.
En ucuz ve en kolay yöntemlerden biri ise Sofya’ya otobüs ile ulaşım. Otobüsler İstanbul’da Aksaray ve Esenler’den kalkıyor. Neredeyse her saat başı Sofya’ya otobüs bulunuyor. Otobüs fiyatları ise 300 ile 400 TL arasında. Otobüsün eksi yönü yemek ve sınır kapısında bekleme. Gittiğiniz saate ve biraz da şansınıza göre sınır kapısında hiç beklemeden hızlıca geçebilir veya önünüzdeki otobüsü veya otobüsteki yolcuları beklemek zorunda kalabilirsiniz. Vaktiniz bolsa ve ucuz şekilde Sofya’ya gitmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir yöntem.
Son seçenek ise Sofya’ya tren ile seyahat! Pandemiden dolayı kapalı olduğu için biz tren ile seyahat etmedik ama açık olsa kesinlikle tercih edeceğimiz ilk şey olurdu. İstanbul Halkalı Garı’ndan kalkan Sofya Ekspresi ortalama olarak 10 saat sürüyor. Kuşetli ve yataklı olmak üzere 2 çeşit vagon tipi var. Bilet fiyatları ise 27 Euro’dan başlıyor ve 62 Euro’ya kadar gidiyor. Vaktiniz bolsa ve tren keyfi yapmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz.
En uygun fiyata uçak bileti nasıl alınır yazımızıda okumadan geçmeyin derim.
Sofya Vize İstiyor mu?
Evet, Bulgaristan için önemli bir konu var: Vize! Bulgaristan’a Schengen vizesi ile girebileceğiniz gibi sadece Bulgaristan’dan da vize alabiliyorsunuz. Ama direkt Bulgaristan’dan vize aldığınızda bu vize Schengen olmuyor, bu yüzden de diğer Schengen ülkelerinde de kullanamıyorsunuz.
Bu noktada size tavsiyemiz başka bir ülkeye daha seyahat edecekseniz o ülke üzerinden Schengen vizesine başvurmanız. Ardından Bulgaristan seyahatinizi göstererek bu şekilde Bulgaristan’a girebilirsiniz.
Yeşil pasaportunuz varsa Bulgaristan’a vizesiz şekilde girebilirsiniz.
Sofya’ya Ne Zaman Gidilmeli?
Sofya her mevsimde ayrı güzel bir şehir. Bundan dolayı Sofya’ya ne zaman gidilir sorusu için net bir cevabımız maalesef yok ama eğer Sofya’ya kadar gitmişken kayak yapmak istiyorsanız kesinlikle kışın gitmelisiniz. Sofya kış aylarında karlı ve sisli olabiliyor, buna dikkat etmekte fayda var.
Sofya’yı rahat şekilde gezmek ve üşümek istemiyorsanız ilkbahar ve yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Genellikle yaz aylarında Sofya’da sıcaklık 22-25 derece arasında oluyor. Eğer yazın Sofya’ya giderseniz parkların tadını daha rahat çıkarabilirsiniz.
Sofya Para Birimi
Bulgaristan’ın resmi para birimi Bulgar Levası’dır. Bundan dolayı Sofya’da Bulgar Levası kullanmanız gerekmektedir. Euro ve doların yanı sıra Türk Lirası getirerek de bunu Bulgar Levası’na çevirebilirsiniz ama fazla kesinti olabilir. Bundan dolayı döviz ile ülkeye giriş yapıp onu bozdurmanız daha doğru bir seçim olacaktır.
Bulgaristan genelinde neredeyse her noktada kredi kartı geçtiği için, nakit para taşımadan da pek çok noktada alışveriş yapabilir, konaklayabilir ve yemek yiyebilirsiniz.
Sofya’da Gezilecek Yerler
Sofya hem kültürü hem de şehir yapısı ile oldukça ilginç bir şehir. Sofya’da gezilecek yerler saymakla bitmese de biz en önemli noktaları odağımıza aldık. Sofya’da gezilecek yerler arasında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan noktalar da bulunuyor. Hazırsanız keyifli ve bavul hazırlamak isteyeceğiniz Sofya gezi rehberi için kemerlerimizi bağlayalım ve başlayalım!
Sveta Petka Kilisesi
Sofya gezilecek yerler listesinin en popüler noktası Sveta Petka Kilisesi’dir. Tarihi 11.yüzyıla dayanan bu küçük Ortodoks kilisesi gerçekten bambaşka bir yapı ve enerjiye sahip. Metro çıkışında karşınıza çıkan bu minik ve eski kilise sizi ilk anda büyülüyor.
Sofya’nın en ünlü caddelerinden biri olan Vitosha Caddesi’nin bitiminde yer alan bu kilise tarihten bize kalmış değerli bir nokta olarak konumlanıyor.
Banyabaşı Camii
Sveta Petka Kilisesi’nin hemen karşısında yer alan Banyabaşı Camii Sofya’daki en önemli Osmanlı eserlerinden biri. Mimar Sinan’ın en önemli eserlerinden biri olan Banyabaşı Camii 1566 yılında yapılmış.
Bulgaristan’da ve Balkanlar bölgesinde bulunan en eski camilerden biri olan Banyabaşı Camii aktif olarak kullanılıyor. Cuma namazlarının kılındığı cami şehrin göbeğinde bulunuyor. Bundan dolayı Sofya gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Central Market Hall
İçerisinde pek çok dükkan bulunan Central Market Hall Banyabaşı Camii karşısında yer alıyor. Yemek yemek ve alışveirş yapmak için lokal bir durak olan bu market içerisinde Bulgar mutfağına ait pek çok lezzeti keşfedebilirsiniz.
Alan içerisinde bulunan analog saat ise oldukça büyüleyici. Hafta sonları genellikle pek çok dükkan kapalı olduğundan vaktiniz var ise hafta içi gitmenizi tavsiye ederiz.
Vitosha Caddesi
Her şehrin İstiklal Caddesi’ne benzettiğimiz bir caddesi vardır. Vitosha Caddesi de Bulgaristan’ın en işlek, İstiklal Caddesi diyebileceğimiz noktası. Trafiğe kapalı olan bu caddede kafelerden mağazalara kadar pek çok seçenek bulunuyor. Bunun yanı sıra cadde boyunca size tarihi yapılar ve binalar eşlik ediyor.
Vitosha Caddesi’nin sonunda Sofya’nın ve Bulgaristan’ın en önemli dağlarından biri olan Vitosha Dağı’nı da görebiliyorsunuz. Özellikle kış ayında gittiyseniz kar ile kaplı bu dağ oldukça hoş bir görüntü ile sizi karşılıyor. Zaten caddenin ismi de bu manzaradan geliyor. Şehrin en işlek caddesini kesinlikle keşfetmeniz gerekiyor.
Aziz Nedelya Kilisesi
Vitoşa Caddesi’nin girişinde bulunan Aziz Nedelya Kilisesi’nin içi oldukça göz alıcı. Sofya gezi rehberinde önemli bir yerde konumlanan kilise Sveta Nedelya Meydanı’nda bulunuyor. 1867 yılında inşa edilen kilise ilk başta tamamen ahşaptan yapılmış. Ardından yıkılan ve tekrar inşa edilen Aziz Nedelya Kilisesi’nin temelleri taştan. Kilisenin içerisinde yer alan süslemeler ve resimler gerçekten büyüleyici.
Kilise 1925 yılında Bulgaristan çarına bombalı saldırı düzenlendiğinde hasar görmüş. Saldırıdan sonra 1950’de restore edilen kilise görülmesi gerekenler arasında yer alıyor.
St. George Kilisesi
Tarihi 4.yüzyıla kadar dayanan binalar arasında kalmış St. George Kilisesi Sofya’nın en eski yapılarından biri.
St. George Kilisesi ilk olarak Roma döneminde hamam olarak inşa edilmiş, ardından Bizans döneminde kilise olarak kullanılmaya başlanmış. Osmanlı döneminde ise cami olarak kullanılırken yapı içerisinde bulunan fresklerin üstleri kapatılmış. 20.yüzyılda fresklerin üstleri temizlenerek tekrar ortaya çıkarılmış. St. George Kilisesi Sofya’da gezilecek yerler listesinin başında geliyor.
Ivan Vazov Ulusal Tiyatrosu
Şehir Parkı’nın içerisinde konumlanan Ivan Vazov Tiyatrosu Bulgaristan’da gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Göz alıcı mimarisi ile insanı büyüleyen Ivan Vazov Ulusal Tiyatrosu 1907 yılında yapılmış.
Aktif olarak seyirci kabul eden Ivan Vazov Tiyatrosu’nda bir oyun izlemek oldukça keyifli olabilir. Bundan dolayı Sofya seyahati öncesinde internet sitesi üzerinden oyunlara bakıp bilet almakta fayda var.
Şehir Parkı
Çocuğundan yaşlısına kadar pek çok kişinin vakit geçirdiği Şehir Parkı girer girmez insanın içini huzur ile dolduruyor. Oldukça geniş bir alana yayılan bu park isminden de anlaşılacağı üzere tam da şehrin merkezinde.
Sofya’da yer alan parklar arasında en eskisi olan Şehir Parkı 1872 yılından beri var. Parkın içerisinde birbirleri ile satranç oynayan amcalardan, bisiklet süren çocuklara ve bir şeyler içen gençlere kadar pek çok kesimden kişileri görebilirsiniz. Hem lokal bir şekilde vakit geçirmek hem de dinlenmek için oldukça iyi bir nokta olan Şehir Parkı’nı Sofya’da gezilecek yerler listesinin başına eklemeyi unutmayın.
Slayevkov Meydanı
İsmini ünlü yazar Petko ve Pencho Slayevkov’dan alan meydan şehrin en önemli noktalarından biri. Sofya gezi rehberi listesinde görülmesi gereken yerlerden biri olan Slayevkov Meydanı Sofya Şehir Kütüphanesi ve Şehir Parkı’na yakın bir noktada konumlanıyor.
Slayevkov Meydanı çevresinde pek çok kafe, restoran ve kitapçı bulunuyor. Özellikle ikinci el kitapçıların olduğu bu bölge lokallerin de takıldığı nokta olarak konumlanıyor. Şehrin ruhunu keşfetmek için Sofya gezi rehberi listesinde olması gereken bir nokta.
Ulusal Sanat Galerisi
Her ülkenin kendine ait çok güzel müze ve galerileri bulunuyor. Sofya gezilecek yerler listesinde galeri olarak ilk sırada Ulusal Sanat Galerisi yer alıyor. Zengin içeriği ile Sofya’da gezilecek yerler arasında bulunuyor.
50 binden fazla esere ev sahipliği yapan galeri eski kraliyet sarayında yer alıyor. Ulusal Sanat Galerisi giriş ücreti ise 6 Leva. Sanat severler saat 10.00 ile 19.00 arasında açık olan Ulusal Sanat Galerisi’ni kesinlikle listeye eklemeli.
Boyana Kilisesi
Orta çağdan kalan Boyana Kilisesi Sofya gezi rehberi listesinde önemli bir yere sahip. Sofya’da gezilecek yerler arasında yer alan Boyana Kilisesi 3 farklı bölümden oluşuyor. Kilisenin 3 bölümü de farklı dönemlerde inşa edilmiş. İlk kısmı 10.yüzyılda inşa edilen kilisenin son kısmı ise 19.yüzyılda inşa edilmiş.
Freskleri ile ünlü olan kilisenin içerisinde 240’a yakın insan figürü yer alıyor. 1979’da UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne eklenen Boyana Kilisesi Sofya’nın en önemli yapılarından biri. Sofya gezilecek yerler arasındaki bu önemli noktayı listenize eklemeyi unutmayın.
Aleksandr Nevski Katedrali
Yüksekliği 52 metre olan Aleksandr Nevski Katedrali Sofya’nın merkezinde bulunur. Sofya’da gezilecek yerler arasında yer alan katedral yüksekliği ve ihtişamı ile gören herkesi büyülüyor. Yapımı tam 30 yıl süren katedralin inşasında 200 bin kişi çalışmış. Gerçekten büyüleyici!
Tsar Osvobodit Caddesi üzerinde bulunan Ortodoks katedrali Aleksandr Nevski şehrin simgelerinden biri. Neo-Bizans mimarisine sahip katedral her açıdan göz alıcı detaylara sahip. Hem içi hem de dışı oldukça farklı olan katedral Sofya’da gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazı arasında yer alıyor.
1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı’nda ölen Rus askerlerinin anısını yad etmek için yapılan katedral 1912 yılında açılmış. Hem tarihi hem de detayları ile büyüleyen katedrale giriş tamamen ücretsiz.
Antika Pazarı
Bir şehri keşfedebileceğiniz en önemli noktalardan biri de antika pazarlarıdır. Sofya gezilecek yerler listesinin en lokal önerisi ise Sofya Antika Pazarı. Aleksandr Nevski Katedrali’nin olduğu meydanda açılan antika pazarında özellikle İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma pek çok şey bulabilirsiniz.
Tarihin anlık olarak izlerini taşıyan bu pazar Sofya’da görülmesi gereken yerler arasında önemli bir yere sahip. Hem şehrin ruhunu keşfetmek hem de tarihe ait bir şeyler almak isteyenler için mükemmel bir yer.
Aziz Nikolay Rus Kilisesi
Görkemli mimarisi ile büyüleyen Aziz Nikolay Rus Kilisesi şehrin sembollerinden biri olan Aleksandr Nevski Katedrali’ne oldukça yakın bir noktada konumlanıyor. Fresk ve tabloları ile ünlenen Aziz Nikolay Rus Kilisesi de Sofya’da gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Katedrale kadar gelmişken buraya da uğrayabilirsiniz.
Sofya Etnografya Müzesi
Eğer müze gezmeyi seviyor ve etnografya ile ilgileniyorsanız Sofya Etnografya Müzesi sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Girişi sadece 5 Leva olan bu müze Aleksandr Nevski Katedrali’nden dönerken yol üstünde yer alıyor. Oldukça keyifli bir müze gezisi yapmak isteyenler için müze Sofya gezilecek yerler listesinde yer alıyor.
Ulusal Kültür Sarayı
Sofya gezilecek yerler listesinin önemli duraklarından biri de Ulusal Kültür Sarayı. Vitosha Caddesi üzerinde bulunan Ulusal Kültür Sarayı ihtişamlı ve farklı mimarisi ile hemen göze çarpıyor.
Bulgaristan’ın kuruluşunun 1300. yılına özel 1981’de kurulan Ulusal Kültür Sarayı 15 bin metrekarelik alana sahip. Sofya Film Festivali’ne ev sahipliği yapan saray bölgenin en büyük ve önemli kültür merkezlerinden de biri.
Bulgaristan seyahati öncesinde Ulusal Kültür Sarayı’nda düzenlenen etkinliklere bakarak çok iyi piyanistlerin etkinliklerine bilet bulabilir veya farklı kültür sanat etkinliklerini değerlendirebilirsiniz.
Aslanlı Köprü
Sofya’nın bir diğer simgelerinden olan Aslanlı Köprü de şehirde görülmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Vladaya Nehri üzerindeki köprünün her iki ayağında da bronzdan yapılmış aslan heykelleri bulunuyor.
Sofya gezilecek yerler listesinde yer alan Aslanlı Köprü Sofya’ya kadar gelmişken kesinlikle görülmesi gereken noktalardan biri. Otobüs terminali ve tren garına yakın olan bu köprünün çevresinde oturmak ve vakit geçirmek için banklar ve kafeler de bulunuyor.
Muzeiko Çocuk Müzesi
Eğer Sofya seyahatinize çocuk ile çıkıyorsanız uğramanız gereken bir nokta var: Muzeiko Çocuk Müzesi. Renkli tasarımı ve eğlenceli ortamı ile öne çıkan Muzeiko Müzesi Sofya gezilecek yerler listesi arasında çocuklu ailelerin en sevdiği duraklardan biri.
Bulgaristan’da çocuklara tarihi öğretmek için kurulan bu müze günümüzde aktif olarak Bulgaristan’da okuyan çocukların okul gezisi yaptığı bir nokta. Hem Bulgar çocukları hem de tüm çocuklar için oldukça keyifli bir alan. Müze içerisinde pek çok interaktif oyun ve alan bulunuyor. Bunun yanı sıra fizik, kimya, doğa, tarih ve astronomi gibi farklı dallar üzerine de alanlar, oyunlar ve bilgilendirmeler bulunuyor.
Muzeiko Çocuk Müzesi için gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Müzenin giriş ücreti 9 Leva. Pazartesi günleri hariç müzeyi diğer günler belirlenen saatler içerisinde ziyaret edebilirsiniz.
Ulusal Doğal Tarih Müzesi
Tarihi yapısı ile hemen dikkat çeken Ulusal Doğal Tarih Müzesi müze severler için oldukça önemli bir noktada. Sofya gezilecek yerler listesindeki önemli müzelerden biri olan Ulusal Doğal Tarih Müzesi yaklaşık 120 yıl önce kurulmuş.
Canlı ve cansız koleksiyonlara ev sahipliği yapan Ulusal Doğal Tarih Müzesi doğa severler için de mükemmel bir lokasyon. Sofya Üniversitesi yakınında bulunan bu müze de kesinlikle Sofya’da gezilecek yerler arasında ziyaret etmeniz gereken bir nokta.
Kara Camii
Bir diğer adı Sveti Sedmochislenitsi Kilisesi olan Kara Camii Sofya gezilecek yerler arasında yer alan bir diğer önemli nokta. Mimar Sinan’ın eseri olan Kara Camii Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1528’de yaptırılmış. Mimarisi ile görenleri büyüleyen caminin minareleri ise 1903’te Bulgaristan başbakanının emri ile yıkılmış.
İç planı da değiştirilen cami 1906 yılında kiliseye çevrilmiş. Sveti Sedmochislenitsi Kilisesi ismini alan yapı Bulgaristan İçişleri Bakanlığı bahçesinde yer alıyor. Yapısı ve mimarisi ile Kara Camii Sofya gezilecek yerler arasında görmeniz gereken önemli bir noktada bulunuyor.
Women’s Market
Lokal lezzetlerin satıldığı Women’s Market de Sofya’da gezilecek yerler arasında bulunuyor. Jenski Pazar olarak da bilinen bu noktada Sofya’ya ait pek çok ürünü bulabilirsiniz. Görece daha uygun fiyatlı olan bu lokal Pazar Sofya’da görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda. Siz de lokal yerleri keşfetmek ve lokal lezzetleri deneyimlemek istiyorsanız buraya uğrayabilirsiniz.
Borisova Gradina Parkı
Sofya’nın en büyük parkı olan Borisova Gradina Parkı ilkbahar ve yaz aylarının en keyifli noktalarından biri! Oldukça büyük olan bu park içerisinde pek çok gölü ve ağacı barındırıyor. Metro ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz Borisova Gradina Parkı içerisinde farklı stadyumlar da yer alıyor.
Tenis oynamak, yürüyüş yapmak ve piknik için oldukça ideal olan bu noktada yazın keyfini çıkarabilir ve şehrin göbeğinde doğa ile baş başa kalabilirsiniz.
Eğer Sofya’ya kış ayında geldiyseniz ve kayak yapmak için bir şeyler arıyorsanız da parkın orada bulunan metronun önünde kayak malzemeleri satılıyor. Sıfır ve ikinci el kayak malzemelerini buradan bulabilirsiniz.
Sofya’da Ne Yenir?
Sofya gezilecek yerler kadar Sofya’da nerede ne yediğiniz de oldukça önemlidir. Sofya mutfağı oldukça fazla çeşidi bir arada sunan zengin mutfaklar arasında yer alıyor. Sofya’da ne yenir sorusunun pek çok cevabı bulunuyor.
Bulgar mutfağında Bulgaristan’ın geleneksel salatası olan Shopska Salata, bizdeki cacığa benzeyen Tarator, Bulgar mutfağının en ünlü çorbası Shkembe ve pek çok çeşitte yemek bulunuyor.
Sofya gezimiz boyunca farklı tarzda her türlü yemeği tatmak istediğimiz için çeşitli yerlere gittik. Eğer sizde Sofya gezisi sırasında yemeğe önem veriyorsanız işte Sofya’da ne yenir ve Sofya’da nerede yenir sorularının cevabını sizin için hazırladık.
Supa Star
Sofya’da yiyebileceğiniz en keyifli farklı şeylerden biri kesinlikle çorbalar. Supa Star da pek çok çorba çeşidini yapan ve tamamen çorba üzerine kurulu olan bir yer. Supa Star’ın Sofya’da iki şubesi bulunuyor. Oldukça temiz ve lezzetli olan bu yerde kesinlikle Sofya’nın geleneksel çorbasına bakabilir veya diğer çorbalarını da deneyebilirsiniz.
Genellikle 6 çeşit çorbanın bulunduğu Supa Star’da çorba fiyatları da 3 ile 5 leva arasında. Dekorasyonu da oldukça güzel olan Supa Star yöresel lezzetler için uğramanız gereken bir nokta!
The Little Things
Turistlerin ve lokallerin gittiği The Little Things farklı tarzda bir yer. Ev yapımı şarap içebileceğiniz The Little Things’de fiyatlar biraz yüksek ama yemekler oldukça lezzetli. Kendi lezzetlerini sunan bu yer farklı tatta şeyler denemek isteyenler için ideal.
Balkabaklı makarnası ve çeşitli tatlıları ile meşgur olan The Little Things’de yemekler 10 ile 15 leva arasındayken 1 kadeh şarap 5 leva.
Rainbow Factory
Sofya seyahatinde iki kere gittiğimiz Rainbow Factory hem bulgar lezzetlerine hem de dünya mutfağına ev sahipliği yapıyor. Oldukça lezzetli tabakları olan Rainbow Factory’de güzel bir kahvaltı veya öğle yemeği yiyebilirsiniz.
Oldukça küçük bir yer olan Rainbow Factory dekorasyonu ile bizi büyüledi. Açık mutfak olduğu için yapılanları da gördük ve oldukça güvendik. Sadece çalışanları konusunda ikinci gidişimizde birkaç sorun yaşadık, biraz dalga geçer gibi bir halleri vardı fakat yemekleri gerçekten çok iyiydi.
French toast deneyebileceğiniz Rainbow Factory’de hem tatlı hem de tuzlu french toast seçenekleri bulunuyor. Vanilya ve reçelli olan french toast gerçekten çok lezzetliydi. Aynı zamanda vegan seçenekler de var.
Skaptobara
Şehrin en iyi hamburgercilerinden biri olan Skaptobara’nın kendine ait birası da var. Lokal bira içeyim ve kendimi patates kızartması ile hamburgere boğayım diyorsanız oldukça ideal bir nokta. Ama şimdiden uyaralım porisyonlar çok büyük o yüzden hemen doyabilirsiniz. Hamburger fiyatları ise 10 leva civarında. Bira içmek isterseniz de 1 adet bira 5 leva civarında.
Mekitsa and Coffee (Мекица и Кафе)
Bizdeki pişiye çok benzeyen Mekitsa Bulgar mutfağında özellikle sabah kahvaltılarında çok tercih edilen bir yemek. Aynı zamanda tatlı olarak da tüketilen Mekitsa’yı en iyi yapan yer ise Mekitsa and Coffee. Şehrin merkezinde bulunan bu yerde kahvenizi içip bir güzel çikolatalı Mekitsa’nızı yiyebilirsiniz.
Costa Coffee
Eğer siz de kahve aşığıysanız şehrin her noktasında bulabileceğiniz ve uygun fiyatlar ile güzel kahvelere sahip olan Costa Coffee’yi listenize ekleyebilirsiniz. Hem geniş ve ferah oturma alanları hem de güzel kahveleri ile Sofya gezinize kahveler eşlik etsin.
Vitoşa Sokak Kafe
Vitoşa Caddesi üzerinde bulunan Vitoşa Sokak Kafe güzel bir akşam yemeği için oldukça ideal bir nokta. Bira içmek ve yemek yemek isteyenler için iyi bir tercih olan Vitoşa Sokak Kafe şehrin merkezinde yer aldığı için de oldukça kolay ulaşım sağlayabilirsiniz.
Shtaslivetsa
Oldukça lüks olan ve geleneksel bir tarzı olan Shtaslivetsa şık bir akşam yemeği için en iyi yerlerden biri. Yöresel yemekleri ve uygun fiyatı ile öne çıkan bu restoran Sofya’da uğramanız gereken önemli noktalardan biri.