Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler

Beyoğlu Gezilecek Yerler

Beyoğlu, Türkiye’nin İstanbul ilinde yer alan çok popüler bir ilçedir. İstanbul’a gelenlerin neredeyse ilk ziyaret ettiği yer olarak her yıl turist akınına uğrar. Eski adı Pera olarak da bilinen Beyoğlu genellikle de Taksim ile karıştırılır ancak Taksim, Beyoğlu’nun en popüler semtidir. Tarihi oldukça eskilere dayanan Beyoğlu ilçesi, 1800’lü yıllardan bu yana, İstanbul’un gözde bölgelerinden biridir. O günlerden bu yana, İstanbul’un en kozmopolit mahallelerinden biri olmuş ve günümüzde de, şehrin en iyi alışveriş ve gece hayatı mekanlarına ve sürekli artan havalı mekan seçeneklerine ev sahipliği yapmaktadır. Beyoğlu ayrıca, 20. Yüzyılın ortalarında, Türk sinemasının geçtiği sinemaları, tiyatroları ve Yeşilçam Sokağı ile de ünlüdür. Burada; özel müzeler, resim koleksiyonları, sahaflar, kısacası dilediğiniz her şeyi bulabileceğiniz mekanlar ve tüm insanları kucaklayan bir atmosfer var.

Beyoğlu Tarihi

Beyoğlu isminin nereden geldiğini hiç merak ettiniz mi? Bizans döneminde yerleşim alanı olmayan bu kesime; karşı yaka öte anlamına gelen Pera’dan kaynaklanan Peran Bağları deniliyormuş. Pera adı, 1925’de resmi yazışmalardan çıkarıldıktan sonra gittikçe unutulur hale gelmiş, Buna karşılık Beyoğlu adı güç kazanıp bölge anlamında da yaygınlaşmıştır. Günümüzde de büyük otellerin, tiyatroların, sinemaların, okulların, konsoloslukların, yabancı kültür merkezlerinin, sanat galerilerinin bulunduğu Beyoğlu, İstanbul’un en canlı ve gözde semtlerinden biridir.


Beyoğlu adının ortaya çıkışına ilişkin ise çeşitli rivayetler bulunuyor. Bunlardan birisine göre; Beyoğlu adı, Fatih Sultan Mehmet zamanında Pontus prenslerinden Aleksios Komnenos’un islamiyeti kabul ederek burada oturmasından kaynaklanıyormuş. Diğer bir rivayete göre ise; burada oturan Pontus prensi değil, Kanuni zamanındaki Venedik elçisi Andre Giritti’nin oğlu Luigi Giritti imiş. Türkler’in “Bey Oğlu” diye andıkları bu kişinin Taksim yakınında bir yerde konakladığı söylenmekte. Üçüncü bir rivayete göre ise; Kanuni Sultan Süleyman döneminde burada oturan Venedik elçisine yazışmalarda Beyoğlu dendiği için bu semt de Beyoğlu adını almıştır.


Beyoğlu’nu iyice tanıdığımıza göre, bu güzel semtte ne yapılır, nerede ne yenir, bunları inceleyebiliriz.

Beyoğlu’nda Nerede Ne Yenir?


Muhteşem bir şehir ya da nefis bir Boğaz manzarası vaat eden restoranları, ye ve kalk konseptli mekanları, sabahın ilk ışıklarına kadar hizmet veren çorbacıları, kendinizi şımartmak istediğinizde gidebileceğiniz tatlıcıları, şehrin en lezzetli dürümcüleri, İstanbul’un vazgeçilmez sokak lezzetleri ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz Beyoğlu’nda, yemek seçenekleriniz oldukça fazladır.

Kızılkayalar- Islak Hamburger


Beyoğlu deyince akla Taksim, Taksim deyince de akla ıslak hamburger gelir. Öyle ki Islak hamburgerin temelleri de burada “Kızılkayalar” tarafından atılmıştır. Islak hamburger İstanbullular tarafından o kadar çok sevilmiş ki “Kızılkayalar” adını “Kızılkayalar Hamburger” olarak değiştirmiştir. Normal hamburgerden farkı adından da anlaşılacağı üzere “Islak” olması… Elbette tek fark bu da değil, normal köfteye göre daha çok soğan ve sarımsak bulunuyor. Hamburger ekmekleri sarımsaklı domates sosunda ıslatılıyor ve buharda bekletilerek satılıyor. Islak hamburger yer yer yalnızca Islak olarak da anılıyor. Her ne kadar büfeden büfeye fiyatı değişiklik gösterse de ortalama fiyatı 14 TL civarında. Dolayısıyla Beyoğlu’na geldiyseniz turunuza başlamadan önce bu iştah açıcı ve asla bir taneyle yetinemeyeceğiniz lezzeti tatmanızı tavsiye ederiz.
Adres: Katip Mustafa Çelebi, Sıraselviler Cd. No:2/C, 34433 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: (0212) 251 13 57

Fıccın – Çerkes ve Anadolu Mutfağı


Fıccın aslında bir tür Çerkes yemeğidir ve oldukça meşhurdur. En basit tabiriyle Fıccın, büyük bir pizza boyutunda olup iki hamur arasına kıymalı bir harç koyulmasıyla yapılır. Fıccın Beyoğlu’da adını buradan almaktadır. Öyle ki Vedat Milör’ün dahi beğenisini kazanmış ve 4 yıldız almayı başarmıştır. Menüsü oldukça geniş, sıcak samimi bir mekan olan Fıccın 1960 yılında açılmış ve çalışanların güleryüzü ve ilgisi sebebiyle Beyoğlu’nda çok fazla tercih edilen mekanlardan biri haline gelmiş. Eğer farklı tatlar deneyimlemek isterseniz meşhur yemeği Fıccın’ı ve Ermeni Kabağı’nı şiddetle tavsiye ediyoruz.
Adres: Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Caddesi Kallavi Sk. No:13/1 34430 Beyoğlu / İstanbul
Telefon: 0(212) 293 37 86

360 İstanbul – Uluslararası Ödüllü Panoramik Manzaralı Bar


Tarihi Mısır Apartmanı’nın terasında bulunan 360 İstanbul, hem gündüz hem de gece keyifle gidebileceğiniz, İstanbul’u neredeyse 360 derece görebileceğiniz bir manzaraya sahip keyifli bir mekan. Boğaz manzarası eşliğinde spesiyal kokteyllerin ve konsepte uygun müziğin tadını çıkartabileceğiniz keyifli mekanlardan biri. Menüsünde hem geleneksel Türk mutfağını hem de dünya mutfağını barındırıyor. Özellikle gece hayatını İstanbul’un kalbinde yaşamak için tercih edebilirsiniz.
Adres: Tomtom Mah. İstiklal Cad. No:163 K: 8, 34433 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: (0212) 251 10 43

Asmalı Cavit – Meyhane


Sıcak samimi ve acele etmeden rakınızı yudumlayabileceğiniz keyifli bir mekan arıyorsanız doğru yer Asmalı Cavit. Mezelerinin oldukça başarılı ve fiyat olarak da makul olduğunu hem bizler hem de Vedat Milör söylüyor. Vedat Milör’den 4 puan almış ve favorileri arasına girmeyi başarmış Cavit Bey ve ailesi. Adından da anlaşılacağı üzere Asmalı Cavit bir aile işletmesi, samimiyeti de buradan geliyor. Burada özellikle lekarda, tarama ve muska böreğini şiddetle tavsiye ediyoruz. Asmalı Cavit’e gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.
Adres: Asmalı Mescit, Asmalı Mescit Cd. 16/D, 34430 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: (0212) 292 49 50

Leb-i Derya – Meyhane


Adından da anlaşılacağı üzere denize nazır konumuyla hizmet veren Leb-i Derya’nın en iddalı olduğu konu menüsü. Lezzetli mezeleri ve balıklarıyla sizi kendisine çekiyor. Özelikle Madame Nazen’in topiği, tane kimyonlu marine pancar, zahterli uskumru marini, çingene salatası gibi daha önce denenmemiş, tamamen Leb-i Derya yorumuyla sunulan mezeleri denenmeye değer. Yalnızca mezeleriyle değil taze balıkları ve tercih etmek isterseniz et yemekleriyle de oldukça zengin bir menüye sahip. Bu menüleriyle de Leb-i Derya Anadolu’nun ve Rumeli’nin damak mirasını alıp bugüne uyarladığını belirtiyor.
Adres: Şahkulu Mah., Kumbaracı Ykş. No:57, 34425 Tünel/Beyoğlu/İstanbul
Telefon: 0541 366 84 80

Hayvore – Geleneksel Türk Mutfağı


İstanbul’un kalbi Beyoğlu’na gelmişken geleneksel türk mutfağından bahsetmesek olmazdı. Lazca’da “ben buradayım” anlamına gelen Hayvore, özellikle Karadeniz mutfağına yakın olan ev yemekleri ve hafif yemekleri sunuyor. Balık çorbası, pazı kavurma, muhlama ve fırın sütlaç mutlaka tatmanızı tavsiye ettiğimiz yemeklerinden. Hayvore, fiyat- kalite olarak baktığınızda sizi oldukça tatmin edecektir.
Adres: İstiklal caddesi Turnacıbaşı sok, no4, 34421 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: (0212) 245 75 01

Tarihi Meşhur Beyoğlu Çikolatacısı


Çikolata, Beyoğlu’nun hem nostaljik hem de vazgeçilmez bir tadı olmaktadır. Beyoğlu deyince akla özel olarak seçilmiş doğal fıstık tanelerini en lezzetli çikolatalar ile buluşturan meşhur Beyoğlu çikolatası gelmektedir. Dolayısıyla biz de yemek önerilerimizi Meşhur Beyoğlu Çikolatası ile taçlandırmak istedik.
Tarihi Beyoğlu Çikolatacısının tarihi de hakikatten epey eskiye dayanıyor. 1924 yılında İstanbul’da kurulup dededen toruna bir miras olarak devam ediyor. Hem kullandıkları çikolatanın kalitesi hem de imalat kalitesiyle İstanbul’a gelenlerin vazgeçilmez durağı burası oluyor.
Adres: Katip Mustafa Çelebi, İstiklal Cd. 69/A, 34433 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: (0212) 249 53 64

Beyoğlu’nda Yapılacak Aktiviteler

Galataport


Galataport İstanbul deyince aklınızda bir liman gelebilir. Aslında bu doğrudur da… Galataport İstanbul, dünyanın ilk yer altı kruvaziyer terminali özelliğini taşıyor. Ancak bununla da yetinmiyor. Mahalle konseptinde tasarlanmış, bölgenin tarihi dokusuyla uyumlu mimarisi ve alternatif ulaşım olanakları ile birlikte hem dinamik, hem de güvenli bir kültür-sanat, çalışma, alışveriş ve yeme içme deneyimi sunuyor. Rıhtımı, meydanları ve sokakları ile herkesi kucaklayan, Boğaz’ın eşsiz manzarasına herkes için fiziksel ve görsel erişim sağlayan, 7/24 yaşam sunan bir alana sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Galataport içerisinde İstanbul’un İlk Modern ve Çağdaş Müzesini ve MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ni gezebilir, Dünyada sadece 10 seçkin lokasyonda bulunan Peninsula Hotels’de konaklayabilirsiniz. Bunun dışında bir çok restoranı içerisinde bulundurduğu için eşsiz boğaz manzarasında kahvenizi yudumlayabilir, anın tadını çıkarabilirsiniz.


Adres: Kılıçali Paşa Mah. Meclis-i Mebusan Cad. No: 8 İç Kapı No: 102, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Sent Antuan Kilisesi


Katolik kilisesi olan Sent Antuan Kilisesi, oldukça işlek bir yer olan İstiklal Caddesi üzerinde bulunmaktadır. İstanbul sınırlarında bulunan cemaat alanı en geniş ve en büyük kilise olma özelliğini taşımaktadır. Assisili Aziz Fransua adına rahipler tarafından 1230 yılında Galata yakınlarına inşa edilmiş ancak 1696 yılında çıkan büyük yangının ardından kilise binasının yapım yeri Beyoğlu olarak kararlaştırılmış ve bugünkü yerini almıştır. Sent Antuan Kilisesi, günümüzde hala ibadet edilen aktif bir kilisedir. Burada evlilik merasimleri ve ayinler yapılmaya devam edilmektedir.
Adres: Tomtom, İstiklal Cd. No:171, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Tarihi Aznavur Pasajı


Beyoğlu, aradığınız her şeyi uygun fiyata bulabileceğiniz pasajlar ile dolu bir ilçedir. 10:00 ile 00:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz ve 1800’lü yıllarda inşa edilen Aznavur Pasajı da onlardan biridir. İkinci el eşyalar, aksesuarlar, kıyafetler, müzik ürünleri ve daha pek çok eşyayı bulabileceğiniz bu pasajın dar girişinden girdiğinizde, kendinizi yeni bir dünyanın kapılarını aralamış gibi hissedebilirsiniz. Toplamda 9 katlı oldukça büyük bir pasaj olan Aznavur pasajı, İtalyan mimarisinin izlerini taşımaktadır. Bu pasajı gezmek, Beyoğlu’nda alışveriş yapmak için mutlaka yapılması gerekenler arasında yer almaktadır.
Adres: Asmalı Mescit, İstiklal Cd. No:108, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Galata Kulesi


Dünyanın en eski kuleleri arasında sayılan ve İstanbul’un sembollerinden biri olan Galata Kulesi’nin, 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edildiğinin bilgisini vererek başlayalım tanıtmaya. Galata Kulesi, geçmiş yüzyıllarda uzun dönem yangın gözetleme kulesi olarak kullanılmış ve Galata Yangın Kulesi olarak adlandırılmış ve 17.yy’da Hezarfen Ahmet Çelebi tarafından uçuş denemeleri yapılmıştır. Galata Kulesi ilk olarak Bizans İmparatoru Justinianos tarafından MS 507 – 508 yılında inşa edilmiştir. Ancak günümüzdeki kuleyi 1348 – 49 yılında Cenevizliler inşa etmiştir. İstanbul’un tarihi sembollerinden biri olan Galata Kulesi, şehrin her yerine hakim olan manzarası ile her yıl turist akınına uğrayan ve mutlaka gidip görülmesi gereken bir kuledir. Ayrıca Galata Kulesi’nin terasındaki bir kafe yer almaktadır. Bu sayede hem kahvenizi yudumlayıp hem de eşsiz İstanbul manzarasını izleyebilmenize olanak sağlamaktadır.
Adres: Bereketzade, Galata Kulesi, 34421 Beyoğlu/İstanbul

Kamondo Merdivenleri


Kamondo Merdivenleri veya bilinen adıyla Aşıklar Merdiveni ismini sahibi Kamondo Ailesi’nden alıyor. Abraham Salomon Kamondo tarafından yaptırılan Kamondo Merdiveni halk arasında Aşıklar Merdiveni olarak da isimlendiriliyor ve günümüze bu isimle ulaşıyor. Her ne kadar adı Aşıklar Merdiveni olsa da aslında yapılma amacı çok farklı. Abraham Kamondo’nun torunlarının o dönemde Avusturya Lisesi’nde okuması ve torunlarının eve varabilmek için ise oldukça uzun bir yol kat etmek zorunda kalmaları dedeleri Abraham Kamondo’nın bu merdivenlerin yaptırmasına sebep oluyor.
Adres: Bereketzade, Bankalar Cd. NO:10, 34421 Beyoğlu/İstanbul

İstiklal Caddesi


Her ilçenin nabzının attığı bir yer vardır. Beyoğlu için bu, İstiklal Caddesi’dir. İstiklal Caddesi; şehrin yerlileri, turistler, dükkanlar, butikler, kestane arabaları, midye satıcıları, dondurma ustaları, sokak çalgıları ve sabaha kadar müziğin çalmaya devam ettiği mekanları ile günün her saati vakit geçirebileceğiniz bir yerdir.


Şehrin büyüleyici enerjisi ve ruhunu en doğal hali ile deneyimleme fırsatı sunan İstiklal Caddesi, İstanbul’un en işlem caddesidir. Bu yönüyle, Amerika’daki Fifth Avenue ya da İngiltere’deki Oxford Caddesi’ne benzemektedir.
Burada, aklınıza gelebilecek her türlü eşyayı, çok sayıda kafe ve restoranı, sabaha kadar devam eden canlı müziği, ucuz barları, sinemaları ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz.


İstiklal Caddesi’ne geldiğinizde; Çiçek Pasajı’nı gezebilir, Galata Mevlevi Semazen Evi ve Müzesi’ni ziyaret edebilir, Beyoğlu Cine Majestic’te en güncel filmleri izleyebilir, Atlas Pasajı’nda gezebilir, Pandora’dan kitap alışverişi yapabilir, nostaljik tramvaya binebilir ve şehrin en lezzetli çikolatalarının tadına bakabilirsiniz.

Masumiyet Müzesi


Nobel Ödüllü Orhan Pamuk’un 30 yıl süren aşk hikayesini anlatan Masumiyet Müzesi, Pamuk’un çalışmalarını görmenin yanı sıra, İstanbul’un geçmişine de bir gezi sunmaktadır.

19. yüzyıldan kalma ahşap bir evde yer alan müze, ünlü yazarın Masumiyet Müzesi romanının baş kahramanları Kemal ve Füsun’un aşk hikayesine tanıklık edebileceğiniz yerdir.
Müze, yer aldığı mahallenin arka sokaklarında yer alan bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Müzeyi, Pazartesi günleri hariç 10:00 ile 21:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Masumiyet Müzesi, yılın ilk günü ve bayramlarda kaplıdır.

Ziyaret ücreti, yetişkinler için ortalama 25 TL ve öğrenciler için ortalama 15 TL’dir. Sesli ve rehberli tur hizmeti almak isterseniz, ortalama 5 TL ödemeniz gerekmektedir.

Adres: Firuzağa, Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çk. No:2, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Pera Müzesi

Pera Müzesi, sergilerinde benzersiz bir 19. yüzyıl oryantal temasına sahip bir sanat müzesidir. Eski bir otelde yer alan müze binası, 19. yüzyıl Fransız mimarisinden esinlenen, etkileyici ve özenli bir yapıya sahiptir. Pera Müzesi’ndeki eserler; resimlerden el yapımı çanak çömleklere ve daha pek çok eşyadan oluşmaktadır. Beyoğlu ilçesinde, Meşrutiyet caddesinde yer alan müzeyi; 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Pera Müzesi, açıldığı 2005 yılından bu yana, Beyoğlu’nun simgelerinden biri olmuştur. Müzeyi ziyaret ücreti, yetişkinler için ortalama 20 TL ve öğrenciler için ortalama 10 TL’dir.


Adres: Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cd. No:65, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Taksim Meydanı ve Taksim Gezi Parkı


Taksim meydanı, İstanbul’un en gözde, en popüler yeridir. Gece ya da gündüz farketmeksizin sosyalleşmek, eğlenmek ve kültüre doymak için en iyi adreslerden biridir. Taksim meydanında, gün boyunca civardaki kafelerde kahveler içilir, alışverişler yapılır ve arkadaşlar ile toplaşılır. Güneş battığında, Taksim meydanı yeniden hayat bulur ve etraf, gündüz olduğundan bile daha aydınlık olabilir. Barları ve mekanları ile İstanbul’a gelen herkesi çağıran Taksim meydanı, sokak çalgıcıları ile sokakları doldurur. Taksim, modern İstanbul’u deneyimleyebileceğiniz restoranları, mağazaları ve otelleri ile dolu, İstanbulluların buluşma noktasıdır. Buraya geldiğinizde; Cumhuriyet Anıtı’nı görebilir, Tünel meydanına gidebilir, nostaljik tramvaya binebilir, etraftaki dükkanlardan alışveriş yapabilir, İstanbul sokak lezzetlerinin tadına bakabilir ve birbirinden eğlenceli sokak sanatçılarını deneyimleyebilirsiniz.


Taksim’in tam ortasına, tam boyutlu bir şehir parkı olan Gezi Parkı’na geçebilirsiniz. Beton yığınlarının giderek arttığı İstanbul ilinde, keyifli bir kontrast sağlayan bu park, sınırlı bir yeşil alan sunan Taksim’de, önemli bir alandır. Taksim Gezi Parkı’nda, keyifli bir yürüyüşe çıkabilir, güneşli bir günde dinlenebilir ya da enerjik bir koşuya çıkabilirsiniz.
Adres: Gümüşsuyu, Tak-ı Zafer Cd., 34437 Beyoğlu/İstanbul

Cihangir Sokakları


Cihangir, Beyoğlu’nda, Taksim Meydanı’nın 500 metre yukarısında yer alan, popüler bir mahalledir. Cihangir denince genellikle akla ünlüler ve gece hayatı gelir. Genç, dinamik ve canlı bir semt olan Cihangir, tüm gün ayakta olan ve uyumayan bir bölgedir.
Burada, 19. Yüzyıldan kalma binaların büyük bir bölümü restore edilmektedir. İstiklal Caddesi’nin yorucu gece hayatından çıkmak, turistlerin kalabalığından uzaklaşmak ve gerçek İstanbul’da günlük yaşamı deneyimlemek isterseniz, Cihangir bunun için en iyi seçimlerden biri olabilir. Taksim Meydanı’ndan Sıraselviler Caddesi’ne doğru yürürseniz, Cihangir semtinin merkezine ulaşabilirsiniz. Cihangir’de, şarap ve gurme dükkanlarının yanı sıra, çok sayıda restoran ve kafe de yer almaktadır.

Sofyalı Sokak

Taksim ve İstiklal caddesi civarlarındaysanız, bölge İstanbul’da eğlenmek için en iyi seçenekleri sunan birkaç yerden biridir. Biraz hareketlenmek istiyorsanız, Sofyalı Sokak civarındaki barlardan birine girebilirsiniz. Buradaki barlarda, lezzetli kokteyllerin tadına bakabilir ve ilginç insanlarla tanışabilirsiniz. Geceye dans ile devam etmek isterseniz; Garaj, Üstsüz Teras, Babylon, Indigo ve Kaset’i tercih edebilirsiniz. Bu mekanların hepsi; Beyoğlu ve Taksim civarında yer almaktadır. Antikalara ilgi duyuyorsanız, Cihangir bunun için de iyi bir seçimdir. Hemen yanı başında yer alan Çukurcuma mahallesi, İstanbul’da antika alışverişinin merkezidir.
Adres: Asmalı Mescit, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Çukurcuma

Beyoğlu’nun en otantik semtlerinden biri olan Çukurcuma; kafe ve restoranları, galerileri, sanat evleri ve hediyelik eşya dükkanları ile kalabalık sokakların tadını çıkarabileceğiniz bir bölgedir. Çukurcuma’ya yapılacak turistik bir tur; etraftaki pek çok antika mağazasını gezmeden tamamlanmamalıdır.

Buraya geldiğinizde, etrafı dolaşmak ve size hitap eden herhangi bir mağazaya girmek en iyisidir. Burada; iç mimar Aslı Günşiray’ın sofistike antika koleksiyonunu, A La Turca’nın Osmanlı antikalarını ve Çin, Afrika ve Moğolistan gibi ülkelerden Modern Tarih’in orijinal antikalarını bulabilirsiniz. Eğer vintage giysilere ilgi duyuyorsanız, buradaki Pied de Poule mağazasını ziyaret edebilirsiniz. Mağazaları dolaşmaktan yorulduğunuzda, şehrin en iyi köftecilerinden birinde, Çukurcuma Köftecisi’nde lezzetli köftelerin tadına bakabilirsiniz. Keyifli dekoru, basit ahşap masaları ve duvarlarındaki antika tabloları ile keyifli bir mekandır.


Çukurcuma; antika mağazalarının dışında, barındırdığı çok sayıda galeri ile de ünlüdür. Buraya geldiğinizde, bu sanat galerilerini de keşfe çıkabilirsiniz.

Beyoğlu Balık Pazarı


İstiklal Caddesi’nde yer alan Balık Pazarı, Beyoğlu’nda keşfe çıkabileceğiniz eski tarihi ile egzotik ve güzel bir pazardır. Taze balıkları, baharatlar, lezzetli yiyecekler ve güzel hediyelik eşyaların bulunduğu stantlara yer verilen pazarda, midye ve kokoreççileri de bulabilirsiniz. 1876 yılında inşa edilen pasaj, 20. yüzyılın başlarında, yavaş yavaş çiçekçiler tarafından ele geçirilmeye başlanmıştır.
Geçtiğimiz yıllarda ise, yavaş yavaş meyhane ve tavernaların arttığı bir pasaj olmuştur. Günümüzde, meze çeşitleri ve taze balıkları ile çok sayıda turistik meyhane tarzı restorana ev sahipliği yapmaktadır. Daha otantik bir ortam arıyorsanız, Balık Pazarı’nın sonuna doğru ilerleyin ve özellikle yaz aylarında oturacak yer bulmakta zorlanacağınız, canlı barları ve meyhaneleri ile Nevizade Sokak’a gidin.

Çiçek Pasajı

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Çiçek Pasajı, 1870 yılına kadar Naum Tiyatrosu olarak bilinirmiş. 1870 yılında çıkan yangın sonrasında Cite de Pera adıyla yeni tip çarşı binası olarak Rum Cleanthy Zanno mimarlığında yeniden inşa edilmiştir.24 dükkan ve 18 lüks daireden oluşan Çiçek Pasajı, günümüzde pasaj niteliğindedir. Beyoğlu sınırlarında bulunan en süslü yapılar arasında ön plana çıkmaktadır. Ayrıca 1. yüzyıl Seçmeciliğinin en güzel örneklerindendir.

Beyoğlu gezilecek yerler listesinde olan Çiçek Pasajı’nı keşfe çıkarak, içerisinde bulunan restoranlarda Osmanlı mutfağının gelenekler lezzetlerini tadabilirsiniz.

Adres:Hüseyinağa Mah. İstiklal Cad. Saitpaşa Geçidi No:176, 34435 Beyoğlu/İstanbul


Bunlar dışında Beyoğlu’nda gezebileceğiniz diğer yerleri aşağıda sıraladık:

Caddeleri, sokakları, parkları ve meydanları


• Bankalar Caddesi
• Boğazkesen Caddesi
• Cezayir Sokağı
• Kamondo Merdivenleri
• Kazancı Yokuşu
• Sıraselviler Caddesi
• Taksim Cumhuriyet Anıtı
• Tarlabaşı Bulvarı
• Yeniçarşı Caddesi
• Yeşilçam Sokağı
• Zürafa Sokağı

Beyoğlu Müzeleri


• 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi
• Adam Mickiewicz Müzesi
• Aynalıkavak Kasrı
• Doğançay Müzesi
• Ercüment Kalmık Müzesi
• Galatasaray Müzesi
• Karikatür ve Mizah Müzesi
• Madame Tussauds Müzesi
• Masumiyet Müzesi
• Miniatürk
• Orhan Kemal Müzesi
• Osmanlı Bankası Müzesi
• Pera Müzesi
• Pera Palas Atatürk Müze Odası
• Rahmi M. Koç Müzesi
• Türvak Sinema, Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı
• Uluslararası UFO Müzesi[not 1]
• Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi

Beyoğlu Kültür merkezleri


• Atatürk Kültür Merkezi
• Concordia Tiyatrosu
• Crystal Tiyatrosu
• Elhamra Tiyatrosu
• Haliç Kongre Merkezi
• İstanbul Modern
• Komedi Tiyatrosu
• Naum Tiyatrosu
• Odeon Tiyatrosu
• Ses Tiyatrosu
• Şark Tiyatrosu
• SALT Beyoğlu
• SALT Galata
• Suna Kıraç Kültür Merkezi
• Taksim Belediye Gazinosu
• Taksim Stadyumu
• Tepebaşı Tiyatrosu

Beyoğlu Tarihî yapıları

• Botter Apartmanı
• Ceneviz Binası
• Doğan Apartmanı
• Galata Kulesi
• Galatasaray Hamamı
• Grand Hotel de Londres
• Karaköy Palas
• Mısır Apartmanı
• Narmanlı Han
• Papadopulos Apartmanı
• Pera Palas
• Sen Piyer Hanı
• Serpuş Han
• Tokatlıyan Oteli
• Tophane-i Amire
• Tophane Kasrı
• Tophane Kışlası
• Tophane Saat Kulesi

Beyoğlu Pasajları

• Afrika Pasajı
• Anadolu Pasajı
• Atlas Pasajı
• Avrupa Pasajı (Aynalı Pasaj)
• Beyoğlu Pasajı
• Cercle D’Orient (Emek) Pasajı
• Crespin Pasajı
• D’Andria Pasajı (Terkos Çıkmazı)
• Douzio Pasajı
• Elhamra Pasajı
• Fransız (Nil) Pasajı (Asmalımescit)
• Fransız Pasajı (Karaköy)
• Frederici Pasajı
• Galatasaray Pasajı
• Hazzopulo (Hacopulo) Pasajı
• Halep Pasajı
• Hamson Pasajı
• Karlmann Pasajı
• Leonardo (Topaloğlu) Pasajı
• Lütfullah Pasajı
• Olivio Pasajı
• Panayia Pasajı
• Pinto Fresko Pasajı
• Rumeli Pasajı
• Suriye Pasajı
• Şark Pasajı
• Tünel Pasajı

Beyoğlu Kiliseleri

• Alman Protestan Kilisesi
• Avedaranagan Amena Protestan Ermeni Kilisesi
• Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi
• Ayias Paraskevi Rum Ortodoks Kilisesi
• Ayios Konstantinos – Ayia Eleni Rum Ortodoks Kilisesi
• Ayios Nikolaos Türk Ortodoks Kilisesi
• Aziz Panteleimon Rus Ortodoks Kilisesi
• Hollanda Protestan Kilisesi
• Ioannis Prodromos Türk Ortodoks Kilisesi
• İsveç Luteryen Kilisesi
• Kefeli Panayia Türk Ortodoks Kilisesi
• Kırım Anma Anglikan Kilisesi
• Meryem Ana Kadim Süryani Kilisesi
• Odigitria Rum Katolik Kilisesi
• Panayia Evangelistria Rum Ortodoks Kilisesi
• Panayia İsodion Rum Ortodoks Kilisesi
• Sant’Antonio di Padova Katolik Kilisesi
• Saint Benoît Latin Katolik Kilisesi
• Saint Esprit Katolik Kilisesi
• Saint Louis Katolik Kilisesi
• Saint Peter ve Saint Paul Katolik Kilisesi
• Sankt Georg Katolik Lazarist Kilisesi
• Santa Maria Draperis Kilisesi
• St. Helenas Anglikan Kilisesi
• Surp Asdvadzadzin Ermeni Katolik Kilisesi
• Surp Harutyun Ermeni Ortodoks Kilisesi
• Surp Hisus Pırgiç Katolik Ermeni Kilisesi
• Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Ortodoks Kilisesi
• Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Ortodoks Kilisesi
• Surp Stepanos Ermeni Ortodoks Kilisesi
• Surp Yerrortutyun Ermeni Katolik Kilisesi
• Surp Yerrortutyun Ermeni Ortodoks Kilisesi

Beyoğlu Sinagogları


• Aşkenaz Sinagogu
• Çıksalın Sinagogu
• Ezger Sinagogu
• İtalyan Sinagogu (Kal de los Frankos)
• Karaim Sinagogu
• Knesset (Apollon) Sinagogu
• Maalem Sinagogu
• Mayor Sinagogu
• Tofre Begadim Sinagogu
• Neve Şalom Sinagogu
• Or Hodeş Sinagogu
• Parmakkapı Sinagogu
• Sinyaro Sinagogu
• Terziler Sinagogu
• Zülfaris (Kal Kadoş) Sinagogu

Beyoğlu Tarihi dükkanlar

• Ali Muhiddin Hacı Bekir Şekerlemecisi
• Maksim Gazinosu
• Markiz Pastanesi
• Rebul Eczanesi
• Sponeck Birahanesi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *